Hétvégén Egerben voltunk, sokadszorra, kiccsaláddal, kölcsön autóval... Most meg ha minden jól megy, akkor a Vitarát is kipróbáljuk arra. Felsőtárkányban a kisvasúton voltunk, de nem sikerült beszélni senkivel, pedig vennék sínt tőlük, mert van elég sok anyaguk....
Saját fotó később, ezek voltak a hirdetésben. Nem gondoltam, hogy tényleg leveszik ilyen gyorsan a hirdetést, reggel voltunk a kereskedésben, délutánra már nem volt fent. Sztem akkor fogok begurulni, ha a héten már lesz valami gond vele :))) Mondjuk jövő hétre be van ütemezve az olajcsere, szűrőcsere, vez.szíj csere rögtön.
"Nem terepre tervezték a kütyüt" - A sár,és a víz mindent megesz,még a G mercit is,pedig az már elég drága,és igencsak terepre tervezték!Kis odafigyeléssel,és rendszeres karbantartással nagyon sokáig bírják suzukik.
Ha valakit érdekel,ki lett cserélve a féltengely csapágyam!14ezer.De csapágyboltba lett véve a cucc!Megfelel ez a valóságnak?Mármint lehetséges szerintetek,hogy kapott a szerelő belevalót?Valószínű az okozta a ropogást is,merthogy szét volt törve,ki is esett 1-2 görgő.Mondjuk mintha ma is hallottam volna ropogást,de,ha megint hallom visszaviszem.Azt mondta a faszi,hogy volt benne valamennyi zsír,de a víz bejutott,és ez okozta.Nem terepre tervezték a kütyüt?
Na megjöttem.Letakart hütővel mentem egy kört országú-terep kivitelben,és láss csodát:Mutató felszaladt vízszintesbe,és stabilan tartotta magát.Igazatok volt:TERMOSZTÁT!!! Vettem is egyet kis ismeretséggel 2000-ért(tömítéssel együtt). Ha kihűl a vas ki is cserélem nagy sebesen...
Ja,Eger mellett lakom,jó távol minden itteni tagtól.De,ha valaki a környéken jár feltétlenül szóljon! (ez egy meghívás)
Aszongya nekem a használtautó.hu, hogy "Nincs ilyen kódszámú hirdetés a rendszerben!". Leelőlegezted, és azért vették le, vagy elvitték az orrod elől??
Ez lesz a nyerő. 65 ezer km? Muhaha. Olyan 150-160 lehet, de egyben van. Kaszni jó, hátsó doblemez jó, belső nagyon szép. Működik minden, kis munka lesz vele sztem és jó lesz. Friss vizsga, JLX kivitel. Csütörtökön elhozzuk.
Ránézésre teljes gázzal forog a venti hidegen is, csak nem reagál hirtelen a motor fordszámváltozásaira.
Hideg motort járass egy percig, állítsd le, nyúlj be a lapát elé kesztyűs kézzel úgy, hogy a megmozduló lapát le tudja lökni a kezed, ha kell (én az L300-ét simán lefogom forgás közben kesztyű nélkül!) és valaki indítsa be a motrot. Ha jó a viszko, kell tudnod tartani a lapátot.
Na jó,de a ventinek akkor sem kellene hideg víz (motor) mellett gőzerővel dolgoznia. Na jó most szaladok egy kört,délután jelentkezek.Köszi a segítséget!
Akkor ez bizony termosztát, ahogy atom írja. Hűtőventi nem lehet, mert a hűtőben lehetne -274 fokos is a víz, ha a termosztát működik, akkor addig nem keringhet a víz, amíg a motor nem éri el az üzemi hőmérsékletét.
Na úgy képzeld el,hogy nekem meg állandóan fixálva van.Nem lehet,hogy agyonhűti a vizet?Szétszedtem megnéztem benne a masszát az nem tűnik rossznak - olyan mint a méz - nincs megégve.Esetleg csapágy nem lehet? Lehet,hogy beledobok egy másik termosztátot kipróbálás végett.Hol van rajta?Tegnap nézegettem,de így első ránézésre eléggé el van dugva - vagy csak rossz irányból néztem?
Folyamatosan engedi a vizet a hűtőre, így mikor van menetszél, nagyon lent tartja a hőmérsékletet, mikor lassan mész és nincs, akkor engedi normálba, majd, ha túlmelegedne, normálisan zár a viszkó.
Állítólag úgy szokták nézni, jól műxik-e a viszko, hogy mikor hideg a kotor, hozzáragszalagozzák a műa. házhoz a lapátot, járatját a motort és egy idő után letépi magát.
Én a buszon tökéletesen hallom/érzem, mikor fixált.
