Keresés

Részletes keresés

szuszetti Creative Commons License 2019.12.31 0 0 57577

Nyilván...

Nekem a sarok 1-1 oldalán van két ajtó (régi és új), reménytelen a meglévő konyhaajtóhoz passzoló ajtót vásárolnom, a gyártó meg eléggé drágán gyártaná le.

Ezért kell teljesen más. Gondoltam a bútorlapra, de az is necces, most perpill az üvegajtó van soron, aztán majd kiderül.

Előzmény: rferi (57569)
ZsuR Creative Commons License 2019.12.31 0 0 57576

...hova van betolva?

Előzmény: szuszetti (57565)
ZsuR Creative Commons License 2019.12.31 0 0 57575

Igen - tullihegtek a pajta ajtot... raadasul nem zar, szoval nem sok ertelme van.

Nem latom magam elott, hogy a toloajtot hogy oldod meg.  "pocket door" nem legy lehetoseg?  Nekem tetszik, jo megoldasnak tartom - es akarmilyen ajto belefer.

Előzmény: rferi (57572)
szuszetti Creative Commons License 2019.12.31 0 0 57574

Én a vasalatról beszélek, ill a felfüggesztés módjáról :)

Az meg semleges, vagy, ha fekete, még passzolhat is

Előzmény: rferi (57572)
ZsuR Creative Commons License 2019.12.31 0 0 57573

Ha keret nelkuli, igen - ha nem akkor csak mezei uveg.  Nem szeretem a tele ajtokat, csak oda tettem ahol kell - halo es furdo... a tobbi uveges. Egyszarnyasok is - es a kertbe kimeno toloajto is... nem "tempered glass". Bar... aranyert azt is meg lehetne venni.

A zuhany uveg ajtaja viszont az... imadom a zoldes uveget, a vastagsagat... stabil.

A konyhaszekrenyek felso ajtajaiba is vastag uveg kerult - mas az erzes. Kell.  Erdekes az ajokban ami van az mas erzes.

Előzmény: rferi (57569)
rferi Creative Commons License 2019.12.31 0 0 57572

Nem akarok pajtaajtót!

Épp írtam ,hogy art deco szerint haladnék, erre emlegetitek ezt a pajtaajtót.... :)))))))

Szerintem szörnyű. Ráadásul konyhába is szörnyű, úgy ánblokk! Azonnal a marhatrágya jut eszembe róla, pont a konyhába való cucc!

Előzmény: ZsuR (57571)
ZsuR Creative Commons License 2019.12.31 0 0 57571
Előzmény: rferi (57555)
ZsuR Creative Commons License 2019.12.31 0 0 57570

...en az elso kepen gondolkodtam - lakkozott... nem tetszik a lakkozott...

Előzmény: szuszetti (57561)
rferi Creative Commons License 2019.12.31 0 0 57569

Ehhez azért talán biztonsági üveg kéne, nem?

Előzmény: szuszetti (57566)
rferi Creative Commons License 2019.12.31 0 0 57568

De a beltérit meg tudom csinálni, még tölgy anyagom is van hozzá.

Előzmény: szuszetti (57565)
ZsuR Creative Commons License 2019.12.31 0 0 57567

Ha nagyon optimista lennek, akkor egy uj vaskos asztalt vennek - es biznek benne, hogy majd megoregszik... :) mellettem... 

De nem vagyok... es nagyon rusztikus, de (most) 43 eves az a tolgyfa asztal amit vettem kb 15 eve... szeretem :)...

En nem tudnek egy muzeum hatasu lakasban elni - de egy nagyon modernben sem.  Kozeput... legyen benne valami modern, legyen benne valami oreg (rajtam kivul) es a tobbi az ami tetszik, korra valo tekintet nelkul... 

Előzmény: szuszetti (57561)
szuszetti Creative Commons License 2019.12.31 0 0 57566

Te tudsz barkácsolni is, sok helyen lehet kapni csak a vasalatot ("pajtaajtós" is van, meg a másik sínes is), és lehet, hogy egy üvegesnél vett ajtóval olcsóbb is lenne. És olyan mintát marnak bele, amilyet akarsz (nem olcsón persze)

Előzmény: rferi (57564)
szuszetti Creative Commons License 2019.12.31 0 0 57565

Én is olyat terveztem a mostanában készülő gardróbom ajtajának, nem vészesen drága - lényegesen-lényegesen olcsóbb, mint egy színre fújt szép beltéri ajtó készíttetése.

Nekem az nem tiszta, hogy ha be van tolva, akkor mennyi rés marad, ha már készül egy gardrób, akkor jó lenne azt "szagmentesen" zárva tudni.

Előzmény: rferi (57564)
rferi Creative Commons License 2019.12.31 0 0 57564

Üveg?

hmm....

azt hiszem érdekelne!

