Volt már valaki olyan helyzetben, hogy a T-mobile Go!Net előfizetésével telefonál és elfogyott az adott hónapban biztosított keret és emiatt lekorlátozták a sávszélességét 32/16 kb/s-ra?
Ha igen, arra lennék kíváncsi, hogy olyankor is tudott-e (lehet-e) telefonálni, amikor ilyen lassúra van lekorlátozva a kapcsolat.
Illetve még ugyanez érdekelne SIP kapcsolat esetén, azzal vajon lehet-e ennyire kis sávszélesség esetén telefonálni.
Kösz, akkor a regisztrációkor kell dönteni, mit szeretne az ember. Számlaügyben fejleszthettek, most csekkoltam, és egyedi a sorszáma, a korábbi számla tartalma pedig nem változik meg, ha átírom a nevet. A védett pdf nem előírás (ez nem e-számla).
Az ország átírása nem fog menni. Ha egyszer EU-n belülről regisztráltál, akkor csak EU-s országra válthatsz. Ugyanez érvényes arra is, ha beváltottál az EU-n belülre. Az már csak hab a tortán, hogy ha nem a saját országodból regisztrálsz, akkor elég sok fizetési mód (a kártyás például) ugrik.
A számla könyvelésbe tétele kissé macerás, mert a PDF-fájl minden, ehhez szükséges kritériumot nélkülöz. Nem egyedi a sorszáma és nem védett. Ha megváltoztatod például a nevedet, és újra lekéred a PDF-et, akkor lejön ugyanazzal a számmal, de az új névvel. Ha ezt elfogadja egy könyvelő, akkor sikítva menekülj tőle!
A feltöltés idejére átirod a beállítási felületen a címedet, országot (utána meg vissza, ha szereted a rendet). 'szt jónapot. Természetesen a számlát nem teheted könyvelésbe ez esetben :-)
Lehet, hogy hülye voltam, de végre most értettem meg (nézelődtem a skype oldalán):
"Ha számlázási címe az EU-n belül található, akkor a Skype egyenleg vásárlásához szükséges összegen felül 15% ÁFÁ-t számítunk fel – ha például 10 € értékben rendel Skype egyenleget, akkor 11,50 €-t fizet."
Ez a cég /DELLMONT SARL/pedig Luxemburgi, úgyhogy innentől minden világos... :) :D :D :D
"Akit érdekel olcsó voip account feltöltési lehetőség, az nézze meg az alábbi linket. http://www.cashvouchers.net/en/market/index.html?sort=sold&direction=down Innen szoktam bankkártyával vásárolni magamnak 13.4 USD-ért 10 euro vouchert az actionvoip accountomhoz. Ajánlom azokat az eladókat akik már sok pozitív eladással rendelkeznek."
Nem tudja valaki, hogy lehet itt utalványt vásárolni? Regisztráltam valami Perfect Money-n, ahonnan lehetne fizetni a voucherért (ha jól sejtem), de nem tudom, oda hogy lehetne pénzt feltölteni, bankkártyás fizetést nem találtam.
Így van, és a netto 10 euró helyett bruttó 12-t fizetsz.
De ha ez azavar, lapozz vissza párat, mert max 2 haónapja írta valaki, hogy valami voucheres oldalon szokott feltöltéseket vásárolni, azok netto árasak.
Azzal számoltam már, mert a voipyo és a callpirates is úgy írja, hogy nettó 0,020 euró/perc, de ott van a másik oszlop, hogy áfával együtt 0,023 euró/perc
Akkor nem értetem meg a nyelvezeted. Az logikus, hogy ha forint számlám van és euróban fizetek, akkor a bankom átváltási marzsa az én plusz költségem és van még az átutalásnak is valamennyi költsége... De adó és plusz kezelési költség már nem kellene, hogy legyen benne. Ezért csodálkoztam, hogy ha 10 eurót fizetek, akkor miért kellene többet fizetnem? Mert a voip cég felé csak a 10 eurós feltöltés a jogos és elfogadható... A banki költségekre pedig a több mint 2 euró soknak tűnik...
A 10€ valójában 12.1-12.6€ az egyéb költségek (adó, kezelési költség) miatt, szóval a kredit lesz 10€, a befizetett összeg mindig több. Szerintem bankkártyával vagy PayPalon érdemes fizetni.
Döntöttem, marad a callpirates, kapcsolási díjjal, mert 3 percnél már egész jó a percdj és 6 percnél már 9 Ft alatt vagyok.
