Keresés

Részletes keresés

András111 Creative Commons License 2006.11.21 0 0 22

Ptrmarci!

Esetleg kaptál már valamilyen választ? A héten ugye postázni kéne az aláírt módosítást, ha váltani akarok. Nekem havi 7-8 ezer lenne a különbség, szóval látszólag tökre megérné, de már annyira jó, hogy gyanús...:-)))

Előzmény: Ptrmarci (17)
Heaven Creative Commons License 2006.11.21 0 0 21
Én is kaptam tőlük ilyen levelet.

Nálam havi 3.000 Ft-al lenne kevesebb a kamatkülönbözet, ha belemennék a szerződésmódoításba.
Tehát 5 hónap alatt bejönne a 15.000 Ft-os szerződésmódosítási díj.

Csak aza kérdés, hogy ha tovább emelkedik a CHF libor, mi várható?
Ptrmarci Creative Commons License 2006.11.13 0 0 20
Attól ne félj, a bank mindig jól fog járni. :)
Előzmény: Vesalius (19)
Vesalius Creative Commons License 2006.11.13 0 0 19

Lehetséges, hogy a legjobb megoldás a szerz. módosítás lenne, ha meggondolom magam, akkor visszajár a pénz max. náluk kamatozik:)

Kérdés persze, hogy nem attól fél e a bank, hogy erősen esni fog a kamat, és akkor rosszabbul jár, ezért legalább a 15.000Ft al kompenzál.....................................

Ptrmarci Creative Commons License 2006.11.13 0 0 18
Tudni kell, hogy én sem vagyok bankár, csak ennyit sikerült eddig megtudnom...
Ptrmarci Creative Commons License 2006.11.13 0 0 17
Nem tudom... :)

Az ismerős bankárnak elküldtem a levél fénymásolatát, még nem kaptam választ...
A kettős kamatszámítással van a gond - hogyan is lehetséges ez ? Ha igaz a kettős kamatszámítás lehetősége, akkor a Pénzügyi Felügyeletre tartozik a dolog. (De ez csak az alapján, amit elmondtam neki, ezért várom nagyon a választ.) Ha a Pénzügyi Felügyeletre tartozik a dolog, nos, ellenben akkor nem jó fényt vet a bankra...

Az is érdekes, hogy hogyan lehetséges az, hogy a szerződés módosítás 15000 Ft, de ha visszaállsz a régi kamatszámításra, akkor visszafizetik az összeget. A szerződés módosítás szolgáltatás. Ha egy szolgáltatást elvégeznek, az nem visszavonható, azaz hogyan fizetik vissza a szolgáltatás árát ? Nos, ez is kérdés...

Nagyon jó lenne, ha egy Merkantilos is válaszolna, mert én eléggé hiányosnak érzem a levelet...
Előzmény: Vesalius (16)
Vesalius Creative Commons License 2006.11.13 0 0 16

De akkor most ha elfogadom az ajánlatot, akkor a bank is jól jár és én is?

Bocs de a pénzvilághoz hülye vagyok......

Előzmény: Ptrmarci (15)
Ptrmarci Creative Commons License 2006.11.13 0 0 15
A kimaradt rész :

A bank attól tart, hogy...
Előzmény: Ptrmarci (14)
Ptrmarci Creative Commons License 2006.11.13 0 0 14
A CHF Libort megnézve ez a 'szépen' 0,8% -ról egy év alatt 1,8% lett. A gond az, hogy volt ez már annó majdnem 10% is. (Egy szinusz hullámot követ az utóbbi években a CHF Libor, ami 0,8%-4% között mozog. Mostanában kezdett emelkedni...)

