A nagy kopásállóságú acélok : jellemzőjük a nagy szilárdság, magas kopásállóság, szívósság, hőkezelés nélkül alkalmazható. felhasználási területük : mezőgazdaság (ekevas), rakodógépek kopó alkatrészei (gémnél, kanálnál),különböző szállítórendszerek ahol a szállítandó közegnek erős koptató hatása van. a HARDOX egy fantázia név a svéd saab nevéhez fűződik, de léteznek más gyártóktól RAEX, BRINAR.. stb néven. A perkor.hu oldalon olvashatsz bővebben a témában, Győrben megtalálod őket, elő gyártmányt méretre vágnak. talán most nem annyira összezavarós :)
Qvadra csináltatott 1 ismerős, a gyári erősen fogyó eszköz volt nála, megelégelte, hardox 500 anyagminőségből vágatta lézerrel készre, elmondása szerint q..vajó. szerintem nem a kivitelezés a fő probléma, hanem az anyagmin eltalálása. aki nem tudja megmondani milyen minőségű anyagot használ és mi lesz belőle ,esetleges hőkezelés esetén, annál ne próbálkozz a gyártatással...... a féktárcsa anyagával mi is sokat kísérleteztünk, az ausztriai hegyekbe teszteltük, a tárcsa anyag mellé el kellett találni a fékbetétet is ami nem eszi meg a tárcsát. úgy gondolom a lánckereket 1 hajszállal puhábbra kell csinálni a lánc görgőinél, akkor a lánc elkezdi megenni szép lassan a lánckereket amit a lánccal "néha"cserélni kell...... szerintem én ezen a vonalon indulnék, remélem most még jobban összezavartalak :):)
Én a "BaerFix" önmetsző menetjavító hüvelyt választanám. A "HELICOIL" rugós megoldása véleményem szerint fékrendszereknél nem tömít rendesen. De próba cseresznye.
Üdv Uraim! Bajban vagyok. Fékcső cserét követően az egyik légtelenítő csavarom beletört a féknyeregbe, a másik hozta magával a menetet. MIt lehet tenni? A törött még oké,de amiből kihalt amenet? Ha javítható akkor tudtok szakembert? Köszi
Tudod, annak a motrnak én " végigkísértem" a születését. Amikor először láttam Mandellóban 96-ban 1 óráig kerülgettem, csak akkor még Ghezzinek híták, aztán Ghezzi&Brian lett belőle, végül a gyár is kiadta MGS néven. Reméltem hogy lesz 02 is, de egyelőre nincs semmi, 01 -t sem gyártják már.:( Aztán az Adria Raceway-en láthattam, próbálhattam......... úgy jártam Vele mint a Le'Mans-al 84-ben. (csak azóta Le'Mans van, MGS meg még nincs, habár a barátaim megígérték, ha csak 500E hiányzik már, azt összeadják.:))
Aermacchi 350, Nuova Falcone, MV 350GT, Aspes Yuma,Laverda Schott 250 pl.:)Ja, és 1 Corsarino.:)) A nagyok közül "carter tondo"900SS vagy MHR900, ill. MGS 01.
az az eredeti. az a kimeletlen es celszeru kozepkor, a gotika egbe torese. az mh900 meg egy megidezes, faunok jateka, pajkoskodo reneszansz. olaszosan, szivbol. mindketto kene.