Jártatok-e mostanában a Katalin közben? Ismerősöm sokszor mondja, hogy lassan már nem mer átjönni itt, olyan gyalázatos állapotok uralkodnak. Nem olyan régen több mint egy hétig volt ott egy szemétkupac tetején egy kiszuperált ágy, majd azon is elkezdett gyűlni a szemét Valaki ki is tett mellé a falra egy feliratot a következő szöveggel: A kultúra várost SZ-épít?. A következő helyen ( http://www.boon.hu/hirek/borsod-abauj-zemplen/cikk/katalin-utca-a-getto-erre-szult/cn/news-20080617-06421509 ) már azt olvasom, hogy a Katalin utca kezd brooklyni feelinget árasztani. Hát igen, azt hiszem, hogy ez nem túlzás.
legalább 3-5 hasonló gyenge szinvonalú miskolci internetes portál létezik. Az általad reklámozott hírportál elfogultságának, cenzorainak és technika balfaszkodásainak is köszönheti lesüllyedését. Remélem mások híreiről is tájékoztatsz minket.
Nem reklámnak szántam, csak érdekesnek gondoltam, és reméltem, hogy titeket is érdekel - hiszen itt Miskolccal kapcsolatos dolgokról esik szó. Vagy tévedek?
Közel hozzánk van egy 3-4méter közötti is, de a hideg teleken visszafagy, csak mivel 30éve lett ültetve, így gyorsan regenerálódik és hatalmasat nő a fejlett gyökérzetének köszönhetően. Több, viszonylag vékony hajtásból áll, 1vastag helyett. Ház mellett van, csak mivel elég alacsonyan, így esélye sincs, hogy vastag törzsű legyen. Csak Miskolci, ill. északkeleti érdekelt volna, azért írtam ide. Minden jót. üdv.
Szia! Hát ha be lehet takarni, akkor nem lehet olyan nagy. :) Az utolsó két télen valszeg csak a legrosszabb mikroklímájú helyeken fagyott/fagyhatott vissza, szal, most mindenhol jó nagyok. Én olyan nagy törzses fára gondoltam. Elsősorban a magasabb domboldalakban lehetnek ilyenek. De köszi, hogy válaszoltál! üdv!
Nekem van fügefám és nem fagy el, mert minden ősszel, betakargatom ágakkal(legtöbbször kukoricaszárral), de bármilyen sűrűlombú, örökzöld ág jó, pl. fenyőág is:))
A parkolási problémák örökké visszatérő dolgok itt Miskolcon (bár gondolom nem csak nálunk!). Főleg akkor van baj, amikor itt az idegenforgalmi szezon kellős közepe. Leginkább Miskolctapolcán vannak ilyenkor gondok. A legújabb, hogy új parkolási rendet alakítanak ki a nyári turistaszezonban Tapolcán, mert hat utcában a szabálytalanul parkoló autók ellehetetlenítik az ott lakók közlekedését.
Minden bizonnyal igy van...ebben nem is kételkedem, csak engem a látvány lepett meg nagyon...kamaszként, ami azért annyira nem volt régen, nagyon sokat jártunk oda romantikázni. Most felnőtt fejjel pedig szerettem volna nosztalgiázni... De félő,hogy bárhová fogok menni, ugyanilyen csalódás lesz...
nézd, Miskolcon szerintem az a probléma, hogy hiába újítanak fel bármit, azt nem tartják karban. a belvárost nagyon szépen felújították a 80-as évek végén is. és 20 év múlva ismét teljesen fel kellett. az avasi kilátó környéke is rendbe volt rakva asszem nem olyan régen.
bocsi, de még mindig szeretem Miskolcot, hiába jöttem el onnan...visszahúz a szivem, és minden otthonlétkor baromi nehéz szembesülni, hogy azért volna mit fejleszteni, volna mit felujitani, és nem csak a belvárost! Azt igazán szépen megcsinálták. Persze ilyenkor mindig azon is gondolkodom,hogy vajon majd jut pénz a peremre is??Az egykori szépségre is, ami kevesebb túristát vonz (talán pont mert nem megfelelő a marketing)
Dehát most meg lehetne szépet csinálni ujra belőle.. Tényleg félemetes,hogy elhanyagolódott egyes része. Itt nem a lakótelepről beszélek, hanem a Kilátó körüli területről. A sétálós részekről, a lépcsőről az utról, ahová autóval is fel lehetne menni, de inkább sétának használnánk.. A parkjairól, a kiülős részeiről, ahonnan a várost lehetne csodálni.
Szüleim még arra is emlékeznek, amikor egyik ütem sem volt meg, és az Avasra kirándulni jártak az emberek, mint pl. Pesten a János hegyre. Hasonlót lehetett volna ebből is csinálni, csak hát anno ugyebár mások voltak az elképzelések...
Voltam egy kis sétán az Avason!! Nagyon fura volt látni,hogy kilocsoltak a padokról bennünket, majd más helyen a pad ugy van ahogyan azt még a szoci világban odatették és a kilátás egyenesen a 2,5-3 m magasra nőtt cserjére esik... Eszméletlen szépen ki lehetne alakitani, és a túrista sem azt mondaná, hogy : "uh, mi történt itt? Egyik helyen ápolják másikon pedig teljesen elhanyagolják..."