Kérdésem: 1 hete olvasok mindent a fűtő klímákról, pro-kontra, igazából mindenki a saját lovát dicséri:) Amik fennmaradtak a szűrőn: Panasonic Nordic, Daikin Comfora, Gree Amber Royal, Midea Oasis plus.
Szóval látom olvasom, hogy a dupla hőcserélős Gree az tolja mint az állat még a 3,5kw-os is, viszont cserébe fogyaszt is, a japánok takarékosabbak, csendesebbek...
Egy nagyon jól szigetelt tetőtéri 50m2-t kell befűteni, van már fenn egy Hisense 3,5kw-os, eddig ez is tette a dolgát, de szeretnénk még egyet, mert amikor tartósan 0 fok alatt van és ködös-párás idő van, akkor már nem elég.
Akár lehet "normális" is, az elbacott telepítési körülmények miatt. Volt már ilyen a történelemben.
Jó lenne jobban megismerni a részleteket.
Hány méter csővel szerelték? 3 méter legyen meg, ez is fontos.
Milyen a fal, tégla, beton, stb?
Lehet hűtőközeg hiányos akár, de nem jellemző.
Lehet, hogy megtörték a kanyarban a csövet, fojtás lett belőle, és azért csinálja.
És ugye tegyük hozzá, mindegyik hangosabb kicsivel fűtésben, Sensira is.
Ergo jó lenne a telepítő ránézne, nyomásmérővel, ha becsületes, akár lefejthetné a hűtőközeget is. És megmérhetné, mennyi van benne.
De mindez csak látatlanban, az évek tapasztalata alapján.
Ergo lehet normális a hangja, látatlanban akár.
Nálam a Mitsubishi LN, egyik legdrágább klíma kültérijét is behallom a beton falon fűtésben, és csendben hűtésben is. (Igaz magamnak talán 2 méter csővel szereltem, nem garis amúgy sem. )
Van egy Daikin Sensira klímám. Hűtésnél gyönyörűen, csöndesen dolgozik. Viszont fűtésnél a kültéri viszonylag hangos és mivel ugyanazon a falon van kívül, ahol a beltéri belül, behallatszik. Normális dolog ez?
Van egy cég, ami úgy reklámozza a Wintert, hogy sokkal olcsóbb, mint a Comfort Plus (80 e rémlik), és csak kicsit gyengébb.
Itt vajon már úgy kell érteni, hogy 100 ezer kedvezménnyel olcsóbb 80-nal? :) (azaz drágább 20-szal) Vagy a Winter tényleg sokkal olcsóbb, és még abból jöhet le 100?
Köszönöm szépen a válaszokat, az a baj, hogy a telepítőnek nyáron jeleztem a problémát,akkor azt mondta, hogy rengeteg munkájuk van térjünk vissza összel és megnézik. Ezt én megértettem hiszen hűtött a klima. Ki is jöttek pár napja, 14 fok volt a levegő hőmérséklete, igy csak elég halkan lehetett hallani, hiába mondtam, hogy 30-35 fok esetén sokkal hangosabb. A klima garancíális igy mással javíttatni elég necces.
Érdeklődnék, hogy sikerült e valakinek megoldást találni mindenkori kompresszor indulásnál tapasztalható szörcsögő hangra mint mikor felforr a víz, illetve mintha szélvihar lennne kb 1 percig.Megmértem kb 40 decibel zaj keletkezik. Ez a jelenség csak hűtéskor van, fütéskor nem. Direkt halk klimát választottam a hálóba, éjjel mindig felébreszt mert egyébként nagyon csendes. Mitsubishi AY sorozat. Ami vizsgálva lett, gáznyomás rendben, kb 6.5m csőhossz. A telepítő szerint ez nem rendellenes zaj. Köszönöm ha bárki tud érdemben segíteni.
