Keresés

Részletes keresés

simine Creative Commons License 2001.06.22 0 0 8463
Nufi!

Nekem a gyerekorvos a 4 honapos latogataskor azt mondta, hogy ha a gyerek ulni akar akkor ultessuk es nyugodtan addig amig O ugy jol erzi magat. Mi ultetjuk mert nagyon szereti es fekve hisztizik. Persze ezt az USA-ban mondtak es itt egy csomo dolgot mashogy mondanak de en abbol indulok ki, hogy itt is egeszsegesek a gyerekek, nincs semmi bajuk akkor csak nem hulyek itt sem a gyerekorvosok.

simine

Nohémi Creative Commons License 2001.06.22 0 0 8462
A pelenkamosás kapcsán jutott eszembe: van valamilyen módszer az alma kimosására is, vagy az egyetlen lehetőség az olló? Babánk még csak pár hete kóstolgatja az almát, de már minden almafoltos. Ti hogy csináljátok?

Noémi

nufi Creative Commons License 2001.06.22 0 0 8461
Sziasztok!

Köszi a mondókáskönyv tippeket.
Szilvásgombóc: mi a körzeti gyerekdokihoz járunk, ő dr. Kurányi Éva.

Na tessék! Si, kellett neked emlegetni a felfelé kakilást és a nyálkás kakát. Gergő ma mindkettővel megörvendeztetett. Na és olyat produkáltak-e már a gyerkőceitek, mintha óriás mákot ettek volna? Ez most nem vicc, tényleg ilyet kakilt reggel. Valami nem igazán stimmel a székletével. Beszéltem a védőnővel, azt mondta, hogy az alma kicsit zöldesre színezheti a székletet, de a darabkákra ő sem tudott mit mondani.
Tegnap este 1/2 12-kor bírt elaludni a pici fiam, igaz reggel 3/4 9-ig aludt. Ilyent még sosem csinált. Na persze most meg 3/4 2-ig fent volt. El tudjátok képzelni milyen hangulata volt már a végére? Teljesen fel van borulva az alhatnékja. Milyen jó, hogy van időjárás, ilyenkor rá lehet fogni az ilyeneket.

nufi

Lovászi Creative Commons License 2001.06.22 0 0 8460
És a Praktikerben most akciós a hátraszerelhetős ülés: 4999 Ft. Lábszűkítője is van pici gyerekeknek. (Nem spanyolcsizma!)

Tímea

Előzmény: Törölt nick (8459)
Törölt nick Creative Commons License 2001.06.22 0 0 8459
Hópihe!

A német ADAC - német autóklub - csinált egy teszt sorozatot, hogy hol a legbiztonságosabb a biciklis-gyerekülés.
Hát elöl a legkevésbé.:-(((
Úgyhogy szerintem ezt jól gondold meg. Az sokkal balesetveszélyesebb.
Mi vettünk egy jó stabilat hátra, plusz sisak. Anélkül egy lépést sem.

Piglet

szilvasgomboc Creative Commons License 2001.06.22 0 0 8458
Jó reggelt! :)

nufi: nekünk az Andics doki mondta, hogy még ne ültessük, mert az sem tesz jót Neki, csak nagyon keveset ölben és a kocsiülésben. Azért hagyjuk mi is többször ölben is ülni kicsit, mert nagyon szereti és nagyon akarja. Te melyik dokihoz jársz?

Nekünk Füzesi Zsuzsa: Mondókáskönyv és Süss fel nap c. könyv van meg, jó nagyok, tele színes ábrákkal, mondókákkal.

Sica Creative Commons License 2001.06.22 0 0 8457
Nufi,
a lányom is ilyen volt, sőt, szerintem mindegyik baba így csinál. Néha én is hagytam, de azért figyeltem rá, hogy ne nagyon csinálja. Domcsinak semmi baja nem volt tőle.
Előzmény: nufi (8455)
Hopihe Creative Commons License 2001.06.22 0 0 8456
Sziasztok!

Én is a Vanish szappant használom, nagyon jó, vagy van folyékony verziója, azt is szeretem.

Nálunk is apánál hamarabb megnyugodott a lány, mint nálam. Apa 10-15 perc alatt elaltatta, nálam még fél óra altatás után is szopizni akart.

Nekem a Magyar Könyvklub által forgalmazott Első mondókáim című könyv megvan. Kemény hajtogatós könyv, kevés mondóka van benne, de jó színes ábrák.

Ma lett kifúrva a lányom füle, túl vagyunk rajta, de akkor nagyon sírt szegény, nem kezdeném újra.

