Mi is most szombaton megyünk a párommal, én is nagyon várom már. Sikerült pár információt átolvasnom itt, és a telefonálással kapcsolatban az előfizetéses telefonokról biztosabban lehet telefonálni(T-mobile és Telenor). Inkább a hivásfogadást ajánlom mert az kb. 300 ft körül mozog, míg a hívásindítás 1200 ft körül. Mi a Novorizonte-ban leszünk, de bíztosan fogunk majd találkozni.
Mi most szombaton (jan. 8-án) megyünk nászútra a zöld-foki szigetekre prágai átszállással. A Riu-ban fogunk megszállni és már nagyon nagyon várjuk mert sok szépet olvastunk róla.
Jön valaki most ezzel a túrnussal? Tudtok valamit a telefonálási lehetőségekről? Azt olvastam hogy csak a t-mobil működik...nagyon drága? van egyáltalán térerő? Érdemes elvinni egyáltalán telefont vagy hagyjam itthon mert úgyse ér el senki?
Van amit érdemes tudni azon kívűl amit az utazási irodába is elmondtak?
Igen,így már tiszta. Pláne, hogy ezek friss emlékek.
Lehet, a régi élménybeszámolókból volt a kavarc.(az említett késő esti vízum intézés ZF-on, utolsó nap a szoba elhagyás ideje mikor volt, csomagszobák biztosítása, + 80-90 euro költség a fél napra mert este indult a gép vissza stb)
Végig olvasva az összes hozzászolást, sehogy nem volt tiszta. Nem állt össze a kép!
Valamit félreérthettél! Pontosan már nem emlékszem, de megpróbálom leírni a mi "menetrendünket" Hajnali 4 körüli indulás helyett, 5-kor indultunk a hó és jégmentesítés miatt. (Jut eszembe, ha valaki a vámmentesbe szeretné megvásárolni a nyaraláshoz szükséges röviditalokat, akkor hozzánk hasonlóan pofára fog esni, mert éjjel zárva van.) Kb 1 óra múlva, tehát 6-kor voltunk Prágában. Itt kiszállás és 7-körül indulás Salra, ami elvileg 6 óra, de nekünk újra pechünk volt, mert lekellett szálni a Kanári szigeteknél tankolni. Itt viszont nem szálltunk ki a gépből, de egy óra plusszt így is sikerült begyűjtenünk. Tehát délután 14 óra körül szálltunk le Sal-on. Itt viszont -mivel nyugatra mentünk- az óra átállítás miatt nyertünk egy órát. Így ott még csak délután egy óra volt. Vízum, csomagok transzfer és délután kettőkor már a szállodába, 3.kor pedig az óceánban voltunk.
Visszafele nagyjából ugyan ez, annyi különbséggel, hogy valamiért Sal-on nem jégmentesítették a gépünket induláskor.
Indulás, délután 3-4 óra körül, attól függően, hogy az érkező gép mennyit késett. Ezen az úton sem volt szerencsénk. A gépet, Bp.-ről Prágába magyar személyzet viszi, ott cserélnek Cseh pilótákra, és visszaérkezéskor újra cserélnek. Esetünkben a Cseh pilóták véletlenül, magukkal vitték a gép összes dokumentációját, ezért egy plussz órát rostokoltunk , mire sikerült visszaszerezni tőlük. Így érkeztünk kb éjfélre Ferihegyre.
Gaborsió, köszi a személyes infókat! Meggyőztek a képek! Tegnap foglaltam. Start 01.29 AI. Novorizonte.
Valamit nem veséztünk ki, és a hozzászólások után is teljes a homály (persze lehet csak az agyam sérült)
Hogy is közlekedik a gép?
Szombat hajnal start (3-4 körül)? Irány Prága, ott változó idejű várakozás, majd újabb felszállás és irány Sal? Ha 7 óra a repülés, hogy kell értelmeznem azt, hogy éjjel sorban állva, holt fáradtan intézem a vizumot Zöldfokon? Ha valóban hajnalban indulunk Pestről, és éjjel érünk oda, mit csinálunk közel 20 óra alatt???
És ugyanez vissza? Szombat este van felszállás ZF-on? Érkezés Ferihegyre?
Azaz az első napi - szombati - ellátást bukjuk? Utolsó napi ellátás - ami ugyen szintén szombat - az meddig él AI esetében?
Köszönöm szépen az infókat. Az eddigi hozzászólásokból kiindulva, jól gondolom, hogy siófoki vagy környékbeli vagy? Nem szeretném a többieket megfosztani az élménybeszámolóktól, és téged sem feltartani, de tekintettel arra, hogy én is siófoki kötődéssel bírok, szívesen összefutnék veled.
Amennyiben van rá lehetőség és megosztanád velem élményeidet, tanácsaidat, javaslataidat, szívesen venném, talán segítene dönteni az egyiptom és ZF közti vívódásomon, és segítene a foglalásban félpanzió vagy AI tekintetében.
Mia Djadsal hotelben voltunk csak reggelivel és nem haltunk éhen. Tipikus bazár sor nincs és a szupermarket is nagyon erős kifejezés! De vannak kis boltok, ahol az alapvető élelmiszereket (mint pl. sör) viszonylag kedvező áron beszerezheted. Mivel a szigeten kapható összes terméket úgy szállítják a kontinensről, így egy kicsit minden drágább mint nálunk. Pl egy literes gyümölcslé 2, egy kétliteres coca-cola 1,7 €. De van pékség és zöldséges is. Az éttermek is hasonló árakon dolgoznak. A Djadsalhoz legközelebb eső kis kajálda étlapját mellékelem. Százzal kell osztani az ott látható árakat, és megkapod euróban. Remélem segíthettem! Jó utat Nektek!
