Keresés

Részletes keresés

Jay Gatsby Creative Commons License 2017.05.05 0 0 3447

Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Két hete zúg a fülem, sípol, de csak a jobb oldali. Kaptam rá infúziót, illetve gyógyszereket, keringés javítót. Egyelőre nem múlt el. Valószínűleg hallóideg gyulladásom van, ami herpesztől alakult ki, ugyanis amikor megjelent egyik pillanatról a másikra, éppen a szájherpeszemből lábadoztam. Mit lehet tenni? Milyen gyógymód lehet rá?

ghepard Creative Commons License 2017.05.05 0 0 3446

Nalátod, nagyszerű, gratula. Ez azt jelenti, hogy tudsz rá hatni - s ebben fejlődhetsz. Ha kitartó leszel eszedbe ugorhat más féle ilyen olyan dolog is, amit kipróbálásra érdemesnek fogsz tartani - és lehet azzal is majd hatni tudsz a zúgásodra.

 

Nekem például 3-szor a négyből zajártalom indította el. Nálam ez sokkal gyorsabban ment, mivel hatalmas hangerővel hallgattam és most is hallgatnom kell a TV-t. Nos akkor most már több mint 5 éve miért nem keltik az ugyanolyan erős hangok a zúgást? Biztos azért, mert nem működik az, amivel kivédem.......

Előzmény: kgaboroo (3443)
ghepard Creative Commons License 2017.05.05 0 0 3445

Persze irogattam több topikba, de általában egyszerre csak 1-2-be. Ha nem jött volna ImmBoo ide, akkor már nem is írtam volna ide se jó darabig, csak átfutom. Jó úton halad, ezért méltattam is a hozzáállását. Neked a legnagyobb problémád nem mások, hanem saját magad......

Előzmény: Törölt nick (3442)
ghepard Creative Commons License 2017.05.05 0 0 3444

Hát nemcsak azt - tudod mi az a 7%? Gyakorlatilag mindent tökéletesen hallok - csak sokkal nagyobb hangerővel. Vagy sokkal közelebbről. A fülemnek semmi baja és az agyam is tökéletesen alakítja át a felvett hullámokat hangélménnyé. Ha Te valami hangot, zajt épp érzékelsz 100 méterről a füleiddel, akkor én kb ugyanezt 7 méterről - viszont messzebbről is megérzem egy kicsit más módon, más utakon. De nekem csak 3 és fél métert kell közelebb mennem, hogy kb mondjuk kétszer olyan erősen halljam - Neked viszont 50 métert. Tehát a különbségeket az évek során sokkal jobban meg tudom különböztetni, érzékelni mint mondjuk Te. Ezért sokkal jobban is érzem a testem rezgéseit is mint Te. Meghallom a légy zümmögését is, az ember súgását is - meg bármit, amit az ember képes hallani.

 

Semmiféle doktor nem vagyok, csak a gondolataimat irogatom, pont úgy mint Te is teszed. Persze nem tudom a megoldást mások részére, de a magam részére tudom. A Földön kb 7 miliárd ember él és mindegyik másképp éli meg a valóságot, másképp lát ezt azt. Nincs két egyforma ember, tehát én csak azt próbálom elhinteni, hogy az ember a legtöbbet saját maga tehet magáért. 

 

Az, hogy még nem találták meg a hatásos terápiát - nem jelenti azt, hogy nincs, és nem fogják megtalálni. Meg fogják találni egész biztosan, már dolgoznak rajta......

Előzmény: kgaboroo (3441)
kgaboroo Creative Commons License 2017.05.04 0 0 3443

Tegyél rá egy X-et és nem fogod látni a szólásait.

Én is keresem a megoldást már 4.éve. Mára már oda jutottam, hogy rosszabb ne legyen. Megtanultam együttélni vele, próbálok áthallani rajta. Ha nem figyelek rá akkor észre sem veszem. Az időjárási frontok viszont kavarnak rajta egy kicsit. Figyeltem az étkezést is, ezek nemigen szólnak bele.

Ami nálam nagyon hatásos...ha éppen hangosabb a sziszegés akkor este elalvás előtt fejhallgatón nézek tévét, hallgatok mély tónusú zenét. Ezután ha leveszem a fejhallgatót akkor egészen csendben lesz a fejem, sokszor teljesen csendben. Bár már nem zavar a hang, el tudok aludni akkor is ha szól.

 

Persze jó lenne tudni az eredeti okát. Ha tippelnem kéne akkor zajártalom. Ami érdekes, hogy hallani meg jól hallok. És mint mondtam...roszzabb ne legyen.