Hol lehet kapni biciklire 1 éves gyereknek való gyerekülést, amit magad elé lehet tenni?

Sziasztok

nufi Creative Commons License 2001.06.21 0 0 8455
Sziasztok!

Képzeljétek, ma reggel 1/4 6-ig aludt Gergő. Ilyen kb. egy hónapja nem volt, akkor ui. megtanult átfordulni a hasáról a hátára, aztán szépen minden alkalommal felébredt, akkor meg persze eszébe jutott, hogy akár enni is lehetne, így aztán jött a cicizés. Most végig hason aludt. Tartok tőle, hogy ez csak egy egyszeri eset volt, holnap ismét kelhetek 3-kor.
Si! Az a zöldes színű, ha nem is nyálkás kaka nekem is kérdésem lett volna, ha nem előzöl meg. Tegnap egész nap zöldes árnyalatút, este pedig egyértelműen zöldet kakilt Gergő. Igaz, neki este egy kis hőemelkedése is volt (37,7). Ma már minden rendben van vele. Ja, és ha az megnyugtat, volt hogy már ő is felfelé kakilt.
Én mielőtt a mosógépbe teszem a kakis ruhát, teszek a foltra Clorox kímélőt. Eddig még bevált.
Hú, annyi mindent akartam kérdezni, most meg semmi nem jut az eszembe. Vagy mégis?
Akarok venni mondókás könyvet. Tudtok valami jót?
Mennyi idősen lehet ültetni (ültetve fogni) egy babát, illetve állni hagyni? A kisfiam ugyanis ha - ülök és úgy fogom - leér a lába, egyből kinyomja magát és nekem dőlve ácsorog. Egy darabig hagyom, de sokáig nem merem, végül is még csak 3 hónapos múlt. Szerintetek hagyhatom, ameddig bírja? Nem lágyabbak ilyenkor még a csontjaik? Nem ám meggörbül lába! Ne röhögjetek, ha egy nagy marhaságot kérdeztem!

nufi

Sica Creative Commons License 2001.06.21 0 0 8454
Szia Quizas,
szerintem nem kell felkelteni a babát, ha alszik. Ha éhes, akkor úgyis kel magától, hidd el. Legalábbis én soha nem keltettem fel Domcsit, hogy egyen.

Apának meg nincs tejcsi szaga, azért nem éhes nála. Neked viszont van, így Nálad eszébe jut az illatfelhőről, hogy éhes! :-)))

Előzmény: quizas (8451)
rgranc Creative Commons License 2001.06.21 0 0 8453
quizas
Mi arra gondoltunk már, hogy anyáról "feltételes reflexként" a hami jut az eszébe, míg rólam nem. Ezért nyugszik meg gyorsabban apánál... :)
Robi
Előzmény: quizas (8451)
simine Creative Commons License 2001.06.21 0 0 8452
Mosas: Mi mindig frissen beaztatjuk, csak tiszta vizbe. Ha megis hagytuk beszaradni, vagy tul durva a folt akkor vanish (nem tudom jol irtam-e)szappan. Nagyon bevalt, sosem marad foltos egy ruha sem.
simine
quizas Creative Commons License 2001.06.21 0 0 8451
Sziasztok,

Nálunk is kiáradt párszor a végtermék, ilyenkor mosószappannal vettem ki a nagyját, frissen. A többit a mosógép.

Fellegh,

A hízási adatok nem erre utalnak, szerencsére. Inkább a levegőbuborékokkal küzd talán, vagy kakálni készül.

Portáska,
Úgy látom, eltűnt az a hozzászólásom, amiben nagy mutatós órát javaslok a pici elé tenni. Kisbulcsú elvan vele egy darabig, pedig ő is a kézben séta nagy barátja.

Kérdés
Kinek mikor állt be rendszeres evésre a babája? Kisbulcsú, aki lassan 10 hetes lesz, napjai valahogy nem 24 órásak és összevissza csúszunk. Ráadásul ha nyűgösködik, szerintem maga sem tudja, éhes-e. Ti hogyan állapítjátok meg?
Tegnap fél 9-kor evett, 11-ig fent volt, akkor elaludt és én ébresztettem 4-kor, mikor álmában tekergett a puppolás közben, hogy talán mégis enni kéne (rosszul tettem?). Aztán déltől ismét öt órát durmolt, utána viszont 3 óra múlva lett éhes. Néha nyekereg, ha akár 40 perc után elveszem a ciciről, amin szinte csak cumizik, és az apjánál elfelejti, hogy ő az előbb még éhes volt. Ez nem ugyanaz, mint amit írtatok, hogy az elejétől kezdve szórakozik.
Mint tapasztalatlan első gyerekes, várom a nálam okosabbak bölcs hozzászólásait. :-)

