A háború után az amcsik első távirata: a katódos Winter él még? A nevét nem tudom pontosan idézni, de Ő fejlesztette ki a telepes csövek katódját, alig látod izzani, és műxik !
Megvételre keresek, a képen is látható, működőképes TR-9101 EMG-1832/C Regulated Voltage Stabilized Power Supply tápegységet horvathtamasagrolabor@gmail.com
Ha esetleg csak az alacsony feszültségen való működés miatt lenne érdekes a dolog, akkor az ECH81 is szóba jöhet. Sokkal gyakoribb, és olcsó. Itt tárgyalják a 81/83 kérdést: ECH83 versus ECH81
Most fordítva: régi acélcsövekhez keresek rádiót .6k7,6zs4,......-hoz BC348,v. 342, vagy orosz USZ9,de lehet másfajta vevőkészülék is-Tesla, vagy német FUG10, fug16... stb Ml koppintása a Marconinak? .a lényeg kivül mindene meg legyen, belül majd megoldom! és ne kredenc méretű legyen, hi. T: 36 361251 üdv 6zb.
Az MM elkók nagy többsége vagy már volt, vagy ezután lesz kontakthibás a kivezetés szegecselésénél.
Gyorsjavításképp ilyenkor lehet pontozóvel megütni a szegecselés közepét... Ezzel akár éveket lehet nyerni... Az EMG 1553-ban például elég körülményesen lehetne csak elkót cserélni, marad a pontozó meg a kalapács...
Az MM elkók nagy többsége vagy már volt, vagy ezután lesz kontakthibás a kivezetés szegecselésénél.
Nekem nincs ilyen rossz tapasztalatom a mai elkókkal. Értékben, szivárgó áramban maximálisan jók. Azt, hogy 1-2-5ezer óra 85 Celsius fokon működés hogyan hat rájuk, kiolvashatók a gyári adatlapokról. A csühes cuccokban még az ESR sem számít.
Pedig minden zacsiból pár darabot le szoktunk csekkolni különösebb ok nélkül is.
A filléres csatoló konditól a méregdrága vakuelkóig.
Nem rég, egy bolgár M10-0 EL84 katódkörében cseréltem 50u/ 12/15V-os elkót. Csórikám az évtizedek során elvesztette fele kapacitását. Azaz, cseréltem volna 47u-sra, de nem volt egyszerű dolgom. A korszerű elkók legjobb esetben csak közelítették a névleges értéket. Volt persze mindenféle gyártmány, mégis az lepett meg, hogy a hazai kondik sem voltak jobbak. A Prague sem. Hosszas keresgélés után nem tehettem mást, visszanyúltam a múltba, kiszerelt elkókat kezdtem méricskélni. Egy kb. 30 éves Frolyt hozta az elvárt eredményt. 47u/25V és valóban, valamivel több mint 47u. Ki érti ezt?
A Tesla 32+32uF/350V-s kondenzátorának cseréjénél már nem is kerestem a korszerűek között. Egyébként ennek az egyik fele szemmel láthatóan tönkre ment, a gumi alatt csak por volt, ami arra enged következtetni, hogy kifújt. Így 0 uF-os lett. Az egyik fele! Mert a másik csontra hozta a 32u-t! Ebben a kategóriában is arattak az ősök. A lengyel, magyar, orosz kondik mind a névleges értékeket mutatták. Persze jó hazaffy módjára az MM mellett döntöttem. Nem bántam meg, gyári értékre csökkent a brumm.
Szia! Nekem vannak fojtóim legalább 10 db, kisebb nagyobb, csak sajna az induktivitás mérőm már nem mér ebben a tartományban. Max vasmag keresztmetszetet, huzalátmérőt és Ohmos ellenállást tudok mérni.
A kapott adatokból megnézed hogy milyen vas szükséges hozzá, mennyi a hozzá tartozó közepes menethossz. Ezekből kiszámolod a tekercselőhuzal hosszát, majd a méterenkénti ellenállást figyelembe véve kiszámolható a tekercs egyenáramú ellenállása. Tekerés előtt érdemes ellenőrizni, hogy belefére-e az ablakba kívánt menetszám.
Nézegettem erre-arra csöves tápegységeket, volt ahol részletes leírást adtak a szűrő fojtóról. Nem tudom, hogy lehet egy 10H-s fojtót 50 Ohm (ohmos ellenállás)- ra megtekercselni. Próbáltam többféle huzallal, változó menetszámmal és légrésállítással, de sehogy nem jött össze a 10H 50 Ohm ellenállással.
Néztem zümi zümi, de nincs bankszámlám, paypal se , Marad az itteni keresgélés, de a Volna is tetszik, volt valaha, de nosztalgiázom- a csöveknek lenne helyük, hi .
szervusztok, kicsit megforditva- vannak vascsöveim, és keresek hozzájuk rádiót.
Keresek régi katonai, vagy kommunikációs vevőt pl: BC342, 348, orosz megfelelője USZ9, Marconi, Német FUG rádió hoz is vannak csöveim. T: 36 361251 73 6zb.