Én sokkal inkább Kefaloniát ajánlom, szerintem természeti látnivalói ezerszerszeresek korfunál, beachek garmadája! Engem múzeumok, ilyesmi nem különösebben érint, kolostorok, romok itt is vannak, de ilyesmiben Thassos a nyerő! Az emberek meg mindenhol görögök, attól is függ, kivel beszélget az ember, egy komp-matrózzal, vagy egy faluban a helyi mámival :) Én még nem csalódtam :)
Mi kétszer voltunk mindkét szigeten. Mindkét helyen nagyon jól éreztük magunkat. Valószínűnek tartom, hogy Kefalóniára már nem fogunk újból menni, viszont Korfura biztosan.
Korfu lakói a mi tapasztalataink szerint észrevehetően sokkal kedvesebbek, barátságosabbak.
Korfu városában bárhol jártunk (étterem, üzletek) őszintén barátságosak voltak a tulajdonosok.
Kefalónia természeti szépsége csodás, de nálunk Korfu ebben is vitte a pálmát.
Látnivalók (műemlék, óváros, erőd, stb.) hát ami ezt illeti, szintén Korfu.
Korfu es kefalonia kozotti utazason vacillalunk, minimum 1 het, inkabb 10 nap korul. Erdekelne, hogy szerintetek kefalonian hol erdemes megszallni, ahol a partok kiepitetlenek, de a kozelben van varos is ahol neznivalo is akad, kikotovel mondjuk ahonnan akar at lehet jutni masik szigetre is.
Nem tudom kefalonia mennyire bovelkedik ilyen latnivalokban - ovaros, erodok pl mint korfun - illetve mennyire konnyu onnan mashova atjutni, mivel nem csak strandolasra tervezzuk a napokat, szeretnenk nezelidni is boven
Két kamera volt, egy GoPro 3 Black Edition és egy Sony HDR GW-66.
Mindkettővel lehet víz alatt kamerázni, de víz alattihoz csak a GoPro-t használtam, szerintem oda az a legjobb. Viszont szárazon mindkettővel csináltam felvételeket. Onnan lehet látni a különbséget, hogy a GoPro felvétel egy kicsit torzított a speciális széles látószögű lencse miatt.
Hamarosan adok másik linket, illetve egy hosszabbat is, amiben több fotó van. Sajnos a mostaniakkal a youtube-nak problémája van... A teknősökkel egyébként természetesen Argostoliban találkoztunk... Rengeteg fotó van róluk, többször voltunk, s többször is "összefutottunk" velük! :) Köszönöm a dicséretet!
Sziasztok! Kefalóniai nyaralásunk képei néhány percben. :) Egy kis nosztalgia! Nem kizárólag a legszebb képek, hanem a legemlékezetesebbek is fent vannak, vagy ami valamiért fontos volt. Jó szórakozást és kellemes vágyódást... Gondolom nem vagyok vele egyedül.
Csónakot béreltünk Kato Katelios-ban, Agios Effimia-ban, és Fiskardo-ban. Egész napra (csak így érdemes) 80-120 Euro volt, plusz üzemanyag. Ha tisztességes az emberke, akkor az üzemanyag 8-10 euróból megvan. Ha rafkós, vagy tényleg nagyon sokat mentetek vele, akkor is megússzátok max. 16-20 euróból. Ezt azért írom, mert ne csodálkozz rajta, de mindenhol szemre nézik meg a fogyasztást a nap végén. Konkrétan belekukucskálnak a tartályba, hogy mennyi fogyott. :)) Ezt minden szigeten így csinálják.
Ami fontos, hogy első nap hívjátok fel telefonon ezeket a csónak bérlősöket, vagy menjetek oda, mert bizony előre le kell foglalni, lehet hogy csak 2-3 nap múlva lesz szabad csónak. Ez számunkra meglepő volt, mert Korfun már 7-8 alkalommal béreltünk, soha nem foglaltunk le előre, és mindig volt szabad csónak. Igaz, hogy korán, már reggel 8 körülre oda szoktunk menni, hogy jó hosszú legyen a nap. :) Viszont Kefalónián előre kell foglalni, mert különben nincs szabad csónak, hiába mentek bármilyen korán! Telefonszámokat nem tudok sajnos adni a csónak bérlősökhöz, mert mi autóval mentünk oda és személyesen foglaltuk le a motorcsónakokat, de szerintem egy google keresés kidobja neked. Egyébként a fentieken kívül Skálán is van csónakbérlés, meg szerintem még a sziget más pontjain is. Kérdezősködni kell, a helyiek segítenek.
Ha szeretnétek polipokat, tintahalat, stb. fogni, akkor érdemes Fiskardo-ban bérelni és a csónakkal visszamenni Agios Effimia felé kb- 6 kilométert. Ott van egy jó nagy (Google mapon is megnézhető) kagyló meg rák meg még mit tudom én milyen nevelde, tenyészet. Annak környékén, gondolom az etetés meg egyéb miatt sok tengeri állatka van, legalábbis mi fogtunk egy csomó polipot, baromi nagy kagylót, rákokat, pici tintahalat, murénát (persze ezt csak néztük, nem fogtuk meg), gyönyörű csillagokat, és sok szép halat láttunk. Ezt csak azért írom, mert az én gyerekeim oda vannak ezekért a kis lényekért és rengeteget búvárkodtunk ezért a csónakból, persze csak pipával, nem palackokkal. (Az állatkákat természetesen szabad kézzel fogtuk el és nem bántottuk őket.)
