Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2004.04.29 0 0 288
Kedves Muster Mark,

nem éri meg a felháborodást. Egyet tehetünk: akárhányszor leírják ide a sületlenségeket, mi leírjuk a korrekt álláspontot. És kész.

(Néha én se bírom egy odabökés nélkül, de igazából nevetni szoktam az olyanokon, mint Musaic meg NEXUS7).

Előzmény: Muster Mark (279)
Törölt nick Creative Commons License 2004.04.29 0 0 287
Dongó, e-kerék: akkor csináld meg. Vízlégszivattyú, nyomásmérő, lombik kell az egyikhez, no meg egy infralámpa.

E-kerékhez elég egy vasaló (vagy valamilyen más állítható hőmérsékletű tárgy), meg egy üvegbúra (hogy megcsináld a kísérletet alatt meg nélküle). Füst se árt, hogy lásd az áramlási vonalakat.

Te meg csak szajkózod, hogy a "tudósok" nem csinálják meg. Megnyugtatlak: pár évente pár hallgató mindeg felbuzdul és megcsinálja. Mindig ugyanaz jön ki. A dongó nem repül vákuumban, az e-kereket a hőáramlás forgatja.

Csináld meg Te is, ne szajkózd itt folyton a tapasztalat szerepét!

Ha ennyire nem hiszel a "tudósoknak", akkor miért hiszel egy az interneten található "cikk"-nek (dongós dolog), amit ugyancsak nem csináltad utána? Ez az egy forrás állítja, hogy a dongó repül vákuumban. Ráadásul egy elég obskurus kiadványban jelent meg (Scientific American spanyol változata, tehát a nemzetközibe nem került bele). A cikk egyébként tele van ordító szarvashibákkal, amiket most idő hiányában nem gyűjtök ki mind ide.

Egyet mégis: az elterjedt tévhittel szemben az areodinamika standard törvényei lehetővé teszik a dongó repülését. Ld.

http://www.sciam.com/article.cfm?articleID=000DF125-5545-1C75-9B81809EC588EF21

http://www.sashanorris.co.uk/page25.html

http://www.ftexploring.com/askdrg/askdrgalapagos.html

http://www.popsci.com/popsci/science/article/0,12543,396553-1,00.html

Na így néznek ki a korrekt kísérletek. Ezeknek egyébként gyakorlati haszna van kisméretű reülő szerkezetek építésében, mivel ezeknél nem lehet ugyanazokat a megoldásokat alkalmazni, mint a reépülőgépeknél, az aerodinamikai jelenségek ugyanis nem skálainvariánsak (függenek a mérettartománytól, amiben dolgozunk).

Előzmény: Törölt nick (250)
Törölt nick Creative Commons License 2004.04.29 0 0 286
Ez nem egy elmélet. Nincs megmondva, mi az a "vákuum hullámnyomása", ilyet a fizika nem ismer.

Elmélet az, aminek vannak kiszámolható jóslatai. Mit jósol ez a Te "elméleted", ami kísérletileg ellenőrizhető?

Aműgy most már rájöttem, hogy Te is meg NEXUS7 is Egely Tesla-körén szeditek fel ezeket a lózungokat. Végül is attól, hogy ezeket szajkózod, nem leszel okosabb :)))), de csináld csak, ha jólesik.

Előzmény: Törölt nick (251)
JFEry Creative Commons License 2004.04.27 0 0 285
Így pedig, az előző 3000 másodpercenkénti 1 másodperces 5mA-res áramot feltételezve 3E14 darab elektront „termeltünk”.
Az alu elektróda egy atomja 3 elektron értékű. Móltömege 27 (6E23 atom, 1,8E24 elektron )
Egy kisütés 6E9 atomot vesz igénybe. 2,7E-13 gramm.
Ha nem erőltettem túl magam, ez azt jelenti, hogy egy milliárdszor kell ahhoz kisütni, hogy milligrammos anyagváltozást észlelhessünk. Ez 15 ezer év…

Härtlein mondta:" Produkáljunk egy olyan kísérletet, melyet a jóisten sem tud ellenőrizni, és máris van miről zagyválni"!

