Keresés

Részletes keresés

Axióma Creative Commons License 2010.02.09 0 0 759
Szerintem a mikro leginkabb a huto mellett lesz hasznalva, de amiert sztem nem annyira jo az ablak melle tenni, hogy en meg mindig balrabb huznam a tuzhelyet. Egyszeruen ott egy 60-as (annak nezem) szekreny tole balra, jobbra meg egy 15-os, es alig hely a mosogatoig. 30+45 (akarmelyik sorrendben) szerintem sokat javitana az elrendezes hasznalhatosagan. Es akkor abba egy normal meretu mikro mar nem nagyon fog beleferni.
Fogantyut pont ilyet akartok? Mert a fiokos optikai erzesed a hosszu es a butor szinetol elegge eluto fogantyu miatt van, ha mas az elkepzeles, ott mar nem ugrana ki ennyire (bar sztem most sem zavaro).
Fenti nagyon valoszinuen sarokajto (a ket kis ajtodarab is mozgathato zsanerral osszekotve), tkp. egy rendes meretu ajtot "osszehajtasz" a sarok mintajara becsukaskor.
Előzmény: boxer-gs (757)
boxer-gs Creative Commons License 2010.02.09 0 0 758

Itt olyan picinek tűnik a mosogató. Elég az?

A főzőlap biztos, hogy jó helyen lenne a hűtő mellett közvetlenül? Ott azért van hőhatás rendesen és nem biztos, hogy az jót tesz egy közvetlenül mellette lévő gépnek. No persze nem értek hozzá, csak felvetődött bennem. Első ránézésre jobb helyen lenne szerintem a hűtő az ablak bal oldalán lévő állószekrényben, vagy annak helyén. A főzőlapnál szerintm tényleg praktikus, ha mindkét oldalán van szabad pultfelület. Persze ha nincs hely, akkor nem szárnyalhat túlzottan a fantázia.

Előzmény: diamac (756)
boxer-gs Creative Commons License 2010.02.09 0 0 757

Oh, nagyszerű, hogy felvázoltad mindhárom verziót a mikrót illetően. Azt nem állítom, hogy sikerült döntenem, mert igazán egyikkel sincs különösebb bajom. Még ízlelgetnem kell a lehetőségeket. No és persze ki kell kérnem párom véleményét. Egyelőre egy nyúlfarknyival nálam az ablak melletti, tehát a páraelszívó melletti elhelyezés a befutó. De ez csak optikailag, mivel a praktikumot tekintve még nem rágtam át magam a kérdésen.

 

A következőn akadt meg a szemem a képeket vizsgálva. A felső szekrénysor sarokelemét nézegettem. Ott most kér keskeny szekrényelem találkozik egymással pont a sarkon? Ha igen, a jobb oldalinak nem hiányzik a fogantyúja? Vagy az egy olyan ajtó, mely egyben van, csak egy "törés" van benne, hogy felvegye a sarokformát?

 

Továbbá gondolkodóba ejtett még az alsó szekrénysor bal szélső, ablak előtti eleme is. Ott tökéletesen megvalósítottad, amit legutóbb kértem, tehát, hogy fiók és alatta normál szekrény legyen. Kérdés, szükség van-e ott arra a fiókra? Végül is van már két lapos fiók (főzőlap és sütő alatt), amelyek minden bizonnyal elegendőek az evőszeközöknek. Most kivételesen nem is a spórolás beszél belőlem, hanem esztétikai okok miatt mélázom. Az zavar egy kicsit, hogy ennek a szélső szekrénynek a nyitófogantyúja lejjebb kerül, mint a többi alul helyet foglaló nagy szekrényé. Ebben a pillanatban úgy érzem, jobban tetszene mégis, ha ez a szélső szekrény egy egy ajtós hagyományos szekrény volna. Valahogy harmónikusabbnak tűnne az alsó sor azáltal. Mi a véleményetek?

 

A gépek még tényleg nincsenek pontosan kiválasztva. Majd nézelődöm.

Előzmény: diamac (753)
diamac Creative Commons License 2010.02.09 0 0 756
Előzmény: diamac (755)
diamac Creative Commons License 2010.02.09 0 0 755
Minden képem a piperrel készült www.piper.hu

Ezen a képen az eredeti elgondolásod van.

