Keresés

Részletes keresés

haywood Creative Commons License 2016.01.25 0 0 7428

Sziasztok!

Gyerekülést keresek egy 1 éves, 8,5 kilós, stabilan ülő gyereknek. A jelenlegi hordozó hosszra még jó, de a szélessége kezd szűk lenni, főleg most télen.

A szempontok:

-biztonság (jó teszteredmény)

-isofix, de nem baj, ha emellett övvel is beköthető

-kényelmes legyen és tudjon benne kényelmesen aludni is, azaz pl. menet közben eléggé hátradönthető legyen.

Első körben az előrenézős 9-18kg kategóriát néztem (pl. Römer Trifix v. Versafix), de most arra jutottam, hogy praktikusabb lenne egy olyan, amit mindkét irányba be lehet kötni és kisebb gyerekmérethez is passzol (i-size). A problémám, hogy itt sem látok tökéletes megoldást, ezért kérek segítséget, hátha tudtok segíteni több gyakorlati tapasztalattal.

Amiket találtam:

-Römer Dualfix: nem túl jó teszteredmények, bár ezek egy része újszülöttekre vonatkozik.

-Maxi-Cosi Axissfix és 2waypearl: hátrafelé nézve gyakorlatilag nincs hely a lábaknak az ülés előtt, ezt így nem tudom, meddig lehet használni és mennyire kényelmes a gyereknek?

-Besafe iZi Combi X4: előrenézős irányba nincs isofix rögzítés és nincsenek róla teszteredmények sem még.

-Besafe iZi Modular i-size: ez elég szimpatikus a növelhető lábtér miatt, de itt sincsenek még teszteredmények.

Tudtok még olyat, ami szóba kerülhet ebben a kategóriában?

Amúgy a körbefordíthatóság elég szimpatikus lenne, kár, hogy a Römert lepontozta az ADAC. Ilyenkor nincs olyan, hogy a gyártó kicsit átépíti az ülést, és kihoz egy Dualfix_2-t, ami már 5 csillagot kap? :)

GyusziP20 Creative Commons License 2016.01.21 0 0 7427

Sziasztok!

Tovább nézegettem az üléseket a 15-36 kategóriában. A következők jöhetnek számításba:

- Römer KidFix XP

- Römer KidFix SL SICT

- BeSafe iZi UP X3 ISOFIX 

Ezek közül melyiket ajánljátok, valamint a két Römer között van-e lényegi különbség és ha igen mi az.

Előre is köszönöm a segítséget!

GyusziP20 Creative Commons License 2016.01.21 0 0 7426

Mi is most szeretnék cserélni a BeSafe Izi Comfort 9-18-as ülésünket. A BeSafe-t miért nem ajánlod a következő kategóriában? nálunk a mostani nagyon bevált, gyorsan ki be szerelhető, a gyerkőcnek kényelmes, támaszt minden felől....

Előzmény: CSABUSZ (7420)
pisstike Creative Commons License 2016.01.19 0 0 7425

eSziasztok!
A minimanóban tett látogatásom eredményeként az alábbiakat tudtam levonni az alábbi ülésekről, hát ha valakinek ezzel tudok egy kicsit segíteni.
MC rodifix: olyan kicsit nyegle-nyaglának lityi-lötyinek tűnik itt mozog ott mozog, nem feltétlen érződik benne a biztonságos ülés, annak ellenére, hogy a tesztek mindegyike jónak minősítette.
Kiddy smart fix: Nagyon szimpatikus volt, ez már merevebb, biztonságosabbnak tűnő ülés, veszettül tetszetős az állítható szélesség, és az lábtámasz, főleg azoknak előnyös, kiknek a gyerkőce Válban szélesebb mint az átlag.
Kiddy cruserfix pro: nagyon hasonló mint a smart fix, eltérése, hogy rövidebb a karfája, és kb 2-3 cm-mel alacsonyab a végállásban a magassága, és 1-2cm-mel keskenyebb egyuttal.
Römer kidfix xp sict: Veszet masszív, strapabírónak tűnő ülés, a fentiekkel nem összehasonlítható módon masszívumnak tűnik. De viszont ez a leg szűkebb.
Mérőszalagos tapasztalat, hogy a smart fix-hez képest kb3cm-mel keskenyebb legmagasabb pozíciójában, ami akár 1-2 év előnyt is jelenthet a smart fix javára.
A háttámlája a kiddy és a römer üléseknek nem állítható a szószoros értelemben, de a kiddynek tán valamivel hátrébb van a végállása, ha az autó ülése dönthető.
Fiamnak a smartfix volt a legkényelmesebb, de sajna ez betudható annak, hogy tán gyerekszemmel az volt a legszebb. (smart fix zöld, a rodifix piros, míg a kidfix szürke volt)
Mi már csak a smartfix és a kidfix közt fogunk dönteni fél év mulva, amikor is a kocsiba próbálás fog igazából dönteni, a cruserfix és a rodifix teljesen ki lett zárva.

