Keresés

Részletes keresés

rainman Creative Commons License 2004.03.26 0 0 3104
Nálunk az A törvényű kódolás a szabványos.

56K körüli kapcsolódási sebesség csak akkor érhető el, ha a teljes összeköttetésben egyetlen kódolás/dekódolás van.

Ha már kettő, akkor a kapcsolódás elméleti maximuma a 33.6K lesz.

Előzmény: Latya (K.L.) (3101)
rainman Creative Commons License 2004.03.26 0 0 3103
jelenleg a http://web.axelero.hu/fae/netokt

címen érhető el.

Ez sem a végleges helye, vélhetőleg költözni fog, ha megegyezem azokkal, akik fix helyet adnának neki.

Na meg még volna mit dolgozni rejta jócskán

Előzmény: scratch (3100)
Latya (K.L.) Creative Commons License 2004.03.26 0 0 3102
bocs. helyesen alaw és mulaw
Latya (K.L.) Creative Commons License 2004.03.26 0 0 3101
Műszaki Guruk! Adott egy digitális alközpont. Analóg mellékről modemmel felhívom az internet szolgáltatót, és a következőket tapasztalni:
1. ISDN fővonalon keresztül kimenve gond nélkül összejön a kb. 56 kbps sebesség.
2. Analóg fővonalon keresztül csak 28 kbps sebeség jön össze. ( Az analóg fővonalra csatlakozva -azaz a PBX et kihagyva- viszont a sebeség szintén 56 kbps körüli.

Más, de gyaníthatóan ugyanarra a dologra visszavezethető jelenség: Ha SDH berendezésen bérelt 2 huzalos telefon áramkörön keresztül "kihelyezett " telefonvonalról modemezek a sebesség szintén csak kb 28 kbps. De ha ugyanezen telefonvonalhoz az átviteli berendezés kihagyásával csatlakozok ( magyarul onnan, ahol a vonal indul), akkor kb. 56 kbps. a sebesség.

Mi a csudáért? Vagy a dolog az analóg/digitális konverzióval meg az ő 64 k-s mimntavételezésével függ össze? Szóval ez egy nyilvánvaló elméleti dolog, amit én szégyen nem tudok, vagy csak valamilyen rossz beállítás? ( A PBX A-low meg "mű"low beállításban is ki lett próbálva , bár ez az analóg trönk esetében szerintem nem igazán számít. Digitálisnál viszont számított, A-low esetén jó volt, mű low esetén csak fele sebeség)
PLS help!

Előzmény: Törölt nick (3099)
scratch Creative Commons License 2004.03.25 0 0 3100
Sziasztok!

Volt egy oldal, hova a különböző net telepítések, és beállítások voltak összeszedve, ez volt a régi címe: http://web.axelero.hu/fae/ de ez már nem müködik. Nem tudjátok, most hol működik ez a oldal?

Törölt nick Creative Commons License 2004.03.24 0 0 3099
Szervusz!

A Banknál említetted, hogy ISDN NT-ről kívánsz betárcsázni??!! Mert NT csak NT-vel vagy ISDN modemmel tud adatkapcsolatba lépni.

Ha félreértettem és analóg (POTS) porton keresztül analóg modenmmel közlekednél, akkor: más számokra a modemet letesztelted?!

Megpróbáltad egy mute-os kihangosíthatós telefonnal paralell meghallgatni, mi történik? (thang - kitárcsázás - ÉS Foglaltsági hang, vagy modemhanng vagy SIT (trilla) vagy bemondás?)

És milyen kiadású ez az NT? Mert volt egy széria (kb 1-1,5 éve, az USB-s) amelyik effektíve tévesztette a DTMF hívásokat (POST-en).

Ha gondolod, magánban keress meg, rpmaus@freemail.hu vagy rpmaus@mail.datanet.hu címeimen és megoldjuk!

Üdv!

Maus Róbert
mikimaus

Előzmény: Gyedmaroz (3098)
Gyedmaroz Creative Commons License 2004.03.19 0 0 3098
Egy Intracom NetModdal vannak gondjaim. Bankhoz akarok betárcsázni, de nem mindig jön össze. Most például ha megpusztulok se. Bank állítja, hogy náluk minden rendben. Elvileg nálam is, semmit nem állítottam át, semmit nem piszkáltam. Mondják még, hogy biztosan a telefonvonal. Nézem a modem naplóját, s ami laikusként feltűnik az a következő: "Alacsony a CTS a modem inicializálásakor". Ez okozhat olyasmit, hogy nem bír létrejönni a két gép között a kapcsolat?
Latya (K.L.) Creative Commons License 2004.02.22 0 0 3097
Kösz, de nekem a programozás kellett volna, de már valaki elküldte nekem innen a fórumról.
Előzmény: DuDoR (3096)
DuDoR Creative Commons License 2004.02.16 0 0 3096
> Bocsi, de valakinek nicsen meg a KX-T 308 manual-ja? pdf-ben?

