Keresés

Részletes keresés

pontkereső Creative Commons License 2015.05.29 0 0 12465

Tippem a 11-es pont.

Előzmény: Vargánya 33 (12462)
Vargánya 33 Creative Commons License 2015.05.29 0 0 12464

Ez már majdnem olyan pozitív hozzáállás, mint az én idei álnevem a versenyzőkartonokon. :))))

Előzmény: bak-ancs (12463)
bak-ancs Creative Commons License 2015.05.29 0 0 12463

Hiszen már megadtam a megoldást, a többieknek már fölösleges tippelgetni :-))))

 

Előzmény: Vargánya 33 (12462)
Vargánya 33 Creative Commons License 2015.05.29 0 0 12462

 

HOLLÓS KUPA - JÁTÉK!

 

Emlékeztetőül ide másolom a tippelős játékra való felhívást:

 

A Hollós pályán lesz egy telepített ellenőrünk, aki a verseny tisztaságát figyeli majd árgus szemekkel... Aki eltalálja, hogy a Nyílt kategória hányas számú pontja közelében fog leskelődni az nyer egy minden rendező által aláírt pólót. (igény esetén Fásy Zsülike aláírását is beszerezzük kis felárral) A tippeket itt a fórumon, de legkésőbb nevezéskor várjuk.

A telepített ellenőrről, a könnyebb felismerhetőség végett egy fotót is közlünk. :)

 

kokesz44 Creative Commons License 2015.05.28 0 0 12461

Hollós kupa előzetes, - kedvcsinálónak!

Végezve az ellenőrzőpontok és a pályák ellenőrzésével – hétfő és kedd, - irigykedem! Irigykedem, hogy nem versenyezhetek! Jancsi és Éva nagyon alapos korrekt pályákat állított össze. Egyik korábbi hozzászólásomban mazochistának neveztem Jancsit, de most az ellenőrzés során a szakadó eső ellenére továbbá a még mindig meglévő mazochizmusa ellenére is élveztem a „pályát”, a feladatokat, a térkép és a terep azonosságát. (Mit kapok ezért a verseny után!) Nagyon sok terepen eltöltött óra lehet a bemutatott pályák ellenőrzőpontjaiban illetve a terepi munkákban. Az utóbbi megállapítást akár szó szerint is ajánlom értelmezni! Nem tudom milyen időjárás fogadja majd a versenyzőket, de reménykedem a jó időben legalább is a jobb időben, mint volt e hét elején. Egyetlen egy dologra hívnám fel a figyelmét a versenyzőknek, s egyben megerősíteném a Rendezők azon kérését, hogy a Versenyközpontot és a Rajt helyét személygépkocsikkal nem lehet megközelíteni! Közel egy kilométert kell majd sétálni! Végezetül egy észrevételemet tenném közzé melyet megosztottam a Rendezőkkel is! Hiányozni fog Bazi-Joe –ék kajája!

 

pontkereső Creative Commons License 2015.05.22 0 0 12460

Én meg azért kérek elnézést mindenkitől, mert megfeledkeztem Georgiádesz Gábor örökérvényű intelméről: "Gyerekek, ez játék! Nem vérre megy!" és az indokoltnál vehemensebben kritizáltam a hibákat.

 

A számítógépes munka könnyítésére: Az utóbbi versenyek tapasztalatai alpján írtam egy kis segédprogramot az itiner rajzolás segítésére/ellenőrzésére. Elküldöm a versenyrendezőknek. A program az érintett úthálózat adataiból ( útszakaszok hossza, csomópontokban összefutó szakaszok sorrendje ) és a bejáratni kívánt szakaszok egymásutánjából meghatározza a menetutasításra rajzolandó itinert. ( távolság - jobra-balra elhagyandú utak száma - távolság ... ) . Távolbalátással és gondolatolvasással nem foglalkozik, tehát az olyan hibákat nem küszöböli ki, mint pl. ha valaki rosszul adja meg egy útszakasz hosszát. De azt garantálja, hogy

- ugyanazt a szakaszt mindig ugyanazzal a hosszal ábrázoljuk

- ugyanannak a csomópontnak mindig ugyanannyi ága legyen

- a bejáratáshoz ne lehessen egymáshoz nem csatlakozó szakaszokat megadni

- a megadott kezdőpontból a bejáratni kívánt szakaszokon végighaladva a megadott végpontba érkezzünk.

Előzmény: Köbarka (12453)
Köbarka Creative Commons License 2015.05.22 0 0 12459

KBKcs 2015: köszönjük szépen a postaládába bedobott itiner kartont. A kis postások nagy örömmel, őszinte lelkesedéssel hozták el értékelésre. Nem akartunk adósok lenni, ezért mi küldtünk levelet az A-s csapatoknak a kilátóba. Tartalma sajnálatos módon nem volt igazán használható, amiért elnézést kérünk.

 

A mai (most már tegnapi) napon elküldtem az A kategóriák eredményeit. Jövő hét péntekig várom az észrevételeket.

Köbarka Creative Commons License 2015.05.22 0 0 12458

KBKcs 2015 könnyűnek ítélt, mégis sokan elrontották:

 

 

Tévesztő bója a megközelítés irányából az első szélesebb orron. A helyes pont magasabban egy keskenyebb orron került elhelyezésre. Egy színvonalas pont, amely szintvonalas térképolvasást igényelt. 

Köbarka Creative Commons License 2015.05.22 0 0 12457

KBKcs 2015 nem nehéz pontja, de sokan benézték az igazi kettős álbóját a pálya utolsó pontján.

 

 

A széles úttól 35 méterre száraz árokban, jelleghatár közelében egy, azaz egy darab bója árválkodott.

A száraz árokkal párhuzamosan futó, jól járható és belátható metsződésben 20 méterre és 35 méterre két valódi, vitathatatlan csali bója a fáradt A-s csapatoknak. 

