Keresés

Részletes keresés

A falu Bikája Creative Commons License 2007.01.23 0 0 277

ez mind nem számít, csak ne Orbán legyen hatalmon

 

(segítek mán a ballibeknek, kerülik ezt a topikot, mint ördög a tömjénfüstöt)

Előzmény: lilaköd mámor (276)
lilaköd mámor Creative Commons License 2007.01.20 0 0 276

útdíj a mellékutakon?

50%os gyógyszeráremelés.....

A falu Bikája Creative Commons License 2007.01.16 0 0 275
A falu Bikája Creative Commons License 2007.01.15 0 0 274

Januártól 4-ről 14 százalékra nőtt az eho

 

Több százezerre tehető azoknak a kisvállalkozóknak a száma, akik az első számú kárvallottjai lehetnek a százalékos mértékű egészségügyi hozzájárulás (eho) drasztikus megemelésének. A nyári adócsomag 4-ről 14 százalékra emelte ezt a tavaly bevezetett közterhet.

 

Világgazdaság (http://www.vilaggazdasag.hu)
2007. január 15., hétfő 8:46




Több százezerre tehető azoknak a kisvállalkozóknak a száma, akik az első számú kárvallottjai lehetnek a százalékos mértékű egészségügyi hozzájárulás (eho) drasztikus megemelésének. A szabályok módosítása a lakást bérbeadók életét is megkeseríti.

 

A jelek szerint a kormányzat igyekezett alapos munkát végezni a tavaly nyáron, a költségvetési kiigazítás szellemében elfogadott adócsomaggal. Ezt támasztja alá például az, hogy a 2006 elején bevezetett, 4 százalékos ehót 2007. január 1-jétől felemelték 14 százalékosra, sőt további három ponton szigorították a rendelkezéseket.

 

A szóban forgó terhet fő szabályként akkor kell leróni, ha az egyén után a foglalkoztató által megfizetett egészségbiztosítási járulék (ennek mértéke a 29 százalékos tb-járulékon belül a korábbi 11-ről 8 százalékra apadt) összege éves szinten nem éri el a 450 ezer forintot. (Tavaly ez a korlát 400 ezer forint volt.) Az ehóval a 450 ezer forintból hiányzó részt kell pótolni.

 

Az ehót bizonyos külön adózó jövedelmekre vetik ki. A vállalkozásból kivont jövedelem, az értékpapír-kölcsönzésből származó jövedelem, a 25, illetve 35 százalékos adóterhet viselő osztalék, vállalkozói osztalékalap, valamint az árfolyamnyereségből adódó jövedelem és az ingatlan-bérbeadásból származó, egymillió forintot meghaladó jövedelem képezi az ominózus elvonás alapját.

Azért sújtja elsősorban a kisvállalkozói kört a sarc, mivel az ebbe a csoportba tartozók döntő része legfeljebb a minimálbér duplája után fizeti meg az egészségbiztosítási járulékot (az ilyen jogcímen befizetett összeg így meszsze elmarad a korláttól), és osztalékként veszi ki a jövedelmét.

 

Arra figyelniük kell az ingatlant bérbe adóknak, hogy a múlt évi szabállyal szemben, amikor is csak az egymillió forint feletti rész után kellett 4 százalékot leróni, az idén a teljes lakásbérleti díjból kell 14 százalékot az államkasszába utalni – feltéve persze, hogy lakás bérbeadásából minimum egymillió forintra szert tesz az illető.

Példa: egy olyan munkavállalónál, aki az évben 13 havi bért vihet haza, a munkahelyén csak bruttó bér illeti meg, és ingatlant ad bérbe egy évre egymillió forintnál drágábban, akkor kell 14 százalékos ehót fizetnie a beszedett bérleti díj után, ha a bruttó bére nem éri el a havi 433 ezer forintot.

 

marylou Creative Commons License 2007.01.12 0 0 273

 

Ezek - ha jól olvastam a cikk végén - Molnár Lajos egészségügyi miniszter szavai.

 

Zsigeri kritikád teljesen jogos! :)

 

Előzmény: Törölt nick (271)
marylou Creative Commons License 2007.01.12 0 0 272

 

... vagy ezt csak az eddig ingyenes gyógyszerek után kell csak fizetni?

 

Akkor 0 Ft helyett lesz 3000 Ft a 10 féle gyógyszer.

 

Előzmény: A falu Bikája (268)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.12 0 0 271

....na ne tessenek má félrebeszélnbi !

