Lényeges kérdéseid megválaszolásához sokkal több információ szükséges.
Indítottam több irányba a "begyűjtést", jelzem, ha lesz érdemleges.
Addig csupán a Karcagi álláspontot lehet értelmezni:
- Karcag Városi Önkormányzat Képviselő-testülete a karcagi gazdák által kezdeményezett, és az önkormányzat által támogatott 1. sz. melléklet szerinti „Karcag 2020” M4 új nyomvonal kijelölésének nyomvonal vezetésével egyetért azzal a feltétellel, hogy a tervezéssel egyidőben a Karcag város észak-keleti elkerülő útjai is kerüljenek megtervezésre és kivitelezésre.
- Továbbiakban a Képviselő-testület egyetért azzal, hogy az elkerülő út ne csak a jelenlegi 4-es főúthoz, hanem az M4-es gyorsforgalmi úthoz is csatlakozzon egy csomóponttal. A Képviselő-testület kéri a tervkészítés során, hogy az M4 -Karcag-Nyugat csomópont csökkentett műszaki tartalommal (csak jobbra kis ívben lehajtó és felhajtó sávval) kerüljön megtervezésre.
- A Képviselő-testület az M4 új nyomvonala a már elkészült pályaszakaszoknak megfelelő 26,6 m-es koronaszélességgel és 3,75 m-es forgalmi sáv szélességgel és leállósávval kerüljön megtervezésre.
Ezeket tudhatjuk október óta. Polgármester nyilatkozata részletesebb Karcag TV-ben.
Ami személyesen kissé felkavart, hogy a Fórumon 2019. 05. 15-én tettem egy-két észrevételt Karcag-Dél csomóponttal kapcsolatban:
Bemásoltam, a sorrend fordított - előbb az alsó...:)))
dimelo 2019.05.15
44456
A piros nyomvonal a végleges, felhajtó lesz Bucsához közelebb, de Karcag centrumtól 8 km-re délre, miközben a nyugati (Kisújszállási) csp. 13 km.
Az M4 szakasz 12 km, vagyis 20 km-t nem megy senki azért, hogy 13 km-t haladjon...
Kelet felé kicsit távolabb lenne (M4-en 25 km), és át kellene menni Püspökladányon is. (4. főúton 18,7 km), de erre is hosszabb az M4, mint a főúton.
De van durvább is
Karcag - Berettyóújfalu: 4-42-47. főúton = 51 km
M4 autóúton 8+51+6 = 65 km
Szóval nagy üzlet... lesz.
Előzmény: Landsmann_ (44449)
44450
Landsmann_ 2019.05.15
44449
Ha jól értelmezem, akkor Karcagnak nem lenne felhajtója az M4-re? Kisújszállásnál vagy Püspökladánynál lehetne felhajtani? Vagy ha lesz, akkor miért kellene a karcagiaknak a kisúszállási csomóponthoz menni?
Előzmény: dimelo (44446)
dimelo 2019.05.15
44446
Az infocsomaggal egyetértek:)))
De ez az eleme megvilágítandó:
nekünk ott lesz az M4. Úgyis a Pest felé vezető út a fontosabb, a többség arra jár.
Minden szó igaz, de tudod-e, hogy
Füzesgyarmat (Bucsa-Kertéssziget) számára mekkora előny lesz az M4 nyomvonal pozíciója Karcag-Bucsa között?
Kisújszállás kelet csp-tól most 44,6 km Füzesgyarmat a 4. úton. és 39,6 km lesz az M4-en. NETTÓ 5 km!!! és időben még jobb.
A Karcag-déli nyomvonalváltozat Neked kedvez:)))
Az már a negatív következmény, hogy Karcagnak nem jó, mert senki nem fog 6 km-t menni délre, azután 12 km-t menjen, hogy visszaérjen a Kisúji csp-hoz, és ugyanez Kelet felé.
Vagyis Karcag egy kilométerrel sem kerül közelebb Európához...
Amikor a lelkes természetvédők fújják a passzátszelet...
Előzmény: Landsmann_ (44417)