Ezúton érdeklődöm hogy akinek megvan a Kletta féle vagy más forrásból származó DVD ripes szinkronos sorozat az nem tudná feltenni az endless (vagy bármelyik) torrentre?
Máris gyorsabban terjedne el.
Sajnos tavasszal mikor feltöltögetésre került először a TV-s majd utána a DVD ripes verzióból az első 3 rész, akkor az endless 2-3 alkalommal vesztegelt hetekig aminek következtében ha jól emlékszem Ultimate már nem tudta befejezni a feltöltéseket a nyári szünet előtt.
Vagy akinek megvan a jóminőségű DVD rip (már megint szóismétlés?) és esetleg hajlandó lenne megírni azt a 2-3 DVD-t arra is vevő lennék.
egy címet adok ahol elérhettek: csucsok kukac c2.hu
Köszönöm előre is, és próbálok segíteni a film terjesztésében ha hozzájutok.
Kösz szépen a hosszú listát, Davlev! Biztos, hogy Boros Zoltán Shangor és Kovács István Shagmir, nem fordítva? Fogalmam sincs, csak kérdezem. Érdekes egyébként, engem a nagy játékos magyar hangja a Shagshagéra emlékeztetett, de örülök, hogy másik színész, mert szerintem a két szereplő nagggyon különbözik. Thot meg a mesteredző is van a második évadban...meg Lézenge és Arkana másik kérője. Remélem, legalább ők még élnek.
Egyébként most a http://www.aplusztv.hu/forum/viewtopic.php?id=358 címen tényleg indult egy EV-s topik.
Olvass vissza pár hozzászólást, mielött bedühödök! :)
Most, hogy legalább a régi vinyónkat visszakaptuk, így most közzé tudom tenni a magyarhangokról készült listát. Szólok, hogy ez nem tökéletes. Sok hangot nem sikerült beazonosítani, akiket majd holnao leírok epizód szerint.
Itt a lista:
Főszereplők:
Malcsiner Péter Saprtakus Détár Enikő Arkana Kaszás ergő Bob Köves Dóra Rebecca Harkányi Endre Bic Maros Gábor Bac Kovács István Shagmir Polónyi Gyöngyi Loria Boros Zoltán Shangor Csellár Réka Shangora +Csákányi László+ Agyalap Farkas Antal Maxigáz +Rátonyi Róbert+ Zsebpiszok Hacser Józsa Popócici +Szabó Ottó+ Popfej
Mellékszereplők: +Juhász Jácint+ Arkshag/Magóg Helyei László Gallilei +Vajda László+ Thot Szerednyei Béla Tavi kalóz O.Szabó István Fjordi kalóz +Komlós András+ Meo/Újmágus Für Anikó Myra +Elekes Pál+ Démoszthenész Cseke Péter Tada +Kéry Gyula+ Diego d'Azan +Somogyvári Pál+ Egérdek Soós Edit Egérzék Alapi Gergő Shaia Somali Edina Tasha Incze József Nagy játékos +Csíkos Gábor+ Mesteredző Rácz Géza Galdiátor Beregi Péter Quin császár Schangler András Fu-Zu Mihályi Gyöző Kínai férfi Joó László Kínai öreg Rajna Mária Öregnő a Nagyfalon Turgonyi Pál Diogenész Pápai Erika Szultána Bicskey Károly Írmag Józsa Imre Vagdalnok +Kránitz Lajos+ I. Nyaknisz Csutka István Doboló ember Pápai Erszi Eveke anyja Baranyi László Oroniomon szelleme Farkas Bálint Léz Réczei Tamás Shad
A kereszt (+) azt jelenti, hogy a szinész már meghalt.
Újból frissült a shagmir.org, új képpel a nyitóoldalon, interjúval, új könyv- és CD-borítókkal.
Arra is gondoltam, hogy a http://www.aplusztv.hu fórumán is lehetne az EV-ről beszélni...persze inkább a nem anime rajzfilmek közt, mert mégiscsak 100% francia...de meg lehetne említeni, hogy Nina Wolmark írt francia-japán koprodukciót is.
