Sziasztok.van egy benzines 2.0 20 szelepes alt kodu passatom.olyan problemam van,hogy hideg inditasnal ugral a fordulat kb fel percig,aztan amig nem eri el a kb 60-70fokos homersekletet a viz,addig gazadasra nagyon lassan reagal,ledadog,ha lelepek a gazrol akkor rant egyet.melegen semmi gondja nincs.viszont kb 2literrel tobbet eszik mint eddig.
Legtomegmerot lehuzom,akkor szinte tokeletes,ezert csereltem legtomeg merot is,katalizator tokeletes.meg lamda szondara gyanakszom.
Szerintetek?
Sziasztok! Segítséget kérek. Az autóm egy 2006-os Golf V, 1.4 benzin. Egy jó ideje reggeli első indításnál pár percig dadog a motor majd a probléma elmúlik. A motorhiba lámpa folyamatosan ég, a hibakód szerint túl dús a befecskendezés. Korábban (főleg nyári időszakban) súlyosabb volt a probléma ami miatt gyertyákat kellett cserélni. Miután azokat cseréltettem (és a hiba még mindig fennállt) a szerelő azt javasolta cseréljük a trafókat is. Ez sem segített ezért cseréltük a porlasztót is. Múlt héten pedig cseréltek szondát is a kocsiban de pár nap után ismét visszatért a hiba. Bárkinek tapasztalat, megoldás? Köszönöm. Üdv.: P
Nagyon köszönöm az észrevètelt. Teljesen kètsègbe vagyok esve mert ez előtt nem egy kis 96 os Opel corsam volt ès az se egy nagy testü autó de 8 èvet jàrtam vele havas jeges úton ès soha nem tapasztaltam nála ilyet. Ès úgy,h nem volt 100%-os a téli se.
Az autó könnyű és az ABS túl érzékeny, pluszban az autónak az eleje nehéz és a fara könnyű.
Kizárólag motorfékkel kell lassítani, csakhát annak a kis motornak a motorféke sincs a helyzet magaslatán.
Lehet, hogy feltetet valaki egy használt Hankook gumit az autódra, ami már meg van érve és széles is egy kicsit a Polora. Meg kéne nézetni a gumissal, de egy téli guminak a plusz fokba az anyaga lágy kell legyen- idővel kikeményedik és csúszni kezd, hiába van rajta elég mély profil.
Orvoslás egy új téli gumi, hóra való profillal és egy jó nagy zsák homok a csomagtartóba.
Nézem pl. a Barum Polaris 3- típust, az nem is drága és a profilja is rendbe lenne havas útra.
De a legkeskenyebb méretet vedd, ami felmegy a felnire.
Sziasztok !Szeretnék érdeklödni. Van egy 2005 ös WV 9n pólom ès sajnos valamiért télen akàr ha esik a hó akár ha picit is jeges az út életveszélyessè valik a közlekedès az autómmal. Ha egy pici jeget is észlel vagy havat fékezèsnél hiába nem megyek gyorsan az auto csak csuszik ès csúszik hiába fékezek hiába dolgizik az abs is egyszerüen nem tudom megállítani az autot. Gumi hankok téligumi 4 éves de még jó. Szóval egyszerüen értetlenül àlok és nem mwrek már lassan közlekedni tèlen az autommal. Másnak esetleg ilyen tapasztalat ilyen tipusu autonál ???
A másik amit elfelejtettem, hogy mitől lehet az, hogy ha lemegy a hőmérséklet 0 fok alá, akkor hidegen az alapjárat elkezd ingadozni amig nem mozdul meg a hőmérséklet mutató, de a fordulatszám mérőn nem látszik az ingadozás, meg kivülről is alig hallható, de belül érezni, hogy beremeg a kocsi az ingadozáskor.
1.9 TDI(1Z) a motor.
Már mindent mondtak rá, adagoló, HDK fej, valamelyik szenzor a sok közül, stb, stb.
Semmilyen más tünet nincs, fogyasztás hibátlan, hideg-meleg indulás pöccre, gyorsulás teljesen jó, nincs füstje, hidegen is csak rövid ideig ici-picit halványszürke a füstje.
A segítségeteket szeretném kérni. Passat B4 kombi fényszórójának a tompítottja nagyon gyenge, távolsági rendben, nincs 3 éves a fényszóró( jóféle TYC márka, szinte mást nem is lehet kapni Magyarhonban ). Tettem bele +90%, +120%, +130% izzókat( Philips, GE ), de nem láttam vele messzebbre, sőt, jobban sem. A kocsi minden nap sötétben is van használva, ezért lenne fontos, hogy normálisan lássak sötétben. Úgy látszik, mintha a tompított foncsor jóval sötétebb lenne( nem egészen 3 év alatt? ), mint a távolsági, pedig ugye a tompított irányított fénnyel világít.