Kellene pár méret még: Ablakok mérete, helyzete mennyi marad a két oldalon?
A gáz villany ami a sarokban van a szélessége 30 cm de mennyi a mélysége (sarokból mennyit lóg be a szobába és teljes magasságban)?

Most van még két ötletem ha nekem tetsző méretet mondasz :) akkor 3

Ha be tudnánk forgatni a mosogatót az ablak elé akkor a sütő és a hűtő közé betehetnénk valamit.

holnap folyt :)


Előzmény: Gabesz.77 (750)
diamac Creative Commons License 2010.02.09 0 0 754
Ja a hűtő színe szívat holnap megint nekifutok :)
Előzmény: diamac (753)
diamac Creative Commons License 2010.02.09 0 0 753




A hűtőnél kicsit csalnom kellett mert ha 60 cm szélesre rakom akkor torzult volna a frontja nagyon így 65 lett a felső szekrénnyel együtt.

Ha majd lesz konkrét gép akkor átrajzoljuk a méreteivel ami igaz a mikróra is mert több méretben van néha egész hatalmas is.

Előzmény: boxer-gs (744)
diamac Creative Commons License 2010.02.08 0 0 752
Előzmény: boxer-gs (744)
diamac Creative Commons License 2010.02.08 0 0 751
Előzmény: boxer-gs (744)
Gabesz.77 Creative Commons License 2010.02.07 0 0 750
Piper? azt nem ismerem , na majd rákeresek, amik itt topicban 3D-s rajzok vannak azok mivel készültek?

még semmi nincs, mármint gépészügyileg minden alakítható ... de mint írtam elektromos sütő/főzőpult lesz, gáz nem lesz a lakásban ...
Előzmény: diamac (749)
diamac Creative Commons License 2010.02.07 0 0 749
Na :) ezek a rajzok méretek kezdésnek jók lesznek :) A gépészet kész van vagy még változhat? Tűzhely elektromos vagy gáz ha van már kiépítve merre?

Nem a KD használom igaz kipróbáltam de én is hazai terméket választottam, a Piperrel rajzolok. Vissza sem merek gondolni mennyi időt töltögettem már el ilyen rajzokkal a kezdeteknél :) Néha egy-egy részlettel órákig elvagyok :)

A rombolás, pucolás hozza meg az ember kedvét az alkotáshoz :)

Holnap éjjel biztos lesz itt egy két kép Neked és Boxernek :)
Előzmény: Gabesz.77 (747)
Axióma Creative Commons License 2010.02.07 0 0 748
Ez mar sokkal tobbet mutat, es sokkal kevesebbnek latszik a lehetoseg mint amennyit a korabbibol kivettem (amiket eddig irtam, full storno).
Elvileg a 2 oldal kozott kene 120 cm legyen ha mindkettore alsoszekrenyt teszel. Nyilvan kicsi konyha, szuksegmegoldas... ha U alsot szeretnel, akkor en a helyedben attennem arra a sarokra az ajtot, amit felig lebontanal, akar 45 fokosan (es akar 90 helyett 100-ast, hogy nagyobb atlatas legyen), de nem nyitnam ki az egeszet. Igy huto elotti ter (mert annak tenyleg kb. csak ott van ertelemes helye ahova rajzoltad) ne plusz helyigeny legyen hanem egyben kozlekedo, 2x hasznald ha lehet. Azert tul kenyelmes a keskeny szabad terrel - marmint a ket szar kozott - nem annyira lesz... Bar a mi panelkonyhankban egyenes lett volna, de beraktak a masik oldalra is a pultot es sztem az 200-as szelessegu se volt -- kenyelmetlenebb, de ha kell akkor lehet, hgoy bevallalhato (ha nagy %-ban 1 ember van bent egyszerre). A lenti suto nyitogatasaval lesz gond ha kicsi a szemkoztiig a hely, de azt meg az ablak ala nem teheted, ahol ez nem szamitana. Szoval nem egyszeru.
Es a tobbi fal levagasat meg kene gondolni. Mar ha fozol es szagosat. Egy darab csak keringeto szagelszivo nem nagyon tudna szerintem megakadalyozni a porkoltszag terjedeset. Ha jol ertem hogy a keskeny fole nem akarsz felso szekrenyt, akkor oda tehetnel egy (akar fix) ablakot, vagy uvegteglat, elzart szagilag, de megsem annyira latvanyilag.
Tovabbra is szigoruan mint laikus. Bocs, elvezem a kombinalgatast:) De remelhetoleg jon Diamac es kapsz rendes valaszokat is.
Előzmény: Gabesz.77 (747)
Gabesz.77 Creative Commons License 2010.02.07 0 0 747
Szia,

letöltöttem a KD-t (igaz angol nyelvű) de megmondom őszintéén most nagyon nem megy, kicsit megfáztam úgyhogy nincs erőm/türelmem ilyen "szofisztikált" dologhoz :) (pláne hogy mire rájövök mindenre) meg most a tapétát szedem, csempét verem stb a lakásban.