Dokiék korábbi trükkje még mindig bejön.

Köbarka Creative Commons License 2015.05.22 0 0 12456

KBKcs 2015 nehezebb pontok:

1. Kőbányában nagy szikla 

 

 

Kiszúrás a szikla tetején, tévesztő a szikla alján a kidőlt fa gyökerei között. Asztalos Gyuri bácsi féle trükkje, a terjedelmes tereptárgyaknak van teteje, alja, széle. Érdemes körüljárni.

 

2. Mélyedés a hegytetőn

 

 

A hegy tetején kisebb horpadás, kicsit lejjebb nézve szintvonallal jelzett nagyobb mélyedés. A növényzet egész jól takarta, úgy nézett ki mintha egy völgy lenne.

 

3. Sziklafalak

 

 

Talán a legnehezebb pont az A-soknak. Három bója három kb. 3-4 méteres szintkülönbségekkel és 10-15 méteres eltolódással. A szembe levő út segít, de igazán pontosan a hegytetőn levő határkőtől lehetett kimérni a legészakibb sziklafalat.

Köbarka Creative Commons License 2015.05.21 0 0 12455

A szerkesztésnek a nagy szikla melletti kisebb sziklára, tehát térképen jelzett tereptárgyra kellett kijönnie.

 

 

 

Nem értem a "tuskó", hogy kerül ide ?

A jelölő szerkezetet nem lehetett a sziklán rögzíteni, ezért a közvetlen mellette levő fákon voltak. Ez lenne a probléma ? 

Előzmény: robogócsiga (12454)
robogócsiga Creative Commons License 2015.05.21 0 0 12454

Az elmúlt hétvégi KBK egyéni verseny kapcsán szeretném megköszönni a verseny rendezőinek, konkrétan Kőbarkának és a rendezést, lebonyolítást támogató valamennyi családtagjának az elkötelezett, családias hangulatú versenyt. Az időjárás is szerencsére a rendezők ill. a versenyzők pártján volt :).

Az előző napi csapatverseny több ponton vitatott kitűzésével szemben itt a pontok feladatok egyértelműek (a nyomda ill. számítógép ördögétől eltekintve a menetutasításon, amit Tamás időben és szóban korrigált), teljeseen korrektek voltak. Talán csak egyetlen kivételt említenék (ami - sajnos :) az én helyezésemet nem befolyásolta, így észrevételem biztosan nem szubjektív), ez pedig a szerkesztett pont és tévesztő bólyáinak kitűzése. Az érvényes versenyszabályzat szerint a szerkesztett pont bólyájának térképen ábrázolt tereptárgyon kell lennie. A szerkesztéskor nekem a szerkesztett pont egy ilyen tereptárgy (nagy szikla) közelébe jött ki. Ezek után fel sem merült bennem, hogy a szerkesztéssel ugyan "telibe" talált, de a térképen nem jelölt "tereptárgy" (jelen esetben tiuskó) nem tévesztő bólya. Az ezt a bólyát jelölő versenyzők valószínűleg úgy gondolták, hogy egyébként miért lenne ott a tuskón a bólya, ha nem az az "igazi"? Ez viszont, mint említettem ellentétes az érvényes versenyszabályzattal...

Köbarka Creative Commons License 2015.05.20 0 0 12453

A Dénes Zoli térképe helyenként sokkal rosszabb volt mint a 2004-es Sőtér féle. A Budai hegység túl kijárt. Az említett helyen sokkal több rókavár volt, ezért két könnyebben azonosítható, mellékvölgyhöz közelit választottunk a versenyre.

 

Igazad van, belátom, túlvállaltam magamat. Bizonytalanságom, feledékenységem már látszott az idei eredményekben és idén kifejezetten bántó jelzőket kaptam. Ez így még egy elefántnak is sok. 

 

Az egész verseny valójában a számítógépes munkán bukott meg.

Mindenkitől elnézést kérek.

Előzmény: pavlo41 (12450)
Köbarka Creative Commons License 2015.05.20 0 0 12452

Ez volt a legnehezebb kérdés amit el kellett dönteni, a mostani verseny adminisztratív törlése az idei bajnoki futamok közül. 

Az itiner feladat és hozzátartozó szakaszidőről még aznap döntés volt, mint ahogy a szerkesztés is.

A visszametszés esetében többszöri levélváltás után döntöttünk:

- nem kívántuk a verseny résztvevőinek teljesítményét teljesen lenullázni.

- a szakaszidők törlésére nincs konkrét szabályozás.

A VSZB mindezt megteheti és ezt a döntésüket el is fogom fogadni.

Előzmény: potyoró1969 (12451)
potyoró1969 Creative Commons License 2015.05.20 0 0 12451

Először is köszönjük a kétnapos versenyen való indulás lehetőségét a rendezőknek.

Kérdések:

Ha az itinert kivetted az értékelésből és a hozzá tartozó szakaszidőt is, akkor a visszametszés kivételével az ahhoz tartozó szakaszidő miért nem került törlésre?

A felvetésem kissé túlzó lehet - kérlek ne sértődj meg - az OTTCSB 34. pontja szerint már súrolta az idei bajnoki versenyekből való kizárás lehetőségét. 