quizas

szilvasgomboc Creative Commons License 2001.06.21 0 0 8450
si: volt már, hogy mi is kisLackó hátsó nyakredőiből mostuk, aminek a pelusban kellett volna lennie.. :)
si Creative Commons License 2001.06.21 0 0 8449
Andrea!
Én is megkóstoltam ezt a mintát, de nekem nem nyerte meg túlzottan a tetszésemet. A színe egy kicsit műpiros, és én az ízén is érzem egy kicsit "műízt". Ilyet biztos, hogy nem veszek. Marad az édeskömény
Előzmény: Andrea-r (8446)
si Creative Commons License 2001.06.21 0 0 8448
Na, ezt jólesett olvasni, hogy más is hasonló gondokkal kűzd, mint mi.

Védőnénit kérdeztem, azt mondta, lehet attól is, hogy sűrűn szopizott, és nem tudott megemésztődni az előző adag tejcsi. Mondjuk, ebben lehet valami, mert előzőleg tényleg sűrűbben cicizett.

Mosás: Nekem bevált a lovela mosópor, abba áztatom mosás előtt. Esetleg egy kis szappannal bedörzsölöm.

Adri_ Creative Commons License 2001.06.21 0 0 8447
Igen, nem Apuciról, hanem a piciről volt szó...

teából nekünk bejött a Csipkebogyó (egy kis cukorral ízesítve, illetve a HIPP gyerekteája. Mindkettőt elfogadja a picikénk, bár inkább csak nagyobb melegben itatjuk.

Cár: köszönjük a dicséretet, most éppen egy nagyobb fejlesztés altt áll a honlap, nem sokára az is kész lesz (egy nagy csomó újabb kép).

Adri

Előzmény: Andrea-r (8446)
Andrea-r Creative Commons License 2001.06.21 0 0 8446
Apici=apuci, nálam is így jött le, de gondoltam, hogy az ő kakilási rendjét nem írnád le. :))))

Egy gyors kérdés (és gyors választ is kérnék, ha lehet)
A múlt havi Kismama újságban volt egy Milupa Gyümölcstea termékminta. Tegnap kipróbltam és Máté babának nagyon ízlett. Szerintetek ez jó? A kétség csak azért van bennem, mert túl édes-ízesített és tele van mesterséges anyagokkal. Próbáljak inkább valami természetesebbet? Pl. csipkebogyóteát? (azért gondoltam erre, mert ez van abban a gyümölcsteában is)
Köszi a válaszokat előre is.

Andrea

cár Creative Commons License 2001.06.21 0 0 8445
:o)

"apici"-ből hirtelen apucira asszociáltam, és nem értettem, hogy miért ennyi idősen tér át a napi 1-2 kakilásra. Aztán kapcsoltam. :o)

A honlap tök jó és ötletes!

Üdv Cár

Előzmény: Adri_ (8444)
Adri_ Creative Commons License 2001.06.21 0 0 8444
Sziasztok!

Kaki a háton: erre nálunk nagyon egyszerű magyarázat volt: pelenkázáskor a pici mindig megfeszíti egy kicsit a pociját, így a pelust nem lehet a deréknál eléggé meghúzni. Aztután, amikor kicsit fáj a pocija vagy készül a "termék" a lábát emelgeti, esetleg elfordul az oldalára, és így a kaki ki tud folyni. A kaki színe a gyomorműködésre utalhat, a zöld általában hasmenést jelent, a sárgásbara nálunk jó. Egyébként apici most kezd átállni a napi egy, esetleg két kakilásra. Egyébként nálunk nem is a kikakilással van bajunk, hanem a kipisiléssel pelenkázás közben. Gergő napi két-három rucit használ el, akármilyen óvatosak is vagyunk.
Kaja: tegnap isteni finom zöldbab főzeléket ettem, a picinek semmi baja sincs. Gyümölcsből most több kiló málna, meggy, cseresznye van itthon. Ezek egy részét fagyasztjuk, másik részét pedig apránkat eszegetem napközben. Ugyanis most ismét állandóan éhes vagyok.
Fogás. Tudjuk, hogy még nincs itt az ideje, de azért néhány játékot már a kezei közelébe pakoltunk. Most inkább nézegeti őket, meg boxol feléjük.