Az Elsüllyedt Világok elméletileg egy Anime. Több Anime adatbázisban is szerepel, a francia anime forgalmazók is ekként tartják számon, plussz a "mese" szerzője ugye Yoon Suk Hwa, aki ha nem tévedek anime író is egyben. Talán ez lett volna az első munkája még 85-ben? Fogalmam sincs, és félre ne értsétek, de nem is érdekell.
Hogy miért lenne fontos az Anime besorolás?
Gondolom sokan/többen ismeritek a magyar USTEAM csapatot és erőfeszítéseik célját. Ha nem ismeritek az szomorú. Nekik köszönhető, hogy egyre ismertebb és kedveltebb itthon is az Anime és így talán a Manga is. (A magyar manga közösség egyébként a www.manga.hu portálon próbál fennmaradni, látogassátok meg az oldalt, érdemes.) Igaz mostanság az USTEAM is fenntartási gondokkal küzd, de ez "csupán" anyagi vonzatú. Az USTEAM úgy próbál fennmaradni, hogy az eddigi ingyenes webhosting helyébe egy méltányos ár ellenében szolgáltatja a tárhelyet.
scurty: tudom, hogy "elvileg" nem ingyenes a tárhely, de őket lenne célszerű megkeresni. Webhosting/tárhely ügyében. Bármi megtörténhet, ők nem egy hivatalos, ellenőrizgetős sunyi internetes tárhely szolgáltató "cég".
De vissza a fő gondolathoz:
Ha sikerül őket meggyőzni, hogy a Les Mondes Engloutis (Elsülyledt Világok) igenis Anime, akár az Elsüllyedt Világok dvdrip hun is felkerülhetne hozzájuk, természetesen egy fityingbe se kerülne, hisz bárki tölthet fel hozzájuk Anime-t, amire igény van. Különben is, mit számít nekik még 8 giga... hehe. Az USTEAM-ről még annyit, hogy mindent csupán a megismerés céljából csinálnak, így 100%-ig nonprofit és senkit sem károsít a tevékenységük. Én már megpróbáltam ecsetelni nekik, hogy feltölteném az Elsüllyedt Világokat, de választ nem kaptam. Hátha más több sikerrel járna... hajrá.
Az USTEAM egy biztos pont, így állandó helyet nyújthatna a magyar Elsüllyedt Világok fanatikus rajongó klubjának... gondoljátok át, és keressétek fel őket, hátha tehettek vmit ezügyben.
Nah vazzeg... Ennyit ment az oldal, megint törölték. Ezúton is egy hatalmas FUCKYOU az atw.hu munkatársainak. Valaki aggyon má' tárhelyet plíz, mert addig nem lesz oldal.
Szép napot a hölgyeknek és uraknak.
Először is mea culpa, elhanyagoltam az oldalt, ezután igyexem majd frissíteni, feltéve, hogy lesz mivel.
Másodszor: attól nem lesz szép, jó új oldal, hogy azt mondogatja bárki is, hogy hát igen, ilyen oldal lenne jó, meg ez legyen fent, meg az. Nekem ugyan se időm, se kedvem új oldalt csinálni, főleg nem php-ben meg hasonlók, viszont a jelenlegit nagyon szívesen fejleszteném, ha valaki(k) segítene(nek).
Mert ugye elég tré -többek közt- a szereplőleírások rész is meg a FAQ is, de hát urambocsá. Ha valaki csinálna jobbat, nagyon szívesen feltenném.
Aztán. A lényeg. Még mindig nincs szerver. Úgyhogy hiába van meg egyeseknek az összes magyar + francia rész, nagyon köszönöm a felajánlásokat, de rohadtul nem tudom hova felrakni. Most egyelőre az ingyenes szerveren fenn vannak a zenék, azokat is sokan kérték, lehet tölteni. Egyelőre. Ha gondoljátok, felrakhatok pár részt, szintén az ingyenes szerverre, de annak úgyis az lesz a vége, hogy törlik az egész oldalt.
Na minden jót.
mague: Engem mindenképpen érdekelne a dolog!!! FTP-t nem biztos, hogy tudok szerezni, de ha esetleg ki tudnád írni két DVD-re őket, akkor cserébe szívesen adok Columbot vagy Magnumot... De ez a napi egy epizódos megoldás is érdekel...