 

 

pavlo41 Creative Commons License 2015.05.19 0 0 12450

Szomorú vagyok,kissé sok a törlendő feladat,annyiszor leirtam már,az ellenőrző biró a pályakitüzőtől függetlenül,versenyszerüen/ha szembemenő pályák vannak akkor az ő utvonalukon is/végezze el a pályabejárást,és a pályakitüző fogadja el az észrevételeket.Más:idehaza vettem észre,hogy a később /Dénes Zoliék által helyesbitett térképen/ ábrázolva van a háznyi területú rókavár a 3-as pontunk előtt, illetve a 12-es/jellegfa/mögötti ösvény, amik a régebbi térképen nem voltak jelőlve és komoly megoldási problémát jelentettek számunkra,amit végül is sikerrel megoldottunk./Ezeket valamilyen módon,akár a rajtban egy eligazitó térképen jelölni lehetett volna/Tudom,hogy egyedül nagyon nehéz/főleg 2 napos versenyt/ rendezni és becsülöm a főrendező akarását.Nem irigylem,és remélem a következőkben az idei tapasztalokat leszürve,nagyobb odafigyeléssel és megfelelő segitséggel problémamentes versenyeket-talán mint az egyéni volt-sikerül rendezni.

Köbarka Creative Commons License 2015.05.19 0 0 12449

Az A kategóriák eredményei megvannak. 

Törölve lett az itiner, a visszametszés és szerkesztés feladatoki, valamint az első szakasz menetideje.

 

A-A36 kategória

1. Mátrai Farkasok 36 pont, 2.Katica Tanya 37 pont, 3.Valami Tisza 125 pont, 4.Erőterv 151 pont, 6. BERT-Esély SE 190 pont, 7. Kárpátok Őre 203 pont, 8. Rezét I 235 pont, 9. Sajómenti Cunami 287 pont, 10.Eltájolók 296 pont

 

A50 kategória

1.Tiszagyöngye 121 pont, 2.Mátrai Vadmacskák 132 pont, 3.MVM-3 177 pont, 4.Szabó Mihály 340 pont, 5.Mozgó Bója 344 pont, 6.Bogi 577 pont.

 

A60-A70 kategória

1. Horváthka 26 pont, 2.Katica Tanya 30 pont, 3.Szőke Tisza 65 pont, 4.MVM-2 82 pont, 5.Tiszaf 90 pont, 6.OTSE 293 pont.

 

Gratulálok a győzteseknek.

A részletes eredményeket egyenlőre, csak eredményközlésként e-mail-ben küldöm a csapatvezetőknek. 

Előzmény: Lightblue (12447)
Vargánya 33 Creative Commons License 2015.05.19 0 0 12448

 

 

XII. Hollós Kupa

Tájékozódási Túraverseny

 

Gyalogos természetjáró tájékozódási túraverseny

az Országos Természetjáró Tájékozódási Egyéni Bajnokság 4. fordulója

 

 

Miskolc-Komlóstető

2015. június 7. vasárnap

 

A verseny célja:

 

Lehetőséget biztosítunk arra, hogy a természetjárók kipróbálhassák térképolvasási jártasságukat a terepen és egymással is összemérhessék tudásukat a túraversenyzés álbójákkal és tájékozódási feladatokkal tarkított világában.

A legfőbb cél pedig, hogy minden versenyző élményekkel és sikeresen megtalált bójákkal gazdagodva térjen haza és másnap felkelve jóleső érzéssel gondoljon vissza a mi szeretett Hollós kupánkra. J

Az idén is megmérettethetik magukat a versenyben a Nyílt, Női és Középfokú kategória egyéni versenyzői és a B és C kategória egyéni, valamint csapatként indulói. Bár a kategóriák elnevezései részben változtak a korábbiakhoz képest, de mindenki megtalálja majd a saját jártassági szintjének megfelelő pályát. Legyen az vérprofi versenyző, vagy térképet alig látott kiránduló, mindenki számára izgalmas, élményekben gazdag vasárnapot ígérünk.

 

A verseny ideje:    2015. június 7. (vasárnap)

 

Helyszín:              Miskolc-Komlóstető, Szántó Kovács János u.

(az 50. házszámtól gyalog 900 méterre található a verseny központ, amelybe szalagozás vezet, a zöld sáv turista jelzés mentén)

 

Az első rajt 8:00 órakor, az utolsó 10:00 órakor lesz. Kérjük a lassabb menetsebességgel haladókat, hogy a pálya hossza miatt a korábbi indulási időt válasszák! Keverési idő nincs, minden célba érkezőt értékelünk. Pályabontás: 16:00 órakor!

 

Megközelíthető:

 

Személygépkocsival:        Miskolcon az Újgyőri főtérnél az Agip benzinkútnál D-re fordulva lehet elérni a Komlóstetőre tartó utat, de több megközelítési lehetőség is létezik. Azért előtte mindenki nézze meg egy térképen a keresett helyet. 

 

Tömegközlekedéssel:        Miskolcról az MKV Zrt. menetrendje szerint az Újgyőri főtérről a 19-es vagy a 67-es autóbusszal a Lomb utcai megállónál kell leszállni, onnan szalagozás vezet a verseny központig. http://www.mvkzrt.hu/menetrend

 

Parkolás:                        A Szántó Kovács János út mentén.

 

Rendező:

 

Tiszaújvárosi Sport Club Természetjáró Szakosztálya (3580 Tiszaújváros, Teleki B. út 6.)

 

Versenybíróság:

 

Elnöke:                  Fehér János (Miskolc, Laborfalvi u. 2. 3/3, 3525 ) ' 20-9760-421

                             e-mail: feherj@yahoo.com

Szövetségi ellenőr: Mórocz Imre (Budapest, Szerémi út 33. 3/10.) ' 30-670-5689

                             e-mail: morocz.imre@etv.hu

Pályaellenőrző bíró:         Kókai Péter és Farkas János

Tagok:                   a TSC természetjárói:      Bartók Adrienn, Bánrévi Tamás, Bánrévi Viktória, Hangácsi Heléna, Kaszás Bíborka, Kaszás József, Kemény Mihály,  Nagy Lajos, Szalai Zita, Vargáné Vámosi Marika, Verdó István, Vincze István

Pályakitűzők:         Fehér János (Ny,N) Tóth Éva (K,B,C)

 

A verseny formái és kategóriái:

 

Bontott távú, kötött menetsebességű, felsőfokú egyéni, középfokú csapat- és egyéni versenyzők, valamint alapfokú csapatversenyzők számára rendezett egyfordulós, nappali természetjáró tájékozódási túraverseny.