Előzmény: Törölt nick (3442)
Törölt nick Creative Commons License 2017.05.04 0 0 3442

Nagyon csalódtam ezekben a fórumokban, mert eluralják ezek a hülyeségek. Olyan jó lett volna kicsit normálisabb "párbeszédeket" alakítani! De nem, mindegyik topikban  ghepard megmondja a frankót, amitől a hajam az égnek áll! Mit lehet ezekre reagálni? már inkább bele se nézek!

Előzmény: kgaboroo (3441)
kgaboroo Creative Commons License 2017.05.04 0 0 3441

A maxra tekert hallókészüléket hasonlítod egy egészséges halláshoz? Sajnos fogalmad sincs miről beszélsz. Lehet, hogy hallaszz dolgokat és úgy véled, hogy mindent úgy hallassz mint egy egészséges hallású ember. A félig vak ember is lát dolgokat.

Tojásfőzés témában is kezdő lehetsz de nagyon. Szóval az oktatást tedd felejtőssé.

 

Az sem baj, hogy itt beállítod magad itt önjelölt fórumdoktornak, de éppúgy nem tudod a megoldást a problémára mint bármelyik híres szakorvos. Ha lenne rá gyógymód akkor már megtalálták volna.

 

Persze ettől még lehet beszélni a témáról, de inkább arról kéne, hogy mi az ami valóban csökkenti a fejzúgást. A találgatáson már mindenki túl van. A ziháló légzés, a gégezümmögtetés, az általad sokszor használt " brutális" zenehallgatás, stb felejtős téma.

 

Bebizonyosodott, hogy nincs rá pirula sem ami hatna, nincs rá semmilyen terápiás kezelés sem ami hatna, jómagam is lefutottam már ezeket a köröket.

Előzmény: ghepard (3440)
ghepard Creative Commons License 2017.05.04 0 0 3440

Nézz utána a marhaságoknak, lehet Neked azok.... Mindegy, hogy friss vagy 2 hónapos, akkor is nehezen jön le a héja a kemény főtt tojásnak a kis trükkök nélkül. 

 

Hát így még rosszabb volt hallani a zúgást, sokkal rosszabb, mint a normálisan halló embernek. Ha már miért nem tudhatnám összehasonlítani? Csak fel kell erősíteni a hangokat olyan 75-80dB-el és máris azt hallom amit a normális ember hall. Ebben a tartományban (kb 115-120 dB) nem sokat bírnád, Nekem se ment, de ezekkel a marhaságokkal valahogy sikerült elérni azt, hogy ne ártson. Már több mint 5 éve semmi probléma ebből, azelőtt meg már 2-3 nap után jött a zúgás és a többi kisérő jelenség...

Előzmény: kgaboroo (3439)
kgaboroo Creative Commons License 2017.05.04 0 0 3439

Ekkora marhaságokat állítani.:-)))))

A friss tojásról azért jön le nehezen a héja mert friss a tojás. Próbál meg két hetes tojásról leszedni a héjat. 

 

Ne is haragudj de az eszmefuttatásaid is teljesen megalapozatlanok. Nem baj ha leírod a gondolkodásodat, de minek ha nincs értelme.

Nem megbántásból...de honnét tudhatnád, hogy mi az, hogy egészséges hallás, miközben leírtad, hogy gyakorlatilag süket vagy születésed óta. Ha lenne némi összehasonlítási alapod....

Előzmény: ghepard (3438)
ghepard Creative Commons License 2017.05.04 0 0 3438

Még egy kicsit megtoldom, így talán egy kicsit jobban érthető.

A mészréteg eltávolítására jó példa lehet a főtt tyúktojás. Ma már sokszor nagyon nehéz megpucolni. Hogy lehetne mégis sokkal jobban, gyorsabban? Már a főzésnél javíthatunk, ha nem vízben, hanem gőzben főzzük. Sokkal kevesebb energiát is vesz igénybe, kb fél deci (vagy nem sokkal több) vízzel is meg lehet főzni 7 tojást,  s ennek a felmelegítése sokkal gyorsabb is és sokkal kevesebb energiába telik. A gőz tökéletesebben rezegteti (kisebb rezgésekkel, de gyorsabbakkal) a tojásokat – hamarébb is megfőnek - s aztán könnyebben el is válhatnak egymástól az egyes rétegek. S ha csepegtetünk a vízbe néhány csepp ecetet vagy citromot, akkor még puhább lesz a héj. Amúgy az ecet mondjuk pár óra alatt annyira megpuhíthatja a mészhéjat, hogy talán jóval kisebb lyukon is átmegy töredezés nélkül, mint a legnagyobb kerülete a tojásnak.