Itt az e-mail címem, légyszi írj, hogy leszervezzük a dolgot: pivi KUKAC mithril PONT hu
Ha jól értem Shagmir válaszát: ő személy szerint nagy örömmel segítene magyar barátaiknak jobban megérteni az EV-t...de idén abszolút nem lesz/lenne [nemtom ezeket az igeidőket] ideje leírni a második évad összes párbeszédét. Viszont ha én írok egy első változatot, akkor utána nagyon könnyen ki tudja javítani. Sajnos e pillanatban nem tud jobbat ajánlani. Ha nem találok jobbat, mondjam meg neki, hogy érdekel-e ez az ajánlat.
Szóval? Per pillanat nincs nálam a második évad hanganyaga, nemigen van miből vázlatot írnom. Fogadjam el az ajánlatát novemberre? Esetleg kérjem meg, hogy ha nem nagy gond, azért a 27. részt írja le?
Mindenesetre a livejournal-közösségekben meg talán a tehra-csoportban is szólok, hogy van fórum, hátha jönnek új tagok, akik talán segíteni is tudnak.
Egyébként romulus214 blogjában találtam a http://splendid.tsubomikoneko.com/dolls/animemanga.html linket, jobb alsó sarkában egy kis Arkana-rajzzal.
Üdv mindenkinek... visszatértem. Akit érdekell napi egy DVDRip hun epizódot fel tudok tölteni. Be kell tartanom a szabályokat, miket a hátamon cipelek...
aki tud biztosítani FTP/WEB vagy bármilyen egyéb bárki által elérhető ingyenes tárhyelyet, állok elébe. 8 Gigabájt hely kell kb az egész első sorozatnak. DVD verziót nem készítettem a nyáron se, mivel rengeteg fordítani valóm volt és van is a Sliders S2/S3 mellett.
Kösz szépen. Hmm...esetleg Köves Dóra tud egyet-mást a többi szinkronhangról, de nem tudom, zavarjuk-e egy hozzászólással a blogjában.
Asszem egyébként, Bill nem maga fordította a szövegeket, "csak" leírta a hivatalos fordítást.
Az évforduló alkalmából Shagmir fölrakta az első epizód elejét, képekkel, szöveggel. Ez jó alkalom volt arra, hogy kérjem a második sorozat szövegeit is. Rajtam kívül egyelőre 11 regisztrált fórumozó van, plusz az esetleges vendégek, hát remélem, hogy majd segít valaki.
Shagmir kezdőoldalán is új kép van. Meg azt is írja, hogy érdekes megbeszélések vannak a fórumon, pl. az EV politikai aspektusairól... 8-)
Csak a második sorozat szövegei kérjed, mert azokat egyáltalán nem értjük.
Bill angol fordításai szerintem jó alapanyagok, de szügség esetén megváltoztatható, hogy jobban hasonlítson a franciához. Bár ebben Zefciu segítsége kéne, de ő nem ad magáról életjelet.
A listához hozzá is kezdtem. Bár csak azokat tudom majd beleírni, akiket be is mondanak. A többire segítséget szívesen várok.
Úgy érted, hogy a hivatalos angol fordítás (amiben akkor is beszélnek, amikor az eredetiben nem) önmagában jó alapanyag egy lengyel fordításhoz? Vagy az _is_, meg a francia eredeti is, együtt? Akkor melyik epizódok francia szövegét kérjem? Az egész második évadét, vagy csak azokét a részekét, amiket Bill nem írt le angolul? Vagy egyelőre csak a 27.-et (meg esetleg a 28.-at), aztán majd meglátjuk? Shagmir nagyon ügyel a törvényességre (és a fórumon ismételt szabályszegés esetén közbeléphet Arkshag ;-) ), de majd elmagyarázom, hogy a szüleim Franciaországban megvették a DVD-ket, és mindenkinek kölcsönadom, akit érdekel, de ugye nehéz külföldieknek a beszélt franciát megérteni... A fordítást meg nem kell említenem.
Kösz szépen a listát, már csak azért is, mert néhány mellékszereplő a második évadban is szerepel.
Úgy gondoltam, hogy írják le a franvia szövegeget. Mert az jó lenne, és pontosabb lehetne a fordítás. Az angol szövegek meg egy lengyel fordítás nyersanyagához tökéletes lenne, ha működne.