  • Hollós Kupa „Ny” nyílt, „N” női, „K” emelt középfokú kategóriák tájfutó térképen, tájékozódási feladatokkal megbolondított versenypályák egyéni versenyzők részére, az életkornak megfelelő kategóriákkal. Légvonaltáv: ~7200 m; szint: ~360 m)
  • „B” kategóriák (Középfokú): tájfutó térképen, kevés tájékozódási feladattal megspékelt versenypálya egyéni versenyzők és 2-4 fős csapatok részére. (Légvonaltáv: ~6500 m, szint: ~330 m)
  • „C” kategória (Alapfokú): tájfutó térképen, útvonalleírással segített, bontott távú verseny egyéni versenyzők és 2-6 fős csapatok részére, az időmérő állomások között kötött menetidővel, könnyű természetismereti kérdésekkel. (Táv: ~7200 m, szint: ~250 m)

Életkori kategóriák és menetsebességek:

 

     – 35 év között:  Ny,     N,      K,      B       4 km/h        +1 perc/10m szint

36 – 49 év között:  Ny36, N36,   K36,   B36    3,5 km/h     +1 perc/10m szint

50 – 59 év között:  Ny50, N50,   K50,   B50    3 km/h        +1,5 perc/10m szint

60 – 69 év között:  Ny60, N60,   K60,   B60    2,5 km/h     +2 perc/10m szint

70 –      év között:  Ny70, N70,   K70,   B70    2,25 km/h   +2,5 perc/10m szint

 

korhatár nélkül:

 

C kategória (csapatverseny / 2-6 fő)  2,5 km/h              +2 perc/10m szint

 

A korhatárral jelzett kategóriában indulhat az a csapat, amelyben a csapatlétszám legalább fele a megfelelő korhatárral jelzett korú.

 

Díjazás:

 

Hollós Kupa: a kategóriák I - III. helyezettjei érem és oklevél-díjazásban részesülnek. A kategóriák I. helyezettjei egy évig őrizhetik a Hollós Kupát.

 

A versenyen induló minden nevezett résztvevő kitűzőt kap.

Az eredményhirdetés tervezett időpontja 15:30 óra, de reméljük jóval korábban sikerül majd végeredményt hirdetni.

 

Nevezési határidő: 2015. június 2. kedd

 

Nevezés e-mailben: feherj@yahoo.com

levélben: Fehér János, Miskolc, Laborfalvi u. 2. 3/3, 3525

 

Helyszíni nevezés korlátozott számban, a térképkészlet erejéig lehetséges.

A versenyen minden egyéni kategóriás versenyző egy darab berajzolt, színes nyomdai térképet kap (2014-es helyesbítés, M = 1:10.000, alapszintköz: 5 m). „B” és „C” kategóriás csapatok 2 db berajzolt, színes nyomdai térképet kapnak. Igény szerint az előnevezett csapatoknak további színes, berajzolt térképet 300 Ft/db térítés ellenében biztosítunk, ha azt az előnevezéssel együtt jelezik.

 

A verseny nevezési díja:

 

Határidőre beérkezett nevezés esetén:     800.- Ft/fő

C kategóriában - felnőtt kísérővel - az előre nevezett 10. év alatti gyerekek díjmentesen indulhatnak.

 

Helyszíni nevezés esetén (a térképkészlet erejéig):                1000.- Ft/fő

 

A nevezési díjat a verseny helyszínén, indulás előtt kell befizetni.

 

Kötelező felszerelés:

 

Tájoló, íróeszköz, óra, ivóvíz, elsősegély csomag. Az Ny, N, K és B kategóriáknál körző, vonalzó, szögmérő is. „C” kategóriában a Bükk-hegység térképe ajánlott, valamint a TOTÓ kitöltéséhez „Magyarország nemzeti parkjai” témakörben érdemes elmélyülni. ☺

 

Kiegészítő rendelkezések:

 

Értékelés: a Magyar Természetbarát Szövetség (2010. évi módosított kiadás) szerint.

Óvás: írásban, a versenyző célba érkezését követően a szabályzat szerint, a szabályzat vonatkozó pontjára hivatkozva nyújtható be a versenybíróság elnökéhez az óvási díj egyidejű megfizetésével, amely 1500 pakisztáni rúpia. J

 

A versenyt feladókat is kérjük, hogy a célban jelentkezzenek le, illetve értesítsék a 20-9760-421 vagy 70/373-9214 telefonszámon a rendezőket. A versenyen való induláshoz sportorvosi engedély nem szükséges, a versenyen mindenki saját felelősségére indul. Kártérítés a verseny rendezőitől semmilyen címen nem igényelhető.

 

Szolgáltatások:

 

-          a versenyközpontban csomagmegőrzés, éleslátás ellenőrzés és álbója kezelés igényelhető J

-          a célban folyadék- és kalóriapótlás (zsíros kenyér, ásványvíz, csoki) plusz, amit a szomszéd telken találunk J

-          Kérjük, hozzatok saját bögrét magatokkal!

 

Szállás lehetőség:

 

Szállás lehetőséget garmadával találhat a messziről érkező Miskolctapolcán, de aki a belvárost részesíti előnyben annak a Völgyzugoly Vendégházat ajánljuk (http://www.volgyzugolyvendeghaz.hu/)

 

Kupavédők:

 

Hollós Kupa N kategória: Ozsváth Eszter

Hollós Kupa F kategória: Fodor Péter

Hollós Kupa NY kategória: Mihályi Zsolt  

Hollós Kupa B kategória: Kiss János

Hollós Kupa C kategória: Erős Pista

 

Kérjük a vándorkupákat a verseny kezdetéig juttassátok vissza a Rendezőknek.

