Megvan a 7. könyv címe!
Az is biztos, hogy 2007-ben megjelenik!
Csupa jó hír így Karácsony előtt :-).
Kezdődjön hát a visszaszámlálás, legyen ez a "hivatalos" HP7 topic!
The Department of Mysteries-Love Room: J.K. said it is the place where they study what love means. The center would contain a large well or fountain of a powerful love potion. The love potion that Professor Slughorn mentions in Potions class as “the most dangerous potion in the room” is what would be in the fountain or well.
In the Love Room, one would see witches and wizards taking it to study its effects. J.K. brings up “the thread in the books” of how love raises people like Lily, Harry, Neville to the heights of absolute heroism and also leads people into evil like Bellatrix and foolishness like Dumbledore who lost his moral center when he became infatuated. “That’s what it (love) does, that’s what makes it dangerous”.
hú, most olvastam, hogy a szeretet terem megvan a minisztériumban: a pottercastban mondta jk, hogy egy nagyon erős szerelmi bájitalt őriznek egy kútban, amit időről időre megkóstol vki, és a reakciót vizsgálják.
Szerintem is hét felé akarja szakitani a lelkét. Naginit késöbb teszi horcruxá, szándékai szerint Nagini a hatodik, mert nem tudja, hogy a Potter család kiirtásánál már legyártotta a hatodikat (Harryt).
én eddig azt hittem, hogy hét felé akarta szabdalni a lelkét. De ezek szerint hét horcit akart csinálni?
Harry tényleg véletlenül lett horcrux, de szerintem a Potter család kiirtásával akart egy újabb darabot leszakítani a lelkéből, és elkészíteni egy újabb horcit. csak nem úgy sült el a dolog, ahogy eltervezte.
A tied folyton ott sántít, hogy Voldit magát is horcruxnak tekinted, de ez nem így van. Az ő lelkéből "törtek le" ezek a lélekdarabok, de az nem derült ki (legalábbis nekem), hogy milyen arányban osztódott a lelke egy-egy horci elkészítésénél.
Ez a horcruxos ügy egy kicsit nekem se tiszta. Szóval akkor hányat is csinált? Mert ugye 7et akart, mert az ilyen erős izé. De gondolom ez azt jelenti, hogy akkor csinál hatot, plusz ami benne van, az a 7. . És akkor volt a
Voldi
napló
gyűrű
medál
pohár
Nagini
??
Na meg ugye csinált egyet akaratán kívül is, ami Harry lett, de nekem ezértnemteljesen világos, hogy elvileg akkor már megcsinálta abűvös hetest, tehát Harrynek csak a tudatlan nyolcadiknak kéne lennie, de én most úgy számolom, hogy pont vele együtt teljes a hetes. Vagy csak valamelyik horcit kifelejtettem?
én is ezt hittem, de nem, legalábbis jk szerint az a Voldiban lévő Voldi-lélek volt: (szintén az official site-on)
What exactly was the mutilated baby-like creature Harry saw at King's Cross in chapter 35 of 'Hallows'?
I’ve been asked this a LOT. It is the last piece of soul Voldemort possesses. When Voldemort attacks Harry, they both fall temporarily unconscious, and both their souls - Harry's undamaged and healthy, Voldemort’s stunted and maimed - appear in the limbo where Harry meets Dumbledore.
What exactly happened when Voldemort used the Avada Kedavra curse on Harry in the forest?
Again, Voldemort violated deep laws of magic he did not understand, but there is more to it than that.
Having taken Harry’s blood into himself, Voldemort is keeping alive Lily’s protective power over Harry. So Voldemort himself acts almost like a Horcrux for Harry – except that the power of Lily’s sacrifice is a positive force that not only continues to tether Harry to life, but gives Voldemort himself one last chance (Dumbledore refers to this last hope in chapter 35). Voldemort has unwittingly put a few drops of goodness back inside himself; if he had repented, he could have been healed more deeply than anyone would have supposed. But, of course, he refused to feel remorse.
Voldemort is also using the Elder Wand - the wand that is really Harry’s. It does not work properly against its true owner; no curse Voldemort casts on Harry functions properly; neither the Cruciatus curse nor the Killing Curse. The Avada Kedavra curse, however, is so powerful that it does hurt Harry, and also succeeds in killing the part of him that is not truly him, in other words, the fragment of Voldemort’s own soul still clinging to his. The curse also disables Harry severely enough that he could have succumbed to death if he had chosen that path (again, Dumbledore says he has a choice whether or not to wake up). But Harry does decide to struggle back to consciousness, capitalises on Lily’s ‘escape route’, and pulls himself back to the realm of the living.
It is important to state that I always saw these kinds of magic (the very deepest life and death issues) as essentially un-scientific; in other words, there is no “Elder Wand + Lily’s Blood = Assured Survival” formula. What count, ultimately, are Harry and Voldemort’s own choices. They have each been given certain weapons and safeguards, but the power of these objects and past happenings lie in how they are understood, and how they are used or enacted upon. Harry has a deeper and truer understanding of the meaning of the objects and past events, but his greatest powers, those that save him, are free will, courage and moral certainty.
a mugglenetes pottercaston ezt teszi hozzá (lumos fordítás):
Fontosnak tartottam közölni az oldalamon, hogy ezt sosem láttam úgy, hogy van tudományos megfelelője annak, ami történt, mikor Harry, felkészülve a halálra, a végső pillanatban szembenéz Voldemorttal, és mégsem hal meg. Erre nem volt garancia. Kellett, hogy legyen egy rés, hogy Harry igazán heroikussá válhasson a szabad akarata miatt. Az ő választásának kellett lennie. Az egészet ő választja. Ő dönt úgy, hogy feláldozza magát, ahogyan Lily tette érte, és azt is ő választja, hogy visszatér az életbe. Az ő szabad akarata és mersze. Ezek végső soron fontosabbak voltak magánál a varázslatnál.
