Az öt lépésből a középső három világos, tudom hol kell intézni.; Az elsőben és az utolsóban viszont nincs gyakorlati tapasztalatom, azaz:
1. Mit értesz a cache kiürítése alatt:
a./ a Windows cache kezeléséért felelős könyvtárát ürítsem ki?---> (ha igen, hogyan kell?);
b./ a Firefox cache könyvtárát ürítsem ki?---> (elérési útja alapértelmezésben hol van?)
c./ a hardver alaplapi cache-jére gondolsz (bár ezt nem hiszem... ..!)?---> (ha mégis erre gondolsz, akkor ezt a BIOS Features Setup-nak "melyik menüje/>> melyik almenüje" szabályozza, és mit, mire kell visszapipálnom benne?)
2. Firefox alatt miből áll a régi profil törlése, és miből az új profil létrehozása?---> (a Beállítások menü alól nyílik meg, vagy valahonnan máshonnan?)
"Ha ezek után sem menne az üres Firefox, akkor ott a Windows-oddal van valami orbitális probléma.
Ha pedig megy, akkor a bővítmények között kell keresned a bűnöst."
Én olyat egy szóval sem állítottam, hogy nem megy a Firedox! Megy az, csak adott körülmények hatására pár perc lefagyást imitáló várakozás után a már jelzett parancsfájlnál leakad (csak hogy a többiek is lássák, hogy melyik parancsfájl lett kiszűrve a hibapárbeszéd-panelen, idehozom!):>>
Az oldalon a parancsfájl dolgozik, illetve nem válaszol. Leállíthatja a parancsfájlt, megnyithatja a hibakeresőben, vagy hagyhatja folytatódni.
Ezek alapján már fülön lehet csípni, és meg lehet állapítani hogy hogyan állítható meg véglegesen???
___________________________________________________________________________ Hibakeresés eredménye (!!csak a hibás részt szúrom be!!):>> /*1439948401,,JIT Construction: v1890979,en_US*/
__d('ES6DatePrototype',[],function a(b,c,d,e,f,g){if(c.__markCompiled)c.__markCompiled();function h(j){return (j<10?'0':'')+j;}var i={toISOString:function(){if(!isFinite(this))throw new Error('Invalid time value');var j=this.getUTCFullYear();j=(j<0?'-':j>9999?'+':'')+('00000'+Math.abs(j)).slice(0<=j&&j<=9999?-4:-6);return j+'-'+h(this.getUTCMonth()+1)+'-'+h(this.getUTCDate())+'T'+h(this.getUTCHours())+':'+h(this.getUTCMinutes())+':'+h(this.getUTCSeconds())+'.'+(this.getUTCMilliseconds()/1000).toFixed(3).slice(2,5)+'Z';}};f.exports=i;},null); __d('ES6Number',[],function a(b,c,d,e,f,g){if(c.__markCompiled)c.__markCompiled();var h={isFinite:function(i){return typeof i=='number'&&isFinite(i);},isNaN:function(i){return typeof i=='number'&&isNaN(i);}};f.exports=h;},null); __d('ES',['ES5ArrayPrototype','ES5FunctionPrototype','ES5StringPrototype','ES5Array','ES5Object','ES5Date','JSON3','ES6Object','ES6ArrayPrototype','ES6DatePrototype','ES6Number'],function a(b,c,d,e,f,g,h,i,j,k,l,m,n,o,p,q,r){if(c.__markCompiled)c.__markCompiled();var s=({}).toString,t={'JSON.stringify':n.stringify,'JSON.parse':n.parse},u={'Array.prototype':h,'Function.prototype':i,'String.prototype':j,Object:l,Array:k,Date:m},v={Object:o,'Array.prototype':p,'Date.prototype':q,Number:r};function w(y){for(var z in y){if(!y.hasOwnProperty(z))continue;var aa=y[z],ba=z.split('.'),ca=ba.length==2?window[ba[0]][ba[1]]:window[z];for(var da in aa){if(!aa.hasOwnProperty(da))continue;var ea=ca[da];t[z+'.'+da]=ea&&/{s+[native code]s}/.test(ea)?ea:aa[da];}}}w(u);w(v);function x(y,z,aa){var ba=aa?s.call(y).slice(8,-1)+'.prototype':y,ca=t[ba+'.'+z]||y[z];if(typeof ca==='function'){for(var da=arguments.length,ea=Array(da>3?da-3:0),fa=3;fa<da;fa++)ea[fa-3]=arguments[fa];return ca.apply(y,ea);}}f.exports=x;},null);
A hibás rész a hibakereső 37. sorában van benne! (A fenti sorok csak részletek a hibakeresőből, olyan hosszú ez a "kódsor", de a hibás rész az csak és kizárólag az, amit ide teljes egészében bemásoltam.)