Van a Hellá-n kivül más márka amivel esetleg látni is lehet?
Ha nem muszáj, akkor nem szeretnék kiadni 100e Ft-ot a Hella párjáért.
Németeknél van több márka is, Johns Autoteile, Prasco, Abakus, Van Wezel elfogadható árban.
Vagy van valakinek biztosabb márka H1-es foglalattal?
VW 2.0 PDTDI P0726 vagy P0322 hibakód. A probléma megoldódott hálával tartozom szerelő barátomnak akinek napok óta tartó kitartó munkája tegnap meghozta gyümölcsét. A probléma a következő volt a főtengely végén kompletten ki lett cserélve a szimering ház és a jeladó gyűrű is. A megfelelő speciális VW célszerszámmal történt a felszerelés tehát minden az előírt helyére került. A hiba mégis ott volt a gépezetben, hogy erre a szimering házra kell rácsavarni a jeladót is a műanyagban van egy réz menetes fogadó és oda kell betekerni. A szép az hogy ez hüvely rosszul került bele a műanyag házba és nem megfelelő pozícióban tartotta a jeladót a jeladó gyűrűhöz képest, további hab a tortán, hogy a jeladó gyűrű nem volt felmágnesezve így esélytelenné vált a működés. Amit még tudni érdemes, hogy ez nem a legolcsóbb termék volt nemes gyártó cég (prémium kategória drágán)által. Csere után minden a helyére került és minden tökéletesen üzemel.
Igen kettős tömegű lendkereket kellett cserélni és cserélve lett a komplett szimering ház is jeladó gyűrű és jeladóval együtt . Gyári VW spec szerszámmal lett a helyére rakva a gyűrű.
Fórumozók VW 2,0 tdi motor a következő hibakódot írja ki és nehezen indul az autó P0322 P0726 tudom mit jelent ezért már cseréltem főtengely jeladót és leellenőriztem a hozzá vezető kábelt is de nem hozott megoldást valakinek volt már hasonló és akkor mi lett a megoldás?? Köszönöm
Találkozott már valaki ilyen hibával - 10 fok a kinti hőmérséklet az autó indításánál
az autó beindul de egy 5 másodperc után hallható hogy 3 henger megy el kezd villogni a check engine lámpa majd azonnal le állítom és újra indítom a hiba azonnal megszűnik máris 4 henger megy
Diagnosztika rátéve P0301 égéskimaradás Gyertya kicserélve trafó felcserélve egy másik hengerével a hiba megmarad. Az ami furcsa ha -5 fok van vagy + fok akkor ez a hiba nem jelentkezik
Azzal a problémával állok szemben, hogy az autóm hirtelen gázadás hatására megtorpan, finom gázadagolásra viszont jól működik, nem rángat, szépen jár. Jártam vele nálam hozzáértőbbnél, hibakódot nem ad. Az ő tanácsára cseréltünk MAP szenzort. Egy gyári, bontott lett bele téve. Az eredmény talán egy picivel jobb, de még mindig nem az igazi. Az autó pontos adati: Volkswagen Polo Classic 1.4 60LE, AEX motorkód.
Esetleg érdekességképp: A hiba akkumulátor csere után kezdett jelentkezni.
Végülis meg lehet próbálni a visszafelé fordítást is, de nem sok reményt látok benne.
A hőgomba nem tud mást mutatni a vezérlőnek és a diagnak, hiszen a diag azt olvassa ki amit a vezérlő lát. De mindegy is, a dieselmotor fogyasztását nem befolyásolja jelentősen a hőmérséklete. Esetleg az üzemanyag hőmérséklet, ha túl magasat mutat a valósághoz képest.
Szerintem is hanyagold ezeket a balra kihajtókat. Általában több kárt okoznak mint hasznot.
Fújj a csavar tövére WD-40-et, és hagyd sokáig hogy beigya a menet. Melegítsd a csavart finoman meg is lehet kocogtatni. Ha ez nem segít, akkor ráhegeszteni, és melegen óvatosan megnyitni.
Szia. Végül mi volt a hibája? nekem 3as polom van és majd nem ugyan ezzel a hibával csak nekem az abs lámpa világit és a kézifék lámpám meg villog kiengedett és behúzott állapotban is. a fékolaj szintem az jó maxon van.
Üdv! Olyan gondom lenne,hogy leömlőt cseréltem és sikeresen beletörött a csavar a blokkba. Olyan kérdésem lenne, hogy ezek rögzítve vannak belül, vagy ki tudom valahogy tekerni? Kb8mm lóg ki. A kocsi: VW polo 1.4 benzin 2000 évjárat! Köszönöm a segítséget!