azért nem egészen, Voldi lelkének csak egy kis darabja, amiből négy ugyanolyan (?) már előtte odakerült (maradt még ugye a Nagini-féle lélekdarabka, ill. a Voldiban lévő ki tudja mekkora csonka lélek)
Én úgy értettem, hogy úgy voldi, hogy Voldi lelke!!! :) Gondoltam, hogy Voldi nem néztwe végig olyan békésen ahogy Harry meg DD dumálnak!!! XD De nekem voldi=Voldi lelke
én is így értelmeztem, hogy a csecsemő a Harryben lévő lélekdarabka. Az nem lehetett Voldi (aki az avadát ráküldte Harryre), mert akkor ő is tudta volna, hogy Harry még életben van, és nem vigyorgott volna annyira.
"Ekkor jött a p.u.-os rész, ott a haldokló csecsemő volt ugye Voldi, Harry pedig választhatott, hogy vagy meghalnak most mind a ketten, (illetve csak ő, mert Voldi teljesen még minsig nem tud,mert a Naini-horcrux még életben volt), vagy mind a ketten visszatérnek. Tehát vagy aztörtént volna, hogy Harry meghal, Voldi meg megint ott marad test nélkül, de még életben 1 horcruxszal, vagy ami meg is történt, hogy mind a ketten visszatértek, kivéve a Harry-horcrux."
A csecsemő nem Voldi volt, hanem az a lélekdarab, ami az eredeti támadáskor Harryt horcruxszá tette. Szerintem ha Harry úgy dönt, hogy továbbmegy és nem tér vissza, Voldi még vígan élhetett volna. Az én olvasatomban Harry azért ment vissza, hogy folytassa a harcot ellene.
Kiskorában ugye az anyja áldozata miatt nem tudott meghalni Harry, az ősi varázs megvádte, azátok visszapattant, Voldi lelkének a maradékát kettétépte, a fele meghalt, a másik fele beleszállt Harrybe. ez világos.
Negyedikben, amikor Voldi visszatért, Voldi megerősítette a kapcsolatot közte és Harry között, ami így már tripla lett: vér-pálca-lélek. Ott ugye azért nem halt meg Harry, mert az ikerpálcák nem harcolnak egymás ellen...
A 7. rész végén. Na, ez már bonyolultabb egy kicsit. Ott az EW-nak semmi köze nem volt az egészhez (az erdőben), mert ott Harry nem is próbált védekezni, nem használt pálcát. mivel negyedik végén Lily véráldozatát Voldimegerősítette, amíg Voldi élt, Harry nem halhatott meg, tehát Voldi az AK-val Harry saját lelkét nem ölhette meg, viszont ott volt Voldié is, így a saját Harrybe szállt lélekdarabot elpusztította, és mindkettőjüket kiütötte. Ekkor jött a p.u.-os rész, ott a haldokló csecsemő volt ugye Voldi, Harry pedig választhatott, hogy vagy meghalnak most mind a ketten, (illetve csak ő, mert Voldi teljesen még minsig nem tud,mert a Naini-horcrux még életben volt), vagy mind a ketten visszatérnek. Tehát vagy aztörtént volna, hogy Harry meghal, Voldi meg megint ott marad test nélkül, de még életben 1 horcruxszal, vagy ami meg is történt, hogy mind a ketten visszatértek, kivéve a Harry-horcrux.
Utána a legvégén meg EW legyőzte Voldi pálcáját, ezmegintcsakérthető.
Bocsi, ha érthetetlen volt egy kicsit a 3. pont, de legjobb magyarázóképességem szerint próbáltam elmagyarázni XD
(Csak hát hajlmops vagyok arra, hogy kicsit túlmagyarázzam a dolgokat, egészenaddig, amíg az már érthetetlen lesz)
egyetértek, sztem is harry volt a kulcsa annak, hogy miért nm érezte a cruciót, de az h nem érezte sokkal inkább szimbolikus jelentéssel bírt, úgyh én ezen nm is agyaltam. harry megtette azt amire voldi sose lett volna képes: szembenézett a halállal/a félelmeivel. inentől kezdve voldi már nm árthatott neki semmilyen eszközzel. és nagy valószínűség más halálfalós atrocitást is uígy tűrt volna. neki onnantól már csak a szerettei árthattak. egy másik létformát ért el, mint daniel jackson. :)
Hát, szerintem a Crucio azért nem "működött rendesen" akkor, mert a főbenjáró átkokat, mint ahogy a negyedik részebn 'tanultuk' (:D) is, le lehet győzni erős jellemmel, lélekjelenléttel, vagy mi. Harry az imperiust is legyőzte már, hát most sikerült neki a Cruciot is.
Egyébként különös, mert nekem eddig ez az egész, am,iről most itt szó volt tök érthető volt, de most összezavartatok. Nah, mindegy.
> Bónus: Miért nem fájt Harrynek a Crucio az erdőben (a "halála" után)?
Kedvenc kérdésem! Azért, mert Voldemort a Mobilicorpus-ra gondolt, csak rosszul jött a nyelvére. Legalábbis a Crucio nem arra való, hogy holttesteket dobáljunk vele...