http://www.kshitij.com/graphgallery/chflib.shtml
, hogy újra ennyire fog emelkedni a kamat. (CHF Libor = a svájci bank alapkamata.) Természetesen, amikor a hitelt kiszámolták ehhez eleve 5% pluszt adtak hozzá - azaz ennyi a Merkantil haszna. Nos, ebből ők nem akarnak veszteni. (Elvileg logikus.)
Előzmény: DMA (5)
Vesalius Creative Commons License 2006.11.13 0 0 13
Ugye a helyzet nem is annyira egyszerű?
Ptrmarci Creative Commons License 2006.11.13 0 0 12
Nekem csak egy gondom van - mivel láttam ilyen levelet. Hogyan lehet kétféle kamatszámítást használni ? Bankárral akivel beszéltem - jó ismerős - szerinte ez nem lehetséges...
Előzmény: szabtom74 (11)
szabtom74 Creative Commons License 2006.11.13 0 0 11
Ha a bázisárfolyam alá kerül az aktuális árfolyam vagyis az "elszámolás végösszege negatív" a bank visszatérítésre kötelezett. Véleményem szerint az új számítási módszer a pénzintézet kisebb kockázatát célozza.
március 15. Kristóf Creative Commons License 2006.11.11 0 0 9
3000ezer= 3000!
Előzmény: március 15. Kristóf (8)
március 15. Kristóf Creative Commons License 2006.11.11 0 0 8
nekem a CIB bankos hitel 3000ezerrel csökkent ebben a hónapban! CHF! ők más képp számolnak? eddig emelkedett!
webmaestro Creative Commons License 2006.11.11 0 0 7
Emberek, nehogy már a kecskétől várjátok, hogy hitelesen tájékoztasson a káposzta-ültetés szükségességéről. Odavetnek elétek pár számot, de azt elfelejtik közölni, hogy mi alapján jöttek ki nekik ezek az összegek. Lehet, hogy reális adat, de ebben a formában inkább parasztvakításnak tűnik: "B" összeg nagyobb "A"-nél, ezért érdekedben áll aláírni a szerződésmódosítást.

Ha már a bank nem nagyon akarja, hogy megértsétek a dolgot, van-e itt valaki, aki valóban érti is, hogy miről van ott szó, annyira, hogy képes el is magyarázni (mondjuk valós, interneten ellenőrizhető adatokra hivatkozva)?
Előzmény: DMA (0)
vanchu Creative Commons License 2006.11.11 0 0 6
Nekem azt monták a bankban, hogy a régi szerződés kamara erősen épített a svájci frank alapkamatára, és idén azt csúnyán megemelték, ez meg nem volt bekalkolva. És ha így hagyják a kamatszámítást, akkor az emelkedő kamatokat nagyon sokan nem tudnák fizetni, azzal meg a bank is szív, szal inkább elémentek a dolgoknak.

(Azon a részén mondjuk jót röhögtem, hogy "a szakértőink kidolgoztak egy új képletet")
Előzmény: Vesalius (-)
DMA Creative Commons License 2006.11.11 0 0 5
Viszont a kamatokat szépen felemelték. A levél nem is az árfolyamról szól, hanem a kamatról (LIBOR).
Előzmény: Törölt nick (2)
Vesalius Creative Commons License 2006.11.11 0 0 4

Ok, nem feltételeezek rosszat, csak érdekel a dolog. A bankoktól ritkán láttam jó dolgot .

A levélben leírt példában kb 1000-1500Ft lenne a részlet emelkedés havonta, ha módosítok 15.000Ft ért. Később, ha meggondolom, akkor a 15eFt t visszafizetik és visszaáll a régi számolási mód. Módosítás nélkül kb 2500Ft lenne a havi növekedés.

Törölt nick Creative Commons License 2006.11.11 0 0 3

Egyébként még a Merkantil tűnik a legnormálisabbnak.

Nekem legalábbis ez a tapasztalatom.

Előzmény: Törölt nick (2)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.11 0 0 2

Ebbe csak egy fogós ravasz probléma van.

A CHF folyamatosan esik a HUF-hoz képest.

Jövő év közepére 150-re taksálják.

Azért utána kell nézni.

Keszthely1 Creative Commons License 2006.11.11 0 0 1

Minden bank egy 0 -ér.

DMA Creative Commons License 2006.11.11 0 0 0
talán, hogy tudd fizetni a jövőben is. Kár mindenkiről eleve rosszindulatot feltételezni, üzlettársak vagytok. Ha az ügyfelek tömegesen elkezdenek nem fizetni, a banknak annyi. És bizony a félidős (6év futamidejű) hitelemre májusban kijött kb havi 20ezer Ft plusz kamat a 44ezres részletre. Módosítás után meg 4ezer. Nem mindegy.
Előzmény: Vesalius (-)
Vesalius Creative Commons License 2006.11.11 0 0 topiknyitó

Szerződésmódosítás a Bank kezdeményezésére. Miért érdeke a banknak, hogy nekem jobb legyen?

Gyanús............

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!