1 perc kb. 18 Ft, 2 perc 12,x ft, 3 perc pedig már 10,44 Ft, ... 6 perc 8,55 Ft, 10 percnél pedig 7,8 Ft
Ha meg munka miatt beszélnem kell emberekkel az 5-10, de van, hogy 20 percig is eltart... és ez nem akciós percdíj, mint a voipyo-nál és itt is van mobilos lehetőség is.
Ti hogyan, mivel szoktatok fizetni? A callpirates-nél 10 eurós fizetésre van mód, vagy 25 eurósra. De nekem csak forintom van. A hanstel.hu-n pedig 10 euró 3600 Ft-ba kerül... /ami 8,28 Ft-ra módósítja a percdíjat 6,67 Ft-ról... 290 Ft eurós árnál /
Újra megválaszolom saját magam és lehet, hogy a kérdezőnek is hasznos lesz: ha nem megy a letiltás, használj SIP adaptert, azon keresztül nemcsak olcsón lehet az internetet használval telefonálni, de alkalmas szám/számtartomány szűrésére is, illetve 'Ne zavarj' opciót is be lehet állítani adott időtartamra (pl. este 10-től reggel 7-ig) 'fontos személyek' (kivételek) megadásával, akik ezen időtartam alatt is tudnak hívni.
Hívtam ezeket hogy most akkor a végtelenségig fog csörögni 1et éjjelente? Hát ők aztán semmit se tudnak, mert ők számot nem tudnak letiltani, meg nincs joguk hozzá, meg hogy a vízbű veszi ki a zokkszigént... kb ennyit tudott mondani a kallcenteres koma. Ja és hívjam a yardot csak ők tudnak nyomozni számok után... na itt raktam le azonnal.
Helló, lehet hogy itt OFF de nemtudom hol keressek már megoldást a problémámra mégpedig: most már vagy 2 hónapja minden nap kb. 22:00 és 02:00 között egy impulzust csörög a vezetékes telefon ilyen számokról hogy: 13790631462; 13793389088; 13791553657; 36641718351; stb. K...a idegesítő. Mik ezek a számok? Kik csinálnak ilyeneket? Honnan tudhatják a vezetékes számomat? Hogyan tudom megszűntetni ezt az őrületet?
másik fórumon is nézelődtem és arra jöttem rá, hogy a mobil-mobil hívásnál duplán kell fizetni, azért jött ki a 0,05 eurós ár...
de ha úgy van, ahogy írod, hogy a callingcreditnél nincs pc-s lehetőség... akkor már csak az ActionVoip marad, a maga 0,035 eurós = 10,16 Ft árával. a többi, olcsóbb percdíjaknál van kapcsolási díj... (callpirates-nél 11 Ft-os kapcsolási díj... )
Akkor pedig jobb lesz, ha a kinézett flottás telefont választom 12-16 Ft-os percdíjakkal másodperc alapon. Mert a AV perc alapú lett volna úgyis, közel azonos árért. Akkor meg nem éri meg az egész "macera"...
De, ha valaki tud jobbat, vagy van ötlete...
Aki mobilról tudja használni annak a mobilvoip is nagyon jó, mert akkor a saját számát jelzi ki mindig a hívó félnél, függetlenül attól, hogy melyik cég voip szolgáltatását használja...
Most regeltem callingcredit-re, épp nézegettem a feltöltést, hogy pénzt tegyek rá, de rákattintottam a kalkulátorra és ott már nem 0,025 euró volt a ráta, hanem 0,03, ill. 0,05 mobilról mobilra. A furcsa az, hogy a rates menüben nem változott, ott még mindig 0,025-öt ír... Nem értem. Igaz, már ott elakadtam, hogy http://hanstel.hu/brands.php?actn=CallingCredit&idlc=1398155 itt úgy írja, nincs telefon szoftver, de a honlapjukon meg csak az van. Pc-re telefon kliens nincs... Pedig én asztali gépen akarom használni és hiába regisztráltam erre való utalást, pl. a beállításokra sehol nem találtam... Nem értem.
Ma délután helyreállt a t-mobile-on keresztül működő SIP, immár bármilyen SIP-klienssel működik. Köszönet az itt megnevezni nem szándékozott, dél-alföldi városban működő voipszolgáltató műszaki kollégáinak, akik kedd reggelre egy ideiglenes megoldással lehetővé tették az előfizetőik számára a fenti mobilszolgáltató hálózatán az előfizetéseik használatát, és mindazoknak, akik segítettek az "asztalborogatásban". Ha bővebb információhoz jutok, hogy mi is volt ez a kis "kisiklás", és hogyan szűnt meg a "vágányzár", közzé fogom tenni (persze csak akkor, ha az érintettek hozzájárulnak).