Előzmény: pisstike (7424)
pisstike Creative Commons License 2016.01.17 0 0 7424

Holnap irány a minimanó üzlete, ott most mind a 3 termék megtekinthető/ próbálható. Ha más nem dönt a gyerek, akár szín alapján, mert az öamtc tesztek nagyon közeli értékekkel tesztelte a kiszemelt üléseket. biztonság 1,5 1,6 2,0 2,2 közti értékek, de a kényelem meg kb pont fordított sorrendben vannak. Köszönöm természetesen a segítő hozzászólást.

Előzmény: CSABUSZ (7420)
Lumia520 Creative Commons License 2016.01.17 0 0 7423

Köszönöm. :)

Előzmény: CSABUSZ (7418)
ZSOXMTD Creative Commons License 2016.01.16 0 0 7422

Ha itthon veszem is neten veszem. ;-) Mint majdnem mindent.

Előzmény: CSABUSZ (7421)
CSABUSZ Creative Commons License 2016.01.16 0 0 7421

Szerszámot igen, gyerekülést soha nem vennék neten.

Előzmény: ZSOXMTD (7417)
CSABUSZ Creative Commons License 2016.01.16 0 0 7420

Szia!

Az én sorrendem:

Römer Kidfix XP sict (a II változatban csak az alsó övvezető az újítás)

Maxi Cosi Rodifix

Kiddy Smartfix, Kiddy Cruiserfix pro (Smartfix 2015-ben a Römer Kidfix SL után a legjobb)

Besafe és Cybex ülések nálam ebben a kategóriában annyira nem kedveltek.

Én a Römer üléseket szeretem a legjobban, a legbiztonságosabb üléseket Ők gyártják.

Ám ebben a kategóriában én a Maxi Cosi Rodifixet veszem.

A Kidfix XP Sict minden idők legbiztonságosabb ülése ebben a kategóriában!

Ezt egy gyártó sem tudta elérni!

Ám a Rodifix nem csak, hogy biztonságos, a legkényelmesebb ülés is.

Nekem pedig fontos, hogy azért a kis csajszim is kényelmesen üljön.

De a lényeges különbség, hogy a Rodifix a fejtámlába szerelt kapszulának köszönhetően nagymértékben tudja csillapítani az ütést. 

A kidfix xp sict, II sict, Rodifix, Kiddy ülések közül bármelyiket is választod, jól döntesz.

Próbáld esetleg bele a gyerkőcöt és dönts az alapján.

A gyereket ne kérdezd, az eladót kérdezheted, vagy tudja, vagy nem. (sajnos)

Előzmény: pisstike (7416)
CSABUSZ Creative Commons License 2016.01.16 0 0 7419

Szia!

Ha tényleg biztonságosat szeretnél, akkor 0-18kg.

Ő még nagyon kicsi! Háttal sokkal biztonságosabb!

Ha ezt semmiképp nem szeretnéd, akkor 9-18kg.

Ha pedig abban gondolkozol, hogy több gyereket szolgáljon ki, akkor csak Römer!

Előzmény: Inter-HOOD (7415)
CSABUSZ Creative Commons License 2016.01.16 0 0 7418

Szia!

Ebben az esetben (15-36kg) az alsó határ (15kg) szentírás!

Az alatt vagy nem, vagy későn kapcsol be a reteszelő, így adott esetben súlyos sérülést okozhat.

Ülés tekintetében pedig ár függő, mennyit szántok rá.

Előzmény: Lumia520 (7414)
ZSOXMTD Creative Commons License 2016.01.16 0 0 7417

Sziasztok.