 

Milyen fogyasztás visszaszorítás ?????!

 

 

Hajszen azért terítenek a gyógyszeroldalon, mert minél nagyobb fogyasztással, minél nagyobb bevételnövelést akarnak elérni !!!

 

 

szipuzunk ?

szipuzunk ?

...és hülyeségeket mondogattunk közbeh ???! :O9

Előzmény: A falu Bikája (268)
marylou Creative Commons License 2007.01.12 0 0 270

 

Most képzeld el, elbotorkál a szegény idős kisnyugdíjas a szokott patikába, ahol a hatféle nyavalyájára kiváltja a szokott 10 receptet. Tegyük fel, hogy olyan szerencsés, hogy olcsó gyógyszereket szed, eddig csak mondjuk 3500 Ft-t fizetett a támogatott gyógyszerei után, mostantól fizet majd 6500 Ft-ot. 3500-at a gyógyszerekre, a másik 3000-et meg dobozdíjra.

 

Azt hiszem, szegény patikusoknak lesz mit hallgatni, pedig ők se nagyon tapsikolnak mostanában a kormány intézkedései hallatán.

 

Előzmény: A falu Bikája (268)
Berepülő Creative Commons License 2007.01.12 0 0 269
Mario, a hipnotikus álumból felébredve lelőtte Chipollát, amikor felébredt.
Előzmény: marylou (267)
A falu Bikája Creative Commons License 2007.01.12 0 0 268
15-étől dobozdíj a gyógyszerek után
2007. január 3., szerda 7:54
1241 olvasás

Január 15-től kell a száz százalékban támogatott gyógyszerek kiváltása után a 300 forintos dobozdíjat kifizetni - közölte a Magyar Gyógyszerész Kamara.


A közlemény szerint az Országos Egészségbiztosítási Pénztár kedden értesítette a kamarát arról, hogy a dobozdíjat a korábban bejelentett társadalombiztosítási kulcsok csökkentésének módosításával egyidőben vezetik be. Az új árak alkalmazása egyidőben lép hatályba minden gyógyszertárban, ennek megfelelően a betegek a támogatott gyógyszereket minden patikában azonos támogatással és térítési díjjal válthatják ki - áll a kamara közleményében.

Molnár Lajos egészségügyi miniszter a Magyar Televízió reggeli műsorában azt mondta: a dobozdíj összegének kisebb a jelentősége, mint a fizetés tényének. Tíz-, húsz- vagy százezer forintos gyógyszer után is 300 forint a dobozdíj, de a befizetés nyilvántartása segíti a szigorúbb adminisztrációt, amely szükséges az indokolatlan fogyasztás visszaszorításához - hangsúlyozta a miniszter.


MR

Magyar Rádió Online

..a befizetés nyilvántartása segíti a szigorúbb adminisztrációt, amely szükséges az indokolatlan fogyasztás visszaszorításához - hangsúlyozta a miniszter.
marylou Creative Commons License 2007.01.12 0 0 267

 

A szeptemberi trauma morális fekete leves. Ez csak annak a számára mond valamit, akinek még maradt morális érzéke. Igen, főleg a baloldalon lett volna ez trauma, de csak a morális érzékkel rendelkező baloldaliak számára. Erről már nyitottam egy

topikot, csak most pihentetem kicsit, mert túlságosan rászálltak egyes persona non grata nickek. Ha gondolod, ott majd megbeszélhetjük ezt, úgyis fel akarom éleszteni egy idő után.

 

Nekem úgy tűnik, ez a topik a konkrét fekete levesről szól, amit a bőrünkön érzünk.

 

Ezt pedig még azok is megérzik, akiknek morális érzékét már sikerült a jelenlegi hatalomnak teljesen elzsibbasztani.

 

Ezért remélhetünk ettől több eredményt, ezért remélhetjük, hogy még azok is elgondolkodnak majd kicsikét, akik eddig hipnotikus álmukat aludták 2002 nyara óta.

 

Előzmény: Berepülő (266)
Berepülő Creative Commons License 2007.01.12 0 0 266

A társadalom egy nagy részének (mert nem mindenki gondolkodik így) rövidtávú gondolkodására, kisstílű önzésére gyógyír lehet a most következő fekete leves.

 

 

Gyurcsány különös bűne után a különös fekete leves :( Méreg lesz vagy gyógylé?

