Keresés

Részletes keresés

little girl blue Creative Commons License 2006.12.27 0 0 60
szia:)

azt hiszem, van igazad, és biztos mi -akik odavagyunk eztért a sorozatért- is feltettük a kérdéseket magunkban, a ezeknek a magyarázata roppant egyszerű lehet. (mármint a magyarázat a hiányosságokra, nem a tételes magyarázata a felvetéseidnek:)) bár nem olvastam a könyvet, amely alapján íródott a forgatókönyv, de más filmekkel, amelyek egy könyv adapációi, megtanultam, hogy amíg egy könyvben akár oldalakon keresztül is lehet magyarázni a történéseket és kifejteni a lelki dolgokat, addig a film mindig a legegyszerűbb, de a történet érthetőségét és kontinuitását meg nem szakító módon kell, hogy tálaljon.

és, igen, lehet, hogy a könyv zseniális, de ami a filmet nekem azzá tette, azok a KÉPEK, és bocs, hogy uncsi vagyok, mert ez kb. minden hsz-emben szerepel, de imádom az ilyet, és lehet kövezni, de lehet, hogy michael c. hall és az operatőr goldglobe jelölése között nekem kellett volna választanom, akkor michael neve nem lenne ott...
Előzmény: aud (58)
aud Creative Commons License 2006.12.27 0 0 59
szerintem vagy szvsz: egyik törlendő
Előzmény: aud (58)
aud Creative Commons License 2006.12.27 0 1 58
Spoiler (nem írja ki senki, de jobb a békesség)

Na, én tegnap este néztem meg az utolsó négy részt, izgalmas volt. Azért én nem emelném annyira piedesztálra ezt a sorozatot, bár nagyon igényesen van elkészítve, és jó karakterekkel rendelkezik valóban. Viszont a történet továbbra is erőltetettnek tűnik nekem. Nem világos pl., hogy valaki akinek lemészárolták gyerekkorában a családját miért lesz szükségszerűen sorozatgyilkos? Mert ha az egyik testvér az lesz, mondjuk aki család nélkül nőtt fel, az még hihető, de hogy mindkettő? Olyan mintha a Rudy karakter csak a Harry-kódex bizonyítgatása lenne, hogy nézd meg mi lesz valakiből erkölcsös sorozatgyilkossá nevelés nélkül. Na és igen, itt a másik. Hogy egy rendőr ha látja, hogy a fia kutyákat öl, akkor rögtön bűnösökre vadászó szériálkillert csinál belőle? Nemá. Meg se próbálja pszichológushoz vinni, vagy valahogy feldolgoztatni vele a traumáit, inkább eltitkol mindent és késelni tanít? Szóval nemtom. Ezzel együtt nekem is nagyon tetszik a sorozat, és várom a folytatást, már említettem miért, meg nem kéne talán túlzott realizmust keresni egy filmsorozatban, de azért ez a történet a zseniálistól szerintem igen messze van szvsz. Lehet vitatkozni!
little girl blue Creative Commons License 2006.12.26 0 0 57
szezonzáró esszé, mindannyiunk untatására:)

első észrevétel:
írtam a második ep elejénél, hogy nekem biza a főcím olyan, mint egy jonas akerlund rendezte klip, és nem volt olyan, hogy átugrottam volna a részek elején. örülök, mert a dexter-jelenetek (a többi jelenetek kábel színvonalú jeleneteihez képest) maximálisan megütötték az akerlund mércét nálam.

második észrevétel:
amely egy bazi nagy mea culpa-val kezdődik... aggasztott, hogy páran itt a topicból drukkoltak annak, hogy dexter mégse legyen empty inside, és meg csakazértse ennek drukkoltam, de a végkifejlet nem engem igazolt.

az évad nagy pillanatai:
dexter pszichológusnál tett vallomása és rudy coming out-ja (még hunyorítottam is a végén, és kértem dexet, hogy me ölje meg:))

mit hoz a jövő?
mivel a könyv(ek)et nem olvastam ezért: talán dexter felszabadulva (doakes-szal a sarkában) dobja a kódexét... bár nem szeretném, ha IGAZI rosszfiú lenne belőle. de mire lesz képes ez a beteglelkű, ha rita számonkéri paul miatt? és rita együtt tud élni az igazsággal? azt hiszem a szezon befejező dex-homlokmozi valahol erre is utalhatott, hiszen rita kívánta, hogy paul eltűnjön és dexter megtette, de vajon elfogadná?