 

 

MINDENKIT  SZERETETTEL  VÁR  A  RENDEZŐSÉG ! 

 

 

Lightblue Creative Commons License 2015.05.19 0 0 12447

Megszülettek már a szombati eredmémyek? :)

Előzmény: Köbarka (12437)
Vargánya 33 Creative Commons License 2015.05.18 0 0 12446

Érkezik :) 

Előzmény: sörösmókus (12445)
sörösmókus Creative Commons License 2015.05.18 0 0 12445

Lesz a Hollósnak kiírása is,vagy érjük be Zsülikével?

Előzmény: Vargánya 33 (12422)
bak-ancs Creative Commons License 2015.05.18 0 0 12444

Szólok, hogy a turaverseny.dmtr.hu honlappal jelenleg technikai gondok vannak - egy szoftver frissítés során egy régebbi verzió került visszatöltésre, amihez nem férek hozzá. A probléma elhárításán (remélem...) dolgozik a vállalkozó.

 

potyoró1969 Creative Commons License 2015.05.15 0 0 12443

IX. NAPERNYŐ KUPA (A, B)

és

                                                                 Kolacskovszky Lajos emlékverseny (C)

 

NAPPALI GYALOGOS TERMÉSZETJÁRÓ TÁJÉKOZÓDÁSI CSAPAT TÚRAVERSENY

Országos Felsőfokú Csapat Bajnokság 5. fordulója

Országos Középfokú B kategóriás Csapat Bajnokság  10. fordulója

VERSENYKIÍRÁS

2015. június 6. (szombat)

 

A verseny célja:

 

Versenyzési lehetőség biztosítása a bajnokságba benevezett  és mindazon egyéb versenyző részére, akik fel akarják mérni tájékozódási felkészültségüket tájfutó térkép használatával. A résztvevők megismerhetik a parádi Mátra természeti szépségeit. A különböző pályákon minden induló megtalálhatja a képességeinek megfelelő nehézségű pályát, melyen kipróbálhatja képességeit.

 

A verseny helye és ideje:


Parádfürdő, Ilona-völgy, EKF Gyakorló Iskola, Erdei iskolája (GPS: É 47,904773°  K 20,052500°). 
2015. június 6. (szombat)

Rajt 8:00-tól 11:00-ig folyamatosan. Kérjük a lassabb menetsebességgel haladókat, hogy a pálya hossza miatt a korábbi indulási időt válasszák! Keverési idő nincs, minden célba érkezőt értékelünk. Pályabontás: 17:00 órakor!

 

Megközelíthető: Gépkocsival: Parádfürdő elején (Recsk felől jövet), Ilona-völgy felé balra bekanyarodva, innen 2300 m, itt balra füves réten parkolás, majd a réttel szemben, fel dózer úton  gyalogosan a rajtba kb: 100 m.   

Helyközi buszjárattal: Parádfürdőig, majd Ilona-völgyön gyalogosan 2400 m.

 

Rendező:

Kárpát Egyesület Eger, a Heves Megyei Természetbarát Szövetség támogatásával.


Nevezést az alábbi elérhetőségek valamelyikére kérjük jelezni:

 

„A” „B” kategóriák:                                      
Bóta Attila

          Cím:            3300. Eger, Tévesztő köz 3.

          Tel:              36 /322–862        20/9651 - 432

          E-mail:        botaattila1969@gmail.com

 

 

„C” kategóriák:

Benkó Zsolt

         Cím:           3300. Eger, Vízimolnár u. 3. VIII./24.

         Tel:            36/428-247       30/5014-826

         E-mail:       benko.zsolt59@gmail.com

 

 

Nevezési határidő: 2015. június 1.  24:00.  /csapatnév, kategória,  hány fő, esetleges plusz térkép igény,  gulyáslevest kér-e, szállásigény megjelölésével/           


A verseny nevezési díja:

  1. határidőre beérkezett nevezés esetén felsőfokú kategóriában (A)                                                      800.- Ft/fő

          határidőre beérkezett nevezés esetén közép és alapfokú kategóriában (B-C)                                      500.- Ft/fő

  1. határidőn túli nevezés esetén mindenkinek (illetve a helyszínen)                                                      1000 Ft/fő

A nevezési díjat a verseny helyszínén, indulás előtt kell befizetni.

A jó előkészítés érdekében kérjük a határidő pontos betartását!

A díj magában foglalja felsőfokú kategóriákban (A) 2 db eredeti, berajzolt, kiszúrt színes tájfutó térképet (B és C kategóriákban csak 1 db), egyedi kitűzőt és étkezési szolgáltatásokat, gulyás kivételével.

Plusz berajzolt, kiszúrt színes  térképigényt csak előzetes nevezés esetén tudunk teljesíteni  +400 Ft/db áron.

Versenybíróság:


Elnöke: Bóta Attila                                                         


Tag: Benkó Zsolt

Ellenőrző bíró:   Siller Milán

 

Szövetségi ellenőr:      Horváth András

                                      Tel: 30/3112748                        
                                      E-mail: horvath@microsec.hu


A verseny formája és kategóriái
:

 

Bontott távú, kötött menetsebességű, felső, közép és alapfokú, egyfordulós, nappali, természetjáró, gyalogos tájékozódási csapat túraverseny.

„A”,  A/36”,  „A/50” és „A/60-A/70” kategória:

   Felsőfokú (2-4 fő) tájfutó térképen, (helyesbítve 2014-ben) M=1:10000 méretarányú, alapszintköz 5 m,
tájékozódási feladatokkal nehezített verseny. Az A-A/36 kategóriák azonos pályán haladnak, de különböző menetsebességgel. Az A-50,  A/60-A/70 kategóriák is közös pályán versenyeznek, de különböző menetsebességgel.

