Keresés

Részletes keresés

bankvilági idegenvezető Creative Commons License 2010.12.31 0 0 3036

Értem. Nem lettem előrébb,pedig hidd el segíteni szeretnék.

Akkor jöjjenek a kérdések.

-A telek jogilag rendezett-e?Térképmásolaton rendesen fel van tüntetve,állapota végleges-e és közművesített-e?

- Nagyságrendileg 6-8 millió Ft az ár,ez pontosan mit jelent? 6 vagy 8 millió sajnos nem mindegy. Ez az ár mennyire fedi a valós piaci értéket,körbejártad-e a környéken a hasonló telkek vételárát,reális-e az ár?  (ez azért fontos,mert ha téged átejtenek és veszel 8 millárt egy telket sközben  6 milliót ér,akkor csak a 6 milliós értéknek fogod megkapni a bank által max adható kölcsönt.... OK?

-Mekkora a max önerő amit bele tudtok rakni?  Írd le nekem Ft-ban mi a vége az önerőnek.

Ki-kik lennének az adósok a kölcsönben?  Jövedelmek mértéke,munkaviszony időtartama (határozott-határozatlan) vagy vállalkozó vagy?  bankszámlára kapod a jövedelmed vagy kézben?

Most elsőre ennyi,utána tudunk tovább haladni melyik bank irányába  mozduljunk el.  (ezek a válaszok befolyásolják a válassztást és,hogy hol kapod meg).

S hogy kp-ra vagy köldcsönre érdemesebb -e?  Úgy gondolom erre nem lehet választ adni. A kérdést önmagában csak te tudod megválaszolni,hisz mi nem tudjuk a te jelenlegi helyzetedet.

Üdv-Ólomlábú

Előzmény: szipusz2 (3032)
szipusz2 Creative Commons License 2010.12.31 0 0 3035

Alapvetően az a kérdés, amire válaszoltál :), csak teledvásárlásra vennék fel hitelt, és nem akarok más fedezetet nyújtani. Utána 2-3 év alatt saját erőből épitkeznék rá, hitel nélkül. Ez lenne a terv :(, de természetesen nem ésszerűtlen feltételek mellett.

Lehet, hogy akkor inkább érdemes kp-re megvenni a telket és hitelből építeni? ÚÚÚtálom a hitelt :(

Előzmény: bankvilági idegenvezető (3033)
bankvilági idegenvezető Creative Commons License 2010.12.30 0 0 3034

Üdv! 

Túl jó hírek nincsenek evvel kapcsolatban. Bár én azt gondolom,első körben meg kellene kérdezni az érdi fiókot (nézzük meg ők mit ajánlanak) az alapeset az,hogy a szüleid  akkor lehetnek adósok és a hitelt akkor vehetik át az ő nevükre,ha ők ugyanúgy megfelelnek a bank által megszabott adósi kritériumoknak. Most ebben az esetben épp talán a legkönyebb a dolgunk,hisz az Erste Bank adósminősítése a legenyhébb a nagyobb kereskedelmi bankok között.

Hogy jók lesznek-e a szüled ehhez a következőkre volna szükség:  Hány évesek,mennyi a jöv (nyugdíjjuk) milyen hitelterheléseik vannak a számlákon, mekkora a hitelösszeg jelenleg és mekkora a ház forgalmi értéke.

Üdv-Ólomlábú

Előzmény: erdiember (3031)
bankvilági idegenvezető Creative Commons License 2010.12.30 0 0 3033

Üdv szipusz2!

Konkrétabban le tudnád-e írni a kérdéseket a tervezett hitelfelvétellel kapcsolatban? A Bankok többsége egyébként   csak telekvásárlásra  (ha ez a fedezet magában) nem ad kölcsönt. Hál istennek azért akad egy pár 4-5 pénzintézet,aki igen.  Persze ezek mind más feltétellel és más finanszírozási szabályzattal.

Ezért írd le légyszi konkrétabban mi az amire mindenképpen kíváncsi vagy.

Üdv-Ólomlábú

Előzmény: szipusz2 (3032)
szipusz2 Creative Commons License 2010.12.30 0 0 3032

Kedves Hozzáértők!

Elméleti síkon felmerült bennem, hogy szeretnék telket venni, de a vételár nem áll teljesn egészében rendelkezésemre. Tudja esetleg valaki, hogy lakóövezeti telekre milyen feltételekkel lehet hitelt felvenni, mármint megvásárlás céljából? Esetleg személyes tapasztalat is jöhet. Nagyságrendileg 6-8M Ft az ár, amelynek kb 20-30%-t szeretném önrészként befizetni.

