Keresés

Részletes keresés

facipő Creative Commons License 2006.12.10 0 0 11929

Szegény fehérgatya!

 

Lehet, hogy te sem este, sem éjjel, sem nappal nem tudsz qrni?

Előzmény: Törölt nick (11925)
socr Creative Commons License 2006.12.10 0 0 11928
Ja, az úgy egyenest vakmerő lett volna.:)
Előzmény: szabadság (11927)
szabadság Creative Commons License 2006.12.10 0 0 11927

Minden böszmesége ellenére pont Gyurcsány az, akiben ez a tipusú politikai felelősség csírái egyáltalán látszanak.

Ja...csak ki ne derüljön, hogy ő szivárogtatta ki a beszédet. Mondjuk bátornak bátor volt ha ő tette. 19-re lapot húzni...
Előzmény: socr (11926)
socr Creative Commons License 2006.12.09 0 0 11926

Ennél a helyzet jóval árnyaltabb. Nem is lehet értelmezni, az ezen a fórumon is visszaköszönő, a politikusaink által a fejünkbe tematizált jobboldali-balodali szemüvegen keresztül nézve.

Miután a nevezett írásod archetipusa a tömegmanipulált nézőpontnak, így nem igazán vehető komolyan.

 

A fölvetett, mondjuk média hatást vagy felelősséget, az általad fölvetett értelmezésben először a '90 körüli MDF-ben hallottam emlegetni, szvsz már akkor is hülyeség volt. A reális helyzet egy olyan félreértelmezése, amiből volt még egy pár Antall József politikájában, ami szét zilálta az MDF-et megnyitva a tért a mára is jellemző politikai erőtér kialakulása előtt.

 

Sajnos nem várható el az átlag embetől, hogy egy csomó területen olyan mély szakmai tudása legyen, ami fölvértezi őt a tömegmanipuláció hatékony fegyvereivel szemben. A közvélekedések gátlástalan kihasználása, tematizálás, az észlelés és a tudatállapot beszűkítése stb. Ezért fokozott a politikusok erkölcsi felelőssége, mert

a nép hülyeségével könnyű élni és visszaélni. A szócsövekkel harcolni szócsövek ellen lehet ugyan, de semmi nem fog változni, illetve csak mégrosszabb irányba megy.

 

Nem fog tetszeni, amit írok, de... Minden böszmesége ellenére pont Gyurcsány az, akiben ez a tipusú politikai felelősség csírái egyáltalán látszanak. Illetve még a Dávid féle MDF is ilyen csak ők még eléggé súlytalanok.

 

Tudomásul veszem, hogy hozzászólásom jobboldali vagy baloldali szemüvegen keresztül értelmezhetetlen. Kérlek benneteket dobjátok el!!:) 

Előzmény: Red_one (11923)
lendületlenül Creative Commons License 2006.12.08 0 0 11924

Inkább!

Az sem volt sokkal vonalasabb,mint ezek...-))))

 

Előzmény: csidda (11921)
Red_one Creative Commons License 2006.12.08 0 0 11923

11916

 

Előzmény: socr (11922)
socr Creative Commons License 2006.12.08 0 0 11922

Kíváncsi vagyok.

 

Mi a valóság, szerinted?

Előzmény: Red_one (11920)
csidda Creative Commons License 2006.12.08 0 0 11921
......inkább a Ludas Matyi nem?
Előzmény: lendületlenül (11919)
Red_one Creative Commons License 2006.12.03 0 0 11920

A sajtóra, úgy mindennel és mindenkivel együtt.

Már ha az értelmiség képes lenne kiállni, végre, a valóság mellett.

 

Előzmény: lendületlenül (11919)
lendületlenül Creative Commons License 2006.12.03 0 0 11919

Melyik sajtóra gondolsz?

Népszava,168óra,esetleg a Hócipő?

 

Előzmény: Red_one (11918)
Red_one Creative Commons License 2006.12.03 0 0 11918

Tök egyszerű!

A sajtónak kellene rendbe raknia ((oldal függetlenül) ezt az ellentmondást az emberek fejében, a politikának, pedig jóvá kéne hagynia.

De mondom a jelenlegi kormánynak ez nem érdeke!

Ha a sajtó egyöntetűen a tény mellé álna, akkor nem lenne más választása...

