Katalizátor mellet max hidroxil-aminná oxidálja (amennyire én emlékszem). A katalitikus oxidációhoz (NO) magas hőmérséklet kell, ahol a hidrogén-peroxid már elbomlik.
Lehet vajon ammóniát hidrogén peroxiddal nitrátig oxidálni?
Ammónia - nitrát elemen töröm a fejem, hogy megvalósítható. Az egyik elektród lehetne pld. higany, ebben az ammónia oldódik. A másik elektród meg grafit lenne. A nitrogén oxidációs állapotának változása -3-tól +6ig tárolná az energiát.
2 darab HP 5890-II GC keresi gazdáját, célszerűen valami kispénzű laborban. Az egyik autosampleres, meg valami ChemStation dolgok is vannak hozzá. Dobozban alkatrészként gyakorlatilag még egy GC.
A konkrét anyagot nem tudom. A hely ahol idén megyet szedtem, egy nagy szőlőtábla mellett van ahol géppel permeteznek. Nincs kiírva mivel, meg nem is tudtam elcsípni a traktort. És aggódom, hogy a meggyre is ráment, én meg eszem meg vele együtt. Közel vannak a fák a szőlőhöz, 3-4 méter. Ezért érdekelt volna.
A nevezett készítmény oké. Lemosó permetezésnél a jó hatékonyság záloga a permetezés időpontjának helyes megválasztása. A túl korai permetezésnél a károsítók még nem kezdik meg élettevékenységeiket ezért a hatás elmaradhat, de a a késői permetezés már perzselési veszéllyel jár. A kezelést a rügypattanást megelőző közeli időpontban ajánlatos elvégezni, mert ilyenkor a rügypikkely levelek alá könnyebben behatolnak és a hatás jobb lesz.
Kimaradt: , a felszívódó vegyületek jó részét maga a növény enzimrendszere bontja le, de van ettől független bomlása is (hő, UV sugárzás pH változás stb.) Tehát a várakozási idő ahogy írtam is, a permetezés napja és a szüret közötti időre vonatkozik. Ha előbb leszeded és feldolgozod a termést akkor a leírt várakozási idő nem biztos hogy igaz, mert a feltüntetett várakozási időt élő növényi mintából vizsgálták és mérték.
A növényvédőszereknek van munkagészségügyi- és élelmezésügyi várakozási ideje. Ezeket az adatokat a készítménby csomagolásán látod, mert a gyártónak kötelező feltüntetnie. A munkaegészségügyi várakozási idő az jelenti, hogy a permetezés napjától számított x napig nem szabad tartozkodni/ dolgozni a permetezett területen. Az élelmezésügyi vagy forgalomba hozási várakozási idő pedig a permetezés és a betakarítás /szüret közötti időt határozza meg. Tehát a várakozási idő leteltével mehet a szőlö a hordóba, fagyasztóba, üvegbe, gyomorba, de nem előbb. A felszívódó szerek élelm várakozási ideje nagy általánosságban 8-30 nap között vannak. Mivel a szölőben vagy 2 tucat felszívódó gombaölőszer engedélyezett, a kérdésedre azért válaszoltam általánosságban.
De: a leírtak csak abban az esetben igazak, ha a szölő vagy bármely növény az előírt dózissal van permetezve. Ha pl keverési, számítási hiba miatt, vagy egyszerűen túl sokáig permetezel egy egységnyi felületet, és a dózis már más lesz, a leírt várakozási idő nem biztos, hogy igaz marad.
Valamelyikőtöknek szőlőpermetezésre használt vegyszerek tertén van itt tapasztalata? Az a fajta érdekelne, ami felszívódó. Van ezeknek egy türelmi ideje fogyaszthatóság szempontjából. De olyankor mi van, ha pl. a gyümölcsöt azelőtt elrakom üvegbe, mielőtt ez letelik? Elbomlik a méreg az üvegben is, vagy ott nem tud, csak a növényben? Vagy ezt a permet fajtája válogatja?
1.) Ami a fénnyel "feltöltődik", aztán egy ideig világít;
2.) Amiben trícium van, és annak a radioaktív bomlása szolgáltatja a világításhoz az energiát. (És az évek alatt ahogy elbomlik a radioaktív anyag, úgy csökken a fény.)
This is a new type of coating, made of very tiny particles of marble stone. In a very complex manufacturing process, very tiny particles of marble are made into a nano-marble non-stick coating which when applied to the fry pan, makes it totally non-stick, abrasion resistant and extremely durable like natural marble. This coating is 10X stronger and last 10X longer than Teflon coatings.
Nem kell mindent elhinni, amit a neten irnak. Foleg, hogyha a ceg oldalara rakeresek, es ok nem irjak...
Igaz, hogy marvanyt csokolade temperalasnal meg hasonloknal hasznalnak, de nem hiszem, hogy egy porrozus anyagbol barki serpenyot akarna kotyvasztani. Mindenfele mesterseges keramiak sokkal jobban kontrolalhato minoseguek, ha mindenaron valami ilyesmit akar az ember.
Miért lenne márvány/gránit morzsalék egy olyan bevonatban, aminek tapadásmentesnek kell lennie..?
Szerintem valami teflon-származék, és azért van benne a rajzolat, hogy jobban nézzen ki.
A márvány nagyon magába veszi a szineket, ezért kell a márvány konyhapultokat folyamatosan olajjal kezelni. A déli országokban viszont direkt szeretik, ha foltos, "érett" a márvány konyhapult.