 

Ha megfőtt lehűtjük és aztán megpucolhatjuk úgy is, hogy hozzá se érünk. Egy félig vízzel telt pohárban gyorsan 3-5 mp alatt megrezegtetjük és szinte egészben mintha magától leválna a héj is és a hártya is – szinte ledobja magáról az egészet egyben. Persze ezt gyakorolni kell, hogy menjen. Vagy a kezeink között olyan ügyesen forgatjuk/mozgatjuk, hogy az egész felületen a legapróbbra töredezzen meg a mészhéj – aztán az egész mészhéjat (ami így még azért oda lesz ragadva a hártyához) szinte egy mozdulattal letekerhetjük az egész tojásról. Van még több módszer is.

 

Nos az ereinkhez sem érhetünk hozzá, de mozgathatjuk őket is, meg gyakorlatilag az egész testet egyszerre – így, ha ügyesek vagyunk, akkor sok minden lerakódást el tudunk távolítani a testből. Pláne, ha figyelembe vesszük a gravitációt. Van egy kockánk (sejtünk), amiben ott van a tápanyag. Annak 6 oldala van és mindegyik tele van icipici lyukakkal, van 6 másik kocka is, amik egy oldalukkal érintkeznek a tápkocka egy oldalával. Mit kellene csinálni, hogy mind a 6 üres kockába eljusson elegendő táplálék? Mert, ha letesszük az asztalra - semmi se fog történni......

Előzmény: pozo (3434)
lilaakác2 Creative Commons License 2017.05.03 0 0 3437

Az tuti, hogy 3-5 között ébredek fel általában, néha többször is. :) Ébredtem már szívdobogásra, pánikfélére is.És olyankor hihetetlen erős a zúgás, meg gyors, meg mindenféle hanghatás, ritmus. :)Az viszont érdekes, hogy hangos zene után, +hosszabb biciklizés...és olyan halk volt lefekvéskor, hogy szinte a "régi" csendet éreztem.

Előzmény: ImmBoo (3191)
ghepard Creative Commons License 2017.05.03 0 0 3436

Ez sok probléma forrása lehet - nemcsak a fülzúgásnak. Gondoljunk csak bele, az érhálózatunk kb 100ezer km, ez óriási hossz. Ha nem kellően rugalmas, több rajta a lerakódás - akkor nem tud annyi tápanyag meg oxigén jutni a sejtekhez. A másik oldalon meg nem tud annyi anyagcsereterméket felvenni és elhordani - a 2 együttvéve  aztán lassan nagyon gyengíti az embert. Na meg ott van a nyirokrendszer is - az is begyepesedhet stb.

 

A hajszálereken nem tudom, hogy hogyan lehet kimutatni - UH meg MR azt hiszem nem igen a nagyon pici méretek miatt. Talán ha kiszednek az emberből egy pici hajszáleret, akkor erős mikroszkóp alatt talán látható lenne.

 

Nekem is elég rendesen voltak/lehettek lerakódások mindenhol. Sokszor már a lábaim is zsibbadtak, volt olyan hogy a kezeim is. Mindig fáztam, gyenge voltam, majd mindig álmos, az emésztés se volt az igazi, a gyakran feltörő savgáz szinte állandóan égette a torkomat, a derkam is katasztrófa volt stb - nem volt megfelelő a keringés a hajszálerekben sem. Amint másképp kezdtem lélegezni és vibrációt is alkalmaztam (sok pici gyors mozgás is az, a hang is az, főleg a nagyon mély torokhang vagy szinte orrhangot is ki lehet adni) - ez gyökeresen megváltozott. Ettől egész biztos kitisztultak az ereim és gyakorlatilag minden probléma visszahúzódott....

Előzmény: pozo (3434)
lilaakác2 Creative Commons License 2017.05.02 0 0 3435
Előzmény: pozo (3434)
pozo Creative Commons License 2017.05.02 0 0 3434

akkor máshol is vannak lerakódások, például a hajszálerekben is sok helyen.

 

A lényeget írtad. Hogy lehet kimutatni és mi a gyógymód?

Meggyőződésem, hogy sok esetben ez a fülzúgás okozója.