 

"Számunka szeptember 17-e nem volt trauma, az a nap a baloldal traumája volt" - kommentálta Navracsics az őszödi beszéd nyilvánossága kerülését. Mint folytatta, Gyurcsány Ferenc különös bűne az, hogy sajátjainak hazudott, saját szavazóit verte át. A frakcióvezető emlékeztetett április 23-ára is, mikor Dávid Ibolya meghirdette doktrínáját, melyben a jobboldal átrendezésének koncepcióját fogalmazta meg. A politikus szerint a jobboldalon eddig is voltak veszekedések, viták, de olyanra még sosem volt példa, hogy egy jobboldali párt hadat üzenjen egy másik jobboldali erőnek. Navracsics kiemelte azt is, hogy ha Dávid Ibolya ezt a doktrínát visszavonná, szívesen működnének együtt az MDF-fel. Ám erre a lépésre a mai napig nem került sor - figyelmeztetett. Navracsics Tibor felidézte azt az április 24-i kormányfői sajtótájékoztatót, ahol Gyurcsány Ferenc aktákkal érkezett a kamerák elé, arra hivatkozva, hogy előtte hevernek a kidolgozott kormányjavaslatok, melyeket másnap már a parlament elé visznek. "Ehhez képest másfél hónapra Balatonőszödre vonult a kormánykoalíció tárgyalni" - fűzte hozzá.

Előzmény: marylou (265)
marylou Creative Commons License 2007.01.12 0 0 265

"... a társadalom rövidtávú gondolkodása, kisstílű önzése. Ha a jobboldal ezt a tényt valamilyen módon tudatosítaná az emberek fejében, mindenféle baloldali, kádárista visszarendeződési kísérletet meghiúsíthatna, és hosszútávon meghatározhatná a Magyarország által követendő utat."

 

A társadalom egy nagy részének (mert nem mindenki gondolkodik így) rövidtávú gondolkodására, kisstílű önzésére gyógyír lehet a most következő fekete leves.

 

Talán ez az egy haszna lehet, hogy meg kell inniuk azoknak, akik egy kicsit jobb világot remélve képtelenek voltak jó döntést hozni.

 

Velük együtt persze mi is inni fogjuk a levét, ez már más kérdés.

 

Ha ez kell ahhoz, hogy sok hiszékenynek felnyíljon végre a szeme, és felébredjen hipnotikus álmából, akkor van értelme ennek az áldozatnak.

 

Előzmény: lábatlan (264)
lábatlan Creative Commons License 2007.01.12 0 0 264
"Hogy mennyire születtek jó döntések a legutóbbi választásokon, azt láthattuk eddig is, és fogjuk érezni is, mindannyian. A bőrünkön."

Az MSZP Gyurcsány belső puccsával, tavaszi kampányával meghozta a _számára_ kedvező, tökéletesen racionális döntést - és nyert.
A választók most tavasszal a tetszetősebb jelöltet választották, s ezért a tökéletesen racionálisnak tűnő döntésért nem szabad őket hibáztatni.
A Fidesz a 4 éves kormányzati teljesítményre, tematizálásra, profi marketingkampányra végig, de főleg a kampányidőszakban rossz, sőt a konzervatív értékrendet megtagadó, elvtelen válaszokat adott - és vesztett. Orbán ezt a hibát magára vállalta - mégis helyén maradt.

Most a 2002-es kisiklás árát fizetjük meg, nem Gyurcsány siklatta ki a vonatot, hanem a társadalom rövidtávú gondolkodása, kisstílű önzése. Ha a jobboldal ezt a tényt valamilyen módon tudatosítaná az emberek fejében, mindenféle baloldali, kádárista visszarendeződési kísérletet meghiúsíthatna, és hosszútávon meghatározhatná a Magyarország által követendő utat. De mint látjuk, leragad a mindennapos, sárdobálós küzdelmeknél, a távlatos gondolkodás, iránymutatás politikai megjelenítését pedig bűnös módon átengedi Gyurcsányéknak, sajnos.
Előzmény: marylou (259)
A falu Bikája Creative Commons License 2007.01.12 0 0 263

jó lenne nem szétoffolni a topikot.

 

marylou Creative Commons License 2007.01.12 0 0 262

 

Pillanatfelvétel a szociális érzékenységéről híres baloldali kormánypárt vezető politikusainak műhelyéből. Mikor egymás között beszélgetnek, oldottan, őszintén.

 

Tanulságos.