 

 

Előzmény: harpokratesz (11917)
harpokratesz Creative Commons License 2006.12.02 0 0 11917
és hogy tennéd helyre, látsz valami alternatívát?
Előzmény: Red_one (11916)
Red_one Creative Commons License 2006.12.02 0 0 11916

Szerintem az egész kavarodás onnan indul, hogy az államkapitalista, feudalista rabszolgatartó és agymosó-zsonglőr komunista nagyúrak, a rendszer váltás idején igyekeztek a feltételezhető megtorlások elől elbujdokolni, az MDF-be és az apróbb kis pártalakulatok láthatatlan bugyraiba. Akiknek nagyon jól futott a szekere azok kiléptek a politikából az üzleti világba, magukkal mentve mindent átszövő (nemzetközi kereskedelmi! pl. Kapolyi) kapcsolati hálózatukat.

Aztán az MDF töketlensége, áruló paktumai következményeként felbátorodtak. Mivel '89-ben a baloldaliság maximálisan lejáratódott, amikor visszalopakodtak a politikába,  elfoglalták ezt a megüresedett helyet és az általuk és ügynökeik által belüről lejáratott, gazdaságilag ellehetetlenített jobboldalisággal szemben újbaloldalként fogalmazták meg magukat. Azonnal a régi, bevált, hazug, agymosó módszerekhez folyamodtak, nosztalgiát keltve a Kádári gulyáskommunizmus iránt. Az addig felhalmozott privatizált tőkéből és miniszteri poziciókkal megvették az SZDSZ vezető politikusait és átvették a hatalmat, a teljesen szétforácsolódott és átvert országban.

Ezzel a húzással megteremtették (nem gyurcsány! horn!) a hazugságra épülő politikát. A vér államkapitalista-feudalista bagázs (aki kommunista szombatokon ingyen munkával növelhette saját személyes vagyonát - pl katonaként én is építettem az ales úr vikendházát, vagy a társadalmi munkából lopott javakat a jó elvtársak esetleg dollárért tudták értékesíteni külföldön és hizlalták a rendszer váltásig vagyonukat elképzelhetetlen méretűre) újbaloldalként, valójában gátlástalan, sikertől megrészegült vadkapitalistaként (már nem pártszankciókkal hanem jogi, munkajogi fenyegetéssel) jutottak ingyen javakhoz, vagy privatizálták szana szét az országot sz.r.rt, h.gy.rt. A valóban szociális eszméket pedig kiszorították a jobb oldalra.

És itt van a probléma! A politikai kommunikáció teljesen fals a horn kormány óta, ezért "könnyű" hazudni. Eddig ezeket a torz játékszabályokat hallgatólagosan betartották a pártok, de fletó ezt rúgta föl. Gátlástalanul ráutazott a demokrácia ezen gyengéjére, valamint kihasználta a demokratikus rendszer szűk keresztmetszetét, történetesen azt, hogy a 4. év legelején lehet hazudni, mivel a hazugságba forgatott és kiforgatott érvrendszert a lebukások sem ingatják meg alapjaiban. Ez a választók igen rövid politikai memóriája mentén, a médiák segítségével az utólsó pár hónapban választási győzelemre fordítható.  

Amíg tehát a vadkapitalisták baloldalon tűnnek fel, és a szociális oldal jobb oldalon, nem lesz nyugalom az országban, mivel ez valóban "Nem igaz ország" marad.

Azonban ha ez megfordulna, és minden a helyére kerülne, akkor már nehéz lenne a jelenlegi "baloldalnak"  nyugdíjas és elég gyenge felfogóképességű szavazóit átvinnie magával jobbra. Ezért fontos fletóéknak, hogy benne tartsák a hazugságban az országot.

Tehát, tegyük helyére ezeket a dolgokat, mert akkor megbukik a fenevad.

Red_one Creative Commons License 2006.12.02 0 0 11915

Te, a nagyon vagány dumáitokkal egyűtt húzzatok már vissza fletó segtájékára. Ott szaglásszatok pvc kolégáddal együtt, ne itt!

Ez nem a vörös barak.

 

Előzmény: mac.m (11914)
mac.m Creative Commons License 2006.12.01 0 0 11914
Elkadt nála a piköp és elfelejtett pöckölni egyet karon hogy átugorhassa ezt a hülye dumát tartalmazó részt.
Közben meg már rojtosra kopik a bakelitje a recsegő barázda alatt.
Előzmény: alecwolf (11912)
lendületlenül Creative Commons License 2006.12.01 0 0 11913

Az mind semmi!Ők választottak köztársasági elnököt is.

Megyót belekergették az 50%-os közalkalmazotti béremelésbe,Fletót meg 1-2-4 év böszmeségébe.

Előzmény: Törölt nick (11911)
alecwolf Creative Commons License 2006.12.01 0 0 11912

Kedves padlóburkolat!