Nézz el ide:
http://www.bell-tron.hu/leir.htm

Előzmény: Latya (K.L.) (3084)
Törölt nick Creative Commons License 2004.01.28 0 0 3095
Hát kár volt így belebabrálniuk! Inkább meg kellett volna ismételni a BEJELENT-et a 8888-ra! Ui. a 8888 és a 888800 (utóbbi a kör-sms kezelés) felé köüldött SMS-ek ingyenesek, azaz ha 10-szer egymás után elküldöt a BEJELENT-et, akkor legjobb esetben 1-szer visszaigazol (felvett a listára) majd 9-szer közli, hogy már rajta vagy a listán :-D
És ezzel a BEJELENT-KIJELENT (és olvasd el a többit a HU-ban, azzal, hogy az alábbi eltérések vannaka gyakorlatban:

'CIMLISTA' helyett(!) 'UJ LISTA'
'LISTATORLES' helyett 'LISTA TORLES'

A használható KULCSSZAVAK egyébként még:

8888-ra:
KIJELENT
BEJELENT
ATIRANYIT

888800-ra
UJ LISTA
MEGMUTAT
HELYZET
LISTA TORLES
BETOLD
KIVESZ
KULD
ELOSZT

üdv.
Maus Róbert
mikimaus

Előzmény: Törölt nick (3094)
Törölt nick Creative Commons License 2004.01.26 0 0 3094
Mikimausnak és Rainmannek köszönöm az SMS ügyben írt válaszokat, sajnos a hiba oka nem derült ki. Az SMS-központban kézzel állították be, hogy fogadhassak SMS-t, ugyanis a bejelentkezés nem érkezett be hozzájuk. Most minden megy.
rainman Creative Commons License 2004.01.25 0 0 3093
Na most mihez képest lassú?

Mondjuk egy 14400-s analóg modemhez képest? - A napokban találkoztam olyannal is ám!

Előzmény: Hamamatsu (3092)
Hamamatsu Creative Commons License 2004.01.25 0 0 3092
Nagyon lassú ez az ISDN...é
Előzmény: rainman (3090)
Hamamatsu Creative Commons License 2004.01.25 0 0 3091
Nagyon lassú ez az ISDN.
Előzmény: rainman (3090)
rainman Creative Commons License 2004.01.25 0 0 3090
Ha az Ascom eurit 25-öt használod SMS fogadásra, akkor szerintem érdektelen az NT típusa.
Előzmény: Törölt nick (3089)
Törölt nick Creative Commons License 2004.01.25 0 0 3089
mikimaus! Köszönöm a választ. Mindkét irányba megy a hívószámkijelzés. Az elejétől hallom az egész szöveget (Önnek .... stb.), szerintem meg sem próbálja felvenni a telefonnal a kapcsolatot.
Amikor segítséget kértem az 1212-ről, a 143-ról, meg az sms-központtól, egymáshoz küldözgettek, aztán megállapodtunk, hogy munkaidőben szakembertől kérjek segítséget. Lehet, hogy a fali NT-ben kell valamit állítani, hétfőn kiderül.
Előzmény: Törölt nick (3088)
Törölt nick Creative Commons License 2004.01.25 0 0 3088
Üdv!

A 8888-ról sokszór fél-egy óra múlva (sem) érkezik meg a nyugta!

Az Eurit25-nél 41/20202 a beírandó, ez rendben van:-)

Az nem fér az én NAGY (!) fejembe, hogy HA az üzenetközpont száma benne van (Gateway1!) akkor nem is szabadna - szerintem - megmukkannia készüléknek, mivel SMS-t akar fogadni.
Persze az előbb kipróbáltam és ezt elfelejtettem megnézni (mert van olyan kütyü, amibe 202020 írandó és nem akartalak félrevezetni fejből) - lehet, hogy ha nem kap érvényes FSK jelet (SMS adat) akkor elkezd csengetni, bár ez azért lenne érdekes, mert közben már ő beemelt és így nem az elejétől hallanád a szöveget (vö. amíg elkezd csengetni az kb 2 sec és legalább 1 sc mire felveszed).
HA ez történik (azaz nem a szöveg elejétől hallod a hangposta rendszer jelentkezését, vagyis nem az üzeneted magát mert az sokklal később jön) AKKOR nem rögzített még a rendszer az SMS-képes készlékkel fogadásra képes listában.
Az SMS-segélyszámon (Hétköznap 9-16 között! Mertutána "csak" ügyeletes lányok vannak Budapestről, akik nem férnek hozzá az admin területekhez! Hibát fel tudnak venni és nagyon segítőkészek, de fizikailag nem ott vannak, mert a Hangposta csapat és a Fix-SMS csapat Pécsen - ha rossz helységnevet írtam, akkor bocs: nem belső emberke vagyok - székelnek!).