Táv: „A-A/36” kb. 8 km, Szint: kb. 350m  „A/50”  „A/60-A/70” kb. 7  km, Szint: kb. 300 m

„B ” kategória:

   Középfokú, (2-4 fő) tájfutó térképen, (helyesbítve 2014-ben) M=1:10000 méretarányú, alapszintköz 5 m, kevesebb tájékozódási feladattal nehezítve. A csapat összetétele életkori megkötésektől független.

Táv: kb. 8 km, Szint: kb. 350 m


 „C” kategóriák:

 

       „C-14” ( mindenki 14 év alatti)

Alapfokú, (2-4 fő) tájfutó térképen, (helyesbítve 2014-ben) M=1:10000 méretarányú, alapszintköz 5 m, az állomások között kötött menetidővel, szöveges útvonalleírással segített (alapfokú tájékozódási tudás szükséges). Egyszerű tájékozódási feladatok lehetnek. Táv: kb. 4 km, Szint kb. 100 m.

     

       „C+14” (legalább 1fő 14 év feletti, akár felnőtt is lehet)

Alapfokú, (2-4 fő) tájfutó térképen, (helyesbítve 2014-ben) M=1:10000 méretarányú, alapszintköz 5 m, az állomások között kötött menetidővel, szöveges útvonalleírással segített (alapfokú tájékozódási tudás szükséges). Egyszerű tájékozódási feladatok lehetnek. Táv: kb. 5,5 km, Szint kb. 250 m.

 

A verseny díjazása:

 

A felsőfokú kategóriák első helyezettjei elnyerik a 2015. évi Napernyő Vándor Kupát.  Középfokú kategória győztes csapata örökös serleget kap, az alapfokú kategóriákban az első helyezettek vándor serleget kapnak. Minden kategóriában az I-III. helyezettek érmet és oklevelet kapnak.




Kupavédők:


A kategória: Katica Tanya Zöldpont (visszahozta)
A 36 kategória: Eltájolók
A 50 kategória: Rezét III.
A 60-70 kategória: Kőbányai Barangolók

 

C kategóriák: Balassi Bálint Ált. Isk. /2 db. kupa/



Kérjük a vándorkupákat a verseny kezdetéig bevésetve juttassátok vissza a Rendezőknek!

 

 

 

Eredményhirdetés:


A verseny napján a verseny központban, várhatóan 16:30-kor lesz. A különböző kategóriák az induló csapatok létszámtól függetlenül, külön lesznek értékelve.



További tudnivalók
:


A verseny értékelése az érvényben lévő MTSZ versenyszabályzata  szerint történik.

Óvás írásban, az eredmény kifüggesztését követő egy órán belül nyújtható be a versenybíróság elnökéhez, az óvási díj 3000,- Ft egyidejű befizetésével.

A versenyen való induláshoz sportorvosi engedély nem kell, mindenki saját felelősségére indul!

Étkezési szolgáltatások: célba érkezést követően: hagymás, zsíros kenyér, csoki, tea.

Bográcsgulyás 650 Ft/adag igényelhető. A nevezés megküldésekor kérném előre jelezni.

 

Kötelező felszerelés:

Laptájoló (ÉK-i rendszerű 360o-os ), óra, íróeszköz.

Szerkesztési eszközök (körző, vonalzó, szögmérő), Alapfokú kategóriákban szerkesztési eszköz nem kell!

 

Szállás:

Lehetőség van a helyszínen a verseny előtti és utáni éjszakára szállást foglalni, kőházban, komfortos: 2200 Ft+ IFA/fő (ha hozol ágyneműt, hálózsákot lepedőt), 2700 Ft+IFA/fő (ha ágyneműt a szállásadó ad).  Szállásigényt előre kérnénk jelezni a nevezés megküldésekor. Összesen: 16 fő részére van szállás.


 

 

Szeretettel várunk minden együtt barangoló, ösvénytaposó természetjárót!

 

Rendezőség

 

 

kokesz44 Creative Commons License 2015.05.14 0 0 12442

A Bagolyosról pályakitűzői szemmel!

Először is gratulálok a résztvevőknek.

A versenypálya kialakításánál az egyik fő szempont az volt, hogy a lehető legtöbb esetben kínáljon az átmenetek megválasztásához alternatívákat. Akár az utak, növényzet de még a napszak ellenére a domborzat követésével. Továbbá ne a kínos keresgélés legyen a döntő tényező, hanem az optimális útvonalválasztásé legyen a fő szerep.

A kijelölt feladatok az éjszakához képest is azonos nehézségűek legyenek a nappal már megszokottakhoz képest. Itiner, irányfésű, távolságmérés, -irányszőgméréssel kombinálva. Tévesztőket pedig csak azokon a pontokon használtam ahol az éjszakára való tekintettel is korrekt módon lehet tájékozódni azokat beazonosítani. A pályák kijelölése és a pályavezetés terveit Albival egyeztetve az Ő tanácsait is figyelembe véve alakítottam illetve jelöltem, mértem ki. A stekkeléseket ezen szempontok figyelembevételével raktam ki. Mici és barátai –leendő versenyzők- pedig a munka ünnepét megelőző éjszaka végig mentek teljesen felállított Nyílt A, Női pályán. Ugyan akkor én is kint voltam és különös gonddal tekintettem jó néhány pontra s annak közvetlen környezetére is. Alapvetően arra voltam kíváncsi, hogy mennyire lehet a térkép és a terep azonosságát érzékelni. Az igazat megvallva a bejáráskor sokkal „világosabb” volt az éjszaka, mint a versenyen, de a jellegfák, a jelleghatárok, de még a domborzat kontúrjai is lekapcsolt lámpák mellett jól kivehetőek voltak. A verseny éjszakáján, noha sokkal felhősebb volt az ég, mind ezek ellenére nem gondoltam, hogy ez nehézséget fog okozni.

