Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Bali774 Creative Commons License 2012.02.16 0 0 63133

Üdv!Dellorto DHLA karbipáromhoz szeretnék levegőszűrőt rakni.Az autó egy favorit és a helyhiány miatt a ladás oldalon ajánlott Fram ca-4274 tipusra gondoltam.Az Unix-nál ez alapján rendeltem,de amit adni akartak helyette az nem jó,mert kerek és nem is éri át a két karbit.Nem sikerült velük zöldágra vergődnöm.Az lenne a kérdésem,nem tudja-e valaki megmondani hogy honnan tudnám a legkönnyebben (és legolcsóbban)beszerezni, vagy esetleg másik gyártó cikkszámát megmondani?Köszönöm előrre is a segitséget .Balázs.

mutanstibe Creative Commons License 2012.02.15 0 0 63132

nemtudom valaha valaki nézte-e, a régit(freewebes), de új helyre költözött az oldal:
http://www.skodapics.hu/

SkodaKlub Creative Commons License 2012.02.15 0 0 63131

Autó és Motorkerékpár tárolás – egész évben

Budapesti, XXI kerületi telephelyünkön - négyszáz négyzetméteres, fedett, folyamatosan takarított 30 férőhelyes csarnokban sérülésmentesen tárolhatja veterán, hobbi, verseny autóját vagy motorját egész évben, levegőfújó kompresszorral, akkumulátor - töltővel állunk rendelkezésre.

24 órás portaszolgálat, felelős őrzéssel

Esetleges szerviz, karosszéria, biztosítási gondjait helyben segítünk megoldani.

Ár:

Személygépkocsi: 13 000 Ft + áfa

Motorkerékpár: 6500 Ft + áfa

A Nosztalgia Autó és Motor Klub, valamint Skoda Klub tagoknak 10% kedvezmény

Kapcsolat:

Felicia Racing Kft. – Horváth Krisztián

1215 Károli Gáspár utca 81-83.

T: 06-30-585-9292, e.-mail: feliciaracing@gmail.com

tfc Creative Commons License 2012.02.15 0 0 63130

bocsi 

a kepeimet a levi's neven talalod

Előzmény: tfc (63129)
tfc Creative Commons License 2012.02.15 0 0 63129

szevasz

en is farhutest hasznalok a  favoritot mocinak a 100ba.egy B corsa hutot hasznaltam amire folszereltem egy 206 peugeot ventilatort(az forditva forog,pontosabban nem sziv hanem nyomja a levegot)kepet talalsz a profilomon.lehet nem ez a legjobb megoldas,de nekem bevalt.normalis hofokon tartja a motort,meg melegben is.

a kuplungal kapcsolatosan ha jol emlekszem,100as fogaskoszorut tettem a favorit lendkerekre,tanyerrugos kuplung es ahogy mar mondtak a fotengej vegeben vastagabb bronz persejt tettem.

a kipufogo csonk, az is a favorite maradt (lasd kepet)

sok sikert . (megeri belemaszni)

Előzmény: Belemindent (63119)
gepataki Creative Commons License 2012.02.14 0 0 63128

hat elgondolkodtato amit irsz..murphy szerint ami elromolhat az el is romlik. akkor logikusabb a kurblizas idejere összedughato valtozat.

meglatjuk...

Előzmény: Szkotti1 (63125)
SkodaKlub Creative Commons License 2012.02.14 0 0 63127

Nálad a pont!

Előzmény: Szkotti1 (63125)
SkodaKlub Creative Commons License 2012.02.14 0 0 63126

Krisztián HorváthSziasztok!
Van 4 db. még a Liptó utcában készített röntgenezett 6,5 colos szélesített felnim szép, nem ütött állapotban. 16 000 Ft-os áron. Továbbá van két 7 col széles szélesített felnim, szintén eladó 8000 Ft-ért. A felnik faros Skodákra valók.
Tel: 30-585-9292 mail.: skodaklub96@gmail.com

Szkotti1 Creative Commons License 2012.02.14 0 0 63125

Én biztos úgy csinálnám, hogy az eredeti körmös csavarral, és egy sztenderd kurblival.

A lemez szélét festeném, majd valamivel (pl egy felhasított ablakmosócsővel, vagy gégecsővel védeném attól, hogy a kurbli leverje a bevonatot.