 

Előzmény: Berepülő (260)
megélhetési lakosság Creative Commons License 2007.01.12 0 0 261
A csótány-patkány-gyurcsány féle kártevők fekete humora. Rohatt vérszívók!
Előzmény: Berepülő (260)
Berepülő Creative Commons License 2007.01.12 0 0 260

Filló népképviselő úr utat mutatott már. Egy patkánylyuk kell csak.

 

Nevess te is :D

 

"Néhány kérdést szeretnék feltenni, amiről ma még nem volt szó, remélem, hogy választ kapok miniszterelnök úrtól. Ugye, a közalkalmazotti, köztisztviselői területen nagyon komoly leépítést tervezünk. 20-40 ezer embert érinthet ez a történet. Lesz-e pénz a végkielégítésükre? Milyen pluszkiadásokat fog ez ebben az esztendőben nekünk jelenteni, és hogyan fogjuk ezeknek az embereknek az életét kezelni? Segítünk-e rajtuk, hogy el tudjanak helyezkedni, egyáltalán felajánlunk-e nekik valamifajta menekülési útvonalat? Köszönöm. Ugyanaz a kérdésem az energiaárak ügyében is. Én évek óta próbálom mondani, hogy tegyük piacivá az energiaárakat, de akkor tegyünk mellé valamit. Akkor tegyük mellé azt, hogy igenis támogatjuk a nyílászárók cseréjét, az energiatakarékosabb készülékek beszerzését, és sorolhatnám tovább. Mert amikor a patkányt a sarokba szorítják, az is inkább elmenekül, ha tud. Akkor támad csak, hogy ha nincs más kiút számára. Én nem akarom a lakosságot ilyen ronda hasonlatba összehozni, de csináljunk már egy kis lyukat azon a falon, ahol azért ki tudnak slisszolni.

Gyurcsány Ferenc: Csinálunk.

A harmadik kérdésem, hogy a minimálbérnek az adómentessége fenntartható-e.

Gyurcsány Ferenc: Most igen.

Én ezzel nem teljesen értek egyet, úgyhogy erről majd beszélgessünk, ha lehet,

Gyurcsány Ferenc: Hát ha van rá igény, gyerekek, meg lehet... (nevetés)"

Előzmény: marylou (259)
marylou Creative Commons License 2007.01.12 0 0 259

 

Hogy mennyire születtek jó döntések a legutóbbi választásokon, azt láthattuk eddig is, és fogjuk érezni is, mindannyian. A bőrünkön.

 

Adott a helyzet. Kutathatjuk az okait, a tanulságokat le kell vonni, remélem, ez mindenkinek sikerül. De ez még önmagában nem hozza meg a megoldást.

 

Kérdés, hogy mi lenne a kiút a mostani helyzetből?

 

Előzmény: lábatlan (258)
lábatlan Creative Commons License 2007.01.12 0 0 258
Jobboldali vagyok.

Szerintem az emberek jól döntöttek 2006-ban, amennyiben a két felmutatott alternatíva közül kiválasztották a tetszetősebbet.

A sok tahó, rövidlátó, kapzsi, elkényelmesedett baromnak a 2002-es szavazatát kell mélyen megbánnia, amikor is a két lehetőség, jelesül Orbán kontra Medgyessy+19000Ft közül utóbbira ikszeltek. És van igazság a Földön, mert most pontosan ezért a húzásukért fizetnek meg, kamatostól. Hogy tanulnak-e belőle, nem tudom. Hogy a Fidesz tanul-e a történtekből, szintén nem tudom.
Előzmény: marylou (257)
marylou Creative Commons License 2007.01.12 0 0 257

Nem csodálom, hogy kerülik a ballibek ezt a topikot, mint ördög a tömjénfüstöt....

 

Azt én sem csodálom... a tényekkel nehéz lenne szembenézniük. Nem szívesen gondolnak arra, hogy ezt a helyzetet az ő támogató szavazataiknak is köszönhetjük mindannyian. Nem lehet valami jó érzés.

 

Viszont az ellenzéki fórumozókat hiányolom...

 

Szerintem ez az egyik legfontosabb topik, itt végre nyugodtan megbeszélhetnénk a valóban fontos, sok-sok ember sorsát érintő problémákat.

 

Előzmény: A falu Bikája (256)
A falu Bikája Creative Commons License 2007.01.12 0 0 256

 Több tagú családokban valóságos katasztrófa lehet!

 

nem lehet. az.

 

Nem csodálom, hogy kerülik a ballibek ezt a topikot, mint ördög a tömjénfüstöt....

