Eladó féléves szlovén matrica. 06.17.-én vásárolt, felragasztva nem volt, blokkja megvan. Budapesti átvétellel bármikor vihető. 5300Ft-ért. kataaa20@gmail.com
Eladó egy 2009.06.27-én vásárolt, félévéves szlovén autópálya-matrica, ellenőrzőszelvényel együtt. Felragasztva nem volt, Budapesten átvhető, vagy utalás+postázás. Ára: 6000,- Ft Tel: 06302070992 Beregnyei Miklós
Eladó egy "ragasztó fárasztott" matrica. Lejárat: 2009. december 26. Ár: 6000 Ft
spam.nek/kukac/gmail.com
A matrica felragasztható, így nem büntet 150 euróra a szlovén ellenőr. A celluxos megoldást ne használjátok. Olyan, mintha nem is lenne felragasztva. Ez gyakorlati tapasztalat (szerencsére más kárára).
Ha a matricát kocsiülésen, pólón, farmeron megfelelően elfárasztjátok, akkor szélvédőre még simán felragasztható párszor, de a végén simán eltávolítható, így továbbadható. Ebbe nem tud belekötni az ellenőr.
Szlovén fél éves autópálya matrica eladó. 2009.dec. 26-ig érvényes. 6000 Ft. Nincs felragasztva, blokkal együtt. Érdeklődni: chubby30@freemail.hu vagy 30/449-2705.
Ez korrektül írja Olaszországig a történetet. Végül is ott is. Csak azt nem értem, hogy Trieszt és Monfalcone között ingyenes az autópálya és valamiért az írja, hogy "Balra Duino-Aurisina" nem tudom miért akar beküldeni Duinoba. Szóval ez egy kicsit zavaros nekem, mert a gyakorlatban a határ után is pályán megyek. Igaz el lehet cseszni, mert a régi határátlépő helyén (Sezenanál) a pihenő parkoló megmaradt, csak már kevesebben használják. A lényeg, hogy itt a zöld útjelzőtáblátkell figyelni, mert azok jelzik egész Olaszország területén az autópályákat. A kék tábla bevisz Triesztbe.
Tudom,hogy nem röszkénél van a szlovén határ:)De a navigácio elöbb bevisz hr-ba és után visz slo-ba.Egyébként a viamichelin is arra visz.Persze azt nem tudom náluk milyen térképek vannak.
Szerintem Rédicset akart írni, de én nem feszegettem ennyire a témát. Én is voltam már úgy, hogy Tornyiszentmiklóst akartam írni és Tornyosnémetit írtam, pedig pont ellenkező irányban vannak egymásnak. :D
Röszke???? Miért mennétek már Pestről Röszke felé?
Letenyéig az M7-en, onnét pedig az M70-en (kb. 20 km Letenye- Szlovén határ) a képzeletbeli határig, a határtól pedig A5-ös autópályán tovább, ami az M70-esnek a folytatása Szlovéniában. Onnét tudod, hogy átmentél a határon, hogy az út mellett ott van a köszöntő tábla az ország zászlajának színében.:D Még határátkelő bódé sincs. De a schengeni egyezmény miatt már nincs határellenőrzés egyébként Röszkénél sem ;). Én 15 €uro/hétről tudok, de örülnék, ha neked lenne igazad. Igen valóban 2 "heti" matricát kell megvenni, én 15 Euroval számoltam. Triest Liesirt-Latisana EGY ÚTRA 2,70€, de ha nagy a forgalom érdemes lejönni eggyel előbb San giorgio di Nogaronal, akkor az útdíj is kevesebb 1,90 €. Monfalcone körül van egy nagy a pályán átívelő elektromos tábla. Az szokta jelezni, ha gebasz van a lehajtónál, ilyen "torlódó autó és szám km", piktorgrammal jelzik, hogy milyen hosszú az araszolás.
Ma beszélgettük pont a csapattal.De feljött szlovénia ellen,hogy röszkénél várni kell sokat.A 35 eurobol mennyi volt a szlovén?Mert ha jol tudom 12euro körül lesz 7 nap.Tehát elvileg pont 2heti matricát kell venni szlovéniában.
Nem tudom mi az úticélod, de Budapest-Latisana 600 km Szlovénia felé végig autópályán. Szlovénia felé a szlovén + olasz pályadíj 35 € (új szerint és 8 napra oda-vissza) Ausztira felé osztrák + olasz pályadíj 25 € (oda-vissza) Van 10 € diferencia, ha az osztrákok felé mész és végig pályán akarsz menni akkor, az M1 felé baromi nagy kerülő, ami oda-vissza úton a fogyasztásban már megmutatkozik sőt amit megspóroltál el is veszik, esetleg még plusz üzemanyag is kell. Ha 8-as út, akkor az tötymörgés a köbön, de van esélyed arra, hogy a 10 €urós nyereségből 5 € a zsebedben maradjon (a másik 5-öt a fogyasztás elviszi). Mi már kipróbáltuk mindhárom variációt, de a szlovénnál maradtunk. Elsőre valóban többnek tűnik a költség, de a végelszámolásnál, idő+fogyasztás+útdíjak így jövünk ki a legjobban. Természetesen mindenkinek szuverén joga eldönteni, hogy melyik útvonalat választja Kicsit olyan ez, mint a kínai cipő. Ha megveszel 1 minőségi "márkás" edzőcipőt - nem kell a legdrágább modellre gondolni - kínaiból legalább 4-5 párra is szükség van, ha ugyanannyi ideig akarod viselni.