HA viszont megsem próbál SMS-t fogadni, akkor passz. A hívószámkijelzés amúgy megy FELÉD?!

Üdv.
Maus Robi
mikimaus

Előzmény: Törölt nick (3087)
Törölt nick Creative Commons License 2004.01.25 0 0 3087
Sziasztok! NT1+2ab és swissvoice (ASCOM) Eurit 25-tel szeretnék sms-ezni. A küldés már megy, de a fogadás nem, mindig csak csönget és a géphang felolvassa. Előzetesen beállítottam az üzenetközpont számát 06 41 20 20 2-re, majd bejelentkeztem az sms-központba a BEJELENT szó elküldésével a 8888-as számra. Elvileg kellett volna kapnom visszajelzést, de nem jött. A 06 80 53 53 53-on nem tudtak segíteni, azt mondták, hogy a készüléken kellene valamit állítani. (A hívószám kijelzés működik.) Tudnátok valamit javasolni? A válaszokat előre is köszönöm!
Latya (K.L.) Creative Commons License 2004.01.25 0 0 3086
Hát igazából pdf-ben szerettem volna, mert megígértem valakinek, hogy elküldöm. Viszont a fénymásolós megoldás elég macerás....Hétfőn szétnézek a m.helyemen lehet hogy megvan pairon nekem is valahol. Ha nem akkor -ha felajánlásnak vehetem-megbeszélhetjük a dolgot. Mindenesetre köszi.Izé a fiók mélyén nincs valakinek egy kaputelefon adapter hozzá? Esetleg 2/5-ös busz rendszerkészülékből 1 darab?
DuDoR Creative Commons License 2004.01.24 0 0 3085
> Bocsi, de valakinek nicsen meg a KX-T 308 manual-ja? pdf-ben?

Fénymásoló megoldás nem jó? :)

Egyébként a http://panasonichelp.com/ -on sok minden fent van, bár komplett doksi nincs az igaz.

Előzmény: Latya (K.L.) (3084)
Latya (K.L.) Creative Commons License 2004.01.23 0 0 3084
Bocsi, de valakinek nicsen meg a KX-T 308 manual-ja? pdf-ben? A neten hajkuráztam, de csak 1 orosz nyelvüt leltem. A többi mind a KX-TA sorozaté...:(
rainman Creative Commons License 2004.01.22 0 0 3083
Lehet, hogy ezen apró részet elkerülte a plecsnitevők figyelmét? Alapvető szabványoknak megfelel, nem összeférhetetlen(!!!) a hálózattal, tehát mehet rá a plecsni! Ja! hogy egy apróságban nem teljesül a magyar szabvány?
Kötelező-e minden modemnek értelmeznie a CLIP-t? minden bizonnyal nem. Ez egy ráadás szolgáltatás a modem részéről (ami adott esetben nem funkcionál). Lám, az én billentyűs telfonkészülékem sem jelzi ki a hívó számát, sőt SMS-t sem képes fogadni, mégis van rajt' hologramos cimke.

A modemforgalmazók is vélhetően mellékesnek tekinthetik ezen funkciót, ha egyszerűen képtelenség infót találni a neten ezügyben.
Pedig: Lám Neked éppen ez lenne a fontos...

Előzmény: szilva (3082)
szilva Creative Commons License 2004.01.22 0 0 3082
RING+ és RING* értelmes infot jelent 1 vagy több sorban, azt lent írtam is. A bajom leginkább az, hogy magyar plecsnis, elvileg honosított modemekkel is ezt az arányt értem el (3-ból 1).
Előzmény: rainman (3081)
rainman Creative Commons License 2004.01.22 0 0 3081
Ahol error jön válaszként, ott nincs mit keresni, szerintem.

Amire pl ring+ vagy ring* jött, ott vélhetőleg rendelkezésre áll valahol a kiegészító info, talán valamely S regiszterben (?).
Végigkérdezni az összes regisztert, hátha valahol fellelhető a hívó száma! (csak tipp!)

lentebb volt infó konkrét működésról, valami belső modemnél(?).