Így van, de naponta, 1 fő minden költsíg nélkül hozhat be 1db valamit. Onoffos klímát is. Lásd Gree volt pér éve rengeteg. 5 ember, 5 klíma az utánfutón. Jófogás, vatera csurig volt vele.
Pedig van még mindig onoffos. Nyár elején voltam hibát keresni, (tavaly csak a kültérit cserélték nekik) persze jó pénzért. Talán Samsung rémlik, gondolom szerb import. Nincs messze, ha nagyon érdekel, lefényképezem.
Nincs már új on-offos klíma, csak inverteres, fullautomata.
Most is 0-24-ben műxik a géped, már ha bekapcsolás után nem nyúlsz bele. Leszabályoz ameddig tud, ha az is túl sok, akkor leáll, aztán majd vissza, ahogy kéri a beállított hőmérséklet és a körülmények. Azért a rendes fűtésszezonban ilyet nem soxor fogsz látni, fog pörögni folyamatosan. A te szempontodból ez egy automata fűtésrendszer, ami próbálja hőn tartani a házadat. Időzítéssel-programozással mókolhatsz, hogy mondjuk este 9 után alváshoz csak 20 fok legyen, meg napközben, ha nem vagytok otthon, szintén, és akkorra fűtsön fel 23 fokra, mikorra haza értek, meg reggel ébredéskor. Kísérletezni kell, egyén és ház-függő dologok ezek.
Igen, szerintem is így kell érteni. Még talán annyit, hogy érdemesebb és takarékosabb fenntartani egy bizonyos hőmérsékletet egy épületben, mint hagyni kihűlni, és mindig újra felmelegíteni.
A 0-24-et altalaban arra ertik, hogy ne te kapcsolgasd (lasd elmesz dolgozni akkor kikapcsolod, amikor megjossz munkabol akkor meg bekapcsolod, a gepnek meg fel kell futeni az addig kihult lakast), hanem hagyd a gepnek, hogy tegye a dolgat, amikor kell akkor lemodular, amikor kell akkor meg ki es bekapcsol.
Szeretném egy picit ezt az on-off vs 0-24 klima járatást megvitatni és a tapasztalaitokról kérdezni.Adott 2 darab Gree Smart one klíma ami nemrág volt felszerelve.
A ház (ami erdélyben van)egy 120nm-es közepesen szigetelt(30 téglafal és 15cm kőzetgyapot) a födémben pedig 30cm üveggyapot.
Az ablakok azok elég jók(szerintem) 80mm-es profil, 3 üveges(50mm).
Tudom még nem voltak nagy hidegek, itt erdélbyen kb 8 fok a legkisebb hőmérséklet, ezért is vagyok kiváncsi, hogy fog ez a dolog működni minusz fokokban de:Kipróbáltam a készülákeket amit 23 fokra állitottam be, amit elág hamar el is ért és utána szépen lemodulált 430w-ra, majd mikor meghaladta picivel a 23 fokot ki is kapcsolt.Itt nem jön ki nekem a matek a 0-24 órás járatással, mivel ha jobbik esetben is ez így marad, mondjuk 500w akkor az 24 óra alatt 12kw-ot jelent, ami 2 készüléknél 24kw/nap.
A jelenlegi működéssel(kikapcsol mikor elérte a hőmérsékletet) pedig kb olyan 5kw lenne egy nap alatt, tehát kb fele.Akkor mi a lényege annak, hogy 0-24-et menjen(jeleneg ezt nem is tudnám ha akarnám sem beállitani).Gondolom ez 0-24 járatás dolog hidegebb időszakban valósúl meg nem?
Vagy valamit rosszul számolok?Előre is köszöm a segítésget
Meg tudná valaki mondani, hogy a Mitsubishi MSZ-HR25VF beltériben van helye a wifi modulnak, vagy annak is az oldalára kell cuppantani? Azt tudom, hogy hol a panel, amibe be kell kötni, de erről a konkrét modellről nem találtam wifi beszerelési leírást, videót.