Köszönöm.

erdiember Creative Commons License 2010.12.29 0 0 3031

Üdv mindenkinek!

kb. 5 éve jelzáloghitel lett felvéve a házunkra, az akkor még normálisan viselkedő testvérem által. Első pillanattól fogva szüleim fizettik a törlesztőrészletet. Testvérem 2009. áprilisa óta nem lakik velünk egy fedél alatt, és meg is romlott a kapcsolat vele! A héten feltűnt, hogy már 2 hónapja nem kapunk elszámolást. Édesapám bement az érdi erste fiókba, ott közélték, hogy a fia átíratta a dunaújvárosi címére az piostázást. Szüleim tartanak tőle, hogy ha marad a számlán valamennyi pénz, azt azon nyomban amint észre veszi huzza is le magának. Kérdés, hogy milyen procedura segítségével lehet a szüleim nevére a hitelt átíratni. Segítségeteket előre is köszönöm!

Törölt nick Creative Commons License 2010.12.21 0 0 3030

Draga, edes AttackNow!

Neked nem kene inkabb Kosaval es a tobbi shortossal dumcsiznod?

De legyen, egye fene: gooogle svajci osszeomlas! svajci osszeomlas!

Remelem, segitettem!

( a nemmmagyarok esvagy nemdevizahitelesek is irhatnak? mi van az eurohitelesekkel? most aktualis tema a kettos allampolgarsag a szavazasosdival: oket hova szamitsuk? jajj, mennyi kerdest vetettel fel, meg tan maga a  nagy SZA sem tudna hirtelen valaszolni ra! )

badogos11 Creative Commons License 2010.12.21 0 0 3029

Figyelem!

A svájci hitelesek és általában magukat magyarnak vallók!

Nem akarom leírni az egész elméletet a kezdetektől, de a lényeg amit talán mindenki érez, hogy egy virtuális háborúba kerültünk, tulajdonképpen az árfolyamok öncélú változtatgatása és az ezzel összefüggő pszichológiai csapás az embereken amit most el kell viselnünk és ebbe belerokkanunk. Látjuk hogy egy-egy megfelelő helyen elköpött mondattal is milyen drasztikus változás érhető el, és ebben látok egy kis kiutat. Összefogással egyre szélesebb körben terjesztett hiteles vagy annak tűnő hírrel változtatni lehet a helyzetünkön.

Svájcnak valójában nincs olyan gazdasági háttere amely alátámasztaná ezt a frank erősödést, csak manipulálják az árfolyamot, mert ez valakiknek nyereséges.

Emberek kezdjetek el több hírben és fórumon említést tenni egy bizonyos "svájci összeomlásról" amit biztos forrásból hallottatok, és előbb utóbb megijednek a befektetői és romlik a befektetési hangulat, mert minket is ezzel etetnek, nem? A lényeg hogy egyre több helyről lássuk vissza a hírekben az ugyan kétesnek tűnő mégis az elmében szöget ütő gondolatot, mert ezzel meg kell ingatni ezt a ténykedést amit most folytatnak.

A másik kiút erőszakos - szerintem előbb ezt próbáljuk ki, nem veszíthetünk!

AttackNow

petike23 Creative Commons License 2010.12.21 0 0 3028

Szia,

sajnálom, hogy idáig jutott az ügy. :-(

Hová fogtok menni ?

Illetve a szocpol miatt nincs 10 éves eladási tilalom ?

Üdv; Péter

Előzmény: noriel (3023)
bankvilági idegenvezető Creative Commons License 2010.12.20 0 0 3027

Basszus,már itt tart a dolog?  Sokszor írtam nektek,kár,hogy nem mozdultatok a témában egyszer sem. Nem kellett volna ennek bekövetkeznie. :(

bankvilági idegenvezető Creative Commons License 2010.12.20 0 0 3026

Kedves Zizizuzu!

Az ingatlan adásvételijével kellene egy picit "kavarni". :)  Ha egyébként szerintetek is többet ér 5 millió FT-nál,akkor egy picit többről kellene az adásvételit írni. (privátban leírom neked szívesen,itt nem taglalnám,remélem megérted)  6 milliós adásvételivel már rendben leszünk.

