Gyerekülést keresek egy 1 éves, 8,5 kilós, stabilan ülő gyereknek. A jelenlegi hordozó hosszra még jó, de a szélessége kezd szűk lenni, főleg most télen.
A szempontok:
-biztonság (jó teszteredmény)
-isofix, de nem baj, ha emellett övvel is beköthető
-kényelmes legyen és tudjon benne kényelmesen aludni is, azaz pl. menet közben eléggé hátradönthető legyen.
Első körben az előrenézős 9-18kg kategóriát néztem (pl. Römer Trifix v. Versafix), de most arra jutottam, hogy praktikusabb lenne egy olyan, amit mindkét irányba be lehet kötni és kisebb gyerekmérethez is passzol (i-size). A problémám, hogy itt sem látok tökéletes megoldást, ezért kérek segítséget, hátha tudtok segíteni több gyakorlati tapasztalattal.
Amiket találtam:
-Römer Dualfix: nem túl jó teszteredmények, bár ezek egy része újszülöttekre vonatkozik.
-Maxi-Cosi Axissfix és 2waypearl: hátrafelé nézve gyakorlatilag nincs hely a lábaknak az ülés előtt, ezt így nem tudom, meddig lehet használni és mennyire kényelmes a gyereknek?
-Besafe iZi Combi X4: előrenézős irányba nincs isofix rögzítés és nincsenek róla teszteredmények sem még.
-Besafe iZi Modular i-size: ez elég szimpatikus a növelhető lábtér miatt, de itt sincsenek még teszteredmények.
Tudtok még olyat, ami szóba kerülhet ebben a kategóriában?
Amúgy a körbefordíthatóság elég szimpatikus lenne, kár, hogy a Römert lepontozta az ADAC. Ilyenkor nincs olyan, hogy a gyártó kicsit átépíti az ülést, és kihoz egy Dualfix_2-t, ami már 5 csillagot kap? :)
Mi is most szeretnék cserélni a BeSafe Izi Comfort 9-18-as ülésünket. A BeSafe-t miért nem ajánlod a következő kategóriában? nálunk a mostani nagyon bevált, gyorsan ki be szerelhető, a gyerkőcnek kényelmes, támaszt minden felől....
eSziasztok! A minimanóban tett látogatásom eredményeként az alábbiakat tudtam levonni az alábbi ülésekről, hát ha valakinek ezzel tudok egy kicsit segíteni. MC rodifix: olyan kicsit nyegle-nyaglának lityi-lötyinek tűnik itt mozog ott mozog, nem feltétlen érződik benne a biztonságos ülés, annak ellenére, hogy a tesztek mindegyike jónak minősítette. Kiddy smart fix: Nagyon szimpatikus volt, ez már merevebb, biztonságosabbnak tűnő ülés, veszettül tetszetős az állítható szélesség, és az lábtámasz, főleg azoknak előnyös, kiknek a gyerkőce Válban szélesebb mint az átlag. Kiddy cruserfix pro: nagyon hasonló mint a smart fix, eltérése, hogy rövidebb a karfája, és kb 2-3 cm-mel alacsonyab a végállásban a magassága, és 1-2cm-mel keskenyebb egyuttal. Römer kidfix xp sict: Veszet masszív, strapabírónak tűnő ülés, a fentiekkel nem összehasonlítható módon masszívumnak tűnik. De viszont ez a leg szűkebb. Mérőszalagos tapasztalat, hogy a smart fix-hez képest kb3cm-mel keskenyebb legmagasabb pozíciójában, ami akár 1-2 év előnyt is jelenthet a smart fix javára. A háttámlája a kiddy és a römer üléseknek nem állítható a szószoros értelemben, de a kiddynek tán valamivel hátrébb van a végállása, ha az autó ülése dönthető. Fiamnak a smartfix volt a legkényelmesebb, de sajna ez betudható annak, hogy tán gyerekszemmel az volt a legszebb. (smart fix zöld, a rodifix piros, míg a kidfix szürke volt) Mi már csak a smartfix és a kidfix közt fogunk dönteni fél év mulva, amikor is a kocsiba próbálás fog igazából dönteni, a cruserfix és a rodifix teljesen ki lett zárva.
Holnap irány a minimanó üzlete, ott most mind a 3 termék megtekinthető/ próbálható. Ha más nem dönt a gyerek, akár szín alapján, mert az öamtc tesztek nagyon közeli értékekkel tesztelte a kiszemelt üléseket. biztonság 1,5 1,6 2,0 2,2 közti értékek, de a kényelem meg kb pont fordított sorrendben vannak. Köszönöm természetesen a segítő hozzászólást.