de ha neked ez csak pár begyakorolt kézmozdulat a kitchendraw-ba egy konyha összedobása akkor kíváncsi vagyok az ötletekre elképzelésekre, de mivel a konyha elég kicsi a variációk száma gondolom véges. (igaz én soha nem terveztem még és eddig se nagyon figyeltem mi hogy van egy konyhában valószínűleg sok dolog elkerüli a figyelmemet) De nagyon nem is akarok sokat szüttyögni a dolgon ** az idő sürget. Elektromos sütő/főzölap, alulfagyasztós hűtő+ kéttálcás mosogató...

a méreteket lásd a mellékelt képeken. 270x200*x (300 cm magas)
ez csak egy hevenyészett egyszerű programból ollóztam ki a konyhában a bútorok csak be vannak dobálva a rend kedvéért, amikor csináltam még a lakás se volt meg (nem kell figyelembe venni az elhelyezkedést, mosogató gép meg nem is lesz)

ott van egy villanyóra az egyik rajzon látszik, na sajnos ép ezért az ablak előtti rész csak *170 cm a többit elfoglalja villanyóra gáz stb (csak ez a 3d- nem tudtam megcsinálni). A 3D-n remélem látszik hogy ott le lesz bontva végig egy fal "L" alakban és azon lesz majd valami pult szerűség (csak 3D-ban nem volt ilyen opció mármint pultnak). Először teljesen leakartam bontani hogy tágasabb teret kapjak de aztán gondoltam így még jobb mert ugyanúgy kitágul a tér de lesz valami kis asztalocska stb. amihez reggel este odalehet huppani és bekapni a reggelit stb. Sajnos az ablak magasság/kiosztás adott a társasház miatt úgyhogy azon a részen csak olyan 80 cm lehet a pultmagasság...

szóval ha tudsz valamit mutatni legalább csak bútor elhelyezés terén szívesen fogadnám, aztán ha én is jobban leszek majd játszogatok a programmal

thx

(** lehet most valami mutatsz/mutattok és akkor kész passz úgy lesz. Kb a taposóval, csempével is így vagyok leszek, bementem múltkor egy csempeáruházba na mondom ebből a több tucat különböző márka több tucat típusából egy hétig is ellehetne kolbászolni válogatni, tudtam hogy valami mediterrán hangulatot szeretnék mind konyha mind fürdő, úgyhogy a külföldieket hamar kirostáltam (támogassuk kis-hazánkat címszóval) végül is lehet Gamma kerámia (nagyon szimpatikus) esetleg Zala lesz, de majd még élőben megnézem újra. És ugyanilyen hozzáállással maradunk az Alföldi cuccoknál, választék és minőség is korrekt sztem. )

konyhakonyha 3D
Előzmény: diamac (716)
colizoli Creative Commons License 2010.02.04 0 0 746
:)))))
Szegyeld magad,hogy nem hasznaltal meg tsai gepet. Ejnye-bejnye,irgum-burgum
:)))))))))
Előzmény: boxer-gs (745)
boxer-gs Creative Commons License 2010.02.04 0 0 745

Huhh, ez aztán a lista. És biztos akad még olyam, ami így is kimaradt. Lehet, hogy kevés lesz nekünk ennyi tárolóhely? Ááá, bizti megoldjuk, hisz jelenleg kb harmadennyi helyen oldjuk meg ugyanezt a problémát.

 

Mennyit törtem a fejem az egyik általad említett gépen?