Üdv-Ólomlábú

Előzmény: zizizuzu (3019)
Axióma Creative Commons License 2010.12.13 0 0 3024

A CHF arfolyam miatt mindenkeppen egy korulbeluli osszeg lesz csak, ami az arfolyam kenye-kedve szerint fog ugralni, akar komoly %-okat is. Vegtorlesztesi dij lehet me'g, ha van a hiteled kondilistaja szerint (bar nem tudom, hogy az evi 1x ingyenes elotorl. kotelezettseg ervenyes lesz-e a vegtorl.-re is). Azt sem tudom, hogy a foldhiv. a soron kivuli (marmint lejarat elotti) jelzalogtorlest penzert csinaljak-e, de az csak valami 5e nagysagrend ha igen (felteszme, ha felvinni is annyi).

Ugye sima annuitasos hitel, nem valami kombi volt?

Jo ugyved kelleni fog, ha a foglalo intezmenyet nem akarjatok kihagyni, de a banknal sem akartok 2x elotorleszteni...

noriel Creative Commons License 2010.12.13 0 0 3023

Sziasztok!

Egy olyan kérdésem lenne,hogy egy hitellel terhelt lakást szertnénk eladni.

CHF-es hitel és már nagyon magas a törlesztőnk.

Úgy akarjuk eladni nyílván,hogy nem akarunk bukni rajta .Annyiért hirdetnénk meg amennyivel most sajnálatosan tartozunk a bank felé.Viszont vannak e a egyéb költségei ilyenkor a lakás eladásnak.A bank felé pl-ul stb.Mert nem szeretnénk mínuszban jönni ki.Lehet ,hogy annyiért nem fogják megvenni de legalább tisztán akarjuk látni mennyiért kéne eladni ha nem akarunk mínuszban jönni ki az egészből..előre is köszönöm a válaszokat.

insurances89 Creative Commons License 2010.11.29 0 0 3022

Szia!

Ma már törvényi előírás (tehát nem bank-függő), hogy igazolható jövedelem nélkül nem hitelezhet a bank.

Ahol én dolgozom, ott rugalmas a jövedelemvizsgálat, így nemcsak a munkabér elfogadható jövedelem, hanem bármi, ami igazolható: pl. gyes, gyed, bérbeadásból származó jövedelem, gyerektartás stb.

De ha neked nincs is ilyen bevételed, akkor vegye fel olyan családtagod a hitelt, akinek van :-)

A nevemre kattintva találsz elérhetőséget, ott tudok segíteni.

Előzmény: GondosN (3020)
insurances89 Creative Commons License 2010.11.29 0 0 3021

Szia!

Abszolút van esély a hitelre, én azt mondanám, hogy egy értékbecslés mindenképp kell ahhoz, hogy megtudjuk, tényleg működik-e.

Annyit rögtön hozzátennék, hogy ha az adás-vételibe 5 millió ft kerül, akkor tuti nem adnak 4 milliót, tekintettel arra, hogy törvényi előírás a 25% önerő, ami 1.250.000 ft a Te esetedben.

Esetleg az előtörlesztésre szánt összegből lehet ezt átmenetileg finanszírozni, de mindenképp nézzünk előtte értékbecslést.

A jövedelem teljesen jó, azzal semmi gond nem lehet.

Ha a nevemre kattintasz, találsz elérhetőséget, szívesen segítek a továbbiakban.

Előzmény: zizizuzu (3019)
GondosN Creative Commons License 2010.11.29 0 0 3020

Létezik olyan konstrukció bármely banknál, hogy ingatlanfedezetre (kb. 23MFt) adna 1MFt összeget, ha a kérelmezőnek nincs bejelentett munkája?

Az ingatlan tehernemtes, és nincs BAR-listán senki.

zizizuzu Creative Commons License 2010.11.22 0 0 3019

Tisztelt Szakértők.

Lakáshitelt szeretnék felvenni, egy családi házra. Az ingatlan vételára 5M ft, a környék házait 7-9 M környékén hirdetik. Az lenne a kérdésem, hogy van-e esélyem 4M forint hitelt kapni a házra, 130 az igazolható nettóm.

Ebből törlesztek egy másik hitelt havi 30e-el, amit azonban januárban ki akarok fizetni, erre a pénz már rendelkezésemre áll folyószámlán. A várakozás oka az állítólagos középárfolyamon törlesztés, és előtörlesztési díj eltörlése.

A párom 80e nettóval rendelkezik. 

A ház komfortos, konvektor+cserépkályha fűtéses, nem szigetelt, cseréptetős, nincs lelakva. Észak-Borsodi városról beszélünk, annak egy jó környéke. 

