Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2007.10.16 0 0 2253
Hétvégén Egerben voltunk, sokadszorra, kiccsaláddal, kölcsön autóval... Most meg ha minden jól megy, akkor a Vitarát is kipróbáljuk arra. Felsőtárkányban a kisvasúton voltunk, de nem sikerült beszélni senkivel, pedig vennék sínt tőlük, mert van elég sok anyaguk....
Előzmény: kenci (2245)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.16 0 0 2252
aa Saját fotó később, ezek voltak a hirdetésben. Nem gondoltam, hogy tényleg leveszik ilyen gyorsan a hirdetést, reggel voltunk a kereskedésben, délutánra már nem volt fent. Sztem akkor fogok begurulni, ha a héten már lesz valami gond vele :))) Mondjuk jövő hétre be van ütemezve az olajcsere, szűrőcsere, vez.szíj csere rögtön.
Előzmény: atompyka (2248)
kenci Creative Commons License 2007.10.16 0 0 2251
"Nem terepre tervezték a kütyüt" - A sár,és a víz mindent megesz,még a G mercit is,pedig az már elég drága,és igencsak terepre tervezték!Kis odafigyeléssel,és rendszeres karbantartással nagyon sokáig bírják suzukik.
Előzmény: sonik79 (2250)
sonik79 Creative Commons License 2007.10.16 0 0 2250

Hi mindenki!

Ha valakit érdekel,ki lett cserélve a féltengely csapágyam!14ezer.De csapágyboltba lett véve a cucc!Megfelel ez a valóságnak?Mármint lehetséges szerintetek,hogy kapott a szerelő belevalót?Valószínű az okozta a ropogást is,merthogy szét volt törve,ki is esett 1-2 görgő.Mondjuk mintha ma is hallottam volna ropogást,de,ha megint hallom visszaviszem.Azt mondta a faszi,hogy volt benne valamennyi zsír,de a víz bejutott,és ez okozta.Nem terepre tervezték a kütyüt?

Szóval,ha vkinek van hozzáfűzni valótok,várom!

kenci Creative Commons License 2007.10.16 0 0 2249
Ha a régi 3-ason méssz (vagy a pályán) Mezőkövedsnél kell lefordulni,onnan már csak 17 km.A bükk lábánál: Bükkzsérc
Előzmény: atompyka (2247)
atompyka Creative Commons License 2007.10.16 0 0 2248

Vicces csávó vagy, így hogy nézzük meg?

:-)

Mindenesetre gratula hozzá, mikor gurulsz be vele?

Előzmény: Törölt nick (2246)
atompyka Creative Commons License 2007.10.16 0 0 2247

Vasárnap este jártam arra, pomtosabban Miskolcon, de régebben soxor jöttem az út kedvéért onnan a Bükkön át haza.

:-)

Előzmény: kenci (2245)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.16 0 0 2246
Megvettem, azért vették le.
Előzmény: nyuszy (2244)
kenci Creative Commons License 2007.10.16 0 0 2245
Na megjöttem.Letakart hütővel mentem egy kört országú-terep kivitelben,és láss csodát:Mutató felszaladt vízszintesbe,és stabilan tartotta magát.Igazatok volt:TERMOSZTÁT!!! Vettem is egyet kis ismeretséggel 2000-ért(tömítéssel együtt).
Ha kihűl a vas ki is cserélem nagy sebesen...

Ja,Eger mellett lakom,jó távol minden itteni tagtól.De,ha valaki a környéken jár feltétlenül szóljon! (ez egy meghívás)
nyuszy Creative Commons License 2007.10.16 0 0 2244
Aszongya nekem a használtautó.hu, hogy "Nincs ilyen kódszámú hirdetés a rendszerben!".
Leelőlegezted, és azért vették le, vagy elvitték az orrod elől??
Előzmény: Törölt nick (2243)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.16 0 0 2243

http://www.hasznaltauto.hu/kereso1.auto?hirdeteskod=1553088&command=ugras&screenwidth=1280

Ez lesz a nyerő. 65 ezer km? Muhaha. Olyan 150-160 lehet, de egyben van. Kaszni jó, hátsó doblemez jó, belső nagyon szép. Működik minden, kis munka lesz vele sztem és jó lesz. Friss vizsga, JLX kivitel. Csütörtökön elhozzuk.

Előzmény: nyuszy (2235)
atompyka Creative Commons License 2007.10.16 0 0 2242

Ránézésre teljes gázzal forog a venti hidegen is, csak nem reagál hirtelen a motor fordszámváltozásaira.

Hideg motort járass egy percig, állítsd le, nyúlj be a lapát elé kesztyűs kézzel úgy, hogy a megmozduló lapát le tudja lökni a kezed, ha kell (én az L300-ét simán lefogom forgás közben kesztyű nélkül!) és valaki indítsa be a motrot. Ha jó a viszko, kell tudnod tartani a lapátot.