Nem bírtam rájönni, mi a franc az a "tsai". Na mondom magamban: - leéltem majd 40 évet és még nem használtam soha tsai-t. Tiszta szégyen. :-)

Aztán beugrott. Legalábbis remélem, hogy csak azt jelenti, hogy "társai". Mert ha nem, akkor tényleg elszégyellem magam, hogy nekünk nincs ilyen tsai gépünk. :-)

Előzmény: Kompletta (743)
boxer-gs Creative Commons License 2010.02.04 0 0 744

Nos, ha Diamac kartárs tényleg nem unja még, akkor a következő változtatásokat szeretném:

 

Az ablak felöli szélső alsó szekrényben a pult alá kerüljön fiók és alatta hagyományosan nyíló ajtó.
A beépített mikrót szüntessük meg és az alatta lévő sütő kerüljön feljebb a toronyban, hogy a burkolata ne lógjon a pultvonal alá.
A sütő alatti szekrény olyan legyen, mint a főzőlap alatti, tehát egy kis fiók és két nagyobb.
A beépített hűtő szekrénye szűnjön meg és helyére kerüljön egy önálló kombinált hűtőszekrény, aminek alul van a kisebbik, fagyasztós része. (ha van a képtáradban, olyat kérnék, aminek van az ajtón italadagolója) :-) Lehet a hűtő esetleg szürke színű is.
A hűtő fölé kerüljön egy normál ajtós szekrény, aminek a teteje természetesen legyen síkban az egész bútorral.

 

 

Ha ezeket sikerült kifaragni, akkor az immáron önállósult mikró elhelyezéséhez 3 variációra lennék kíváncsi. ezek:

1- A mikro a beépített sütő feletti szekrény nyitott polcán. Lehet, hogy ez már túl magas lesz, de azért szívesen megnézném képen.
2- Kerüljön a mikró a beépített sütő bal oldalán lévő felső szekrényről lelógó polcos elembe. Ha lehet, a felső szekrény jelenlegi magassága maradjon meg és inkább a polcos elem nyúljon lejjebb a pult felé.
3- Helyezzük a mikrót az ablak melletti szélső felső szekrény lelógó polcára. A Polcot a pult irányába növeljük meg, hogy elférjen benne a mikró. Ennél a helynél kérdésem, hogy a kicsit jobban lelógó polcos elemet nem bántja-e a főzőlap hője esetleg?

 

Írtad a víztisztító berendezést. Én vízlágyító berendezés beszerelésén gondolkozom. Ez elképzelésem szerint el fog férni remélhetőleg a mosogató alatti részen valahol a sarokelem alatt.

 

Modern bútor tekintetében lapulok, mint nyúl a fűben. Nekem nem annyira tetszenek, kedvesem pedig egyelőre befolyásolható, ráadásul a jelenlegi bútorterv tetszik neki, így ha nem hozakodom elő nála a modern stílussal, akkor egy mindkettőnknek tetsző bútorunk lehet, még ha sokak szerint unalmas is már ez a stílus.

 

A beépített hűtővel kapcsolatosan vegyesek az érzelmeim. Egyrészt tetszik a szép nagy szekrényburkolat. Másrészt itt vége is az előnyöknek részemről.
A szabadon álló hűtő mellett szól, hogy az is tetszik. Újabban vannak nagyon szép hűtők. Ráadásul szeretnék egy külső italadagolóval ellátott kombinált hűtőt beújítani. És persze a különálló hűtő esetén megspórolhatom a befogadó szekrény árát, amit inkább a több fiók jobb vasalataira költök majd el.

 

Anyagok, színek. Először az alkotóelemek elrendezését szeretném kialakítani veletek közösen, aztán térjünk rá az ajtók anyagára és színére!

 

Tehát arra kérlek, hogy a hsz elején leírtaknak megfelelően alakítsd át előbb a bútort és már ezekkel a módosításokkal volna jó látni a mikró fentebb vázolt elhelyezési módjainak megfelelő 3 variációt. Tudom, nem keveset kérek, de ezzel végre túllennénk talán a nehezén.

Előzmény: diamac (742)
Kompletta Creative Commons License 2010.02.03 0 0 743
:D tök jó, elképzeltem a pulton vázában álló, naponta frissített dizájn-kardvirágokat :DDD Aszondod, nem lesznek, Boxer? Gondold már át még egyszer, na...