Szóval van esély a hitelre?

Előre is köszi :)

Prof Creative Commons License 2010.11.21 0 0 3018

Én itt kezdeném:

-- Vatera,

-- blogok, fórumok az adott témáról.

Finanszírozáshoz:

-- alapítványok,

-- privát segélyszervezetek,

-- privát gyűjtés,

-- családi segítség,

-- kereskedelmi TV-k, rádiók, esetleg internetes médium,

-- "ajándékozó" vállalkozás,

-- hitel (személyi hitel elsősorban).

Hitelből háromszor ennyibe kerülne.

Prof

Előzmény: and144 (3017)
and144 Creative Commons License 2010.11.21 0 0 3017

Üdvözletem!Keresnék valamilyen megoldást,esetleg hitel formájában,életmentő CPAP készülék megvásárlásához,vagy, ha valaki tudna esetleg használt készüléket olcsón részletfizetéssel,kérem írjon,vagy hívjon.Köszönöm Tel.számom:70/639-5829 Nagyon sürgős lenne!Egy új készülék ára kb,200.000ft,a tb. nem támogatja.

Prof Creative Commons License 2010.11.21 0 0 3016

Soka lesz neki az ügyvéd. Ha meg nem lesz ügyvédje, szarul fog járni.

Nem tudom, hogy kap-e, sőt, egyáltalán kaphat-e letöltendőt.

A hitel még mindig nem tiszta. A "szabad felhasználású" a szokásos

terminus szerint jelzáloghitel, vagyis van mögötte ingatlanfedezet.

Amiről te beszélsz, az valószínűleg "személyi hitel". Előbbinél az ingatlant

vinni fogja a bank, utóbbinál ugye nincs ingatlan.

Mindent egybevéve jövőbeni igazolt jövedelmeinek búcsút inthet...

Előzmény: erdiember (3014)
Prof Creative Commons License 2010.11.21 0 0 3015

Kikérem magamnak! Most jövök az orvostól, nem sikerült a pszáf vizsga-tenyésztés.

Egyébként sem fizetett volna rá a biztosító...

Előzmény: Törölt nick (3012)
erdiember Creative Commons License 2010.11.21 0 0 3014

Köszönöm a gyors választ!

Pontosítok: állandó munkahelye nincs, sőt jelenleg semmiféle.

A másik a hitel tipus szabad felhasználású, illetve még rengeteg hitel kártyája is van!  Ahogy tudom semmit se tud felmutatni.

Ezeket ismerve mire számíthat az ismerősöm.

Előzmény: Prof (3010)
kokkafej Creative Commons License 2010.11.21 0 0 3013

Ismét én.

Most kaptam a "jó hírt": elutasította a hitelkérelmemet a Provident.

100-at akartam felvenni 45 hétre, ami össz. 126-ra jön ki, minden költséggel együtt. A hülyének is megéri.

Történetem:

Összeklikkelgettem a konstrukciót az oldalukon, rányomtam a "kiválasztás" gombra, bekérdezi még, hogy akarom-e az otthoni szolgáltatást, tehát hogy ide jöjjenek minden héten a pénzért. Nyomom: NEM! 126 helyett 177-re ugrana azonnal a visszafizetendő.

Még aznap délután felhívnak, hogy mit szeretnék? Mondom: azt hittem, megkapják az összenyomkodott konstrukciómat, de ha nem, hát nem. Elmondtam, hogy mi van, meg azt is, hogy máshol azért nem kapok hitelt, mert a bérem kb. 30%-a leigazolható, a fennmaradó 100.000 Ft meg nem. Mondja az ügyintéző: nem baj, van egy olyan rész, ahová az egyéb jövedelmeket lehet beírni, majd oda. Megköszöntem neki!

Felhív másnap a helyi képviselő, hogy mit szeretnék? Besz@rás... Egyszer összenyomkodtam, egyszer elmondtam, most megint elmondom. Mondja: rendben van, kijön, kitöltjük a papírt, és hétfőn már hozza is a pénzt. Mondom: nem átutalással érkezik?

A hangja elhalkul; mély döbbenet: nem az otthoni szolgáltatást választom? Mondom: "Nem". Jó, másnap találkozunk.

Jön, kitölti az iratokat, mondja: az otthoni szolgáltatás jobb ám!

Mivel tartottam tőle, hogy van beleszólása a hitelkérelem elbírálásába, hülyének tettettem magamat, és lereagáltam: biztosan jobb annak, akinek nincs netbankja, de én kattintok kettőt, és ott van a pénz. Nem kell bemennem utalgatni. Elértünk a jövedelem részhez.

