Youtube link sajnos nem volt ma, tegnap letiltották őket, de a kínai működött vagy az orosz linken is ment (ott a jobb felső sarokban kell keresni az éppen aktuális élő streamet)
Jaj az oroszot kétszer tettem be, a kínai ez: http://live.qq.com/10012776. Ez mindig változatlan, ezért általában ezen nézni lehet a korcsolya versenyeket élőben.
"Újra Budapesten a műkorcsolya és jégtánc világ krémje!
Október 14-17-ig ismét Budapest Trophy a VASAS Jégcentrumban! A tavalyi, jelentős hazai sikereket hozó rendezvényhez hasonlóan ezúttal is a nemzetközi műkorcsolya legismertebb szenior és junior sportolói látogatnak el és lépnek jégre a magyar fővárosban. A versenyek a legaktuálisabb járványügyi szabályok betartása mellett, a rendezvény teljes hétvégéjén ingyenesen látogathatók. Nézd velünk a helyszínen a női és férfi egyénizők, jégtáncosok illetve párosozók látványos programjait és szurkolj a magyar sportolók, illetve a HUNSKATE család sikereinek! Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt, részletes program és információ az eseményén honlapján".
Új vagyok itt a fórumon,de egy ideje már olvasgatlak titeket :). Nagyon szeretem tovább mélyíteni a hobbi tudásomat ezen a téren.
Egy olyan kérdésem lenne,hogy van esetleg valami hír a Budapest Trophyrol? Szeretnék kimenni,de nem tudom,hogy egyáltalán lehet-e menni nézőnek,kell-e venni jegyet. A honlapon,amit korábban linkeltetek én nem találtam semmi infót erről. Köszönöm,ha tudtok segíteni!
Ez az állandó edzőváltogatás sosem jelez jót,már csak emberileg is megszokni ennyi edzőt...
Számomra ez volt a karantén-időszak fő pozitívuma, hogy aktív tudtam lenni sporton kívüli dolgokban, és hiszem, hogy hosszú távon ez a sportolói pályafutásomat is segítheti.020.08.27.
Ivettet sajnálom, én még 2018-ban, 2019 elején is bíztam benne, hogy jobb formába lendülhet, akkor is egy edzőváltás után állt de akkor jóval jobb formában volt mint mostanában. Pár éve még tripla Lutza is volt a rövid programban, voltak tripla-tripla kombinációi is, mostanra pedig egyetlen tripla ugrást sem tud megcsinálni a programjaiban, még a legkönnyebb Toe-loopot vagy Salchowot sem. Nem tudom meddig fogja folytatni a versenyzést ezek után. :(
Savcsenko tényleg fontolgatta a visszatérést, még ki is adta a német szövetség az USA-nak, de végül nem jött össze TJ-vel az együtt korcsolyázás. Azt viszont nem tartom hihetőnek hogy nem hallott arról, milyen vádak vannak TJ ellen. Tavaly már robbant a hír (s nemcsak szexuális zaklatás a vád egyébként, hanem sokszoros megerőszakolás, ami azért nem ugyanaz...) - ha Savcsenki rákeresett TJ-re látnia kellett a híreket. Sappenfield ellen viszont valóban idén indult az eljárás nemrég.
A Tursynbaeváról szóló hír pedig már régóta várható volt. Az utolsó versenyén, a 2019-es Shanghai Trophy-n már súlyosan sérült volt, járni is alig bírt utána. Aztán nem javult úgy az állapota, hogy folytassa a versenyzést. Ő az első felnőtt versenyző, aki megugrott egy négyfordulatost versenyen, de súlyos árat kellett fizetnie érte. Ő a sokadik a Tutberidze versenyzők között, akik nagyon fiatalon fejezik be a versenyzést, sérülés miatt.
Vizsgálat folyik új partnere ellen, kihátrált a közös munkából az olimpiai bajnok korcsolyázóMiután partnere, Bruno Massot májusban befejezte aktív korcsolyázó karrierjét, Aljona Savchenko is kénytelen volt megbarátkozni a visszavonulás gondolatával. Egy hónappal később mégis az a hír érkezett, hogy egy fiatal amerikai korcsolyázóval, TJ Nymannal folytatná a versenyzést. Ez végül meghiúsult, miután Nyman és edzője ellen is vizsgálat folyik
Holnap pedig kezdődik a Nebelhorn Trophy, ami olimpiai kvalifikációs verseny lesz, ezért összegyűjtöttem mindenféle infót a versennyel kapcsolatosan: a már megszerzett és még elérendő kvótákat, az indulók listáját, az időbeosztást, az élő videók linkjét és a tippjeimet a versenyre: https://blackbladesfsblog.blogspot.com/2021/09/olimpiai-kvalifikacios-verseny.html
A Budapest Trophy (október 14-17) nevezési listáján van Anna Shcherbakova, Alena Kostornaia, Sofia Samodurova, Maia Khromykh az oroszok közül, tőlünk Ivett, Szigeti Bernadett, Láng Julcsi és Schermann Regina van a listán. Érdekességként Kostornaia az egy héttel korábbi Finlandia Trophy-n is nevezve van, kérdés mindkét versenyen indul-e.
A fiúknál a nagyobb nevek Ignatov, Samarin, és Aliev, a két magyar fiú, Csernoch és Böröcz is rajta vannak a listán. Jégtáncban többek között Zagorski/Guerreiro és Fear/Gibson, illetve három magyar jégtánc páros, közte Ádámék. Párosban pedig új magyar párosunk is indul, Nagy Balázs az USA-ból jött haza, új párja Maria Pavlova.
Férfiak: Petr Gumennik, Andrei Mozalev, Artur Danielian, Alexander Samarin, Mikhail Kolyada, Evgeni Semenenko, Makar Ignatov, Mark Kondratyuk, Dmitri Aliev
Nők: Anna Shcherbakova, Alena Kostornaia, Alexandra Trusova, Kamila Valieva, Kseniia Sinitsyna, Elizaveta Nugumanova, Daria Usacheva, Elizaveta Tuktamysheva, Maiia Khromykh, Sofia Samodurova