Azt tervezem, hogy az előszobát is "lepucolom", és átalakítom art deco stíl szerint. Ahhoz még lehet, passzolna is!

Eredetileg az előszobánk panelekkel lambériázott. Apu csinálta a hetvenes évek elején, a panelek akkor modern halvány kékes-szürkés felhőmintás dekorok voltak, mint az Ikarus buszok belső burkolata, mivel a gyárból a táblák maradékát vehették meg a szakszervezeti dolgozók. Az akkor már száz éves tükröt -anyám hozományát ükanyámtól- is beleépítette, egy krómozott fém kerettel. Nyers fa színű csikok keverednek polírozott alu (krómnak tűnik),és króm választócsíkokkal ,és a felhőmintás felületekkel. Modern volt, de mára felújításra szorul. Az alapokat megtartanám, mert tetszik, csak kicsit jobban art decosítanék.

Ez az üveg ajtó lehet, nagyot dobna rajta! ÉS az előszoba eleve elég sötét, azt a gondot is javítaná, hogy az ajtó sötétíti.

Vajon mennyibe fájhat egy ilyen?

Előzmény: Boszorka (57562)
Boszorka Creative Commons License 2019.12.31 0 0 57563

Húsleves, vadashús, marha vagy borju pofa, osso bucco, mind lassan készül. Persze nem mondom, hogy ezek nélkül nem lehet élni. Ma a malacom is lassan fog sülni, aránylag alacsony hőfokon. Igaza van Zsurnak, nagyon fontos, hogy legalább résnyire legyen nyitott ablak, mert különben nincs elég friss levegő az elszívott helyett.

Előzmény: Caipi (57556)
Boszorka Creative Commons License 2019.12.31 0 0 57562

Ismerősöknél láttam ilyen utólag kitalált vastag mart üveg ajtót, ami egy sinen lóg, ha jól emlékszem. Ha érdekel megkérdezem honnan van. Az elmult év folyamán került oda, mert a kerekes szék nem fért be a régi fürdőszoba ajtón és csak így lehetett nagyobb bejáratot csinálni a fürdőbe. Nekem nagyon tetszett, jól néz ki.

Előzmény: rferi (57555)
szuszetti Creative Commons License 2019.12.31 0 0 57561

Hehe, pont a minap néztem, hogy egy teljesen kocka mindenmentes konyhához is milyen jól tud kinézni egy robusztus, rusztikus asztal, hasonló vaskos asztallappal. Nem mentettem le - a képen egy vagy öregített, vagy eleve öreg lapú asztal volt, matt színben.

Előzmény: ZsuR (57559)
ZsuR Creative Commons License 2019.12.30 0 0 57560

Van egy szobam ahol csak egy ablak van - hat ott a szelloztetes sok idot igenyel, ha nem segitek ra vele.  A szobaval szemben van egy furdoszoba, minek nincs ablkaka ugyan, de van benne elszivo - es ha azt bekapcsolom mikor szelloztetek - az ajtok nyitva - akkor sokkal hamarabb kiszellozik, es a fudoben is frissebb a levego.

Előzmény: Caipi (57557)
ZsuR Creative Commons License 2019.12.30 0 0 57559

Igen, nekem is - de gondolatban mar alacsonyitottam a helyseget :).  Nem tetszik a diszlec sem a mennyezet alatt - nem illik az en konyhakepembe.

A mostani magassag amiben elek valoszinuleg alacsonyabb mint a tied (2.43), de van olyan helyseg ahol magasabb, 270-280 lehet.  Az alacsonyabb helysegeket "optikailag" magasitottam, a fuggonytartok a mennyezet alatt vannak kozvetlenul, igy magaabbnak erezni a szobat.  De - nem okoz gondot, szeretem.

Nem art a felig csempe sem - de az asztal a mosogatoval nagyon nem tetszik.

Ilyesmi asztalt tennek bele - ha ekkora konyham lenne:

Előzmény: szuszetti (57553)
ZsuR Creative Commons License 2019.12.30 0 0 57558

Ne is mond!  Kell az eloszoba szekreny... nagyon.

Előzmény: szuszetti (57554)
Caipi Creative Commons License 2019.12.30 0 0 57557

Biztos igazad van, tényleg mindegyik hely, ahol tetszett, olyan volt, hogy ablak is volt. 

Előzmény: ZsuR (57552)
Caipi Creative Commons License 2019.12.30 0 0 57556

De én nem szeretek lassan fövő dolgokat készíteni, én 1/2 12-kor kimegyek a konyhába, és max. 1/2 1-re kész akarok lenni. :) A bolognai az egyetlen, amit órákig főzök, mert megéri. 

Előzmény: Boszorka (57551)
rferi Creative Commons License 2019.12.30 0 0 57555

Nekünk eredetileg volt ajtó a konyhán, de egyrészt nagyon utáltuk a kinézetét, másrészt nagyon útban volt a nyitásakor.