Talán nem reménytelen a dolog!

Előzmény: szilva (3080)
szilva Creative Commons License 2004.01.22 0 0 3080
Nos, megvizsgáltam a 4 modemet, készítettem egy táblázatot a modemek által adott válaszokról:

modem MT56 RW336 Dialc56 Microc56
-----------------------------------------
at#cid=? ERROR 0,1,2 0,1,2 0,1,2
at+vcid=? (0-2) ERROR ERROR ERROR
at+gci? ERROR ERROR ERROR ERROR
cid=0 RING RING RING RING
cid=1 RING RING RING+ RING
cid=2 RING RING RING* RING

A modemek (mind külső, RS232-es típus):
MT56: MultiTech MT5634ZBA/V90
RW336: Noname 33.6 Rowckwell chipset (OR-336SAR)
Dialc56: Dialcom 5614MVA
Microc56: Microcom DeskPorte 56k

Az MT56 kivételével minden modemen címeres hologramos plecsni van alul, azaz illene honosítottnak lenniük (az MT56 - számomra érthető okokból - elképzelhető, hogy nem honosított).

A táblázat alsó 3 sora a különböző CID beállításokhoz tartozó, rátelefonáláskor adott választ mutatja, a RING+ esetén több sorban, formázottan jöttek az infók, RING* esetén 1 sorban egy hosszú stringben. Látható, hogy egyedül a Dialcom 56k-s modeme adott a RING után többletinformációt, az összes többi - noha megérti a CID parancsokat - nem volt képes értelmezni a hívószáminformációt. Ezt elég elszomorítónak tartom, látható, hogy úgy kell vadászni a megfelelő modemre.

Előzmény: szilva (3079)
szilva Creative Commons License 2004.01.21 0 0 3079
Az országkódot nem kérdeztem le. Az S0-ban természetesen 0 van és egy terminálprogiból matattam a modemeket.

Talán írtam itt lejjebb, hogy a MultiTech-ről találtam doksit és ott "U.S. caller id support" megjegyzés van mellette. Azt nem tudom, a US-ben milyen módon küldik a caller id-t, de valahol a neten láttam egy táblázatot, és tudom, hogy van jónéhány módja. Ennél a modemnél lehet, hogy csak ennyi a gond. Azt meg nem tudom, a 33.6-os modemem milyen, lehet, hogy a hw nincs felkészítve a funkcióra, de a sw ismeri a parancsokat (noname modem Rockwell chipsettel)?

Előzmény: DuDoR (3076)
szilva Creative Commons License 2004.01.21 0 0 3078
Itt van nálam a másik két "próbababa", egy Dialcom és egy Microcom modem, mindkettőn rajta van a magyar hologram az alján - este otthon próbálom őket.
Előzmény: DuDoR (3077)
DuDoR Creative Commons License 2004.01.21 0 0 3077
> Mivel a nálunk használt rendszer teljesen (világ)szabványos, ennek mennie illene.

Kisérletképpen beírtam a gépemben levő belső modemnek: AT#CID=1
Utána ráhívtam, és gyönyörűen kiírta a hívó számát.

Előzmény: DuDoR (3076)
DuDoR Creative Commons License 2004.01.21 0 0 3076
> Sajnos semmilyen beállítással nem küldött egyik modem sem a "RING" után semmit

Milyen a modemek országkódja? "AT+GCI?"
És az S0 regiszterben 0 van?

> melyek azok a modemek, amik a magyarországon használatos hívószám-azonosítási szabványt ismerik.

Mivel a nálunk használt rendszer teljesen (világ)szabványos, ennek mennie illene.

Előzmény: szilva (3075)
szilva Creative Commons License 2004.01.21 0 0 3075
Végigpróbáltam mindet. A két modem közül a 33.6-os a "#cid", a MultiTech a "+vcid" formájú parancsokat ismeri, a másikra mindkettő error-ral válaszol. Sajnos semmilyen beállítással nem küldött egyik modem sem a "RING" után semmit, az ellenőrzésképp használt AEG hívószámkijelző mind a modem elé, mind mögé kötve renben jelzi a hívószámot.

Most még van ígéret 2 különböző, hazai forgalmazású 56k-s modem kölcsönbe adására (az egyik tán Dialcom), azokkal is végigpróbálok mindent majd, de eddig elkeserítő ez az eredménytelenség... Jó lenne valami konkrét info arról, melyek azok a modemek, amik a magyarországon használatos hívószám-azonosítási szabványt ismerik.

Előzmény: DuDoR (3074)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!