A főtengely végébe semmiképpen nem hagynék semmit, mert nem tartja semmi sem a helyén. Oké, hogy forog egy csapágyazásban, de ha lecsúszik a fej a főtengelycsavarról, és mondjuk olyan 2-3000-es fordulaton az ékszíjtárcsa ad neki egy sallert, abból komoly bajságok lehetnek.

Előzmény: gepataki (63117)
Szkotti1 Creative Commons License 2012.02.14 0 0 63124

Nem a "főtengely csapágyakat" kell kicserélni, hanem a főtengelyben (végében) lévő perselyt kell csapágyra cserélni. Nem mindegy.

Lendkerék/kuplung/kinyomó:

A Favorit lendkerékre a 120-as fogaskoszorút tudod felütni. A Favorit lendkerékre a tányérrugós kuplung kell (csak azt tudod felszerelni), ahhoz pedig a domború nyomófelületű kinyomócsapágy való. Ez a legegyszerűbben összerakható kombináció szerintem, így nem kell semmit reszelni, sem esztergálni.

(ugye S100 - kis lendkerék- 3 kinyomóvillás kuplung - sík kinyomócsapágy)

n arpi Creative Commons License 2012.02.14 0 0 63123

Itt azert kozbe szolnek.Lehet,hogy az ujabb tipusu 120as fogaskoszoru felmegy a favira de az altala epietet s100 (es gyanitom hogy a fogaskoszoru onnan szarmazik,a 180as kuplungszerkezetrol) nem megy fel a favi lenkerekre.En sajat kezuleg 2dr is csinaltattam.csinalttam.Estergapadon osze kell dolgozni a 2drot.Az masteszta hogy a lenkereket lehutod,a koszorut felmelegited es aztan a hejen egybehult es oszeszorult.  :)

Udv Belemindent.

Előzmény: SkodaKlub (63122)
SkodaKlub Creative Commons License 2012.02.13 0 0 63122

A faros váltók nyelestengelyének végét rezgésmentesen biztosítani kell, ezért kell a csapágy, a Favorit fix acélperselyében lötyög és nem tudsz váltani.

A fogaskoszorú cseréhez nem kell esztergályos, le tudod ütni, a lendkereket aztán le kell hűteni (mélyhűtő), a fogaskoszorút fel kell melegíteni (sütő) és rácsusszan.

n arpi Creative Commons License 2012.02.13 0 0 63121

A motorol a kep meg rovid 4leomlovel volt.Az oszel csereltem a kepeknel latot hosszu 4 leomlore.az nagyobb es nem ter el majd a te gyari hutodtol.

A  gyari hutot nem eroltetnem,felek nyaron nagy melegben keves lesz a favi mocinak.(foleg ha hajtod)

Inkabb vagd ki a belso sarvedodob nyulvanyt,lemezeld le es atlosan egy nagyobb es hoszukas hutot iktas be.Nem kotelezo,ez az en variaciom.Majd ha lesz idom es vege lesz ennek a nagy hidegnek es honak kihozom a gepet a garazsbol es csinalok par uj kepet,foleg a teli fejlesztesekrol.  Udv.Sok sikert a favimoci projekthez,es varunk egy idei valamilyen talalkozora.

Belemindent Creative Commons License 2012.02.13 0 0 63120
Ezt a főtengelyes dolgot nem értem esetleg kifejtenéd bővebben ?
Előzmény: SkodaKlub (63111)
Belemindent Creative Commons License 2012.02.13 0 0 63119
Amúgy farhűtős... Néztem a képeidet, én is gyártott 4leömlővel gondoltam meg a gyári favi verseny szívócsonkkal. Sztem úgy elférne még a gyári hűtővel is... Írták itt hogy a főtengely csapágyakat ki kell cserélni (nem értem miért)?? Engem ez a kuplungos lendkerekes nyomnyomcsapàgyas variálás dekelne igazán
Előzmény: n arpi (63112)
gepataki Creative Commons License 2012.02.13 0 0 63118

ez volna a terv. a piros fix, a fekete illeszthetö. crova-lego

Előzmény: gepataki (63117)
gepataki Creative Commons License 2012.02.13 0 0 63117

jol tudod, az ezresröl van szo, de kivagas-tudtommal-nem volt szeria extra, meglatjuk, ajanlom-e majd a mlada boleslaviaknak...

