Szia! Nekem hasonló sebek nem a bulldogomon(francia), hanem a bernipásztoromon jöttek ki. Azt figyeltem meg, hogy akkor jön elő neki, ha a többi szuka kutyusom tüzel.(ő ivartalanított)
Én is betadinozom, valamint vagy a kék kenőcsöt, vagy a Cortizeme kenőcsöt használom, az bevált. Örülök, ha segíthettem.
Segítségeteket kérném.Van egy 2 éves kislány angol bulldink(nem 100%-os fajtatiszta).Néhány napja a hátán 5 és 10 Ft-os nagyságú területen,3 helyen gennyes seb alakult ki,szőre is kihullott.Hidrogén-peroxiddal tisztítottam neki és Betadinnal.Úgy tűnt,hogy javul a helyzet.De most mintha újabb sebek lennének,de még nem váladékoznak,és gombostűfejnyiek.Nem vakarózik,étvágya ugyanolyan jó,mint mindig.Hámban szoktuk sétáltatni,és először arra gondoltunk talán "fémallergia",a fémcsatok miatt.Hiszen ott alakult ki a seb,ahol a hámon a csat van.Tiszta,kultúrált környezete van,nagyon sokat foglalkozunk vele,nem tudjuk mi lehet ez.Nem balhézott idegen kutyákkal,nem is akadt bele semmibe.Van valakinek hasonló tapasztalata?Tudom,orvoshoz kell vinni kicsikét.Köszönöm segítségetek!
A hám sokat nem segít a kutya "önvédelmében". Asszem a kutyák inkább egymás nyakára mennek, ha hirig van. Ez amolyan "rokkeres szerkó" akar lenni. De csinálok Töfinek is, ha szeretnétek.
A párom elég sűrűn csináltat pólót, kapucnis pulcsikat, ingeket ebből a márkából, évek óta van neki és hibátlan mindegyik. Ebből is van kevésbé jó és jó minőségű. Hímzéssel is megoldható, plüss rányomással és feliratokat is tudunk rá csináltatni, csak a képzelet szab határt az egésznek.
A Fruit of the Loom egy elég gyenge minőségű "ruha". Mondjuk kutyáknál nem hiszem hogy jelentősége van, de mosásnál mindenképp.
Szerintem pik-pak lejön róla a kép, vagy az anyag megy szét.
Tudom, mert régebben grafikusként dolgoztam egy cégnél ahol mindenféle nyomást feliratokat csináltunk táskákra, pólókra, bögrére, elég sok fajta anyag megfordult a kezem alatt, de a frutti volt a leg gagyibb :/
Amúgy bárki varrat kutyaruhát arra rá lehet rakni fotót utólag, nem kell ahhoz ilyen helyekre elvinni, otthon is meg lehet csinálni.
Van egy csomó nyomtatható fólia, kinyomtatod, körbevágod, rávasalod és ennyi :) Olyan 500-800 Ft-ra jön ki egy A4-es oldal ebből a fóliából, de lehet rá több mindent nyomtatni. Ha elviszed valahova ahol pólónyomást meg ilyesmit csinálnak ott 1000-1500 Ft-ot elkérnek egy ilyenért.
Érdekelne-e valakit a kutyusa képével mintázott póló, pulcsi, kapucnis pulcsi...?
Ezt úgy kell elképzelni, hogy egy Fruit of the loom márkájú termékre vékony plüsssel rányomnánk a kutyus képét(ha érdekel valakit képet erről a közeljövőben tudok mutatni), vagy bármilyen feliratot...az sem muszály, hogy a kutyus legyen a központi téma...
Árat sem tudok még mondani, saccolni sem akarok, mert nem tudom, hogy függ-e mérettől, vagy bármi mástól...
Egyenlőre csak érdeklődöm, hogy tetszik-e valakinek az ötlet, ha van rá jelentkező akkor teszünk lépéseket afelé, hogy ez meg is valósuljon. :)
Holnap találkozom a gyártóval, akkor már többet tudok.
Valahogy így gondoltam én is,hogy a macsek a távolságtartóbb..:) Láttam már videót a jutubon Leguan&kutyus ..érdekes jelenetek lesznek majd..:) Nekem még megvolt a Jákóm, mindíg Janet fülét akarta húzgálni,ő meg persze nem nagyon szerette...:)
Néha van egy hangosabb sírás a kutya részéről. Akkor visszakoznak. Ez kb. havonta fordul elő. Ilyenkor a macska jelzi, hogy elég volt. Határozottan a macska a főnök. Egyébként tisztogatják egymást, jól elvannak. A macsek időnként dorombolva odamegy a kutyához. Haláliak. A legjobb jelenetek akkor szoktak alakulni, amikor a macska lusta játszani-odébbmenni és idegesíti a kutya.
Azt várom, amikor trióvá fognak alakulni, mert belép majd a leguán az "ostorként működő" farkával... :O
Rég írtam, nálunk mostanság nem nagyon történik semmi....Dennis is már 4 éves lesz novemberben.
A blökik jól vannak, rosszak, Detti is a nem tudom hányadik gyerekkorát éli éppen, Dennis továbbra is,mint az ördög......nem akar lenyugodni, pörög egész nap.
igen megszabadultam minden virágtól és már fűtől is de van egy sanda gyanúm ,hogy az sem az igazi már csak majd homok van itt, akkor majd most azt fogja okozni.
sajnos az a baj ,hogy leromlik az immunrendszere a stresztől amiben itt állandoan van a lányok miatt, igy rögtön előjönnek a marhaságok, kiszürni nem tudom, már volt, egyik rokonunknál sem, mert hátha ott nincsenek lányok stb. hát mit mondjak mndent ugy csináltak ahogy mondtuk napi szinten beszéltünk még ott is vissza esett. sajnos nálunk nem lesz kiut, most a fülün jött egy pukli nem tudjom mi az,
de fájlalni szokta, jelenleg gyüjtök, hogy dokihoz eltudjak menni,
aztán meglátjuk, kár ,hogy Zsargal baromi messze van és kocsi hiányában képtelen vagyok oda elmenni sajnos
Jól vagyunk köszi, teljesen helyrejött a Bubi. Persze ott, ahol nagyon meg volt vastagodva a bőrkéje a hátán és nagyon gyér volt a szőr, ott most sem olyan sűrű, mint máshol, de szerencsére nem nagyon lehet észrevenni rajta.
Most a kajával bajlódunk kicsit, mert már nagyon unja szegényem a Gréti Mix-et. Megeszi, de látszik rajta, amikor belenéz a tálba, hogy már megint ez?! Hiába váltogatjuk a tápot, mivel ezzel a zizivel keverve kapja, nem eszi olyan szívesen.
Rendeltem már vega tápot, hogy kipróbáljuk kicsit a zizi helyett, de hát már két hónapja nem jött meg, mindig a következő hétre ígérik... Sajna a közelünkben csak Fressnapf van, de ott nincs vega táp, így marad a rendelés, csak ez meg tök megbízhatatlan.
Írtad, hogy Osztin nyaka hol jobb hol rosszabb. Ezek szerint nem jött helyre teljesen még azután sem, hogy kiírtottad azt a virágot a kertből? (Korábban írtad, hogy vittél a mezőről valami virágot a kertedbe és abba feküdt bele Osztin és valószínű, hogy arra allergiás.)
Ivartalanítás témában nem tudom mi tévők legyetek, a Bubi ivartalanítás után nagyon visszaesett, én nem tudom, hogy jó-e, mármint a bőrbetegség szempontjából.