Olvasom hogy többen is ebay-ről vettetek gyerekülést. Tudnátok estleg megbízható, bevált eladót ajánlani? First class plus lenne  a kiszemelt, jó 20-al olcsóbb, mint itthon. Köszönöm!

pisstike Creative Commons License 2016.01.14 0 0 7416

Sziasztok!
3 éves kisfiamnak nézünk új biztonságos isofix-es ülést, aki jelenleg 16-17kg --> kicsit erősebb testalkat válban.
Jelenleg egy römer 9-18 kat ülése van, pontos típusát nem tudom, azthiszem safefix (isofixes, és van egy lába is, mely a padlóval érintkezve támasztja még meg az ülést pluszban).
Az ülés magasságban még jó lenne tán 1-2 évig, de a vállszélessége már lassan kicsi. (főleg téli időszakban több ruhával)
Szerintem az idén ezt biztosra kinövi.

Az alábbi 15-36 kat. ülések közt vacillálok:

römer kidfix xp sict vagy kidfix II xp sict.
Mi a különbség a kidfix és a kidfix II közt?
A lábak közti övterelőn kívül van még más módosítása?
Az ülés tetszik, de széltében nem tudom, hogy mennyire lesz hosszútávú megoldás.

másik jelöltem, ami kicsit rugalmasabb a méreteivel:
kiddy cruiserfix pro, vagy a kiddy smart fix.
Mi a külömbség a két kiddy közt?

Smart fix-re nincs forum bejegyzés a mai napig

ill még a maxi cosi rodifix, és a besafe izi up x3 isofix került szóba.

a cibes solution m-fix, és q-fix modellek nagyon szükek, kb mint a mostani 9-15 ülése, tehát ez nem játszik semmikép.

Kinek mi a véleménye, mit ajál?

Mit érdemes megnézni, miket kell összehasonlítani?

A teszteket olvastam (német-osztrák)

2013-ig visszaolvastam a forum bejegyzéseket, de valóban érdemes nem sokat olvasni a forumot, mert csak bezavarodik az ember a sok infotól.
És minnél többet olvasok, annál drágáább ülés lesz a vége.

Segítségeteket köszönöm szépen.

Inter-HOOD Creative Commons License 2016.01.14 0 0 7415

sziasztok!

11 hónapos majdnem 9 kg-os kislányomnak szeretnék jó gyerekülést venni. A biztonság a lényeges, nem az ára. ADAC teszteket néztem. Több gyerkőcöt szeretnénk majd még.

9-18 vagy 9-36 kg-os osztályban nézzek?

Köszönöm a segítséget!

Lumia520 Creative Commons License 2016.01.13 0 0 7414

Sziasztok!

Kisfiam 4 éves lesz májusban, 13-14 kg. Az eddigi gyerekülése egy Concorde trimax 9-18 kg volt. Az ővfeszítőjének elfáradt a rugója és kóvályog az egész ülés, folyamatosan utána kell húzni.

Új ülésen gondolkozom, a 15-36 kg kategóriában. A kérdésem az lenne, hogy a 15 kg mit jelent? 13-14 kilós gyerek is használhatja? Mennyire "szentírás" a súlyhatár?

Előre is köszönöm.

CSABUSZ Creative Commons License 2016.01.04 0 0 7413

Szia. Persze, hogy mozog, hiszen a fejtámla magasságának állításával együtt nyílik, vagy záródik.

Tökéletesen tud védeni, (persze 100%-os egyik sem lesz és jelenleg nem létezik biztonságosabb a Römer Kidfix XP-nél). Kicsit "butaságot" mondtak a boltban. Ugyan is értelemszerű, hogy akkor a legstabilabb, ha teljesen  érintkezik a gyerekülés háttámlája az autó ülésével, ám a gyártó (Dorell) úgy találta ki, hogy a még biztonsági szinten belül lehessen pihenőpozíciót állítani.

Ez az isofixes üléseknél egyébként max 8cm- jelent.

(Előírás szerint.)

Maxi Cosi Rodifix esetében ez kb 4cm.

Nem véletlenül az egyik legbiztonságosabb ülés.