:)

apropo,  kivagasakor mivel lenne celszeru a lemezszelet vedeni korrozio ellen?

Előzmény: Szkotti1 (63116)
Szkotti1 Creative Commons License 2012.02.13 0 0 63116

Ha jól tudom, az MB-nek volt körmös csavarja a főtengelyben, és a hátfalon van kivágás is hozzá. (Hogy ez évjáratfüggő-e, azt nemtom).

Sajnos illusztrációt nem találok, a skodaklub.com-ról le lettek tiltva a szakirodalmak (Köszi Maróti).

Előzmény: gepataki (63103)
Belemindent Creative Commons License 2012.02.13 0 0 63115

Köszönöm a segítséget! azt hiszem nem vágok bele... inkább felrakom a 8 lyukas vas hengerfejet rá 

Előzmény: n arpi (63112)
gepataki Creative Commons License 2012.02.13 0 0 63114

kösz, rakok fel kepet ha kesz!

Előzmény: SkodaKlub (63108)
n arpi Creative Commons License 2012.02.13 0 0 63113

Amelyik rendszert folyton allitgatni kell az alapbol nem jo.

En nem mondom hogy nem eri meg,de az evi 10000 km nem sok.ha duplaja lenne ok.

Mongyuk igy is jelent valamit,de szamold bele azt a faktord hogy a kedves ''vezetoseg'' mikor tesz ugy mint az E85 tel.Adig nyomtak a megjelenese utan az arat mig most kesz rafizetes a tobblet fogyasztas miat nem beszelve az atalakitasrol es egyeb szivasokrol.

Es azert az utolagos rendszerek nem olyan jok mint a gyariak.(hiaba allitjak a forditotjat).

Nekem volt gazos autom,szeretem.Igaz havonta 2500km autoztam es megvetelkor fele sem volt a benzinek,mig nalam volt az auto 5 honap 30% emelkedtek a gaz arak.Akkkor....?

es en tapasztalatbol mondom hogy mig benzinbol 7L siman elvolt adig gazbol 9L alla nem ment de volt hogy 10L lement a torkan,igaz tapostam is pedig nyar volt.Ha elvetuk a gazt tole gazdasagosabb uzem miat,reggel b@szot indulni gazal,csak benzinel.es a vegsebeseg is jocskan elmaradt.

Előzmény: bebazsi (63109)
n arpi Creative Commons License 2012.02.13 0 0 63112

Nekem is volt bent a S100as ban favi moci.Lenkereket en fel tedtem a 100ast.Atreszeltem a jukakat.De egesegesebb ha a favi lenkerekre ra huzod egy esztrergajosal a fogaskoszorut,igy a tanyerrugos es 190es kuplung is erosebb,kulonosen a nyomatekos favimocinak kell.Fotengely vegebe vagy egy bronz persejt teszel a nyelestengely utan vagy egy csapagyat.

A masig gond a hutes,ha hatso gyari huto utban lesz.Be lehet epen preselni de nehezen.Mas leomlo kell.Nezd meg a kepeimet a klubon ''n arpi'' neven szerepelek.ha kerdesed van irj.

Előzmény: Belemindent (63110)
SkodaKlub Creative Commons License 2012.02.13 0 0 63111

Az egész átalakítási folyamat a skodaklub.com gyik rovatában részletesen le van írva.

a lendkerék nem megy fel, más a lyuk kiosztás, a favorit lendkerékre kell feltenned régi típusú fogaskoszorút, a Favorit főtengelybe ki kell cserélned a csapágyat, most egy fix besajtolt van benne, a régi fajtát kell betenned.

A kinyomócsapágy attól függ, milyen szerkezetet használsz, van sima és kúpos kivitel.

A tőcsavarok is vastagabbak, mint az S100 váltóban.

A Favorit kipufogócsonk sem fér el a hűtőtől - ha még hátul van.

Előzmény: Belemindent (63110)
Belemindent Creative Commons License 2012.02.12 0 0 63110

Sziasztok.

valaki tudna segíteni nekem? 100as skodába akarom berakni a favoritombol maradt motort. az lenne a kérdésem, hogy milyen átalakítást kell véghezvinni a lendkerékkel, kuplungal, kinyomócsapággyal kapcsolatban? 100as skoda lendkerék felmegy a favorit főtengelyre, vagy ott is kell átalakítás? 

előre is köszi

bebazsi Creative Commons License 2012.02.12 0 0 63109

Köszi az infót!