Olvasom hogy többen is ebay-ről vettetek gyerekülést. Tudnátok estleg megbízható, bevált eladót ajánlani? First class plus lenne a kiszemelt, jó 20-al olcsóbb, mint itthon. Köszönöm!
Sziasztok! 3 éves kisfiamnak nézünk új biztonságos isofix-es ülést, aki jelenleg 16-17kg --> kicsit erősebb testalkat válban. Jelenleg egy römer 9-18 kat ülése van, pontos típusát nem tudom, azthiszem safefix (isofixes, és van egy lába is, mely a padlóval érintkezve támasztja még meg az ülést pluszban). Az ülés magasságban még jó lenne tán 1-2 évig, de a vállszélessége már lassan kicsi. (főleg téli időszakban több ruhával) Szerintem az idén ezt biztosra kinövi.
Az alábbi 15-36 kat. ülések közt vacillálok:
römer kidfix xp sict vagy kidfix II xp sict. Mi a különbség a kidfix és a kidfix II közt? A lábak közti övterelőn kívül van még más módosítása? Az ülés tetszik, de széltében nem tudom, hogy mennyire lesz hosszútávú megoldás.
másik jelöltem, ami kicsit rugalmasabb a méreteivel: kiddy cruiserfix pro, vagy a kiddy smart fix. Mi a külömbség a két kiddy közt?
Smart fix-re nincs forum bejegyzés a mai napig
ill még a maxi cosi rodifix, és a besafe izi up x3 isofix került szóba.
a cibes solution m-fix, és q-fix modellek nagyon szükek, kb mint a mostani 9-15 ülése, tehát ez nem játszik semmikép.
Kinek mi a véleménye, mit ajál?
Mit érdemes megnézni, miket kell összehasonlítani?
A teszteket olvastam (német-osztrák)
2013-ig visszaolvastam a forum bejegyzéseket, de valóban érdemes nem sokat olvasni a forumot, mert csak bezavarodik az ember a sok infotól. És minnél többet olvasok, annál drágáább ülés lesz a vége.
11 hónapos majdnem 9 kg-os kislányomnak szeretnék jó gyerekülést venni. A biztonság a lényeges, nem az ára. ADAC teszteket néztem. Több gyerkőcöt szeretnénk majd még.
Kisfiam 4 éves lesz májusban, 13-14 kg. Az eddigi gyerekülése egy Concorde trimax 9-18 kg volt. Az ővfeszítőjének elfáradt a rugója és kóvályog az egész ülés, folyamatosan utána kell húzni.
Új ülésen gondolkozom, a 15-36 kg kategóriában. A kérdésem az lenne, hogy a 15 kg mit jelent? 13-14 kilós gyerek is használhatja? Mennyire "szentírás" a súlyhatár?
Szia. Persze, hogy mozog, hiszen a fejtámla magasságának állításával együtt nyílik, vagy záródik.
Tökéletesen tud védeni, (persze 100%-os egyik sem lesz és jelenleg nem létezik biztonságosabb a Römer Kidfix XP-nél). Kicsit "butaságot" mondtak a boltban. Ugyan is értelemszerű, hogy akkor a legstabilabb, ha teljesen érintkezik a gyerekülés háttámlája az autó ülésével, ám a gyártó (Dorell) úgy találta ki, hogy a még biztonsági szinten belül lehessen pihenőpozíciót állítani.
Ez az isofixes üléseknél egyébként max 8cm- jelent.
(Előírás szerint.)
Maxi Cosi Rodifix esetében ez kb 4cm.
Nem véletlenül az egyik legbiztonságosabb ülés.
Persze a legjobb gyerekülésgyártó, a Römer arra törekszik, hogy 360 fokban védve legyen a gyerkőc, nem kevés sikerrel, míg a második legjobb gyártó a Dorell (Maxi Cosi) erőteljesen a fej védelmét hangsúlyozza. Persze, nem alaptalanul, hiszen ezen sérülés a legsűrűbb.
a kérdésem már nem aktuális. A boltban máshogy néznek ki az ülések mint a képen, meg a videón. Meg nem minden úgy van, ahogy azt a terméknél leírják. pl dönthetőség.
Néztem a Maxi Cosi Rodifix-et is, az is jónak tűnik, de az oldaltámasz annyira mozog, h nem értem hogy tud megvédeni márkit is. Azt értem mikor beleül a gyerek és tágul kifelé és így kényelmes, na de uúgy befelé is simán mozog (értsd kisujjal tudod mozgatni), kvázi semmit nem csillapít (nem vagyok szakember). valamint azt mondták a boltban, h hiába hátradönthető az ülést be kell nyomni az autó ülésének háttámlájához, így meg már nincs is hátradöntve.