Ilyenkor, azaz ha megvan a parancsfájl, létezik erre valamiféle segédprogram (a malware-szűrő-irtókhoz hasonló diagnosztikai és javító segédprogramfélére gondolnék, ha volna), amibe beillesztem a parancsfájl nevét (kék sor), és a segédprogram meg szépen lekezeli, és kijavítja a hibát?
Ha már beutaltál ebbe a topikba, srf, akkor a temérdek hasonló parancsfájl-hibával foglalkozó esettanulmány közül megadhatnád azt az 1-2 hsz.-számot is (itt, a Firefox-os topikon belül), amelyik pontosan ugyanolyan típusú hibára vonatkozik [Carina_S (11175), Carina_S (11176)], mint az enyém, mivel mindegyiknek más-és más lehet az oka; és mivel azt írtátok amott, hogy ne a látszat alapján ítéljük meg a hibák okát, te biztosan jobb hiba-diagnoszta vagy, mint én.
Egyébként találtam itt egy beírást és mástól is hallottam már hogy ez sok mindenféle bajokat megold a Firefoxban, amely szerint uninstalláljuk a Firefoxot, és utána gyökerestül töröljük le a "C:\Users\Felhasználónév\Local Settings\"--->
--->"\Temp"
--->"\Temporary Internet Files"
almappák belső tartalmát is, természetesen maguknak az érintett mappáknak a meghagyása mellett (mivel rendszermappák!!!!). <---((Ezeket a mappákat már a Lemezkarbantartó segítségével kitisztogattam, de az nem volt elég neki. Lehet, hogy ugyanezen mappák belső tartalmát -- a mappák meghagyása mellett! -- manuálisan is törölnöm kellene??? <<[*1] Persze még ugyanezen mappákon át fogok menni AVG Internet Security 2015-tel (nemcsak vírusirtó, de kémprogram-szűrő és Adware-Malware-irtó is van ám benne!) is menni, hátha MALWARE-kártevőprogram-féleségeket talál és kiirtja onnan, és akkor megszabadulok a parancsfájl-hibától végre!!
[*1]>>(?)Mindenféle fájltípust le szabad/kell törölni ezeken belül, vagy vannak törlési tilalom alá eső fájlok és/vagy fájltípusok is benne, mert mondjuk azok a Windows-rendszeréi???! ((Csak azért kérdem, hogy nehogy ész nélkül letöröljek olyat is, aminek feltétlenül(!) maradnia kellene!))
(?)Járulékos kérdés: írtátok, hogy sokszor a Firefox Reset-elése is megoldhatja a problémát, mivel mindenben az alapbeállításokat hozza vissza. De hogyan, melyik menüből kell kezdeni a Firefox Reset-elését a M.-Firefox 40.0.2 verzión belül (?menü, ?lapfül, ?pipa, ?gomb, ?stb. ... )???
Alább én írtam, hogy a routert kellett resetelnem. Három napig szenvedtem, a gép rendbe lett szedve és mégis baj volt. De ez megoldotta. Nem akartam elhinni.
Ha nem sikerül, javaslom, hogy ne a FF eltávolításával próbálkozz, hanem a snap-do kipucolásával. Például a google keresőben a snap-do eltávolítása és hasonló keresőszavakkal hátha találsz valami használható ötletet.
Kismillió adware írtót kipróbáltam, semelyik nem jelez semmit. A kezdőoldalamat már visszakaptam, de a keresőt még mindig átírja.
De csak a FF-ban. Operaban és IE-ben minden jó! (vagy legalábbis úgy néz ki...)
Gondoltam beépült FF-ba, ha törlöm mindennel együtt, akkor megszabadulok tőle. Töröltem. Láma létemre még a regedit-be is bemerészkedtem és töröltem mindent ami mozilla volt.
Elvileg nincs a gépen nyoma és mégis. Újra telepítettem FF-ot, kitöröltem az összes keresőt csak google-t hagytam, de még mindig nem az a kereső, igaz, a "snapdo" helyett most már "safe finder" látszik.
Mondhatnám azt, hogy hagyom a FF-ot és használom az Operát, de ez csak tüneti kezelés lenne. Attól még hogy nem látszik, még a gépen van.
Nem voltál véletlenül bejelentkezve a Firefox Sync fiókba? Mert a fiók az adataidat nem a gépeden tárolja. Ezért ha új gépet veszel, a beállításaidat ott is megkapod bejelentkezés után. Nézd meg ezt: https://support.mozilla.org/hu/kb/firefox-sync-telepitese
Ennek az utolsó fejezete a leválasztás a Firefox Syncről.
Érdekességként leírom, hogy megoldottam a problémát. Hosszas próbálkozások után kikötöttem a routernél. Nem a gép volt fertőzött, hanem a router. Resetelni kellett, majd beírni az alapadataimat és indítani. Teljesen megszünt a probléma, ugyanúgy működik, mint régen.