 

 

Előzmény: marylou (255)
marylou Creative Commons License 2007.01.11 0 0 255

 

Nem csodálom! Elképesztő egyes bérletek árának emelkedési mértéke! Több tagú családokban valóságos katasztrófa lehet!

 

Előzmény: A falu Bikája (254)
A falu Bikája Creative Commons License 2007.01.11 0 0 254

http://www.origo.hu/itthon/20070109felhaborodtak.html

 

Kicsapta a biztosítékot a sokezres HÉV-bérlet


2007. január 9., kedd, 15:05


Demszky Gábor főpolgármesterhez, a BKV-hoz és a gazdasági tárcához fordultak többen a HÉV-bérletek árának többszörösére emelése miatt. A tiltakozók között van Pest megye önkormányzata, a Fidesz és egy önkormányzati szövetség is. Azt mondják, a BKV nem egyeztetett az érintettekkel az áremelésről, a cég viszont azzal érvel, hogy a tavalyi jogszabálymódosításokból következik a drágulás.



 

Január elsejétől a BKV mindenhol árat emelt, de leginkább a HÉV-re váltható tanulóbérletek ára nőtt. Míg tavaly Budapest közigazgatási határán kívül öt kilométeres távolságra 437 forintba került a tanulók bérlete, addig ez január 1-jétől 1290 forint lett. Ha egy diák Budapesttől 20 kilométeres távolságra utazik, akkor 7350 forintos bérletet kell vásárolnia, míg tavaly ugyanezért a bérletért 1748 forintot fizetett.

 

A legdrágább olyan HÉV-bérlet, amellyel Budapest közigazgatási határain kívül 25 kilométerre is lehet utazni, havonta 19 440 forintba kerül, egy ugyanilyen távolságig érvényes bérlet a diákoknak pedig 8820 forintba kerül havonta. A diákokat sújtó áremelésen kívül megszűnik a nyugdíjasok kedvezménye is a HÉV-bérletekre és -jegyekre.

 

Ez ellen legutóbb Gémesi György, Gödöllő polgármestere tiltakozott a Magyar Önkormányzatok Szövetségének nevében. Gémesi "felháborítónak és elfogadhatatlannak tartja, hogy a BKV megszüntette a nyugdíjas-diák kedvezményeket a HÉV teljes vonalán" - olvasható a szervezet közleményében. "Mindezt úgy tették, hogy az érintett településeket erről előzetesen nem tájékoztatták, és így még esélyt sem adtak a tárgyalásokra" - teszik hozzá.

Gémesi Demszky Gábor főpolgármesternek írt levelet az ügyben, akitől azt kéri, függessze fel az áremelésről szóló rendelkezéseket. Hétfőn szintén a HÉV-menetjegyek miatt a Fidesz a gazdasági tárcától kérte, tegyen valamit, a Pest Megyei Önkormányzat pedig egyenesen a BKV-től.

 

A Pest Megyei Önkormányzat egyik név nélkül nyilatkozó munkatársa szerint velük sem egyeztetett a BKV az áremelésről, holott az a megyében négyszázezer embert érint. Közülük százhúszezren naponta ingáznak Budapest és lakóhelyük között, és csaknem felük HÉV-vel utazik. A megyei önkormányzat elfogadhatatlannak tartja, hogy akár ötszörösére emelkedik a diákok bérletára, szerintük ezt a terhet sok család nem bírja majd el - közölték az [origo] érdeklődésére.

 

A BKV-t láthatóan érzékenyen érintette az ügy. Egy keddi, más témában tartott sajtótájékoztatón külön felhívták a figyelmet, hogy a HÉV-bérletekről senki ne tegyen fel kérdést. Később aztán az [origo]-hoz írásban eljuttatott reakciójukban a Fővárosi Közgyűlés decemberi döntéseire hivatkoznak, illetve arra, hogy tavaly megváltoztak a jogszabályok.

 

A cég szerint az új rendeletek értelmében a HÉV-vonalak a vasúti kategóriába kerültek, és hasonló történt a közigazgatási határt átlépő autóbuszokkal is: azok a távolsági buszokkal vannak mostantól egy besorolásban. Az új kategóriák miatt változott a tarifarendszer is, mostantól a HÉV-bérleteket kizárólag a közigazgatási határokon kívüli szakaszokra lehet váltani, a korábbi tagolástól eltérően 5 km-es szakaszok szerint.