 

Azóta már eltelt pár hónap, nem?

Tudomásom szerint most már a szocik szerint is szarban a haza, vagy rosszul tudom és a megszorítócsomag is csak egy rossz álom volt?

Előzmény: Törölt nick (11911)
waxxablaze Creative Commons License 2006.12.01 0 0 11910
A Gyurcsány-beszéd

A megszorító intézkedések kilátásba helyezése közepette a Gyurcsány-beszéd nyilvánosságra kerülése zűrzavarossá tette az amúgy is felkavart politikai életet. Japánul és magyarul egyformán mondjuk: olaj volt a tűzre.

Nézzük most a Gyurcsány-beszéd elemzésének néhány lehetséges módját. Egy "belső" baráti beszélgetés vagy a nyilvánosságnak szánt hivatalos megnyilatkozás stílusa a mondanivalótól függetlenül jelentősen különbözhet. Lehet, hogy baráti körben beszélgetve azt mondjuk: "Ő buta (hülye?), bunkó, semmit sem ért", ám bizonyosan nem pontosan így fejeznénk ki magunkat az illető jelenlétében, mi több, hivatalos beszédben valahogy úgy mondanánk, hogy "Ön nem érti a dolog lényegét".

Ennek mintájára a "hazudtunk reggeltől estig", a "nem csináltunk semmit a négy év alatt" kijelentések a hivatalos megfogalmazásban már úgy jelennek meg, hogy "nem teljesen hoztuk a költségvetési adatokat nyilvánosságra", vagy "a négyéves kormányzás alatt nem hajtottuk végre a költségvetési reformot".

A felfedett Gyurcsány-beszéd nem baráti körben, hanem az MSZP-képviselők jelenlétében hangzott el, ezért érdemes elemezni a beszédmódot. Ilyen nagy létszámú tanácskozás esetében már nyilván nem a privát beszélgetés, hanem az egymást tiszteletben tartó "hivatalos" beszédmód lenne a helyénvaló. Ám nem így történt. Miért?

Ha ilyen beszédmód megengedett az MSZP hivatalos tanácskozásán, akkor a következőket tudjuk sejteni.

Vagy lenézi Gyurcsány saját pártjának képviselőit, vagy a párt képviselőinek értelmi szintje nagyon alacsony. Esetleg mindkettő. Nem kétséges, hogy Gyurcsány nélkül a választásokat nem tudta volna megnyerni a MSZP. Így hát Gyurcsány pozíciója a választások után túl erős lett, míg több tapasztalt képviselő már nem tudja véleményét érvényesíteni a párton belül. Ennek folytán Gyurcsány viselkedése egyre arrogánsabb lett az MSZP-ben. innen

érdekes cikk egy japán úrtól.
Előzmény: A falu Bikája (11907)
Print Screen Creative Commons License 2006.12.01 0 0 11909

A helyzet ettől drámaibb:

 

"A kiszivárgó információk szerint Gyurcsány "káromkodásmentes, korrekt" beszédet tartott, amelynek a lényege, hogy az elmúlt hónapokban fél Európa aggódott Magyarországért, de most már többnyire minden rendben."

 

 

Az a sz....  b....tt  k...a   a...d, az! Az rendben van, de nem az ország, te nagyonhülye gyurcsány!

Előzmény: A falu Bikája (11907)
nitwit Creative Commons License 2006.12.01 0 0 11908

Hiller Pisti már oda se ballagott.

 

"A jövőben az egész párttól munkát és aktivitást vár."

 

Mijaszösz, eddig nem dolgoztak?

Előzmény: A falu Bikája (11907)
A falu Bikája Creative Commons License 2006.12.01 0 0 11907

Káromkodásmentes eligazítást tartott Gyurcsány a szocialistáknak

 

hihetetlen, hogy már az a hír, ha Gyurcsány nem káromkodik eligazítás közben.

lendületlenül Creative Commons License 2006.12.01 0 0 11906

Olyasmi.

És még súlyadót is kivethetnek rád is....

 

Előzmény: Red_one (11905)
Red_one Creative Commons License 2006.12.01 0 0 11905

Már úgy értem, akkor mi ez a vizitdíj, ha TB-t átalányként fizetjük?

Kettős adóztatás, nem?

 

Előzmény: Red_one (11904)
Red_one Creative Commons License 2006.12.01 0 0 11904

Különös, hogy fizetek TB-t havonta több mint 10 E-t, ami évente 120, és még vizitdíjat is kell?

Akkor minek fizetem az átalányt?

Akkor ez dupla!

Vagy semmi?