Minek mennyi hely kell:
javaslom a kedvessel tartandó randi napirendi pontjai közé beszavazni ezt a kérdést tényleg, hátha ő másképp látja. Egész megdöbbentő, hogy egy futó háztartásban mi minden van (és foglal helyet), amire elsőre nem is gondolnál. Én leültem és összeírtam, aztán egy darabig naponta kiegészítgettem, míg összeállt.
Kb. ezek vannak nálunk, és ennek mind-mind-mind kell hely, vagy a falon lógva, vagy valami gurulós csodaműanyagban, vagy a szekrény tetején, ha nem kalkulálsz vele előre!!
- főzőedények (kb. egy rozsdamentes szett, egy kukta, 3 nyeles serpenyő, két zománcos)
- tálak (jénai és tálaló)
- edényalátétek, vágódeszkák
- fedők (hajjjaj...)
- fakanalak és tálaló-eszközök
- háztartási kisgépek és eszközök (na ezt mennyi ideig nem számoltam! - citromcsavaró, kézimixer, sajtreszelő, nokkedliszaggató, uborkagyalu, stb.)
- ritkán használt gépek, amiknek nem pulton a helye (húsdaráló, gyümölcsentrifuga, tsai)
- szalvéták, szívószálak, fogvájó, stb.
- műanyag zacskók (brrr...), üres műanyag dobozok
- gyúródeszka sodrófástul (na erre még mindig nincs megoldásom)
- tepsik, süteményformák, akármik
- termosz, kancsó, váza
- szakácskönyvek
- gyógyszerek

És akkor persze az ilyen-olyan étkészletet, poharat, cukortartót nem is soroltam. Meg az egyébként esetleg kamrában tárolandó készleteket, fűszereket sem.

Jó, mi? Mindig lenyűgöz, mikor valaki mindezt rendben és rendszerben tudja tartani.
Előzmény: boxer-gs (741)
diamac Creative Commons License 2010.02.03 0 0 742
Hú de felpörögtek az események :)

Azt írod nem is tudod mivel folytathatnánk :) Pedig ilyenkor lehet még az apró részleteken gondolkozni belevinni egyedi dolgokat a színekről nem is beszélve :)

Látom a többi hozzászólásod megjött a kedved :) De szó volt egy modern bútorról is vagy már az is el van vetve?

Hűtőszekrények: Elviekben a beépíthetőnek olcsóbbaknak kellene lenni (bár most nem vagyok tisztában az árakkal) mert ugye nem kell csicsás design frontot készíteni. A beépíthetőnek vannak kőkemény beépítési feltételei ami az üzemelés költségére és idejére van hatással. Macerásabb lehet a takarítása. Az is elő szokott fordulni, hogy a meglévőt építik szekrénybe.

Hűtő feletti szekrény: Konyhabútornál általában minden szekrény külön készül és összehúzó csavarokkal van egymáshoz rögzítve. Így ha változik valami méret akkor kiszedhető pótolható.

Hűtő tetejére én sem javaslom a mikrót hacsak nem valami kisméretű :)
Maximum szemmagasságban de ugye gondolni kell másra is ne legyen kényelmetlen Nekik. 3 helyen lehet jól használni: pulton, kamraszekrényben pl sütő felett vagy felső szekrényben alsó polcon esetleg egy lejjebb érő korpuszban.

Ezek a nagyobb méretű fiókok általában mindenhol meg szoktak telni !! :) Érdemes számba venni milyen készletek vannak és ahhoz tervezni a fiókokat. Egyénként ilyen mélyebb fiókoknak a legoptimálisabb szélessége 80-100cm. Ide aztán lehet önteni a pakolni valót :)
Alsó részben praktikusabb, kényelmesebb, használhatóbb a fiókos rész de vannak speciális esetek amikor az ajtó használhatóbb (pl víztisztító berendezés).
Ár: Egy átlagos de minőségi Blum örök garanciás fémoldalas fiók vasalata és teste kb 3000 Ft ehez jön még a plusz fogantyú (front ára nem zavar be az m2) ugyanez teljesen kihúzhatóba fékezős design belsővel 9500 Ft (szélességtől függöen kis mértékben változik)

Rejtett fiók: Létezik króm rácsos kivitelben is :)


A sütő csak a mikróval kombinálva kerül lejjebb kb 13 cm ha egyedül van akkor az alsó frontok egyformák és utána következik a sütő.