Szeretnék karácsonyra ZF utat adni a feleségemnek, de nem tudom, mit foglaljak. Szükségem volna pár tapasztalt utas véleményére!
Érdemes félpanzióval foglalni az utat vagy full ökörség??? Érdekelne, hogy van-e pl bazársor, szupermarket, éttermek stb., vagy mindez csak a szállodákon belül? Azaz van-e lehetőség mondjuk arra, hogy a partról beballagjak a supermarketbe egy sörért, üdítőért, levigyem a partra és jól érezzem magam? Délben egy parti büfében tudok enni egy pizzát? És mindezt normális magyar árakon?
Igazából az ottani "megélhetés" lehetősége érdekelne, ha nem AI, hanem FP-be mennék!
Szaisztok!Új vagyok ami a hózzászólásokat illeti de gyakran olvaslak benneteket.Zf-on szeretnék élni.Tud valaki segiteni abban,mi ennek a hivatalos útja?Lehet fura ez a kijelentés,de ennél már csak jobb lehet.Ha valaki tud bármilyen infót,irja meg itt.Előre is köszi!
Vettem nemrég egy 4G os memoria kártyát, amin egy pár zöldfoki szigeteki nyaralásának a képei vannak.
Elég hülye helyzet, hogy a szép emlékeik nem náluk, hanem nálam vannak és visszaadnám ha a kártyát nem is:), de képeket mindenképpen
A kérdés: kinek adjam vissza?
Annyit tudok(igen, megnéztem a képeket), hogy a képek idén 07.25 és 08.01 között készültek, a képeken egy köldökpiercinges lány és egy mellpiercinges, jobb vádli tetkós fiú szerepel leginkább, és a Crioula hotelben laktak.
Tudni kell, hogy eleve sok csokit,tollat, egyebet vittünk és a recepción korlátlan ásványvizet kérhettünk-ami itt az egyik legnagyobb"kincs"-.
Amit még nem írtam, a"legfeljebbemelőbb élményem" az volt, amikor egy kb. 13 éves lányka az Óceánban való ruhamosás után ballagott hazafelé-"klasszikus, fejemen hordom a dézsát"-,és én megszólítottam.Mondtam neki,hogy,engedje felkínálni a felesleges ásványvízeket, és a szülőknek a 3/1 Nescafét.Nem igazán értette, de,amikor elfogadta a"hála" a szemeiből, fantasztikus volt.
Kis dolog, lehet, de -talán- neki és nekem is, egy"szép" napot okozott.
gyönyörűek a képek. Egyszer ide is el fogok jutni, csak rendezzem itthon a dolgaim. Nem volt nyomasztó a szegénység, ami kölveszi ezt a tájat? Én nehezen tűröm amikor látom, hogy milyen szegény emberek vesznek körül. Ilyenkor mindig lelkiismeretfurdalásom van , pedig én sem dúskálok a pénzben, de nagyon nagy a differencia. Egészen más kultúra lehet, mindenféleképp meg szeretném ismerni.
Annyi szépet olvastunk itt tőletek zöldfoki szigetekről, hogy úgy döntöttünk ezt meg kell nézni nekünk is szerencsére tegnap tartott még az az akció, így ki is használtuk a kedvezményt. Van valaki aki Január 29-én indúl ? Valahogy mindig jó érzésse töltött el mikor magyar nyelvet hallottunk külföldön. Eddig mindig többen mentünk nyaralni de idén mindenki lemondta, szóval most csak 2 megyünk párommal. Elég izgalmasnak igérkezik.
Szia! Nászútnak tökéletes hely Zöld-foki szigetek,sokat tudtok majd pihizni,az oceán part meg gyönyörű,bár a nevével ellentétben nem sok zöld van a szigeten,csak a szállodákban,de az is telepített,de kit zavar ha jól érzed magad és kedvedre pihenhetsz vagy a mézes heteiteket tölthetitek egy szép helyen,ugyhogy hajrá menjetek és érezzétek jól egymást és a szigetet!!!! :) ;) képeket meg tettünk fel ide,és egy csomó leírást is találsz ha visszaolvasol! üdv ati
Nászutat tervezünk, remélhetőleg a Zöld-foki szigetek lesz az irány!:D Nekem nagyon tetszettek a képek, amiket eddig találtam róla! De nagyon szívesen olvasom a tapasztalatokat!pl. melyik utazási iroda, melyik hotel... Ha esetleg valaki tudna képet küldeni, azt nagyon megköszönném!! :D jucus-84@freemail.hu Hatalmas dilemmában vagyok:) "Férj-jelöltem" egyetlen kikötése a tengerpart:) Én valami egzotikusat akarok.
Kivárunk:) Úgy látom, nincs tolongás. Bár ki tudja mi van a cseheknél... Amúgy azok alapján, amit a többiek írtak, a hátam közepére sem kívánom a csehekkel tele chartert. De a párom nem engedte, hogy magam szervezzem. Nem mintha az előzőt "elrontottam" volna :)