Gondolom, azért írod, hogy ne terjesszem, de ez az oldal nem ennyiből áll. Sikerűlt megcsípnem az egész linket: ez egy nagyon hosszú betű és számsor, majdnem fél A4-es oldalt is kitesz, tehát az amit leírtam csak egy síma üres oldal. Ez a nagyobb az ami hirtelen átveszi az oldalt, amit meg akarsz nyitni és csak utána tudod a műveleteidet elvégezni úgy, hogy szinte minden klikkeléskor alul a jelzőcsíkon megjelenik ez a hosszú link-oldal szöveg. Már sokmindent próbáltam a leállításra: letiltást, HOST fájlt, blokkolást, Malwer keresését, több féle vírusirtót, olyat is amit az angol nyelvű oldalakon ajánlanak. Letöltöttem, feltelepítettem őket, irtottam, de sehol nem fogja meg ezt az oldalt. Csökkentett módú Firefox indítás stb. Idegesítő. Annyiból is, hogy a banki ügyleteimet intézve előbb ez belép és csak utána tudok műveleteket intézni. Ki tudja mit szerez meg magának. Ha átmegyek csökkentettre, akkor azon kivül, hogy ez átveszi az uralmat még megjelenik és megnyílik mellette több oldal is játékok, szex oldalak, amiket nem győzök becsukni. Tiszta őrület. És ez mind akkor kezdődött, amikor az Adobe Flaht frissítés felgyorsúlt. Viszont hiába megyek vissza a Paragonnal mentett rendszer visszaállításra egészen februárig, ahol még a régi Flah Player is jól működött, mostmár ez az oldal "begyógyult" ide és állandóan jelen van. A regisztriben nem található meg. Ez a Firefoxban van benne és megjegyezte, mint ahogy a könyvjelzőket is. Hiába teszek fel bármilyen verziójú Firefoxot, ez mindíg benne van. lehet, hogy át kellene állni más böngészőre. De mire?
Érdekes módon magyar hozzászólásban még nem talákoztam a jelenséggel, vagy csak nemigen figyel oda senki. Beteszek ide egy képet, ahol alúl van az említett sor, de itt a közepét csak pontok jelzik. Ez egy nagyon hosszú szöveg.
Kérném a segítségeteket, akik jobban értetek a Mozillához, mint én.
Ezt nem tudom. Mindenesetre örülök, hogy nem fagy le a géped. Csak a szóhasználatod nem tetszik, ezért írom vastagon. Feltételezem, hogy a géped fagyott le. Legalábbis a lefagyást ebben az értelemben szokták használni. Az, hogy ez éppen a Firefox használata közben történt, azt gondolom véletlennek.
Talán egy kis kiegészítés az rdsrv.com és a Flash Player kérdéshez: most olvastam hogy az említett oldal egy rosszindulatú oldal, egy vírus vagy malware, ami megpróbál meggyőzni, hogy frissítsük az Adobe Flash Playert. És ezzel okoz további gondokat. Elég nehéz kiirtani. Az a kérdés, hogy az Adobe mit lép erre. Érdekes, hogy a legújabb Adobe Flash telepítő ikonok sötét bordók, a korábbiak pirosak voltak.
Van egy érdekes jelenségem a Firefoxnál. Amikor egy új lapra klikkelek, akkor előtte ugrik egy kicsit az oldal, majd mégegyszer rákell klikkelni és akkor adja be az oldalt. De ott is, ha pl. ezen a fórumon klikkelek az egyik hozzászóláshoz, akkor megint ugrik egy kicsi és csak utána tudok pl. választ írni. Ezt korábban nem csinálta. Ahová léptem azt már hozta is be és nem ugrált.
Viszont azt tapasztalom, hogy az első ugrás alkalmával lent egy alsó soron ad egy oldal címet, ami sztem valami vírusos oldal, amit előbb megnyit a háttérben és csak azután enged az oldalon dolgozni. Ez pedig: rdsrv.com/newbidder/ stb. oldal. És nem birom leállítni a háttérből. Találkoztatok már vele? Magyar hozzászólásban még nem emlegetik, de angol lapok vírust, ill. malware dolgot emlegetnek. (Remove rdsrv.com popup malware in Chrome, Firefox, Internet Explorer). Hogyan lehet ezt kiirtani, már több mindent próbáltam.
Akkor nem csak én kinlódok ezzel az Adobe frissítéssel. Már azt hittem nálam van valami baj, hogy szinte 3-4 naponta kell frissíteni. Sokáig a 11-es volt fent és működött, persze én nem tudom a hiányosságait, de ment, most viszont meg kell zavarodni. Valamelyik nap már láttam 305-ös verziót az egyik gépemen. Aztán visszatettem 209-re és most azóta az megy. De meddig?