Persze a legjobb gyerekülésgyártó, a Römer arra törekszik, hogy 360 fokban védve legyen a gyerkőc, nem kevés sikerrel, míg a második legjobb gyártó a Dorell (Maxi Cosi) erőteljesen a fej védelmét hangsúlyozza. Persze, nem alaptalanul, hiszen ezen sérülés a legsűrűbb.

Előzmény: Buksibacsi (7412)
Buksibacsi Creative Commons License 2016.01.04 0 0 7412

a kérdésem már nem aktuális. A boltban máshogy néznek ki az ülések mint a képen, meg a videón. Meg nem minden úgy van, ahogy azt a terméknél leírják. pl dönthetőség.

Néztem a Maxi Cosi Rodifix-et is, az is jónak tűnik, de az oldaltámasz annyira mozog, h nem értem hogy tud megvédeni márkit is. Azt értem mikor beleül a gyerek és tágul kifelé  és így kényelmes, na de uúgy befelé is simán mozog (értsd kisujjal tudod mozgatni), kvázi semmit nem csillapít (nem vagyok szakember). valamint azt mondták a boltban, h hiába hátradönthető az ülést be kell nyomni az autó ülésének háttámlájához, így meg már nincs is hátradöntve.

Végül egy ilyet vettem: Cybex Solution M-Fix Gold ISOFIX, ennek volt a fejtámláján amit kicsit hátra lehet hajtani.

Senkit nem akarok befolyásolni csak leírtam a tapasztalataim. (több napos olvasgatás osztrák, német törés tesztek, külföldi tesztelések, magyar fórumok, meg természetesen a magyar boltok kínálata - az adott ülés paraméterei) + személyesen a boltokban megnéztem, kipróbáltam a szóba jöhető üléseket.

Előzmény: Buksibacsi (7410)
A.Krisz83 Creative Commons License 2015.12.25 0 0 7411

Sziasztok!
2,5 éves (94cm, 15kg) fiunknak keresek ülést, mert lassan kinőjük a Britax First Class Plust.at 
Egyenlőre nem ISOFixes-t (jövő még kérdéses).
Mely ülések ajánlottak 15-36(?)kg-ig?
Meddig használható biztonságosan a régi ülésük (fejmagasság)?

Köszi!

Buksibacsi Creative Commons License 2015.12.20 0 0 7410

Sziasztok!
15-36 kg-os ülést kell vennem sürgősen.
Amit kinéztem az egy Cybex Solution Q2-Fix Plus Platinum, de ennek nem találok se ADAC-os, se ÖAMTC-s tesztjét sem (gondolom új modell, azért nincs).

csak ennek a hasonló Cybexnek találtam meg a tesztjét
Cybex Solution M-Fix Gold ISOFIX
ennek jó lett (1.8) az ADACos pontszáma.

megnéztem az M-es videóját, de azon nem látszik, h dönteni lehetne, a q2-t lehet.

Tudja Vki mi a különbség a Q2 és az M között? Tehát alakíthattak e olyat rajta ami miatt biztonságilag rosszabb lenne a Q2 az M-hez képest?

Még egy kérdésem lenne, hátha tudja Vki hogy lehet megnézni a részletes pontszámot az egyes üléseknél, csak a 2015öset találtam meg egy pdf fileban, ez itt van:https://www.adac.de/_mmm/pdf/Fruehjahr%20Herbst%20KiSi%20II%20%20III_237958.pdf
a korábbi évek érdekelnének.
köszönöm.

kridli Creative Commons License 2015.12.19 0 0 7409

hát, a mall.hu-t végignézve nem fosz megoldást találni.

Előzmény: gkerenyi (7408)
gkerenyi Creative Commons License 2015.12.18 0 0 7408

ahogy lehet (önállóan ülni tud) átraknám a jelenlegi hordozójából amit szépen lassan ki fog nőni.. Jó lenne ha neki is kényelmes lenne az utazás és ugye biztonságos.

Köszi a tippet, jelenleg a mall.hu-n keresnék valami megoldást (kaptam egy magasabb összegű utalványt) de sajnos a First Class Plust nem árulják és a termékekek allatt sem láttam melyik köthető be hátrafelé. Egyedül a Graco Junior baby esetén.