Végül egy ilyet vettem: Cybex Solution M-Fix Gold ISOFIX, ennek volt a fejtámláján amit kicsit hátra lehet hajtani.
Senkit nem akarok befolyásolni csak leírtam a tapasztalataim. (több napos olvasgatás osztrák, német törés tesztek, külföldi tesztelések, magyar fórumok, meg természetesen a magyar boltok kínálata - az adott ülés paraméterei) + személyesen a boltokban megnéztem, kipróbáltam a szóba jöhető üléseket.
Sziasztok! 2,5 éves (94cm, 15kg) fiunknak keresek ülést, mert lassan kinőjük a Britax First Class Plust.at Egyenlőre nem ISOFixes-t (jövő még kérdéses). Mely ülések ajánlottak 15-36(?)kg-ig? Meddig használható biztonságosan a régi ülésük (fejmagasság)?
Sziasztok! 15-36 kg-os ülést kell vennem sürgősen. Amit kinéztem az egy Cybex Solution Q2-Fix Plus Platinum, de ennek nem találok se ADAC-os, se ÖAMTC-s tesztjét sem (gondolom új modell, azért nincs).
csak ennek a hasonló Cybexnek találtam meg a tesztjét Cybex Solution M-Fix Gold ISOFIX ennek jó lett (1.8) az ADACos pontszáma.
megnéztem az M-es videóját, de azon nem látszik, h dönteni lehetne, a q2-t lehet.
Tudja Vki mi a különbség a Q2 és az M között? Tehát alakíthattak e olyat rajta ami miatt biztonságilag rosszabb lenne a Q2 az M-hez képest?
ahogy lehet (önállóan ülni tud) átraknám a jelenlegi hordozójából amit szépen lassan ki fog nőni.. Jó lenne ha neki is kényelmes lenne az utazás és ugye biztonságos.
Köszi a tippet, jelenleg a mall.hu-n keresnék valami megoldást (kaptam egy magasabb összegű utalványt) de sajnos a First Class Plust nem árulják és a termékekek allatt sem láttam melyik köthető be hátrafelé. Egyedül a Graco Junior baby esetén.
Szerintem rosszul közelíted meg a dolgot. Most 5 hónapos a gyerek. Mikor akarod átrakni a hordozóból az ülésbe? Ha néhány hónapon belül, akkor szerintem ne a hátrafele ülést vedd ki a játékból (mert akkor még fontos), hanem azt, hogy övvel és isofix-szel is be lehessen kötni. Akkor inkább vegyetek egy öves hátrafelé beköthető ülést, amiből ebben az árkategóriában a Britax / Römer First Class Plus a best buy. Ha még soká akarjátok átrakni (közel egy év), csak akkor keresgélj háttal nem beköthető ülést.
első gyermeknek szertnék valami normális autósülést venni. Egyelőre még csak 5 hónapos, de próbálnék előre gondolkodni mert lassan-lassan kinövi a jelenlegi hordozóját.
Az alábbi szempontok lennének fontosak:
- biztonság (egy ford focusba menne és ha jól tudom nincs benne isofix kit, így jó lenne valamilyen olyan megoldás ami jó isofix-szes és anélküli kocsiban is használható lenne)
- 9-18kg
- hátrafele is be lehessen kötni
- nem utolsó sorban: kényelmes legyen a lányomnak :)
Tudok esetleg ajánlani valamit? Jelenleg a Römer KING II LS-ben gondolkodom, bár nem tudom, hogy ez hátrafele beköthető e. Nem ragaszkodom semmilyen márkához.
Ha találsz, írd meg ide, hogy mások okuljanak belőle :) Szerintem csak a besafe van 18 kilós öves, a többi max 13 kilóig köthető be háttal, legalábbis papíron, a valóságban addig sem. Isofixesekből vannak még 18 kilósok, de a legtöbbnél ott is szkeptikus vagyok, hogy tényleg elfér-e egy akkora gyerek.
De hogy egy példát is írjak, az egyik autónkban Britax First Class Plus van, ezt itt is ajánlották többen, öves, háttal 13 kilóig beköthető, de a 12 kilós fiunknak már nagyon durván nem fért el a lába. A másik autónkban isofix-es Milofix van, ott még elférne, de ha már az egyik autóban megfordítottuk, akkor a másikban is.
Szerintem övvel beköthető sokáig háttal jó ülést nem fogsz mást találni, csak a besafe-eket. De azért próbáljátok bele az autóba, ezek sok helyet foglalnak, és a golf nem egy óriás autó. Ha be is fér, az anyósülésre nem nagyon fog már ülni senki, nem tudom ez szempont-e.