egyelőre ennyi:)

ps: a feliratok.hu oldalon a 2006os sorozatszavazásokon dexterünk elég jó pozíciókat foglal:)
Bateman Creative Commons License 2006.12.26 0 0 56

überelni nem is kell. túl nagy elvárás lenne. viszont tartani igenis lehet. a vége annyira jól lett lezárva, hogy több irányt is felvet a sztori tovább görgetéséhez...

Előzmény: sissoko (55)
sissoko Creative Commons License 2006.12.26 0 0 55

Na, én is túl vagyok a szezonzárón. Egyszerűen nem találok szavakat, lenyűgöző ez a sorozat.

De félek a folytatástól, mert ezt überelni nagyon nehéz lesz, talán nem is lehet.

Előzmény: little girl blue (54)
little girl blue Creative Commons License 2006.12.26 0 0 54
most néztem a szezonzárót. egy szavam sincs. max. annyi, hogy nagyon is örülök, hogy ez most csak 12 rész volt, ostoba húzás lett volna elhúzni a végkifejletet. kliséket nem akarok írni. meg kell még ezt emésztenem, ha leülepszik, akkor jövök és költök:)
little girl blue Creative Commons License 2006.12.23 0 0 53
angol sub-bal neki mernék állni megnézni, de anélkül elég bizonytalan az angolom... tiszta drukk vagyok:) nem baj, most elindulok egy utolsó, nagy karácsonyi rohamra, a következő három nap meg úgyis kiveszi az erőmet, majd megpróbálok be-se-nézni ide:) meg nem gondolni rá, aztán eccer csak lesz hozzá sub:)
amúgy azt vettem észre, hogy nem a magyar sub késik, az viszonylag hamar kész, hanem az angol kerül fel később. tényleg így van? és miért?
Előzmény: Bateman (52)
Bateman Creative Commons License 2006.12.23 0 0 52
felirat nélkül néztem. és nem vészes a szöveg. azt hiszem ma meg is veszem a könyvet, annyira jó ez az egész sztori. azt elárulhatom, hogy nem pici csavar van a legvégén...
Előzmény: little girl blue (51)
little girl blue Creative Commons License 2006.12.23 0 0 51
felirat nélkül nézted? ha igen, akkor irigy dög vagyok, hogy ien ügyes vagy:) ha meg van hozzá angol sub-od, akkor passzold már át nekem, légysziiii!
Előzmény: Bateman (50)
Bateman Creative Commons License 2006.12.23 0 0 50
fuh, kivégeztem ezt az évadot, egyszerűen zseniális volt. az ilyet szeretem! szépen elegánsan véget ért akárcsak a könyv. a következő szezon remélem ugyan ilyen szemet gyönyörködtető lesz, a sztori folytatása gondolom legalább ennyire zseniális lesz...
Bateman Creative Commons License 2006.12.14 0 0 49

dexter season final trailer. egyszerűen durva!

http://www.freevlog.hu/video/3069.html

Bateman Creative Commons License 2006.12.14 0 0 48

1 tuti Golden Globe jelölés:

Legjobb férfi színész (dráma): Patrick Dempsey (Grey’s Anatomy), Michael C. Hall (Dexter), Hugh Laurie (House), Bill Paxton (Big Love), Kiefer Sutherland (24)

Bateman Creative Commons License 2006.12.14 0 0 47

félOFF:

a Jewel Killer kálváriája folytatódik...

http://www.origo.hu/nagyvilag/20061214ekszerrel.html

ON:

tegnap néztem meg a 9-et (már csak csöpögtetem:) nagyon finom volt. profin hozzák össze az ortopédus ájsztrák-os srácot Dexterünkkel. Az lesz még egy kivárhatatlanul nagy epizód, amikor rádöbben, hogy kvel is kefél a kis húga.

