Sziasztok. Ez most én vagyok aki. :) Akit tényleg a stílus érdekel, és (ahogy ott mondták) nem az hogy ki a nagymester meg micsoda, azt szeretettel várjuk, TLM által nyitott Tung Kung Chow Gar topciba.
Tisztelettel
Pedro 14
A testvérem felhasználó nevét használva szeretném megosztani veletek mit gondolok erről a forumról :). Amikor cirka egy másfél éve létrehoztam ezt a fórumot nem gondoltam volna hogy ennyi hozzászólást megél. Bár a tartalommal mintha lennének mostanság problémák. Pl.: ahogy Sifu Arhattal beszéltek egyesek. Semmi közöm hozzá de mint az a személy aki létrehozta ezt érezz némi felelőséget, bár lehet hogy erre akkor kellett volna gondolnom mikor létrehoztam.Mivel voltak kellemetlen perceim pár hónapja mikor a hűségről volt szó (biztos veletek is beszéltek erről) és rohadt kellemetlenül éreztem magam mikor egyes internetes fórumokat emlegettek mivel tudtam hogy talán ez az egyetlen és akkor erről van szó Akkor volt megemlitve a Loszim által hogy bizonyos dolgokról nem kéne beszélni és én egyetértettem vele. Igaz én akkor már jó ideje nem tudtam olvasni a fórumot mivel nem volt netem,. Csak ennyit.
(Pedro 14 elhatárolódik ettől a hozzászólástól és semmilyen felelőséget nem vállal.)
Ha Válaszolni akarsz nekem (HuNnak) akkor azt a hunsnipe@hotmail.com címen megteheted vagy itt.
Igen, egyetértek, a Sikung szavai a leghitelesebb forrásnak tekinthetők. Ugyan ezeket arhat közvetlenül nem hallotta, de több Seven Star mestertársa is tanúja volt a Sikung beszámolójának.
A lényeg tehát: Jelen pillanatban az egyetlen valódi stílusvezető Chow Gar nagymester Sikung Ip Chee Keung. Hinni sok mindent lehet, ez tény, amit nem csupán a szavak bizonyítanak.
Fugu5:
Szevasz.
A témához egy dolgot tennék hozzá, és aztán befejezném a részemröl.
A dolgok nagyon-nagyon régi idökre nyulnak vissza, amikor Te esetleg még nem is éltél....Tehát hogy akkor mi történt, azt nem tudhatjuk.Az hogy most mi történik, szintén (szvsz) nem tudhatod.A színfalak mögött mi munkál azt nem láthatod.Talán jobb volna ha nem ez lenne az amivel foglalkozol, hanem a gyakorlás.
Tudod aki sokat akar tudni az esetleg csalodhat, mert nem onnan kap informáciot ahonnan kellene.
Boldog Uj Évet!
arhat
Ui.:Gyaníthatoan keveset leszek a Neten, ezért ritkábban járok erre is.Jo gyakorlást!
Ha mondtam is ilyet, tévedtem! És nem az a baj hogy tanít, hanem hogy azt állítja magáról, hogy ő tanítja az igazi Chow Gar-t, sőt, ő a nagymester. Na mindegy, lerágott csont...
Azért azt ne felejtsük el, hogy Laci bácsi volt az, aki behozta a kung-fu-t magyarországra, és ez mindenképpen örvendetes cselekedet volt a részéről. Szerintem ne szapuljuk csak azért, mert már nem ezt az iskolát vezeti.
Gyerekek, attól, hogy mi nem azt tanuljuk, amit Bánhegyi Laci bácsi tanít, ő még akármilyen jó ember lehet. Azért, mert megszakadt a kapcsolata a Chow családdal, attól még taníthat jót...
Nemegy stílus alakult ki így, egyszerűen valaki összerakott valamit valami mással, esetleg még ő is hozzátett, ez nem baj. Ezen most kár aggódni, pár száz év alatt úgyis kiderül, hogy mi marad fenn, mi hova fejlődik, melyik stílus hova alakul. Itt egy egészen kis részét látjuk csak annak, ami már párszáz éve folyik. Nagymesterek halnak meg úgy, hogy nem adják át a tudásukat, és minden egyes nagymester hozzá is tesz ahoz, amit tanult.
Mindenki járjon szorgalmasan edzésre, és tanulja azt a stílust, ami neki tetszik, találja meg a helyét, és ha valakinek éppen ott van a helye, ott érzi jól magát, az nem baj.
Gondolom az iskolák mindíg is rivalizáltak egymással, ez se baj, csak attól, hogy valami nekünk jó, attól még másnak is lehet más jó.
Azért azt ne felejtsük el, hogy Laci bácsi volt az, aki behozta a kung-fu-t magyarországra, és ez mindenképpen örvendetes cselekedet volt a részéről. Szerintem ne szapuljuk csak azért, mert már nem ezt az iskolát vezeti.
.
Egészen más téma:
MINDENKINEK: Boldog Békés Karácsonyt, és NagyonSzép, Boldogságos Új Évet kívánok!
A portált az impresszumban szereplő emberek szerkesztik, valaha mind ide jártak, most pedig B.L. kamu stílusát tanulják (amit mi is tanultunk, amíg a valódi nagymester közbe nem szólt). A baj a levéllel az, hogy Bánhegyi Lászlót saját magán kívül senki nem ismeri el nagymesternek.
Aki ünnepek alatt nem akar gusztustalanságokkal foglalkozni, ne olvassa tovább.
Idézet a kung-fu.hu-ról:
Levél Dr. Bánhegyi László Nagymestertől
A Chow Gar Tong Long Nagymestere,
a Magyar Kung-Fu Szövetség elnöke
levelet írt a Kung-Fu.hu készítőinek
A pofátlanságnak nincs határa???
Pedig állati jó oldal lehetne (ha nem ezek a szerencsétlenek csinálnák, hanem normális emberek, hasonló kvalitásokkal).
És persze azt se felejtsük el, hogy látszik az emberen, hogy mit tud.
Még egészen az elején beszélgettünk erről az instruktorunkkal, és arra jutottunk, hogy a kung-fu megtanít arra is, hogy hogyan kerüldd el azokat a helyzeteket, hogy használnod kelljen a verekedés-részét is. És ha a huszonöt dolog közül az utolsó se jön be, még mindíg ott a verekedés, és te fogsz győzni. :-)
/persze mindíg van egy nagyobb hal, de aki még nálad is többet tud, az már nem fog veled verekedni... /Szerintem.//
Köszönöm. A választ megkaptam motortól, a többiek szőrszálhasogatásnak vették, pedig az érdekelt volna, hogy mondjuk a szeretteimet vagy magamat adott esetben meg tudnám-e védeni chow család stílusával. Nem kötözködni akartam.