 


 

[origo]

lilaköd mámor Creative Commons License 2007.01.03 0 0 253
2007-01-03
Az állami cégek is az infláció felett emelik a víz- és csatornadíjakat

Az ország több mint egymillió lakosát ellátó állami tulajdonú víziközmű-szolgáltató társaságoknál átlagosan 9,2 százalékkal emelkednek az ivóvíz- és csatornadíjak (2006 januárjában ez kétszázalékos volt). A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium tájékoztatója szerint az átlagot az ivóvíz-szolgáltatás díjainak 7,6 százalékos, illetve a csatornaszolgáltatás 12,5 százalékos növekedéséből számolták ki. A pécsi és a miskolci díjemelések ennek ismeretében is rendkívül drasztikusnak mondhatók. Az állam tulajdonába hat vízműtársaság tartozik: a Duna-menti Regionális Vízmű Zrt., a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt., az Észak-dunántúli Vízmű Zrt., az Észak-magyarországi Regionális Vízművek Zrt. a Tiszamenti Vízművek Zrt. és a Nyírségvíz Zrt. A Magyar Vízközmű-szövetség adatai szerint Magyarországon mintegy négyszáz, döntően önkormányzati tulajdonú üzemeltető működik, saját díjemelési hatáskörrel. Ezeknél 2006-ban a víz- és csatornadíjak köbméterenként összesen 250-650 forintba kerültek. A Magyar Vízközmű Szövetség az évi 120 milliárd forint összbevételt kasszírozó ágazat szereplőinek tíz-tizenkét százalékos díjemelést javasolt 2007-re.

Magyar Hírlap, 3. oldal
A falu Bikája Creative Commons License 2006.12.20 0 0 252
Magyarország a negatív kivétel

 

Az unió gazdaságának növekedése annak ellenére lassulhat, hogy a 2004-ben belépett EU-tagok "pörgése" folytatódik. A 10 százaléknál nagyobb észt és lett növekedés mellett immár Szlovákia GDP-je is 10 százalék körüli mértékben gyarapodik, míg az EU10-ek GDP-je az idei harmadik negyedévben átlagosan 6 százalékkal bővült. A növekedés a kutatók szerint alapvetően kiegyensúlyozott, és az eddigi gyorsuló infláció is lassulni kezdett augusztus óta.

Az EU10-ek többségében a gazdaság úgy tud rekord- vagy rekord közeli mértékben erősödni, hogy közben nem romlanak - sőt egyes államokban kifejezetten javulnak - az államháztartási mutatók, és javul a munkaerő-piaci helyzet. A foglalkoztatottak száma a balti országokban már elérte az uniós átlagot, de egy kivételével valamennyi tagállamban csökken.

Ez az egy kivétel Magyarország, amely szinte minden mutatóban a rossz tanuló szerepébe került. Nemcsak az államháztartási deficit a legnagyobb, hanem a várható gazdasági növekedés is itt a legkisebb. Hazánkban lesz a legnagyobb - és egyedüliként itt nem csökken - a munkanélküliségi ráta, és a lengyelek után nálunk a legalacsonyabb a foglalkoztatottsági mutató is. Bár az euróban kifejezett bruttó havi keresetek a magyarországinál csak a cseheknél és a szlovéneknél nagyobbak, 2007-ben várhatóan csak nálunk csökkennek a reálbérek.

Willie Creative Commons License 2006.12.14 0 0 251
Egyebkent en mar regen nem teljesen vagom ezeket az inflacios szamitasokat. Jonnek nekem allandoan 5-6% inflacioval, de minden amit az ember hasznal dragul kb 10-15-%-kal. Es ez tulajdonkeppen kormanyfuggetlen mert mar a Zorbanek idejen is igy volt. Sot gondolom hamrabb is csak ott nehezebb volt eszrevenni mert 30%-os inflacional nem volt ennyire feltuno a kulonbseg az elmeleti inflacio es a fogyaszto altal valosagban erzekelt kozott.
Willie Creative Commons License 2006.12.14 0 0 250
kisegitem oket: a kemenysepres dija az inflacio alatt no mindenhol
Előzmény: A falu Bikája (248)
marylou Creative Commons License 2006.12.14 0 0 249

 

Lehet, hogy a topik címe riasztja őket. Túl egyértelmű... :)

 

Előzmény: A falu Bikája (248)
A falu Bikája Creative Commons License 2006.12.14 0 0 248

azóta is néma csend baloldalról....

 

vajon miért?

 

 

Előzmény: mac.m (246)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!