Jó kis fordulat volt ez a valódi apjával kapcsolatos rész is. Okosan tekerik a plot-ot, pont ezért még jobban sajnálom, hogy 12 rész lesz csak az első széria...

Habmalac Creative Commons License 2006.12.14 0 0 46
még várok, hátha lesz proper verzió
little girl blue Creative Commons License 2006.12.14 0 0 45
Szia Habmalac!
Melyik verziót töltöd a 11-es ep-hez? a torrentspy-ról még mindig azt töltik legtöbben, aminél csúszik a hang a végén. vagy majd kiderül, ha lesz angol felirat, hogy melyik verzióhoz...
Előzmény: Habmalac (44)
Habmalac Creative Commons License 2006.12.13 0 0 44
nem is öreg!! hogy mondhacc' ilyet ...
Előzmény: Bateman (43)
Bateman Creative Commons License 2006.12.12 0 0 43
azt mondod küldjük rá az öreg dextert?:)
Előzmény: Kataca (42)
Kataca Creative Commons License 2006.12.12 0 0 42
Bateman Creative Commons License 2006.12.12 0 0 41
elég kurtafarkú akkor ez az első évad. azt hittem 20 rész körüli lesz. ez nagy kár...
Előzmény: Habmalac (37)
little girl blue Creative Commons License 2006.12.12 0 0 40
nu, rejtély megoldva! "he didn't talk much, or he'd whisper." de, hogy "not fat, not thin"!!! ez a rudy egy vézna:))))

ja, és ne izguljatok, hogy 12. résznél vége! a sok magasztalás ellenére én el se kezdtem nézni, amíg ki nem derült, hogy lesz 2. évad!!!! ez a lényeg fiúk, lányok!
Előzmény: little girl blue (33)
DomAti Creative Commons License 2006.12.11 0 0 39
Azt hittem a 11. rész az uccsó, de igy megnyugtatóbb hogy a 12.
Bár így is nagyon hiányozni fog.
Előzmény: Habmalac (37)
Habmalac Creative Commons License 2006.12.11 0 0 38

Habmalac Creative Commons License 2006.12.11 0 0 37
légy erős, minden külföldi fórumon azt olvastam, hogy a 12. az évadzáró, jövő nyáron folytatják elvileg
Előzmény: DomAti (36)
DomAti Creative Commons License 2006.12.11 0 0 36
Az IMDB-n vasárnap lesz a 12. rész, meg is őrülnék ha hónapokig nem lenne következő, márcsak azért is mert a 11. rész eléggé olyan hogy még nejezebb kivárni utána következőt :)
Habmalac Creative Commons License 2006.12.11 0 0 35

fenn van már a vtv-s változat de a postok szerint a végén csúszik a hang, én mindenesetre várok, biztos lesz javított verzió, még a 10-et se láttam mert nincs angol felirat :(

azt is olvastam a jövő heti az évad utolsó része

Előzmény: little girl blue (34)
little girl blue Creative Commons License 2006.12.11 0 0 34
és miért nem találom a 11ik részt a torrenten?
little girl blue Creative Commons License 2006.12.11 0 0 33

ja, értem! mármint tucci és dr. hook között! értem! kopp! :)

na, majd este megnézem azt a részt újra, amikor tucci mesél arról, amikor az ortopéddal volt.

Előzmény: Bateman (32)
Bateman Creative Commons License 2006.12.11 0 0 32
amikor tucci lábát és kezét formálta, gondolom többször méretet vett és nyilván beszélgettek is, nem szótlanul csinálta a dolgot és ha jól emlékszem a láb és kéz levágás során mintha mondott volna pár szót...ezért a felvetés.
Előzmény: little girl blue (31)
little girl blue Creative Commons License 2006.12.11 0 0 31
khm... mien konzultáció? mien hangja? emlékeim szerint nem lehetett hallani az ice truck killer hangját, csak "üzengetés" volt (barbie, piktogram a fotón....) mondjuk én sokszor hajlamos vagyok figyelmetlenül nézni egy filmet, ezért ha újra nézem tud újat mutatni:) de most valahogy nem rémlik....
Előzmény: Bateman (30)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!