Mutatom neki a bérpapíromat, meg hozzá a a folyószámla kivonatomat. Bérpapíromon a kevés, számlán a sajátkezűleg befizetett 100-ak a hó elején. Meglepődik: hát ez így nem jó! Elmondom neki: a központi ügyfélszolgálat azt mondta, hogy nyugodtan be lehet írni "egyéb" jövedelembe. Ő megjegyzi: csak hát elfogadják-e?

Rebellisnek éreztem magam, amiért meg kívánom szakítani a jól működő, harmonikus "szombaton megyek a pénzért" típusú tevékenységet.

Ma reggel meg tehát hívnak, hogy elutasították a kérelmemet. Kérdeztem, hogy miért, erre mondták, hogy biztonsági okokból nem válaszolhatnak. 3 hónap múlva próbálkozhatnék újra. Nem fogok. :)

Kérem szépen a nagy múltú és elismert tudású jelenlevőket, hogy írjanak már nekem egy privátot, hogy közvetítenének nekem egy kis hitelecskét, vagy adnak egy tuti címet! Köszönöm szépen, hálás vagyok!

Törölt nick Creative Commons License 2010.11.20 0 0 3012

Eeeeej, ez az iras olyan volt, mintha valakinek mar meglenne a pszaf-os vizsgaja! :DDD

Előzmény: Prof (3010)
kifest Creative Commons License 2010.11.20 0 0 3011

(privát üzenet ment) igen, ritka madár vagyok sok-sok elfoglaltsággal, de azért Rajtatok tartom a szemem! MIndenkinek jó munkát!

Előzmény: bankvilági idegenvezető (3008)
Prof Creative Commons License 2010.11.20 0 0 3010

Hiteltípustól is függ. Ha az összes személyi vagy más nem ingatlanfedezetű, de tárgyi célú

hitel (pl. autóhitel), akkor a bírósági eljárásban számon fogják kérni rajta a pénz sorsát.

Ha van ingatlan a dologban, akkor számítson annak elárverezésére. Ha az ingatlan időközben

elidegenítette (a jelzálogjog jogosultságának előzetes engedélye nélkül), akkor hosszú-

hosszú kínkeserves hűsölésre vagy szintén hosszú menekülésre számítson, mert

a bank és a vevő is kergetni fogja.

Ha valaha lesz legális jövedelme, akkor a tőke és járulékai megfizetése erejéig

azt terhelni fogják bíróságilag.

Előzmény: erdiember (3009)
erdiember Creative Commons License 2010.11.20 0 0 3009

Üdvözlök mindenkit!

Remélem tudtok választ adni!

Egyik ismerősömnek van nem kis összegű, (több banknál is) nem fizetet hitele. Kérdés az lenne, hogy ha a behajtó cég bíróságra adja az ügyet, az ismerősöm mire számíthat? Megjegyzem semmi féle vagyonnal nem rendelkezik!!!

Tán a rácsok mögött ül pár évet?

Válaszotokat előre is köszönöm!

erdiember

bankvilági idegenvezető Creative Commons License 2010.11.19 0 0 3008

Sajnálom...azt hittem megosztod a titkod itt köztünk... :)

No nem baj,jövő héten kiderítem. :)))

Előzmény: bankvilági idegenvezető (3007)
bankvilági idegenvezető Creative Commons License 2010.11.18 0 0 3007

Rég jártál errefele és mindig örülök,hogy lehet tanulni még más kollegáktól. :)  Meg is osztod velünk ki az a pénzintézet aki hajlandó ehhez hasonló manőverre? :)

Előzmény: kifest (3006)
kifest Creative Commons License 2010.11.18 0 0 3006

SZia!

Ólomlábút nagyra becsülöm, de a Te helyzetedben nem csak ez a megoldás. Létezik olyan megoldás, amikor a munkáltatói kölcsönt -függetlenül attól, hogy bejegyzik majd az ingatlanra - a max. megengedhető terhelhetőség (piaci érték 75%-a) fölé lehet engedni. Természetesen a felvehető összegnél továbbra is befolyásoló tényező a bank belső szabályzata  mind az ingatlan mind pedig a jövedelem terhelhetőségének tekintetében.

(és teljesen "normális, kereskedelmi bankról van szó, nem refinanszírozott pénzintézetről)

Előzmény: beci77 (2988)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!