Keresés

Részletes keresés

kiss_atti Creative Commons License 2008.11.28 0 0 184
Khmmm, ökhhhhmmmmm,
én minden kígyómérget kiszívok...
:-))))))))))))))
Előzmény: BIKE-R (183)
BIKE-R Creative Commons License 2008.11.28 0 0 183

Ukrajna, Oroszorszag, Kazahsztan, es Mongolia is bovelkedik kigyokban.

Igen??? És melyek ezek???

Ha hihetünk a Google-nak, akkor sem Kazahsztánban, sem Mongóliában nincsenek kígyók, egyedül Oroszország keleti felében található keresztes vipera, melynek alacsony a toxicitása, marása ritkán halálos. Egyébként ez az állat Európa egész területén megtalálható!!!!

A belinkelt méregszippancsot meg tudjuk rendelni a linkről, ha szükség van rá.

Előzmény: onamvara (181)
onamvara Creative Commons License 2008.11.28 0 0 182
...ilyen.... :)))
Előzmény: onamvara (181)
onamvara Creative Commons License 2008.11.28 0 0 181
Van itt valami amiben kernem a fovarosiak segitseget.
Tekintettel arra hogy az ejszakak nagyreszet szabadban toltjuk, lehetoleg vizmelett, a sajat satrainkban, igy elkerulhetetlen a talalkozas a hullokkel. Ukrajna, Oroszorszag, Kazahsztan, es Mongolia is bovelkedik kigyokban.Termeszetesen ekkora teruletre elvinni minden szerumot lehetetlen, annal is inkabb mivel bizonyos szerek, nem bevihetoek a masik orszag teruletere.Ezert egy olyan hatekony eszkoz kell ami a kigyo marasok hatasat minimalisra csokkenti.Jo hir van ilyen.Rossz hir, nallunk nem kaphato :(
Errol lenne szo:http://www.safetycentral.com/extractor.html

Ha talalnatok valami helyet ahol elerheto, eleg lenne ketto is 40 napra. A penzt az ijen kollektiv vedo eszkozokre ossze dobjuk.(szerintem)
Sajnos debrecenben elerhetetlennek latszik.

Udv!
onamvara Creative Commons License 2008.11.26 0 0 180
Na az elso emilem postaztam is neked.Nehany alapveto szerszam stb, amit minden 1napnal hoszsabb tavolletre magammal viszek.
Szeretem a nomad eletet, viszont a kenyelemrol sem mondok le:)))

Megneztem amit ma folraktal a blogra!
Nagyon jo utvonal valasztas. Csak a napi 600km szerintem kicsit eros. Attol tartok hogy ha ezt hozni szeretnenk, akkor az utolso 2-300km-en iszunyuan faradtak leszunk fizikalisan is, es mentalisan is. Ez viszont mar a biztonsag rovasara megy.Es ha 12-en megyunk akkor 12szer nagyobb a lehetoseg a problemara. A leheto legnagyobb biztonsagra kell torekednunk, hogy neveszitsunk idot, a javitgatások miatt, nem beszelve a serult motoros tarsakrol .
Velemenyem szerint, egy stabil 500km az ami teljesitheto, es meg ez is necces. Nefelejtsuk el, hogy este vannak tenni valok: tabort kell verni, a motorokat biztonságosan letárolni, elkesziteni a napi 1 fott etelt, kijavitgatni a hibakat,tisztalkodni, es megbeszelni a masnapi etapot.

Szoval van min agyalni....:)))
Előzmény: BIKE-R (173)
onamvara Creative Commons License 2008.11.25 0 0 179
Hmmm.... de valószinű fussa neki....
Olyan asszonyt kellett volna választanom aki kerekeken gördül. De az enyémet kirobban tani sem lehet itthonrol...
Korán nősültem..29 évesen....
Előzmény: BIKE-R (178)
BIKE-R Creative Commons License 2008.11.25 0 0 178

Az asszony azért nem várja otthon, mert megy vele a túrákra. A túrák dokumentálásást (fotó + videó) és azok minőségét elnézve nem csodálkoznék, ha ők a fényképek illetve fotók árából fedeznék a következő túrájukat, ha esetleg szegény Claus barátunknak nem futnák az orvosi fizetéséből :)))