Diamac kartárs :) nem unja ugyan holnap nem leszek de utána sorra veszem és készítem a rajzokat


Előzmény: boxer-gs (721)
boxer-gs Creative Commons License 2010.02.03 0 0 741
Az újabb elgondolás, lényegében a ti javaslataitok alapján nyitott szekrénybe kerülhetne a mikró valamelyik felső szekrény lelógó elemeként. Így nem foglalna helyet a pulton. Mivel a konyhapulton úgysem tartunk vázában kardvirágokat, így talán nem akadályozna semmit, ami a pultra kerülhet. Nem mondom, hogy úgy lesz, de azért kíváncsi lennék rá.
Előzmény: colizoli (740)
colizoli Creative Commons License 2010.02.03 0 0 740
Szerintem a mikrot es azt az reszt hagyd ugy ahogy van. Ha a mikrot kiveszed onnan akkor valahova kell raknod plussz kavefözö, toaster melegszendvicskeszitö kezikeszülek stb es megimt nem lesz helyed a pulton.
Előzmény: boxer-gs (739)
boxer-gs Creative Commons License 2010.02.03 0 0 739

Ha a beépített sütő egy picit feljebb emelkedhetne, akkor oda még elférne egy sima, pult alatti fiók, ami nekem is jobban tetszene a megjelenést tekintve.

Ha Diamac varázsló kartárs nem unja a dolgot, akkor talán lesz is ott fiók...  :-)

Előzmény: colizoli (738)
colizoli Creative Commons License 2010.02.03 0 0 738
Igazabol szerintem csak dizajn az egesz. Mert nalad oda szerintem egy ket fiokos resz kellene, de az nem mutat jol a 3 fiokos melett es mivel van teleajtos reszed igy ötvözve van a ajtos dizajn a fiok praktikumaval.
Előzmény: boxer-gs (735)
boxer-gs Creative Commons License 2010.02.03 0 0 737
Igen, ez egy 40 éves, 70 nm2-es kis családi ház Pesterzsébeten, amit most rendesen fel szeretnénk újítani. 38 évesek vagyunk (nem együtt, külön-külön) és a gyerekek száma egyelőre nulla. Aztán lehet, hogy ki is futunk az időből és csak egymást bambuljuk majd vénségünkre. :-) Ez lesz az első, teljesen saját, közös otthonunk.
Előzmény: colizoli (734)
boxer-gs Creative Commons License 2010.02.03 0 0 736

Rendben, kezdtek meggyőzni, hogy kell az a négy nagy fiók az edényeknek. Holnap összefutok kedvesemmel is, aztán majd jól konzultálok vele, hogy mennyi edényt fog használni. Végül is ebben talán lehet az övé a döntő szó. :-)

Előzmény: Axióma (733)
boxer-gs Creative Commons License 2010.02.03 0 0 735

Oké, így már értem. Eddig még nem láttam élőben ilyen rejtett fiókot.

Egyébként azon kívűl, hogy kívülről nézve nem szabdaljuk fel a felületet sok ajtóval, mi a létjogosultsága? Vagy csak a külső dizájn?

Mondjuk olyat láttam már, hogy egy nagy fiókban egy egész keskeny rejett fiók, de az nem konyhában volt, hanem dolgozóasztalban.

Előzmény: colizoli (732)
colizoli Creative Commons License 2010.02.03 0 0 734
De azt se felejtsd el,hogy most ketten vagytok, de ha többen lesztek,bar nem ismerem a hosszutavu terveidet, ugy vettem ki a szavaidbol, hogy ez egy csaladi haz ahol hosszabb tavon maradni akartok.
Előzmény: boxer-gs (731)
Axióma Creative Commons License 2010.02.03 0 0 733
Nem vagyok tapasztaltabb, nekem is csak most keszul a konyham, de ahol lehet ott fiokos lesz alul. Lehet, hogy csak oregszem, es nem akarok hajolgatni:)) Egyebkent a fiokmeretekkel altalaban eleg jol lehet varialni, en speciel addig matekoztam, hogy a 3 fiokosbol 2 db (80 szelesek) nem szabvany magassagu de szabvany elolapokbol lesz, a harmadikon (35 szeles) meg 3 fiok szabvany, a negyedik (feluletre minimalis) lesz kb. 1,5x-es aron.
En szerintem mindent fiokosba fogok tenni, csak a mosogatoszereket a mosogato ala, ritkan hasznalt a sarokba. A ket 30-35 centis fiok az nem bir 8 edenyt egymason, de az egymasra rakas az ugyanugy megvan az ajtosnal is, sot ott nehezebb ha telerakod es kibuktatni kell. Nekem egyebkent mikros edeny is van rengeteg, meg talak, mittudomen, attol nem felek hogy nem lesz tele. Majd 1 honap mulva kb. beszamolok:)
Ja a mikrot ne tedd messze a hutotol, szerintem.
Előzmény: boxer-gs (731)
colizoli Creative Commons License 2010.02.03 0 0 732
Az az elrendezes se rossz, talan jobb is,mint az altalam felvetett.Meg ez mindenki maga alakitja ki "üzem közben". A fal melleti reszt amit nem ertesz azt meg kepzeld el ugy,mintha az is egy fiok lenne es van benne egy masik fiok. Valami hasonloan nez ki.
http://www.mote.hu/hu/termekek/interwood-rud-magasitok
Előzmény: boxer-gs (730)
boxer-gs Creative Commons License 2010.02.03 0 0 731