Amikor átalakítottam a konyhát 93-ban, kivettük tokostul. kábé szét is volt mállva a tokja erősen.

Mostanra már nagyon hiányzik oda valami. Most azon törpölök, hogy a fal előszobai oldalára kerüljön tolóajtó rejtetten, és akkor megint örömködni fogok.

Csak még valahogy ki kell találni a mikéntjét, és legyártani

Előzmény: Boszorka (57549)
szuszetti Creative Commons License 2019.12.30 0 0 57554

A jövő évet falbontással kezdjük :)

Ha igaz, lesz végre előszobaszekrényem, amibe elférnek a cipők is, és nem fogok a 46-os csukákon orra esni...

Előzmény: ZsuR (57542)
szuszetti Creative Commons License 2019.12.30 0 0 57553

Érdekes, ki mit szokott meg - nekem ennél a képnél eleve bajom van a falak magasságával, lakótelepi lány vagyok :)

Viszont emiatt más hat aránytalannak és nyomasztónak. Itt kb minden, a magas szekrény magassága, az asztal alacsonysága ahhoz képest, és a csempesor sem a "helyén" van

Előzmény: ZsuR (57543)
ZsuR Creative Commons License 2019.12.30 0 0 57552

A jo elszivo csak feltetele annak, hogy az osszes szag kimenjen a konyhabol - kell az is, hogy valahonnan szivja a levegot amit aztan kivezet.  Ha van ablak a konyhan, sokat segit - meg a legnagyobb telen is, csak kicsit kinyitom, es az elszivo ahogy kiszivja a szagot - jon helyere a friss azonnal... sokkal hatasosabb mint csak az elszivo.

Előzmény: Caipi (57550)
Boszorka Creative Commons License 2019.12.30 0 0 57551

Majd ha megöregszel és nyugdíjba mész, te is többet fogsz főzni. Vannak dolgok, amik akkor jók ha szép lassan főnek ás hiába a jó elszívó, aminek még hangja is van, a szag meg a zsíros gőz csak elterjed.

A konyha nálam se nagy, de ha főzök akkor a rádióval jól elvagyok. Rádió nálam csak a konyhában van. A multkor mondtam a lakásom tulajdonosának, hogy ha meghalok és ki akarja adni jó pénzért a lakást, dobja ki a falat a konyha és a nappali közt. Ha a ház ma épülne halál biztos nem lenne ott fal, mert most ez a trend.

Előzmény: Caipi (57550)
Caipi Creative Commons License 2019.12.30 0 0 57550

Nálunk itt sincs ajtó az amúgy különálló konyhán, mert az előző lakó leszedte, és el is rohadt a pincében. Mármint az ajtó. :) És a 130 nm-es bérlakásban, amit annyira imádtunk, szintén különálló konyha volt, de ajtó nélkül. Igazából ezt így nem is bántam, mert mindkét konyha - főleg ez - elég kicsi volt, és mégsem vagyok bezárva. Persze egyik sem közvetlenül a nappaliba nyílt. 

És ugye én csak hétvégén főzök, nem mindennap, és akkor se hosszan. Azt nem mondhatom, hogy nem szagosat, mert a sok thai cuccnak van illata rendesen. 24-én tiszta ázsiai kifőzdeszag volt itt, mert a főtt jázminrizsből még lepénykéket is pirítottam. 

Anno az újépítésű lakásnál nekem is feltételem volt, hogy legyen külön konyha, de azóta sok olyat láttam, ahol nincs, és mégis elfogadnám. Persze egyik sem a nappali egyik falán konyha van c. dolog volt, és egyikben sem volt kajaszag, gondolom jó elszívók vannak ilyen helyeken. 

Előzmény: Boszorka (57549)
Boszorka Creative Commons License 2019.12.30 0 0 57549

A jelzésszerün ámegy a szag, a gőz meg minden. Nekem a konyhán legyen rendes ajtó és ha főzök ajtó becsukva elszívó megy és még többnyire az ablak is bukóra van állítva. Itt a környékünkön mostanában elég sol új méregdrága társasház épül. Kiváncsidásból megnéztem az alaprajzokat. Egyteten egy lakást ae találtam, ahol lett volna normális konyha. Mindenütt a nappaliban van és ezek részben nagy, milliós nm áru lakások. :-(

Előzmény: Caipi (57544)
ZsuR Creative Commons License 2019.12.30 0 0 57548

Nekem pont az ellenkezoje tetszene... egy szep klaszikus asztal amin lehet elokesziteni is meg enni is es a tobbi resze meg modern, es foleg praktikus... az AGA az egy titko vagy... nagyon szeretnek...

Előzmény: rferi (57547)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!