Pedig okozhatott, mint az utólag kiderült. No de sorjában!

Ismert, hogy nem tartozok az itiner Fan –ok közé, ezért különös gonddal mértem és jelöltem ki! Mici, Albi is végig ellenőrizte a rajzot és magát az útvonalat is. Az már más kérdés, hogy egy csomópont jel felcserélődött egy sima útelágazás jellel. Sajnos! A legnagyobb baj, hogy egyikünk sem vette észre. Én ellene voltam az első időszakasz idejének törlésének, de tudomásul vettem Albi állásfoglalását, ugyan akkor közzé teszem ellenérzésemet, mivel meggyőződésem, hogy nem itt kerültek jelentős időhátrányba a versenyzők, hanem egy későbbi pontnál, egy rókavár pontnál. Tudom, hogy nappal más, mint éjjel sőt! A rókavár kotorék dombja tisztán kivehető volt, ugyan akkor el kell ismerni, hogy nem kimondott luk, hanem az erdész által kiásott kis gödör volt tulajdonképpen, éppen ezért, a bóját nem az aljára, hanem a sík magasságából egy negyednyi magassággal följebb lett elhelyeztem el. A tereptárgy viszonylag egy lapos domboldalon volt, de úgy okoskodtam, hogy a pontot támadni a 70-75 méter távolságra található nyeregből könnyedén lehetséges még durva iránymenettel is, vagy a távolság mérésével. De bíztam abban is, hogy esetleg közeli élő rókavár is segítheti a versenyzőt.

Hát így utólag jobb, hogy nem halhattam a spontán reagálásokat, véleményeket.

A két gerincen lefutó pontok kihelyezése meglepő módon okozott problémát a versenyzőinknek, hol ott mind a két esetben a tévesztők kihelyezése kizárhatóvá tette véleményem szerint a helyes pontokat. A 4. pontnál a nyeregben a jelleghatáron és a gerincen illetve a gerinc szélén elhelyezettek markánsan felismerhetőek voltak. A 7. pont esetében pedig két lehetőség is adott volt az ÉK –i pont azonosítására egyik a közel É-ra található fekete x (betonoszlop) –tól vett irány, vagy akár a tőle Dk-re található kúpról mért távolság.

Az utolsó két ellenőrző pont tekintetében a majdnem Ny- ra található jellegsaroktól vett irány és távolságmérés a biztos pontfogást hozhatta. Az utolsó pont esetében a K-i jelleg sarok, illetve a kis kúp széle volt a helyes pontfogás. Persze más- más kategóriáknak. Volt észrevétel a kissé pontatlan kiszúrás tekintetében, de a terepi pont elhelyezés még éjszaka is korrigálható volt.

Végezetül egy kulisszatitok. Ha jól emlékszem a nyílt A, női kategóriák 11. pontjánál a mezőny a baloldali pontokat fogta –elmondásuk szerint, a mi etalonunk szerint tévesen! Előzetesen mind a stekkek sorszáma mind a kihelyezett szúróbélyegzők sorszámai is azonosak voltak. Éjszaka Micivel kimentünk - itt köszi Janónak és Wolfinak a mentésért, mert hogy fennakadtunk a VW-vel a homokon, -és a pontok stekk kódjait és a szúróbélyegzők kódjait is a felvezetőnk szerintieknek láttuk. Másnap reggelre mind a stekkódok, mind a szúrók felcserélődtek. Lehetséges, hogy a stressz ami az elakadás okozott, láttatta velünk másképpen a kódokat.

Befejezésül köszönöm a résztvevőknek, hogy jelenlétükkel megtisztelték a versenyt és értékelték a befektetett munkát.

bak-ancs Creative Commons License 2015.05.11 0 0 12441

Még annyit kiegészítésül, hogy ez az eredmény úgy született, hogy az első szakasz menetidejét kivettük az értékelésből a hibásan megadott itiner miatt (magát a feladatot viszont nem, mert egy kis fejtöréssel hamar rájött mindenki, hogy mi a megoldás - aki pedig hibázott, az sem azon a helyen, ahol a hiba volt).

 

 

Előzmény: hitetlenkedő (12440)
hitetlenkedő Creative Commons License 2015.05.11 0 0 12440

Kedves Versenyzők!

 

A Bagolyos Bakancsos Kupa helyszíni nem hivatalos végeredménye:

Női kategória: 1. Ozsváth Eszter (276), 2. Tóth Éva (371), 3. Csarnai Béláné (569).

 

Nyílt kategória: 1. Döme Géza (128), 2. Bóta Attila (130), 3. Siller Milán (135), 4. Volf István (137), 5. Fehér János (140), 6. Hársy István (157), 7. Horváth András (166), 8. Fodor Péter (188), 9. Komoróczki András (201), 10. Mórocz Imre (224), 11. Sándorfalvi János (242), 12. Dr. Tóth Alexandra (263), 13. Vályi Nagy Károly (302), 14. Gelányi Zoltán (383), 15. Csihi János (400).

 

Középfokú kategória: 1. Bugyi Zsolt (nem bajnoki) 2. Verdó István (413), 3. Barát László (426), 4. Bartók Julianna (535), 5. Bánrévi Tamás.