Előzmény: onamvara (177)
onamvara Creative Commons License 2008.11.25 0 0 177
Nem gyenge arc... valoszinü nem várja otthon két gyerek, meg asszony. No meg a bank betétje is kicsit vastagabb mint a mienk.
MInden esetre figyelemre mélto. A bmw tankja valami egyéni kompozit, azért olyan nagy.Vagy Touratech....
Ha ennyit csavaroghatnék a világban...huhhhh sokminden másrol lemondanék.
Előzmény: Transalpos (176)
Transalpos Creative Commons License 2008.11.25 0 0 176

Azután még ezt is figyelembe lehet venni csomagolási ötletekkel.

De az útjait is érdemes megnézni, ha még nem látta valaki.

http://translate.google.com/translate?u=http%3A%2F%2Fwww.possi.de&langpair=de%7Cen&hl=en&safe=off&ie=UTF-8&oe=UTF-8&prev=%2Flanguage_tools

Transalpos Creative Commons License 2008.11.25 0 0 175

Évekkel ezelőtt találtam rá és nézegettem, hogy ki hogyan és milyen felszereléssel utazik. Elmentettem, hátha jó lesz még. Talán most.

http://www.advrider.com/forums/showthread.php?t=66010

onamvara Creative Commons License 2008.11.25 0 0 174
Nagyszeru! Tokeletes , valami ilyesmire gondoltam.Pl:az az ugyes kis acelhalos szerkezet engem erdekelne.
Addig en ossze szedem az alltalam hasznalt, es mukodo kepes felszereleseket. Lefenykepezem, es leirassal atkuldom.
Előzmény: BIKE-R (173)
BIKE-R Creative Commons License 2008.11.25 0 0 173

Csináljuk úgy, hogy a hétvégén csinálok egy bejegyzést kemping felszerelés címszóval, összeszedem azokat a cuccokat, amiket a megbeszéléskor is mutattam, és ha valakinek van valami plusz infója, akkor átküldi nekem emailben doksiban, én pedig a blogbejegyzést bővítem vele.

Jópár bejegyzést össze lehet hozni különböző témákban:

1. Kempingfelszerelés

2. Ruházat

3. Motoros ruházat, védőfelszerelések

4. Étkezés, evőeszközök

5. Elektronikus kütyük és kiegészítői

6. Utipatika, tisztálkodás

7. Szerszámok

8. Utikönyvek, térképek

9. Egyéb

Előzmény: onamvara (172)
onamvara Creative Commons License 2008.11.25 0 0 172
Nem megjegyzest, hanem arra gondoltam, hogy nehany fenykepet a tura felszerelesekrol, hatha segit valakinek.Illetve ha vesz valamit ,kozzulunk valaki , akkor a fotojat felrekhatna a leirassal egyutt, hogy micsoda, es mire lehet hasznalni. Sok aprosag van, ami kell, es nem biztos hogy mindenkinek az eszebe jut.No meg igy a nem kello, vagy nem hasznalhato kellekek itthon maradnak es nem fogjak el a helyet mas cuccoktol.
Előzmény: BIKE-R (171)
BIKE-R Creative Commons License 2008.11.24 0 0 171

Ha megjegyzéseket szeretnél írni a blogba, akkor előbb egy Google fiókot kell létrehoznod itt.

Előzmény: onamvara (170)
onamvara Creative Commons License 2008.11.24 0 0 170
Bike-r nagyon jo a blogod. De hogy lehet oda bejelentkezni????
Nocom Creative Commons License 2008.11.24 0 0 169

Fóti Gyula Úr értesített az alábbi eseményről, ezúton is köszönöm neki!

"Örömmel tájékoztatunk minden kedves érdeklődőt, hogy a Közlekedési Múzeumban 2008 november 29-én kiállítással egybekötött élménybeszámolót láthatnak a Pannónia-expedícióról. Mint tudjuk, két paksi fiatalember Eurázsián átvezető járműtörténeti utazást teljesített egy 1967-es évjáratú Pannóniával. A 24000 km-es vándorút a Pannónia-expedíció nevet kapta. A Pannónia MGTSZ és a Közlekedési Múzeum kifejezve elismerését fényképes kiállítást rendez az experdícióról, s az oldalkocsis motorkerékpárt, mint az utazás tárgyi emlékét a gyűjteményébe helyezi el. A kiállítás ünnepélyes megnyitására 10 órakor kerül sor, majd a világutazó Pannóniások fényképes élménybeszámolóval osztják meg élményeiket a vendégekkel.