Adri, Gergő

fellegh Creative Commons License 2001.06.21 0 0 8443
sziasztok! Bár az én kislányom, Luca még csak holnap lesz 6 hetes, de már nálunk is volt pelus-gátszakadás! Én Flóraszeptet tettem rá( csak 1 nagyon kicsit, bár lehet, hogy ez a szer nagyon drasztikus?????), utána nagyon alaposan kiöblítettem tiszta vízzel. Egyébként mosószódával mosok, nagyon bevált!
Előzmény: Andrea-r (8440)
fellegh Creative Commons License 2001.06.21 0 0 8442
off
Köszönöm Szilvásgombóc!!!!!!!!
on
Lovászi Creative Commons License 2001.06.21 0 0 8441
Egyes számú tipp: azonnal még frissen sima mezei mosószappannal be kell dörzsölni a foltot, és nem árt neki némi idő. Szóval nem kell azonnal berakni a gépbe, ha már rajta van a mosószappan. Én ezzel a módszerrel szedem ki a fiam nadrágjaiból a fű és biciklilánc foltokat is. Nem árt előre gyakorolni :-)))

Tímea

Előzmény: Andrea-r (8440)
Andrea-r Creative Commons License 2001.06.21 0 0 8440
Sziasztok!

Si!
Máté babámnak meg balra hord a feneke: a bal lábán a bokáig folyik a kaka, miközben a jobb oldalon tiszta marad a pelus. Szerintem, ahogy izeg-mozog kicsit elcsúszik a pelus valamerre és a kaka a szabadságot választja és ott folyik, ahol tud. Egyébként Máté babánál is volt már, hogy a háta közepéig kakás volt. DE ha már itt tartunk: hogyan kell kimosni? Van, hogy egy rucit 2x is visszateszek a gépbe, de csak halványodik, nem jön ki teljesen. Tippek???

Andrea

kriszi Creative Commons License 2001.06.21 0 0 8439
Si!
Nyálkás nem, de zöld kaki nálunk hosszabb ideig játszott. Kiderült, hogy a Laktoherbtől, de baja nem volt tőle, csak más színe lett. Engem is a gyerekorvos nyugtatott meg. :-)
Előzmény: si (8436)
simine Creative Commons License 2001.06.21 0 0 8438
Si!

Egy ideig nalunk is ez volt a moka. Neha elvezet volt a csupa kaki body-t az Emese fejen keresztul lehuzni. Nalunk ez egy ido utan abbamaradt es egyre tobbszor maradt a kaki a pelusban. Szerintem ne akadj ki rajta ugyis kifolyik.
Szia
simine

Előzmény: si (8436)
schgy Creative Commons License 2001.06.21 0 0 8437
Azért mert lefelé túl jól zárt a pelenka és nem tudott arra kifolyni. A nadrágtartós nem jó, mert akkor a nyakába fog folyni az egész :-).
A második kérdésre a komolyabb válasz pl. gyorsan leküzdott nátha esetén (volt nálunk egyszer), de egyaktabb választ az orvos tud adni.
schgy
Előzmény: si (8436)
si Creative Commons License 2001.06.20 0 0 8436
Na, azt mondja meg nekem valaki, hogy miért van az, hogy minden pelenkából, (még a legszuperebből is) hátul, a derekánál folyik ki a kaki?????????
Ma már kiakadtam, mert kétszer öltöztettem át Bencét, a fenti ok miatt. Vagy csak az én gyerekem kakál felfelé?
Vagy várjam meg, míg feltalálják a super, vállon átvethető, nadrágtartós pelenkát????

Ja, és szerintetek mitől lehet egy anyatejes gyerkőcnek nyálkás, zöldes hasmenése?
(semmi olyat nem ettem, és nem beteg, mert a közérzete jó)

Ágibági Creative Commons License 2001.06.20 0 0 8435
Sziasztok, szia Rgranc!

Esernyőre csukhatót keresetek, vagy sima kétfunkciósat? Nekem az utóbbiból van egy eladóm, még téliesíthető is. Ha érdekel, írj!

Üdv Nektek : Ági

Előzmény: rgranc (8432)
cicó Creative Commons License 2001.06.20 0 0 8434
Sziasztok!
Andrea, onnan tudod, hogy a hasmenésnek sokkal büdösebb, szúrósabb szaga van.Meg fogod ismerni :-)
Tímea, azt is szokták mondani, hogy öntsük le a bab és tsai első főzőlevét és akkor sem fog felfújni...ez viszont megint csak azt támasztja alá, hogy nem a héjtól van a dolog...áááá kitudja...:-)
üdv.cicó
Előzmény: Andrea-r (8401)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!