Akkor azt mondod ha ennyit járok csak akkor nem érdemes belefeccelni ennyi pénzt? Nem tudom mit csináljak mert máshol is olvastam hogy nem mindenkinek vált be, mmint hogy álligatni kell, visszahordani szerelőhöz... stb stb.. és akkor csak később hozná vissza az árát... Szted?

Előzmény: n arpi (63107)
SkodaKlub Creative Commons License 2012.02.12 0 0 63108

Akkor racsnis kulcsból kellene egy jó kurblit faragni, ha beindul a motor, nem fogja letépni a kezed.

Előzmény: gepataki (63105)
n arpi Creative Commons License 2012.02.12 0 0 63107

A valaszom egyertelmuen NEM erdemes egy 1,4 octaviaba meg gazt is teni.

1.  Az amugyis gyeneg 1,4 mocinak a teljesitmenyebol meg elvesz.

2.  Nagyon keves az a havi 800-1000km ami allat nagyon soka terulne meg a gazrendszer ara,es persze hiabba olcsobb tobbletfogyasztas van vele. (kb+10% de ez lehet akkar+40% is.)

3 Benzint akkor is fog eni az auto mivel inditani es melegiteni csak benzinel fog foleg telen ez tobb ido,es kis rovid tavokon hasznalva at sem fog valtani gazra.

4 Csomagtartod kisebb lesz,es nemileg a kocsi suja is no,nem beszelve a kicsit tobb hibaforasra,iletve valoszinu a gaz beszerelese utan egni fog a motorvezerlo elekrtonika viszajelzo sarga egoje.Nem tugya majd a kompjuter hova teni a gaz uzemet es kigyulad a hubajelzo ego.

5  Ha meg is a gaz melet dontesz (en javaslom nagyobb motor es tobb futasteljesitmeny eseten:gazdasagosabb es kornyezetkimelobb) mindenfelekep a multi befecskendezos gazt javaslom (hasonlo mint a hengerenkenti befecskendezo) mert ha siman a szivocso (folytoszelep) elejere bigyesztenek egy gazparologtato fejet a tobbletfogyastas oriasi lesz es nem is megy jol az auto tobe.Sajna nap mint nap latok a munkam miatt ilyen autokat es azt is ahogy a meregdraga rendszerekre vegul panaszkodnak hogy nem megy jol,es sokat fogyaszt a gep.Es egyszeruen nem lehet oket jol beallitani.Igaz fokent regebbi gepeken,de ez mint sem von le belole.Igaz latam mar gazt Matiz es Ticoban is.

Előzmény: bebazsi (63106)
bebazsi Creative Commons License 2012.02.12 0 0 63106

Sziasztok!

Segítségre lenne szükségem, leírom a rövid történetet és kérlek benneteket aki tud írjon nekem egy két jó tanácsot, tapasztalatot az ügyben...

A Skoda Octavia 2002 1.4 16 szelepes kocsimat szeretném átalakítatni gázüzeműre. Nézelődtem, kérdezősködtem... de elég laikus vagyok :(

A kérdésem, ehez a tipushoz melyik fajta üzemet ajánlanátok??? (valaki a Landit, valaki a Zavolit mondja) melyik a megbízhatóbb???

Hol, kinél szereltessem be??? (székesfehérváron lakom, de pest vagy környéke sem  lenne gond)

Érdemes e ebbe a 10 éves Octáviába beszerelnei?? (150.000 km van benne normális állapotban van, havonta kb 800 - 1000 km-t megyek vele)

Előre is köszönöm a segítségeteket.

Balázs.

gepataki Creative Commons License 2012.02.12 0 0 63105

:)

eleg kozel vagyok a sarkkorhoz, igen. mult heten vegig -34 volt, lenne ertelme a kurblinak.

(bar igen, meglehet nelkule lenni, de szimpatikusak a muködö hazi modszerek, plane, ha ilyen olcso...)

Előzmény: SkodaKlub (63104)
SkodaKlub Creative Commons License 2012.02.11 0 0 63104

Esetleg egy jó akksi és elektromos rendszer?

Kurbli 2012-ben? :-)

Szibériából írsz?

Előzmény: gepataki (63103)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!