Merre lakol?

Előzmény: kenci (2241)
kenci Creative Commons License 2007.10.16 0 0 2241
Na jó,de a ventinek akkor sem kellene hideg víz (motor) mellett gőzerővel dolgoznia.
Na jó most szaladok egy kört,délután jelentkezek.Köszi a segítséget!
Előzmény: nyuszy (2240)
nyuszy Creative Commons License 2007.10.16 0 0 2240
Akkor ez bizony termosztát, ahogy atom írja.
Hűtőventi nem lehet, mert a hűtőben lehetne -274 fokos is a víz, ha a termosztát működik, akkor addig nem keringhet a víz, amíg a motor nem éri el az üzemi hőmérsékletét.
Előzmény: kenci (2238)
kenci Creative Commons License 2007.10.16 0 0 2239
Na úgy képzeld el,hogy nekem meg állandóan fixálva van.Nem lehet,hogy agyonhűti a vizet?Szétszedtem megnéztem benne a masszát az nem tűnik rossznak - olyan mint a méz - nincs megégve.Esetleg csapágy nem lehet?
Lehet,hogy beledobok egy másik termosztátot kipróbálás végett.Hol van rajta?Tegnap nézegettem,de így első ránézésre eléggé el van dugva - vagy csak rossz irányból néztem?
Előzmény: atompyka (2237)
kenci Creative Commons License 2007.10.16 0 0 2238
Hát ez az,hogy a C alatt áll,nem a vízszintesben!!! Odáig még életében nem ment ki - na jó,mostanság.
Előzmény: nyuszy (2236)
atompyka Creative Commons License 2007.10.16 0 0 2237

Ez így elsőre inkább termosztátnak tűnik.

Folyamatosan engedi a vizet a hűtőre, így mikor van menetszél, nagyon lent tartja a hőmérsékletet, mikor lassan mész és nincs, akkor engedi normálba, majd, ha túlmelegedne, normálisan zár a viszkó.

Állítólag úgy szokták nézni, jól műxik-e a viszko, hogy mikor hideg a kotor, hozzáragszalagozzák a műa. házhoz  a lapátot, járatját a motort és egy idő után letépi magát.

Én a buszon tökéletesen hallom/érzem, mikor fixált.

Előzmény: kenci (2233)
nyuszy Creative Commons License 2007.10.16 0 0 2236
Mármint milyen állásból nem mozdult meg, illetve hová tért vissza az emelkedő után?
Ha minden jól működik, fixen ugyanott kell állnia a mutatónak, egy hangyányival a vízszintes alatt. Ha a meg nem mozdulás alatt ezt érted, akkor minden jó, ha azt, hogy a 'C' alatt állt, akkor bizony tényleg nem oké valami.
Előzmény: kenci (2233)
nyuszy Creative Commons License 2007.10.16 0 0 2235
Tudtommal igen.
Ha arra gondolsz, Vitarában nincs olyan hub, mint a Jimnyn.
Előzmény: Törölt nick (2232)
nyuszy Creative Commons License 2007.10.16 0 0 2234
Pofátlanság, ja.
De aki a km-számláló állását komolyan veszi használt autó vásárlásakor (pláne neppertől), az meg is érdemli manapság.
Előzmény: Törölt nick (2231)
kenci Creative Commons License 2007.10.16 0 0 2233
Hello fiúk!

Azért nem tetszik a hűtés,mert 30 km megtétele után sem moccant meg a mutató,pedig még csak 2-3 cfok volt.Mi lesz télen?Amikor pedig kicsit életrekelt a hőfokmérő,egy húzós emelkedő után,néhány perc múlva ismét visszatért nyugalmi állapotba.Gondolom ilyenkor zárt a viszko.De ezt nem 50 cfokos víznél kellene tennie...
Terepen (magas fordulat,alacsony sebesség)viszont hamar eléri az üzemi hőmérsékletet.De hidegen mégsem mehetek neki a hegynek minden reggel,csak azért,hogy meleg autóval menjek dolgozni :o
Most letakartam az alsó "légbeömlőt" ,kipróbálom,hogy így mit mutat.A samunál (83-as) ment állandóan,ott a hűtőtakaró csodát tett.
Köszi a hozzászólásokat,majd jelentkezem.Ja,a szerelő még nem került elő...
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.15 0 0 2232
Bocs a zoffért, de: minden Vitara első agya kitolatós ugye? Azaz ,csak auto lock, nem auto-free-running?
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.15 0 0 2231

Erre senki?

