Sziasztok! Van egy FÉG C18-as cirkóm.A láng magasságán szeretnék állítani,de a nyomógombon lévé anyát hiába tekerem,nem változik semmit,Mi lehet a gond?Előre is köszönöm!
Sziasztok! Van egy kb 10 éves FÉG C36HE kombi gázkazánunk....csak a szivattyú indul el,és nem gyújt,nem is próbál...először azt hittem,hogy termosztát hiba,de miután a szivattyú kapcsol,kizárva..bár a biztonság kedvéért rövidre zártam a termosztát szálait... tud valaki olyan SZAKEMBERT,aki panelt javít ilyen készülékekben?...
megy a szivattyú egy ideig,leáll,aztán próbál inditani...szikra,begyújtás,de ennél tovább nem jut,de ezt csak egyszer-egyszer...általában csak a szivattyú megy..
E02-102....amikor resetelek ezt írja ki,és hiába nyomom a reset gombot,ez így is marad,nincs változás....ha van kedve begyújt...de akkor sem marad a láng..
Az pörgetné a fűtést. Siemens öntanulós termosztátom van amúgy.
Az biztos hogy levegős a rendszer, bugyborékol. Lehet ez miatt túlfűti magát , gyorsan eléri a beállított vízhőfokot, aztán amíg le nem hűl újra 30-ra, nem kapcsol be. Hogy miért 30 fok környékén kapcsol be, nem tudom.
Nos, az a légtelenítő jól be van építve, én nem férek hozzá.
A szivattyúból kitekertem a csavart, jött egy kis poshadt víz, aztán visszatekertem.
Ez bizony szerelő lesz, mert on/off üzemmódos, mindegy milyen hőfokra tekerem fel, addig felfűt, lekapcsol, aztán vagy fél perc mire bekapcsol újra. Addig lehűl a víz.
Tavaly mintha nem így működött volna ez a FÉG kazán, mint most.
Mindegy hogy 45 fok vagy 65 fok a max vízhő fűtésnél, rászámol még kb 4-5 fokot, akkor lekapcsolja a gázt, aztán legközelebb akkor be, amikor már 24-25 fokra lehűlt víz megy át rajta. Semmiféle teljesítmény szabályozást nem látok, csak on/off. Valahogy a minimális vízhőfok (ha lehet állítani) lejjebb ment? Így nagyon-nagyon lassan fűti be az alsó szinten a radiátorokat (kb másfél-két óra kell neki). :(
Ha emeletes a ház, akkor jó. Ha földszintes, akkor elég az 1 bar nyomás is. A változás meg természetes.
A levegőt próbáld meg a szivattyún lévő nagy fényes csavar kitekerésével kiengedni álló, de meleg állapotban. Legjobb, amikor lekapcsol a kazán, és ekkor csavarod kijjebb a csavart, amíg folyamatosan kezd jönni a víz. Rongyot tegyél elé, hogy ne spricceljen.
Nálam a baj az volt, hogy kb 10 éve még flexibilis csővel kötötték be a kazánt, az elöregedett s felgyűrődött benne a belső réteg. A gázszerelő jól lebarmolt, hogy ez így szabálytalan. Először átmenetileg kicseréltem másikra, aztán beszereztem 3/4 gebo csövet. Most olyan jó az áramlása, hogy le kellett vegyem a szivattyú sdbességét felére, mert nem ment 55 fok fölé a vízhőfok. Persze ettől még lehet vízköves a rendszer, de most fűt. Amennyiben így kibírja tavaszig, akkor majt kitisztíttatom.
Ma nem tudtam vele sokat foglalkozni, de rápróbáltam, és az őrláng elsőre begyulladt. Megmozgattam a termoelem csöveit, de nem aludt el az őrláng. Próbából elfújtam, erre a mágnes kb 8-10 mp után elzárta a gázt. Ezt a két dolgot nem gondolom rossznak.
Holnap elindítom vele a fűtést, és figyelem mikor alszik el, majd a sztemkó kihagyásával is megnézem.
Adott egy FÉG C18 típusú cirkó. Takarítás után egy hónapig hiba nélkül üzemelt, de néhány napja random időközönként, napi 2-3 alkalommal kialudt fűtés közben (őrláng is). Érdekes a jelenség, mert a keringető megy, és ki is kapcsol mintha felfűtött volna a beállított hőfokra, de a rendszer hideg. Az őrlángot könnyen be lehet gyújtani a főégő egyszerre belobban a láng egyenletes, nem lobog. A mágnes, és a hőelem, talán 2 hónapot üzemelt a tavalyi szezonban. Ma órákat töltöttem a figyelésével, de persze az idő alatt nem kapcsolt ki. (rohadj meg Murphy). Egy óra múlva ismét kialudt, és már az őrláng is, csak addig ég amíg nyomva tartják a gombot.
Találkozott már valaki ilyen jelenséggel, mi okozhatja, A tulaj nem szeretné ha a szaki palira venné egy esetleges apróság miatt. (láttunk már olyat)