Összefoglalóként mindenkinek azt szeretném írni, hogy bár valóban nem olcsó, de mindenképp legalább egyszer érdemes a csónakbérlést megtenni, felejthetetlen élményt nyújt. Olyan partszakaszok, festői öblök, tengerbe nyúló sziklafalak megközelítését teszi lehetővé, ami a part felől lehetetlen. Ha szerencsétek van, egy kis gyönyörű öböl akár egész napra csak a tietek lehet. Ez az a pénz, ami nem kidobott. Ha valakinek esetleg félelmei vannak, a dolog biztonságával kapcsolatban, az megnyugodhat. A görögök nagyon jól csinálják ezt a dolgot, több éve járunk oda, nem hallottam még balesetről. Ha az ember észnél van, akkor semmi gond nem lehet. Egyébként a 20, 25, 30 lóerős motorokkal szerelt csónakokhoz nem kell semmilyen engedély, csak a komolyabb, nagy sport csónakokhoz. Viszont ezekkel a picikkel is elégséges tempót lehet elérni.
Megnéztem a videót és igazi kedvcsináló. Azt szeretném kérdezni, hogy a motorcsónakot hol és mennyiért béreltétek? Köszi a választ előre is Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4
ez elég érdekesre sikeredett....mármint a hozzászólásom, de azért csak ki lehet hámozni valamit belőle.... a lényeg, hogy Kefalónián keresek piacot. Köszi a választ előre is
Skálában voltunk mi is a nyáron. Előzőleg Svoronatában voltunk még 2008-ban. Skálát nagyon tudom ajánlani, nagyon hangulatos, kellemes nyugodt hely, sok üzlettel, tavernával, este az utcák egy részét elzárják a forgalom elől így képezve sétálló utcákat, ahol aztán beindúl az esti nyüzsgés... Hosszú homokos partja van, szerintem ideális kisgyerekkel.
A víz mélyülésről annyit, ha nagyon pici a lurkó, akkor úgy is folyamatosan figyelsz rá, meg azért nem egyből a partnál mélyül. Azért nem olyan mint a Balaton déli partja, de szerintem ideális lehet pici gyerekkel is. A mieink már nagyobbak, rájuk már nem kellene annyira figyelni, de pl. a Mirtos beach-en én sem vettem le róluk a szememet hiába 10 és 12 évesek.
Svoronata tengerpartjával sincs semmi baj, hasonlóan jó, sőt külön élmény lehet a gyereknek látni néha egy-egy leszálló repülőt. Az enyémeknek nagyon tetszett anno.
Viszont Svoronata egyáltalán nem összehasonlítható Skálával.
Szóval Skálát kisgyermekkel is szívből tudom ajánlani, jól fogjátok érezni magatokat...
Skala tengerpartja mennyire biztonságos, mennyire élvezhető 10 év alatti gyerekkel? Azt olvastam több helyen, hogy hosszú partszakasza van, de azt is, hogy elég gyorsan mélyül. Illetve Skala-ból a Mounda-beach-re való elsétálás gyerekkel mennyire kivitelezhető, mennyire problémás, a kettő közötti távolság élőben nem olyan ijesztő, mint számmal a 4km (ekkora távolságot találtam a neten Skala-Mounda-beach közöttre)? Köszi a hozzászólást előre is!
Ezen a szigeten csak fakultatívan voltunk 1 napra-Zakynthosról. Csoda szép! Ezért nézzük most meg 11 napra( Aeolussal megyünk), szept 04.-től.Mi már az elmúlt években nem fizetünk be programokra hanem kocsit bérelünk 3-4 napra( Zantén is Rodoszon is), így sokkal ólcsóbb és szabadabb, és az egész szigetet be tundjuk barangolni...Álltalában mindenhol angolul beszélnek...mi meg sehogy... de ez nem szokott akadály lenni. Kell egy jó GPS és kész..
Ha egy időben leszunk ott, akkor összefuthatunk.
Nagyon be vagyunk már sózva, jó lenne már csomagolni és indulni!!!!
Jó tervezgetést Nektek, és sok boldogságot a lagzihoz!!
Mi is a nyáron szeretnénk Kefalóniába menni. Ti voltatok már valaha? Ha igen, tapasztalat?
A grand toursnál nézegettem, hogy csak egy hetes a nyaralás és hogy az Aeolusnál van 10 napos is, ami jobban tetszik.
De nem tudom, hogy ők is szerveznek-e magyar nyelvű fakultatív programokat. Továbbá nagyon szeretünk néhány napot mi is szabadon kalandorkodni, csak nem tudom, hogy beszélnek-e németül a szigeten, mert angolul mi inkább csak kézzel-lábbal, mint jól beszélünk. :)
Ti mikor mentek? Nekünk ez lenne a nászút, de nem volna rossz a 10-12 nap alatt néhány este magyarokkal is összefutni vagy egy-egy fakultatív programra együtt menni.
Tud valaki személyes tapasztalatot Sea Breeze apartmanról? Ma jött ki az Aeolus katalógus, és elég jók az árak. És a lényeg, hogy 11, 12 naposak az utak.
Minden infót köszönök, nekünk még az idén ( a szabi miatt) le kell foglalnunk.
Boldog Karácsonyi Ünnepeket Mindenkinek, és jó tervezgetést a nyaralásra.
Köszi, még annyi kérdésem lenne, hogy használtál speciális objektívet, vagy csak a standard gépet? (Nekem polárszűrő nélkül nem voltak ilyen szépek a tenger színek)