Fiók kontra sima szekrény téren tőled is azt kérdezem, mint valószínűleg tőlem tapasztaltabbtól, hogy kell-e 4 öblös fiók az edényeknek? Nem elegendő-e 2 ilyen nagyobb fiók a gyakran használt edényeknek s a csak alkalmanként használtak meg mehetneka rendes szekrénybe?

 

Az árat nézve lényegében kb 50% különbség van a 3 fiókos és a sima nyitható ajtós szekrény ára között. Az azért arányaiban nem kevés, bár ha csak ez az egy ilyen kérdéses pont van, akkor a bútor teljes árához viszonyítva elhanyagolható.

Előzmény: Axióma (728)
boxer-gs Creative Commons License 2010.02.03 0 0 730

Ezt a rejtett fiókos dolgot egyelőre nem látom át. A beépített sütő alatti helyre gondolsz? Milyen az a rejtett fiók?

 

A tüzhely alatti 3 fiók az oké. És a felsorolásod is rendben van, hogy mibe mit praktikus pakolni. Bár a 2-es esetében a fűszereknek valószínűleg kisebb hely kell azért, mint a lábasoknak. A terven jelenleg a felső fiók a szokásos vékony fiók. De alatta 2 egyforma méretű mély fiók van. Az alsóba mennek a lábasok, serpenyők, de a középső az nem túl nagy a fűszereknek. Ha ki akarnám használni azt a helyet, akkor egymás hegyén-hátán só, meg bors, meg egyéb fűszerek halmozódnának. Tehát ott jobb volna egy szintén sekély második fiók, míg a legalsó, edényes fiók lehetne a jelenleg tervezettnél magasabb, öblösebb. (?)

És van még a terven egy magas, de keskeny kihúzható fiók is. Én kezdetben azt gondoltam, hogy az nagyszerű hely lenne a fűszereknek is.

 

De az edényeket sem jó úgy pakolni, ha 8 db van egymáson. Ezért én azt tartanám üdvözítőnek, ha a főzőlap alatti fiókok úgy maradnának mint most. A felsőbe mehetnek az evőeszközök. Az alatta lévő két nagyobba pedig edények.

A fűszerek, nem túl nagy mennyiségben pedig mehetnének a bal szélső alsó szekrényben plusszban kialakítandó sima fiókba, amit majd remélhetőleg berajzol Diamac. (azt a szekrényt egyelőre úgy sem értem, mint írtam korábban, mert a képről úgy tűnik, hogy egy lenyitható ajtaja van jelenleg)

 

A jelenlegi mikró tervét azért bolygatom, mert kíváncsi vagyok rá, hogy mit tudunk kihozni a tervből, ha esetleg szűkíteni leszek kénytelen a bútorra fordítható anyagi keretet. Egy nekem már megfelelő mikró bőven kijön 30ezerből, míg egy beépítettet nem nagyon úszok meg 50-60ezer alatt, de inkább még többel kell számolni.

Szóval szeretnék két lábon állni, felkészülve minden eshetőségre.

 

Kell a mindennapi konyhai munkához (két személyre, nem minden nap főzve) annyi sűrűn használt edény, ami szükségessé teszi a gyorsan elérhető fiókos kialakítást? Nem vagyok túl jártas a konyhai hadviselésben, így laikusként azt gondoltam, hogy a főzőlap alatti két fiókos szekrény esetleg elnyeli azokat a szükséges edényeket, amit gyakran kell használni. Az alig, vagy csak ritkán használatos edények meg mehetnének egy olcsóbb egyajtós alsó szekrénybe.

 

Előzmény: colizoli (727)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!