A rendezvény ingyenes és mindenkit szeretettel várunk."

Résztvevők:BIKE-R</P>

onam (lehetoseg szerint)

Zsifi

*Zita (ha időm engedi)

Előzmény: zsifiwonder (168)
zsifiwonder Creative Commons License 2008.11.24 0 0 168

Résztvevők:

BIKE-R
onam (lehetoseg szerint)

Zsifi

Előzmény: onamvara (167)
onamvara Creative Commons License 2008.11.24 0 0 167
Résztvevők:

BIKE-R
onam (lehetoseg szerint)
Előzmény: BIKE-R (165)
onamvara Creative Commons License 2008.11.24 0 0 166
Udv!
Kicsit kutakodtam terkep program ugyben.Ezt talaltam.Tudjuk hasznalni valamire?
http://www.de.map24.com/
http://www.uk.map24.com/
BIKE-R Creative Commons License 2008.11.24 0 0 165

Fóti Gyula Úr értesített az alábbi eseményről, ezúton is köszönöm neki!

"Örömmel tájékoztatunk minden kedves érdeklődőt, hogy a Közlekedési Múzeumban 2008 november 29-én kiállítással egybekötött élménybeszámolót láthatnak a Pannónia-expedícióról. Mint tudjuk, két paksi fiatalember Eurázsián átvezető járműtörténeti utazást teljesített egy 1967-es évjáratú Pannóniával. A 24000 km-es vándorút a Pannónia-expedíció nevet kapta. A Pannónia MGTSZ és a Közlekedési Múzeum kifejezve elismerését fényképes kiállítást rendez az experdícióról, s az oldalkocsis motorkerékpárt, mint az utazás tárgyi emlékét a gyűjteményébe helyezi el. A kiállítás ünnepélyes megnyitására 10 órakor kerül sor, majd a világutazó Pannóniások fényképes élménybeszámolóval osztják meg élményeiket a vendégekkel.

A rendezvény ingyenes és mindenkit szeretettel várunk."

Résztvevők:

BIKE-R

onamvara Creative Commons License 2008.11.23 0 0 164
http://www.eurus.hu/country/russtrip.php
onamvara Creative Commons License 2008.11.22 0 0 163
Találtam egy klasz galeriat:
http://www.etnocenter.hu/html/galeriak.php
Előzmény: onamvara (162)
onamvara Creative Commons License 2008.11.22 0 0 162
Ok :))) Igyekszem, csunya lenne lemondani az elso randit.....legalább is a tars kereso konyvek szerint :)))
Előzmény: zsifiwonder (161)
zsifiwonder Creative Commons License 2008.11.22 0 0 161

Legfeljebb nem kapcsolod be a kocsiba a fűtést...)))

Gyógyulj meg gyorsan....mindjárt indulunk..))

Előzmény: onamvara (160)
onamvara Creative Commons License 2008.11.22 0 0 160
Megyek, bár jelenleg 38.3 a hom. Ha nem megy foljebb a lázam, akkor ott vagyok.

Udv:onam
Előzmény: BIKE-R (157)
KT1 Creative Commons License 2008.11.21 0 0 159
Már mexoktam ! :)
zsifiwonder Creative Commons License 2008.11.21 0 0 158

Ha valakinek kevés az infó....

EZ SEGÍTHET
Előzmény: BIKE-R (157)
BIKE-R Creative Commons License 2008.11.21 0 0 157

Kötekedős :))) De igazad van :))

A korrekt időpont: 2008. nov. 23 (vasárnap) 10.00 Budaörs, Moto-Cafe motoros bolt (Károly király u 61)

Előzmény: KT1 (156)
KT1 Creative Commons License 2008.11.21 0 0 156

2009. ???

nincs kapkodás....
Előzmény: BIKE-R (137)
KT1 Creative Commons License 2008.11.21 0 0 155
http://www.advrider.com/forums/showthread.php?t=407209&highlight=sambor

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!