Előzmény: ghepard (3433)
ghepard Creative Commons License 2017.05.02 0 0 3433

Persze az is lehet, de ha ott van ilyesmi, akkor máshol is vannak lerakódások, például a hajszálerekben is sok helyen. De azt nem tudom, hogy ki lehet e mutatni. Ha valaki csak jön megy, annak nem tesz olyan kavarást az agyában (na meg ebből máshol is probléma lehet), mint mondjuk Neked, aki sok időt töltesz abban a közegben.

Előzmény: lilaakác2 (3429)
lilaakác2 Creative Commons License 2017.04.29 0 0 3432

Szia.Csak tegezz bátran. :) Szóval én mindenféle vizsgálaton voltam a tinnitussal anno, nem tudnak vele mit csinálni.Javasolták, hogy soha ne legyen csend, szóljon halkan rádió.Eleinte vízcsobogást töltöttem le a youtubról, azt hallgattam,ha nagyon rossz volt a zúgás.Kb.1 év kellett, hogy megszokjam...nem lévén más választásom.Most valamiért változott, nem tudni az okot , lehet vérnyomástól is.Meg hát bármikor erősödhet, halkulhat az évek során...Audiológiára azért mennék el, mert kíváncsi vagyok, romlott-e a hallásom.az is fokozhatja tovább a zúgást.Elvileg 4-5 éve nem volt különösebb halláscsökkenés kimutatható.Mintha kicsit halkulna ez az új ritmusos variáció a fejemben, meg egy idő után mintha egybefolyna.Lassan ezt is megszokom, a kezdeti traumán túl vagyok.Viszont megfigyeltem, hogy éjjel két alkalommal, amikor felébredtem, az inkább olyan felriadás féle volt.Tegnap rossz álmom volt, kiabáltam is álmomban és rémülten ébredtem, vert a szívem.És persze hangosan zúgott mellé a fejem.Ugyanakkor ma is azt mondták, hogy valami zúgást hallani a lakásban, ketten kazánra tippeltek, vagy hűtő, vagy klíma...de határozottan hallották.Tehát valószínű zúg is valami a fejem mellé.Lehet a kettő egymásra kapcsolódva alkot egy 3. variációt. :D :D

Előzmény: lj29 (3430)
lj29 Creative Commons License 2017.04.29 0 0 3431

Voltál audiológián? ( bocs, a tegezésért ) :D Sajnos a dokik nem szeretnek vagy tudnak foglalkozni szerintem még ezzel a tinnitus tünetekkel..
Sokszor én is megébredek hajnali 2-3 fele.. a héten vagy 3-szor biztosan. Könnyen megy a visszaalvás?
Füldugót már én se használok direkt, csak jó nagy fejhallgatót, nem tudom mennyivel jobb.. de ha fejhallgató nélkül hallgatnék zenét csak laptopról, akkor nem nyomná el a sipolást..

Előzmény: lilaakác2 (3425)
lj29 Creative Commons License 2017.04.29 0 0 3430

valami hangszer félét én is szoktam hallani, főleg elalvás előtt a csöndben.. esküdnék rá hogy a szomszédban furulyáznak vagy ilyesmi.. pedig biztos nem..
ez is érdekes :) fura hogy mikor jön elő.. valaamikor napokig nem hallom, aztán egymás után 2-3 nap is.. majd megint semmi..
(én nem végeztem zeneművészetit... sajnos a furulyázós dallamot se tudom konkretizálni és lekottázni) :D

azóta hogy alakult a hallásod? panaszkodtál hogy néha nem érted  a beszédet ilyesmi.. ezt én is tapasztaltam, eléggé ijjesztő, vagy sokszor félrehallom a szavakat.
remélem nem romlik tovább

Előzmény: lilaakác2 (3424)
lilaakác2 Creative Commons License 2017.04.28 0 0 3429

A nyaki erekben van egy meszes 4x2 mm-es rész.simán okozhatja.Előbb itt volt egy ismerősöm, és kérdeztem, hogy ő hall-e zúgást? Érdekes, azt mondta, hogy igen, hűtő zúg.Vagy a vízvezeték csövekből is jöhet, mert az egész városban tisztítják a  vizet, valami nagy nyomású gépekkel és az is lehet, hogy levegő került a csövekbe.Na most már végképp nem tudom, én mit hallok...:D :D