És a magyar yahhogroup se rossz ötlet. De egy másik oldal sem árt(én az új oldalra gondoltam az 52 zészt).
Mindent tudó: Pár hszel feljebb van egy magyar oldal linkje. Sajna nm lehet róla letölteni, de infók vannak rajta.
?ajd a hétvégén megpróbálom elkészíteni az EV magyarhangjainak lestáját. A főszereplőkön kívül a mellékszereplőkét is.
Én is szeretném látni, ugyanis ez volt gyerek korom kedvenc rajzfilmje.
Már nem emlékszem belőle semmire, de tudom, hogy szerettem. Főleg a kék-piros űrhajó (Űrhajó az egyáltalán? Meg én úgy tudom, hogy tudott beszélni is, ez igaz?)
Szívesen kérek segítséget, de pontosan miben? A francia szövegek magyarra fordításában? (Sajnos nem hiszem, hogy erre személy szerint nekem most sok időm lesz, de majd ha visszaadod a DVD-ket, ráérek gondolkozni.) Kérjem meg őket, hogy gépeljék le a francia szövegeket? Remélem, Bill Kinnersley legépelte azt a sok angol epizódot, ha a linkek most nem is működnek. Na persze az angol fordítás sem pontosabb, mint a magyar... ;-)
Szombaton lesz az EV huszadik évfordulója, Shagmir majd frissítésekkel ünnepli.
Arra is gondoltam már, hogy az angol és spanyol mellett indíthatnánk egy magyar yahoogroupot. Ott a levelek mellett lehet tárolni fájlokat, képeket, linkeket, ezt-azt. Hogy 52 nagy videófájlt lehet-e, azt nem tudom, de egy-két dalt remélem, hogy igen.
A Minimax fórumán felmerült az is, hogy ha esetleg arra kérnénk őket e-mailben, hogy indítsanak közvélemény-kutatást (ahogy az első évad vetítése előtt tették), akkor ezt talán megtennék. Aztán megmutathatnánk, milyen sokan szeretnénk látni.
Néztem a fórumot. Biztos nagyszerű közösség alakul ki, csak kár hogy nem értem:(
Kletta:Megpróbálsz a fórumról segítséget kérni a második sorozat szövegeihez? A DVD-ket október végén, vagy november elejeén (az őszi szünetben) visszadom, és szeretném kölcsönkérni az ekső sorozatot.
És most a nagyközösséghez szólók:
A pár hozzászólással korábban felvetett oldalötletet meg lehetne valósítani? Valaki tud oyan tárhelyet, aminek jó ára van, és nem törölnek azért, mert sokan vannak rajat.
Ha mindez megvalósulna, lehetne olyan jó oldal, és közösség, mint a shagmir.free.fr
Valaki másnak mit írt a Minimax a második sorozattal kapcsolatban? Mert már komoly lépéseket kéne tenni, vagy ha nem lesz semmi, akkor nem is tudom mi lesz. Már így is eléggé parázok azon, hogy Farkas Antal meddig fog élni. Mert már 83 éves. Kránitz Lajos, a csodák udvara királyának magyarhangja most halt meg 62 évesen.
Egy nagy kéréssel fordulnék Hozzátok. Ha bárkinek megvan az Elsüllyedt világok összes eddig beszerezhető magyar epizódja, és hajlandó lenne nekem DVD-re kiírni őket, akkor cserébe nagyon szívesen adnék Columbo-t, vagy Magnum-ot, vagy akár anime rajzfilmeket is.
Vagy ha valaki elküldené nekem azt a linket e-mailben, ahonnan leszedhető az összes rész, azt is nagyon megköszönném... DC-n meg torrenten már próbáltam, az előzőn sosincs slot senkinek, a másiknál pedig senki se seedel...
Frissült a http://shagmir.free.fr ; többek közt van új kép a főoldalon, és fórum. Ha jól értettem, Shagmir azt írta, hogy az angol nem igazán tilos a fórumon, csak neki könnyebb franciául válaszolnia. És hogy előreláthatólag decemberben fönn lesz az oldalnak egy angol változata (ez utóbbit angolul írta). Mindenesetre (amennyire értem) a fórumon tilos illegális audio-, video- és képfájlok letöltéséről, cseréjéről beszélni. Én egyébként Arakna néven vagyok regisztrálva.