194-el adtam el, most 73 ezerre forgatta vissza a kereskedő az órát! Egyébként tényleg jó állapotban van, nagyon vigyáztam rá, de EZ POFÁTLANSÁG.

A 200 ezres szervízig 6 ezer van hátra. Egy rakat dolog cserélendő akkor. Most meg valaki megveszi, jéé, még csak 73 ezer, akkor jó, autózzunk még nyugodtan, nem kell semmit cserélni.... Ez már már közveszélyes - szerintem!!

Előzmény: Törölt nick (2226)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.15 0 0 2230

NEHOGY bántsd, az így van jól. Nem forog az állandóan, csak úgy tűnik. Viszkokupplungos, simán le lehet fogni amikor nincs rá szükség, csak a tehetetlensége miatt forog egy kicsit ilyenkor is.

Amikor melegedne a víz akor a viszko zár és erősebben kezd forogni, de ezt a hangján is hallod! Amikor hidegen indítod/indítod a motort, akkor kb 30-40 másodpercig zárva van a viszko! Ilyenkor is hallani a hangján, meg nem igazán tanácsos lefogni, elkapja csúnyán a kezed!!

Ellenőrzésképpen azt tudom mondani, hogy nyisd ki a motorteret, majd kérj meg valakit, hogy indítsa az autót. Odateszed a kezed a motor elé, érzed, hogy fúj nagyon a ventillátor, majd a 30-40 másodperc után már nem. Ilyenkor tudod simán kézzel megfogni már, kikapcsolt a viszkokupplung.

Nem okoz gondot, hadd forogjon. A hűtőfolyadék hőmérséklet mutató nálam bemelegedés után középen állt meg, és ott maradt, nem mozgott fel és le sem, a legdurvább dugóban sem!

Előzmény: kenci (2228)
nyuszy Creative Commons License 2007.10.15 0 0 2229
Ha olyan, mint a Samurai-é, akkor nem nagyon szerelhető.
De mennyire forog? Biztos, hogy rendellenesen?
Előzmény: kenci (2228)
kenci Creative Commons License 2007.10.15 0 0 2228
Valakinek van szerelési tapasztalata a hűtőventillátorral kapcsolatban?
Nálam állandóan forognak a lapátok - ez nyáron még nem gond - de most már nincs túl nagy szükség a hűtésre.Szétszedtem,de nem igazán lehet vele mit kezdeni - legalábbis szerintem.
Nehezen forog,olyan mintha a viszko nem oldana.Ezzel mit lehet kezdeni?
kenci Creative Commons License 2007.10.15 0 0 2227
Amint előkerül a szerelőm +kérdezem a hézagolós témát!
Hívogatom szorgalmasan,de nem érem el.....lehet,hogy elrabolta a maffia,amiért megfejtette a kormányrázás titkát... :o
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.14 0 0 2226

http://www.hasznaltauto.hu/kereso1.auto?hirdeteskod=1553802&command=ugras&screenwidth=1280

Valakinek, Jimny, 73 ezer kilométerrel????? Gondos tulajdonostól, ismert előélettel ám :)))

nyuszy Creative Commons License 2007.10.14 0 0 2225
Összegyűjtöttem ide, amit a témáról tudni lehet:
Alkatrészszámok, vagy kompatibilis alkatrészek
Előzmény: sonik79 (2224)
sonik79 Creative Commons License 2007.10.14 0 0 2224

Nyuszy!

A multkor beszélgettünk a kutyafejről!

Szóval pénteken voltam szerelőnél,és mondtam neki,hogy ki kell cserélni a bal első kutyafejnél a szimeringet,mert ereszti a zsírt!Azt mondta az a helyzet,hogy az a szar csak akkor engedi a zsírt,ha a csapágy szétment!Nem tom mi az összefüggés,logikusan semmi,de utána mondtam neki a ropogó hangot kanyarodásnál.Direkt nem mondtam neki elötte!Szóval akkor azt mondta,hogy szerinte akkor biztos szétment valamelyik csapágy.Holnap viszem,hogy szétkapja.Azt mondta elvileg csapányboltban lehet kapni hozzá,nem kell a gyári!Elvileg!Viszont fenntartásaim vannak ezzel kapcsolatban!Mintha ti korábban már beszélgettetek erről a témáról!?Jól emlékszem?Szóval azért vittem ehez a mukihoz a kocsit,mert sok samurait szokott szerelni,és neki is van egy!Ebből gondolom,hogy már látott ilyet,vagy ilyesmit!Én csak szemre néztem,de hasonló a két megoldás,de mintha a samué kisebb lenne!Mármint az a fél golyó szerüség!Szóval,ha tudtok segíteni eben,írjátok már le a saját tapasztalatokat!Amúgy nem néz ki zsiványnaka szerelő!De ki tudja!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!