Előzmény: ghepard (3428)
ghepard Creative Commons License 2017.04.28 0 0 3428

Persze, lehet az is, hogy halkabb hangokat fel tudja erősíteni az agy és jobban hallsz meg ezt azt. Ez nálam meg is van. Bizonyos frekiket jobban hallok, vagyis inkább érzek, mint másokat. Sokszor előfordult már, hogy például buszon a nagy háttéri zaj  miatt gyakorlatilag jobban hallok, mint a rendesen a halló ember. A háttérfreki nagyságától és erősségétől is függ. Egész furcsa élmény, annak az embernek, akivel beszélgetek, nagyobb problémája van kibogozni, hogy mit mondok én, mint nekem, hogy mit mond Ő. No meg például a bicajon menve, előbb érzem, hogy hátulról jön autó, mint hallom. És azt is tudom, hogy kicsi vagy nagy jön. Ha már sípoló hangot is hallsz, az azt jelentheti, hogy már nagyon tudja erősíteni - gyakorlatilag már magát is erősíti és magasabb frekire gerjeszti a hullámokat.

 

Persze ennek millió oka lehet, hogy miért jut egész idáig az ember. Valahol egy lerakódás, valami probléma itt ott (bárhol a testben) - ezek mint infókat küldenek az agyba, tudatba. Nehéz kiigazodni, de gyanítom, hogy nem a fülzúgás az egyedüli probléma - lehet több is a testedben. 

Előzmény: lilaakác2 (3425)
ghepard Creative Commons License 2017.04.28 0 0 3427

Ha mélyebb a hang (például lehet a pulzus ütemére is), akkor az ember érzi a ritmusát is. Hangosabb, mélyebb, hosszabb rövidebb stb. Ha nagyon magas, akkor már csak mintegy egybecsengő sípolás, az még durvább. Nekem ebből volt sok a hallóka viselése miatt, pont a miatt, hogy olyan mintegy dugó volt a fülemben. Ez meg a visszacsatolás miatt generálja és erősíti magát. Ha a maximumra tekertem, akkor mindig hallottam a sípolást, úgy nem lehetett hallgatni. Ha gyengébbre tekertem, akkor nem hallottam a sípolást, de biztos akkor is volt, csak kisebb szinten. Na ezt egy idő után az agy úgy tudta szimulálni, hogy már akkor is hallottam, mikor rajtam se volt a hallóka. Ezek éjjel egész rémisztő élmények, álmok voltak. 

Az jó, hogy zeneművészetit végeztél - így talán jobban el tudod hinni, hogy hangokkal és más rezgésekkel, hullámokkal (a hang is az ugyebár) tudsz hatni magadra. Csak most a hangszer, amin játszanod kéne - az a tested. Hogy jól muzsikáljon - gyakorolni kellene. Mint írtam, olyan ez mint a zongora - bárki tudja ütögetni a billentyűket, ahhoz meg van mindenkinek a tudása - de eljátszani mondjuk Beethoven kilencedik szimfóniáját már nem megy mindenkinek. Ahhoz már sokkal több gyakorlás kell. Ráadásul azt ez az ember hogy teljesen süketen írta, ha jól emlékszem. Legszebb műveit a teljes süketség állapotában írta. Ez majdnem rólam is elmondható, én születésem óta gyakorlatilag nem hallok (kb csak 7%-át hallom annak, amit egy normálisa halló ember hall - ez van a legutolsó mérési papiromon 2009-ből). Könnyen lehet, hogy ezért is érzem annyira a test rezgéseit és mindenfélét tudok varázsolni, amit nehéz elhinni. Tehát úgymond, rá tudom hangolni a jó működésre....

Előzmény: lilaakác2 (3424)
ghepard Creative Commons License 2017.04.28 0 0 3426

Innen azt nehéz megmondani. Az is lehet, hogy tényleg van ott valami és mindenki hallja, vagy az is, hogy nincs akkora hanghatás, de a sok hullám miatt valamit aztán generál az agy ezek alapján. Nálad meg az is benne van a pakliban, hogy Te hosszú időn át vagy azon a környéken. Tehát Nálad már rögzülhet is - és akkor is hallsz valamit, mikor nincs is mit.

Előzmény: lilaakác2 (3423)
lilaakác2 Creative Commons License 2017.04.27 0 0 3425

Valószínű elmegyek audiológiára.Tényleg olyan, mintha a hallásom is változott volna, nemcsak a zúgás.Olyan halláscsökkenés van-e, hogy a halk zajokat hangosabbnak hallom?Tv-t, stb meg kissé halkabban?Mintha hangosabban hallanám a vízzúgást, gáz sistergést, közeledő motor vagy autó hangját...Mintha meghallanám a járművek olyan halk zaját is, amit normál esetben nem.Vagy ezt már kérdeztem?Meg mintha néha élesebb, sípoló hangot hallanék beszéd közben.Csak egy pillanatra.Tegnap éjjel felébredtem, de nem volt hangosabb a zúgás.Általában hajnali 2-3 körül felébredek.Sokszor egyéb időben is.