Mármint milyen állásból nem mozdult meg, illetve hová tért vissza az emelkedő után? Ha minden jól működik, fixen ugyanott kell állnia a mutatónak, egy hangyányival a vízszintes alatt. Ha a meg nem mozdulás alatt ezt érted, akkor minden jó, ha azt, hogy a 'C' alatt állt, akkor bizony tényleg nem oké valami.
Azért nem tetszik a hűtés,mert 30 km megtétele után sem moccant meg a mutató,pedig még csak 2-3 cfok volt.Mi lesz télen?Amikor pedig kicsit életrekelt a hőfokmérő,egy húzós emelkedő után,néhány perc múlva ismét visszatért nyugalmi állapotba.Gondolom ilyenkor zárt a viszko.De ezt nem 50 cfokos víznél kellene tennie... Terepen (magas fordulat,alacsony sebesség)viszont hamar eléri az üzemi hőmérsékletet.De hidegen mégsem mehetek neki a hegynek minden reggel,csak azért,hogy meleg autóval menjek dolgozni :o Most letakartam az alsó "légbeömlőt" ,kipróbálom,hogy így mit mutat.A samunál (83-as) ment állandóan,ott a hűtőtakaró csodát tett. Köszi a hozzászólásokat,majd jelentkezem.Ja,a szerelő még nem került elő...
194-el adtam el, most 73 ezerre forgatta vissza a kereskedő az órát! Egyébként tényleg jó állapotban van, nagyon vigyáztam rá, de EZ POFÁTLANSÁG.
A 200 ezres szervízig 6 ezer van hátra. Egy rakat dolog cserélendő akkor. Most meg valaki megveszi, jéé, még csak 73 ezer, akkor jó, autózzunk még nyugodtan, nem kell semmit cserélni.... Ez már már közveszélyes - szerintem!!
NEHOGY bántsd, az így van jól. Nem forog az állandóan, csak úgy tűnik. Viszkokupplungos, simán le lehet fogni amikor nincs rá szükség, csak a tehetetlensége miatt forog egy kicsit ilyenkor is.
Amikor melegedne a víz akor a viszko zár és erősebben kezd forogni, de ezt a hangján is hallod! Amikor hidegen indítod/indítod a motort, akkor kb 30-40 másodpercig zárva van a viszko! Ilyenkor is hallani a hangján, meg nem igazán tanácsos lefogni, elkapja csúnyán a kezed!!
Ellenőrzésképpen azt tudom mondani, hogy nyisd ki a motorteret, majd kérj meg valakit, hogy indítsa az autót. Odateszed a kezed a motor elé, érzed, hogy fúj nagyon a ventillátor, majd a 30-40 másodperc után már nem. Ilyenkor tudod simán kézzel megfogni már, kikapcsolt a viszkokupplung.
Nem okoz gondot, hadd forogjon. A hűtőfolyadék hőmérséklet mutató nálam bemelegedés után középen állt meg, és ott maradt, nem mozgott fel és le sem, a legdurvább dugóban sem!
Valakinek van szerelési tapasztalata a hűtőventillátorral kapcsolatban? Nálam állandóan forognak a lapátok - ez nyáron még nem gond - de most már nincs túl nagy szükség a hűtésre.Szétszedtem,de nem igazán lehet vele mit kezdeni - legalábbis szerintem. Nehezen forog,olyan mintha a viszko nem oldana.Ezzel mit lehet kezdeni?
Amint előkerül a szerelőm +kérdezem a hézagolós témát! Hívogatom szorgalmasan,de nem érem el.....lehet,hogy elrabolta a maffia,amiért megfejtette a kormányrázás titkát... :o
Szóval pénteken voltam szerelőnél,és mondtam neki,hogy ki kell cserélni a bal első kutyafejnél a szimeringet,mert ereszti a zsírt!Azt mondta az a helyzet,hogy az a szar csak akkor engedi a zsírt,ha a csapágy szétment!Nem tom mi az összefüggés,logikusan semmi,de utána mondtam neki a ropogó hangot kanyarodásnál.Direkt nem mondtam neki elötte!Szóval akkor azt mondta,hogy szerinte akkor biztos szétment valamelyik csapágy.Holnap viszem,hogy szétkapja.Azt mondta elvileg csapányboltban lehet kapni hozzá,nem kell a gyári!Elvileg!Viszont fenntartásaim vannak ezzel kapcsolatban!Mintha ti korábban már beszélgettetek erről a témáról!?Jól emlékszem?Szóval azért vittem ehez a mukihoz a kocsit,mert sok samurait szokott szerelni,és neki is van egy!Ebből gondolom,hogy már látott ilyet,vagy ilyesmit!Én csak szemre néztem,de hasonló a két megoldás,de mintha a samué kisebb lenne!Mármint az a fél golyó szerüség!Szóval,ha tudtok segíteni eben,írjátok már le a saját tapasztalatokat!Amúgy nem néz ki zsiványnaka szerelő!De ki tudja!