Előzmény: potyoró1969 (12438)
bak-ancs Creative Commons License 2015.05.11 0 0 12439

Azt reméltem, hogy hitetlenkedő felteszi :-), de gyorsan akkor a részeredmény a neked jó hírrel. A nyíltban csak az első öt sorrendje (a többire most fejből nem emlékszem):

1. Döme

2. Potyoró

3. Milán

4. Volfi

5. "Az idei bajnok"

 

Előzmény: potyoró1969 (12438)
potyoró1969 Creative Commons License 2015.05.11 0 0 12438

Paksi éjszakairól kérhetnénk eredménylistát?

Köbarka Creative Commons License 2015.05.08 0 0 12437

Szeretettel várunk mindenkit május 16-17-i hétvégén a Kőbányai Tájékozódási Hétvégén.

 

Jövő héten a Köbányai Barangolók SE és a Kőbányai Természetbarát Szakbizottság kétnapos tájékozódási hétvégét rendez a
Hármashatárhegyi vitorlázó reptér elötti ún. Macis parkolótól Vadaskert, Kecske-hegy, Gugger-hegy térségében.


Szombaton a Kőbányai Barangolók Kupa néven az ország legjobb felsőfokú és középfokú csapatainak találkozója
mellett a Budapest Bajnokság középfokú és alapfokú bajnokságának résztvevői is összemérhetik tudásukat.

A családi csapatokban induló gyerekek részére a versenypályán koruknak (6 és 12 éves bontásban) megfelelő önálló
feladatokat kapnak és megoldásukat külön dijazni fogjuk. A versenyközpont mellett a gyerekeket a Macis játszótéren hinták, mászóka, libikóka, kis mozdony, esőház és nem utolsó sorban a parkoló névadója, egy maci várja.

Vasárnap az országos természetjáró tájékozódási egyéni bajnokság 4. fordulója és a hagyományos pontbegyűjtős Köbánya Kupa kerül megrendezésre.

Mindkét napon lesz tájékozódási futás (Vizsla Kupa, Silvanus vasárnap) is, amelyen az érdeklődők tudásszintjüknek megfelelő pályákon kipróbálhatják tájékozódási gyorsaságukat, ugyanakkor a tájékozódási futók is izelítőt kaphatnak a tévesztő bójás versenyekből.

A versenyek kiírásai a következő linkeken érhetők el:
http://turaverseny.dmtr.hu/

Köbarka Creative Commons License 2015.05.04 0 0 12436

 III. Kőbányai Barangolók Kupa

egyéni gyalogos természetjáró tájékozódási túraverseny

2015. évi OTTEB. 3. fordulója

 

Versenykiírás     (kivonat)   

  

A verseny időpontja:    2015. május 17. vasárnap

 

Versenyközpont (jelentkezési hely), rajt:

Budapest, II. kerület Görgényi út, Macis parkoló.

 

Jelentkezés, nevezés, regisztráció   8 óra 30 perctől 10 óráig.

Az első rajt tervezett időpontja:         9 óra   

Tervezett utolsó  rajt:                        10 óra 30 perc      

Az eredményhirdetés várható időpontja 14 óra.

           

A verseny formája: gyalogos, egyfordulós, bontott távú, kötött menetsebességes, nappali, természetjáró tájékozódási túraverseny, egyéni versenyzőknekk.

 

Kategóriák:   

A kategória, felsőfokú, bárkinek, korosítással

N kategória, felsőfokú, női versenyzőknek, korosítással

K kategória, középfokú, bárkinek korosítással

            Pályaadatok egységesen minden kategóriában:  táv: 4.140 m, szint 275 m

 

Térkép:   

2014-ben helyesbített színes, tájfutó térkép, M = 1:10.000, alapszint köz 5 m.

 

Értékelés:  A versenyt a 2010-ben kiadott Versenyszabályzat előírásainak megfelelően rendezzük és értékeljük.

 

Eltérés a Versenyszabályzattól: A versenyen Sport Ident időmérő rendszer lesz használva. A személyzet nélküli időmérő helyek bójakódjait előre megadjuk. Érintéskor az addigi szakasz előírt ideje lezárásra kerül. Sietésért a versenyzők nem kapnak hibapontot, minden megkezdett perc egész percnek számít. A személyzettel működő időmérőnél pihenőidőt biztosítunk.

 

Díjazás: A kategóriák első három helyezettje éremdíjazásban részesül. A kategóriák legkisebb pontszámot elért versenyzője elnyeri a „Kőbányai Barangolók Kupa 2015 egyéni” serlegét.  

 

A versenyzéshez szükséges felszerelés: tájoló (ÉK-i rendszerű, 360 fokos), íróeszköz, óra, (stopper), szögmérő, vonalzó, kalkulátor és Budai-hegység turista térkép.   

Ajánlott felszerelés: elsősegély csomag, ivóvíz, hosszúnadrág.

 

Nevezés:     

Előzetes nevezés elektronikus levélben lehetséges a versenybíróság elnökének címére.

Előzetes nevezési határidő:          2014. május 12. 24 óráig 

 

Egyéb információk:

Óvás a Szabályzat 22.3. pontjának előírásai szerint. Óvás díja: 3.000,- Ft / téma.

Dugóka bérleti díja 200 Ft/db, elvesztése esetén a kártérítés díja 8.500,- Ft  Kérünk mindenkit, hogy dugóka igényét a nevezéskor jelezze, illetve dugóka számát előre adja meg.

Indulási idő a szombati versenyen előre kérhető írásban a célban kitett nyomtatványon.

A verseny napján párhuzamosan kerül megrendezésre a Budapest Bajnokság Kőbánya Kupa elnevezésű pontbegyűjtős versenye és a Silvanus SE vasárnapi tájfutó edzése. A pontok részben átfedik egymást. Kérjük figyeljétek a tájékoztató táblákat.

A terep kisebb részben szenvedet fagykárt, a pálya tervezésekor igyekeztünk kikerülni.

A parkolóban mobil WC kerül elhelyezésre.

 

Versenyrendezőség

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!