Ukrajna, Oroszorszag, Kazahsztan, es Mongolia is bovelkedik kigyokban.
Igen??? És melyek ezek???
Ha hihetünk a Google-nak, akkor sem Kazahsztánban, sem Mongóliában nincsenek kígyók, egyedül Oroszország keleti felében található keresztes vipera, melynek alacsony a toxicitása, marása ritkán halálos. Egyébként ez az állat Európa egész területén megtalálható!!!!
A belinkelt méregszippancsot meg tudjuk rendelni a linkről, ha szükség van rá.
Van itt valami amiben kernem a fovarosiak segitseget. Tekintettel arra hogy az ejszakak nagyreszet szabadban toltjuk, lehetoleg vizmelett, a sajat satrainkban, igy elkerulhetetlen a talalkozas a hullokkel. Ukrajna, Oroszorszag, Kazahsztan, es Mongolia is bovelkedik kigyokban.Termeszetesen ekkora teruletre elvinni minden szerumot lehetetlen, annal is inkabb mivel bizonyos szerek, nem bevihetoek a masik orszag teruletere.Ezert egy olyan hatekony eszkoz kell ami a kigyo marasok hatasat minimalisra csokkenti.Jo hir van ilyen.Rossz hir, nallunk nem kaphato :( Errol lenne szo:http://www.safetycentral.com/extractor.html
Ha talalnatok valami helyet ahol elerheto, eleg lenne ketto is 40 napra. A penzt az ijen kollektiv vedo eszkozokre ossze dobjuk.(szerintem) Sajnos debrecenben elerhetetlennek latszik.
Na az elso emilem postaztam is neked.Nehany alapveto szerszam stb, amit minden 1napnal hoszsabb tavolletre magammal viszek. Szeretem a nomad eletet, viszont a kenyelemrol sem mondok le:)))
Megneztem amit ma folraktal a blogra! Nagyon jo utvonal valasztas. Csak a napi 600km szerintem kicsit eros. Attol tartok hogy ha ezt hozni szeretnenk, akkor az utolso 2-300km-en iszunyuan faradtak leszunk fizikalisan is, es mentalisan is. Ez viszont mar a biztonsag rovasara megy.Es ha 12-en megyunk akkor 12szer nagyobb a lehetoseg a problemara. A leheto legnagyobb biztonsagra kell torekednunk, hogy neveszitsunk idot, a javitgatások miatt, nem beszelve a serult motoros tarsakrol . Velemenyem szerint, egy stabil 500km az ami teljesitheto, es meg ez is necces. Nefelejtsuk el, hogy este vannak tenni valok: tabort kell verni, a motorokat biztonságosan letárolni, elkesziteni a napi 1 fott etelt, kijavitgatni a hibakat,tisztalkodni, es megbeszelni a masnapi etapot.
Hmmm.... de valószinű fussa neki.... Olyan asszonyt kellett volna választanom aki kerekeken gördül. De az enyémet kirobban tani sem lehet itthonrol... Korán nősültem..29 évesen....
Az asszony azért nem várja otthon, mert megy vele a túrákra. A túrák dokumentálásást (fotó + videó) és azok minőségét elnézve nem csodálkoznék, ha ők a fényképek illetve fotók árából fedeznék a következő túrájukat, ha esetleg szegény Claus barátunknak nem futnák az orvosi fizetéséből :)))
Nem gyenge arc... valoszinü nem várja otthon két gyerek, meg asszony. No meg a bank betétje is kicsit vastagabb mint a mienk. MInden esetre figyelemre mélto. A bmw tankja valami egyéni kompozit, azért olyan nagy.Vagy Touratech.... Ha ennyit csavaroghatnék a világban...huhhhh sokminden másrol lemondanék.
Nagyszeru! Tokeletes , valami ilyesmire gondoltam.Pl:az az ugyes kis acelhalos szerkezet engem erdekelne. Addig en ossze szedem az alltalam hasznalt, es mukodo kepes felszereleseket. Lefenykepezem, es leirassal atkuldom.
Csináljuk úgy, hogy a hétvégén csinálok egy bejegyzést kemping felszerelés címszóval, összeszedem azokat a cuccokat, amiket a megbeszéléskor is mutattam, és ha valakinek van valami plusz infója, akkor átküldi nekem emailben doksiban, én pedig a blogbejegyzést bővítem vele.
Jópár bejegyzést össze lehet hozni különböző témákban:
Nem megjegyzest, hanem arra gondoltam, hogy nehany fenykepet a tura felszerelesekrol, hatha segit valakinek.Illetve ha vesz valamit ,kozzulunk valaki , akkor a fotojat felrekhatna a leirassal egyutt, hogy micsoda, es mire lehet hasznalni. Sok aprosag van, ami kell, es nem biztos hogy mindenkinek az eszebe jut.No meg igy a nem kello, vagy nem hasznalhato kellekek itthon maradnak es nem fogjak el a helyet mas cuccoktol.
Fóti Gyula Úr értesített az alábbi eseményről, ezúton is köszönöm neki!
"Örömmel tájékoztatunk minden kedves érdeklődőt, hogy a Közlekedési Múzeumban 2008 november 29-én kiállítással egybekötött élménybeszámolót láthatnak a Pannónia-expedícióról. Mint tudjuk, két paksi fiatalember Eurázsián átvezető járműtörténeti utazást teljesített egy 1967-es évjáratú Pannóniával. A 24000 km-es vándorút a Pannónia-expedíció nevet kapta. A Pannónia MGTSZ és a Közlekedési Múzeum kifejezve elismerését fényképes kiállítást rendez az experdícióról, s az oldalkocsis motorkerékpárt, mint az utazás tárgyi emlékét a gyűjteményébe helyezi el. A kiállítás ünnepélyes megnyitására 10 órakor kerül sor, majd a világutazó Pannóniások fényképes élménybeszámolóval osztják meg élményeiket a vendégekkel.
A rendezvény ingyenes és mindenkit szeretettel várunk."
Fóti Gyula Úr értesített az alábbi eseményről, ezúton is köszönöm neki!
"Örömmel tájékoztatunk minden kedves érdeklődőt, hogy a Közlekedési Múzeumban 2008 november 29-én kiállítással egybekötött élménybeszámolót láthatnak a Pannónia-expedícióról. Mint tudjuk, két paksi fiatalember Eurázsián átvezető járműtörténeti utazást teljesített egy 1967-es évjáratú Pannóniával. A 24000 km-es vándorút a Pannónia-expedíció nevet kapta. A Pannónia MGTSZ és a Közlekedési Múzeum kifejezve elismerését fényképes kiállítást rendez az experdícióról, s az oldalkocsis motorkerékpárt, mint az utazás tárgyi emlékét a gyűjteményébe helyezi el. A kiállítás ünnepélyes megnyitására 10 órakor kerül sor, majd a világutazó Pannóniások fényképes élménybeszámolóval osztják meg élményeiket a vendégekkel.
A rendezvény ingyenes és mindenkit szeretettel várunk."