Nézelődöm még :)

Előzmény: kridli (7407)
kridli Creative Commons License 2015.12.17 0 0 7407

Szerintem rosszul közelíted meg a dolgot. Most 5 hónapos a gyerek. Mikor akarod átrakni a hordozóból az ülésbe? Ha néhány hónapon belül, akkor szerintem ne a hátrafele ülést vedd ki a játékból (mert akkor még fontos), hanem azt, hogy övvel és isofix-szel is be lehessen kötni. Akkor inkább vegyetek egy öves hátrafelé beköthető ülést, amiből ebben az árkategóriában a Britax / Römer First Class Plus a best buy. Ha még soká akarjátok átrakni (közel egy év), csak akkor keresgélj háttal nem beköthető ülést.

Előzmény: gkerenyi (7406)
gkerenyi Creative Commons License 2015.12.17 0 0 7406

Köszi szépen. Sajnos én sem nagyon találok olyat amit háttal is be lehetne kötni. Ennyire ritka lenne vagy szimplán túl van misztifikálva ez a dolog?

Ha a háttal ültetést kivesszük a játékból akkor van bármilyen best buy? (Römer árkategóriában tudok rá szánni)

Előzmény: kridli (7405)
kridli Creative Commons License 2015.12.17 0 0 7405

Ha háttal beköthető kell, akkor 0-18-asok között keresgélj.

A Römer amit írtál, nem köthető be háttal.

Nem tudom van-e egyáltalán olyan, ami háttal beköthető isofix-szel és övvel is, én amikor egy éve kerestem 0-18-as ülést, ilyennel nem találkoztam.

Előzmény: gkerenyi (7403)
Varshi Creative Commons License 2015.12.17 0 0 7404

Úgy érted, 18 kilós gyereknek, akinek van lába is?

Előzmény: Valaki Vali (7401)
gkerenyi Creative Commons License 2015.12.17 0 0 7403

Sziasztok,

első gyermeknek szertnék valami normális autósülést venni. Egyelőre még csak 5 hónapos, de próbálnék előre gondolkodni mert lassan-lassan kinövi a jelenlegi hordozóját.

Az alábbi szempontok lennének fontosak:

- biztonság (egy ford focusba menne és ha jól tudom nincs benne isofix kit, így jó lenne valamilyen olyan megoldás ami jó isofix-szes és anélküli kocsiban is használható lenne)

- 9-18kg

- hátrafele is be lehessen kötni

- nem utolsó sorban: kényelmes legyen a lányomnak :)

Tudok esetleg ajánlani valamit? Jelenleg a Römer KING II LS-ben gondolkodom, bár nem tudom, hogy ez hátrafele beköthető e. Nem ragaszkodom semmilyen márkához.

Köszönöm szépen!

kridli Creative Commons License 2015.12.09 0 0 7402

Ha találsz, írd meg ide, hogy mások okuljanak belőle :) Szerintem csak a besafe van 18 kilós öves, a többi max 13 kilóig köthető be háttal, legalábbis papíron, a valóságban addig sem. Isofixesekből vannak még 18 kilósok, de a legtöbbnél ott is szkeptikus vagyok, hogy tényleg elfér-e egy akkora gyerek.

De hogy egy példát is írjak, az egyik autónkban Britax First Class Plus van, ezt itt is ajánlották többen, öves, háttal 13 kilóig beköthető, de a 12 kilós fiunknak már nagyon durván nem fért el a lába. A másik autónkban isofix-es Milofix van, ott még elférne, de ha már az egyik autóban megfordítottuk, akkor a másikban is.

Előzmény: Valaki Vali (7401)
Valaki Vali Creative Commons License 2015.12.09 0 0 7401

Más övvel 18 kg-ig háttal beköthető tényleg nincs? :O ?

Valaki Vali Creative Commons License 2015.12.09 0 0 7400

Anyós ülést nem használjuk csak szökőévente, én hátul utazok a gyerek mellett. Szóval semmi más nem jöhet szóba? 

kridli Creative Commons License 2015.12.09 0 0 7399

Szerintem övvel beköthető sokáig háttal jó ülést nem fogsz mást találni, csak a besafe-eket. De azért próbáljátok bele az autóba, ezek sok helyet foglalnak, és a golf nem egy óriás autó. Ha be is fér, az anyósülésre nem nagyon fog már ülni senki, nem tudom ez szempont-e.

Előzmény: Valaki Vali (7398)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!