 

lendületlenül Creative Commons License 2006.11.30 0 0 11903

De bizony így lesz.

Előbb jön majd a vizitdíj-kompenzáció,azután szűkítik az igényjogosultak körét,végül el lehet felejteni azt is....

 

Előzmény: Devil Inside (11901)
Bigfred Creative Commons License 2006.11.30 0 0 11902
Ebben teljesen igazad van. De mikorra lesz itt "normális" ( a tényleges költségeket teljesen, de csak is azt finanszírozó) biztosítási rendszer? És mikor fogják azt mondani, hogy pl. a körzeti orvos pedig éljen meg a vizitdíjból?
Előzmény: Devil Inside (11901)
Devil Inside Creative Commons License 2006.11.30 0 0 11901
A vizitdíj csak ne közelítsen a tényleges bekerülési költséghez, mert erre a szolgáltatásra biztosítást is fizet az ember, azaz a biztosítónak kell azt a tényleges bekerülési összeget kipengetnie...
Előzmény: Bigfred (11900)
Bigfred Creative Commons License 2006.11.30 0 0 11900

"...Erre szogál a jelképes vizitdíj, ill a szintén jelképes tandíj...."

Erről azt gondolom, hogy a vizitdíj és a tandíj mértéke csak addig lesz "jelképes", amíg a bevezetésüket el nem fogadja a társadalom. Később - természetes módon - a díjak mértéke közelíteni fog a tényleges bekerülési költséghez. Az az érzésem, hogy a mostani "elvi jelentőségű" és egyéb spirituális magyarázatnak köze sincs a valódi szándékokhoz. 

Előzmény: socr (11897)
socr Creative Commons License 2006.11.28 0 0 11899

Jó ez liberálisnak? Tökéletes.
Csak iért nem ezt szajkóztad 4 éven kersztül... így utólag kicsit gyanusnak látszol.

 

Max. 2 éve van Internetem. Úgy kb. 9 hónapja fórumozok rendszeresebben. Miről beszélsz? Mit nem kellett volna 4 évig szajkóznom?

Szerintem nem vagy normális!

Előzmény: Törölt nick (11898)
socr Creative Commons License 2006.11.27 0 0 11897

Mostanában van egy érdekes jelenség. Itt a fórumon is tettenérhető, ahgy nő a "függetlenek" száma. Miután a baloldaliak képtelenek igazolni a kormányuk lépéseit, ezért megpróbálnak a pártatlanság színébe feltűnni, és onnan mintegy közbevetőleg mindenre megjegyezni, hogy ez rossz, de az Orbán idején is rossz volt, vagy rosszabb volt. Te pont egy ilyen figura vagy. Értem én persze, hogy nincs az a duma, amivel stablizálni lehetne a kormány megítélését a pozitív oldalon. Ezért csak az maradt reális célotok, hogy elbizonytalanítsátok az embereket a jobboldal hitelességében is. Csakhát azért ciki.

 

Istenuccse nem cikizni akarlak, de Te már nem csak botcsinálta közgazdász, hanem botcsinálta pszichológus is vagy!:)) Gratulálok.

 

Nincs kedvem minden mondatodat egyenként elemezgetni. Így érd be egy általános válasszal.

  1. Nem arról van szó - egyenlőre - , hogy az állam utód nélkül kivonul, hanem arról, hogy az erőforrásokat megpróbálja racionálisabban elosztani. Ezen racionalitás fölismeréséhez, mint egy politikai kommunikációként, szükség van arra, hogy át menjen a közvélekedésbe, hogy semmi nincs ingyen. Erre szogál a jelképes vizitdíj, ill a szintén jelképes tandíj. A jelképesség természetesen a valódi költségekhez történő viszonyítást jelenti, nem pedig egy lepusztult pénztárcához képest.
  2. A struktúra váltás során az ország makrogazdasági egyensúlyát meg kell tartani, mert a globális pénzpiacokon csak így van esélyünk finanszíroztatni a modernizációnkat. Ha ez a stabilitás meginog, újra meg kell teremteni. Ez folyik most. Valódi átfogó reformokról 2-3 év múlva beszélhetünk.
  3. A saját magukról gondoskodni tudó polgároknak épp úgy szükségük van a valódi reformokra, mint a leszakadóknak csak más-más okból.
  4. Én mióta eszemet tudom konzervatív liberális vagyok. Te ismersz ilyen pártot Magyarországon? Szerinted Churchillt vagy Bismarckot mikor lehetett baloldalinak nevezni??:(( No akkor lehet engem is.:)))
Előzmény: ISFC (11892)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!