Előzmény: ghepard (3422)
lilaakác2 Creative Commons License 2017.04.27 0 0 3424

Ilyen a ritmusa a fejemben : ti-ti-ti-ti-tiririri-tiririri-tiririri-ti-ti-ti-ti-tiririri...stb, ez ismétlődik, ritkán egy hosszabb mély zúgás közben.De van amikor csak ti--ti-ket hallok, lassabban, gyorsabban.Éjjel meg képes felhangosodva, sokszoros gyorsasággal peregni, dobolni.Zenét kellene rá írnom, zeneművészetit végeztem. :D :D

Előzmény: ghepard (3422)
lilaakác2 Creative Commons License 2017.04.27 0 0 3423

Már csak az a kérdés, hogy a többi 3-4 ember akkor mit hallott nálunk meg a lépcsőházban?Egyértelműen mondták, hogy hallják a zúgást és tényleg nagyon zavaró lehet állandóan hallani, főleg éjjel. Nem hinném, hogy kihallatszana a fejemből. :D

Előzmény: ghepard (3422)
ghepard Creative Commons License 2017.04.27 0 0 3422

Az jó jel, ez azt jelenti talán, hogy már egész mélyek azok a hangok. Már csak egy ugrás és annyira elmélyül (lelassul), hogy nem fogod hallani. Ezeket a ritmusos doboló zörejeket (az tényleg majdnem pontosan olyan, mint egy mély dobpergés) bármikor elő tudom varázsolni. Nem tudom, hogy pontosan hogyan jöttem ehhez hozzá, de egyszercsak ment. Valahogy belülről be tudom rezegtetni a dobhártyát, az olyan erős rezgés, hogy meghallja egy idegen is, ha közel teszi a fülét az enyémhez. Ezt fenn tudom tartani gyakorlatilag korlátlan ideig - eleinte a belégzés és a kilégzés határán mindig megállt. Egy gondolati váltás és megállítom - tudom, nehéz ezt elhinni, de pontosan így van. Sőt még az is megy simán, hogy csak az egyik fülem doboljon, vagy a másik  - ez már azért egy kicsit nehezebb. Ez nagyon hasonlít ahhoz a nagyon mély és nagyon halk torokhanghoz is, amit sokat használok. Ez még a felbőszült harci kutyát is megállította (mikor kint megtámadott), persze egy kicsit hangosabban kiadva. Persze erre a frekire nem félelmet, agressziót raktam rá a gondolataimmal, hanem nyugalmat - megértette az állat, hogy nem kell tőlem félnie. Ezt csak sok gyakorlással lehet elérni.......

Előzmény: lilaakác2 (3420)
ghepard Creative Commons License 2017.04.27 0 0 3421

Igen, éjjel az egész hatalmas lehet. Emlékszem, nálam volt olyan is, hogy szinte kiugrottam az ágyból - csak aztán jött le, hogy aludtam és csak ezután mentem ki, hogy nem hallott e valamit a feleségem. Majd idővel meg tudsz pihenni alvás közben is, no meg ha nem tudsz elaludni, akkor az ágyon simán edzhetsz. Ha jól csinálod, az hatásosabb az alvásnál - ezt mérésekkel is igazolták. Tehát ne valami ellen gondolkodj, hanem valamiért - a jobbért....

Előzmény: lilaakác2 (3419)
lilaakác2 Creative Commons License 2017.04.26 0 0 3420

Napközben ezeket az új ritmusos, doboló zörejeket távolinak hallom, azért nem tudtam eldönteni, hogy a fejem zúg vagy más.

Előzmény: ghepard (3415)
lilaakác2 Creative Commons License 2017.04.26 0 0 3419

Igen, éjjel hatalmasnak tűnik felébredéskor.Most is hallom, de nem zavar, teszem a dolgom.Még el is alszom rá, tegnap már a film alatt elaludtam.A felébredés rosszabb, nem pihenem ki magam.

Előzmény: ghepard (3412)
ghepard Creative Commons License 2017.04.26 0 0 3418

Más betegeség is csak egy más állapot, amiből szintén ki lehet mászni - ha változtatni tudsz ezen azon....

Előzmény: lilaakác2 (3404)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!