Ha elrontottam, szóljatok

Előzmény: JFEry (284)
JFEry Creative Commons License 2004.04.27 0 0 284
Olyat kellett volna keresni, hogy az "elektron töltése"...
1,60 e-19 C
Előzmény: JFEry (283)
JFEry Creative Commons License 2004.04.27 0 0 283
Köszi.
közben SPafi súgott.
Nem jót kerestem.
Előzmény: NevemTeve (282)
NevemTeve Creative Commons License 2004.04.27 0 0 282
A sajnos sehol nem találok olyasmit ami megmondaná mennyi elektron van 1C töltésben.

mondjuk 6.25*1018

Előzmény: JFEry (281)
JFEry Creative Commons License 2004.04.27 0 0 281
V.Laci!
Annyira kevéske a kicsotolt energia, hogy eszedbe se jusson a cink-szénelemek kifolyásához hasonló jelenséget keresni. Azoknak az önkisülése több százszorosa mint az itt megtermelt energia összessége.
Az évekig működést pedig el tudom képzelni, de nem folyamatában, hanem napi pár felvillanással számolva.

Az éjjel írt gondolataim kissé szárnyalóak voltak.

Ha sajnos sehol nem találok olyasmit ami megmondaná mennyi elektron van 1C töltésben. (pedig mintha tudtam volna is) Ha ezt segítenétek, akkor az elektrokémiai folyamat szerinti anyagátalakulást, annak mennyiségét ki lehetne számítani. Annak ismeretében könnyebb lenne eldönteni hogy lehet-e más folyamat, mint a galván hatás.

Előzmény: V.László (280)
V.László Creative Commons License 2004.04.27 0 0 280
Igazad lehet, alapesetben nyilván az elektrolitikus folyamatokra gyanakszik az ember, másodsorban a külsö elektromágneses zavaró hatásokra kell gondolni. Azonban gondos mérési körülmények összeállításával ezek hatása az elhanyagolható szintre csökkenthetö. Feltételezem, hogy aki évtizede bíbelödik egy ilyen eszközzel, az már megtette ezt is.
Aztán ott van még a hosszú idejü müködés. Az a csekélyke elektrolit amit a papir tartalmazhat, nem tudom elképzelni, hogy évekig fenn tudja tartani a folyamatot (már ha igaz, hogy évekig müködik). A kimerült szén-cink elemben is nedves még az elektrolit, de már átalakult olyan közeggé, ami nem képes elemként müködni.
Nem tudom mi az igazság. Amit a piezokkal meg polarizált kondikkal, szigetelö fóliákkal mértem az mind hasonlóan furcsa volt, de a végeredmény mindig az eszköz lemerülése volt. Egy kis kétségem azért mindig maradt, hogy kellö körültekintés után mondtam-e végkövetkeztetést? Továbbra is izgalmasnak találom pl. az olyan polarizált dielektrumot, ami rendelkezik gyenge vezetöképességgel. Mi történik az anyagában levö szabad elektronokkal?
Hasonló gondolatok jutnak eszembe ennél az eszköznél is. Mi van akkor, ha a papir vagy celofán szigetelés nem elsösorben mint elektrolit hordozó, hanem mint rossz szigetelö funkcionál?
Jut eszembe pl. a félvezetök szennyezése milyen jelentöségü lett manapság.

Előzmény: JFEry (256)
Muster Mark Creative Commons License 2004.04.27 0 0 279
Igazad van... sajnos okvetlenül kell erre egy topic.
Előzmény: NevemTeve (276)
Muster Mark Creative Commons License 2004.04.27 0 1 278
Az index sajnos elég masszívan kontraszelektál. A polfórumban politikai alapon moderálnak, ezért ott azok maradnak alul, akiknek a politikai nézetei nem hasonlítanak az indexesekéhez. Itt a tudományban meg egyáltalán nem moderálnak, ezért itt meg azok maradnak alul, aki kevesebbet tudnak írni. Ami persze nem zárja ki, hogy ne lenne igazuk, de egyáltalán nincs is hozzá semmi köze.

Továbbá sajnos általában az áltudományos agyműködésűek olyan lepukkant emberek, akiknek épp lepukkantságuk miatt rengeteg idejük van... és persze, sokan is vannak... hisz az emberek iq szerint nagyjából haranggörbe mentén oszlanak el... és túl kicsi a felső farok

Előzmény: Anticato (277)
Anticato Creative Commons License 2004.04.27 0 1 277
"az marad alul a vitában, aki távolabb áll az igazságtól (legalábbis ideális esetben)"

Khm ... Mint azt a(z Index) történelem oly szépen mutatja.

Előzmény: Muster Mark (272)
NevemTeve Creative Commons License 2004.04.27 0 0 276
És mi lenne, ha egy teljesen külön topikban futnál ámokot harcolnál a mémek ellen?
Muster Mark Creative Commons License 2004.04.27 0 0 275
Ja! De attól, hogy én rosszul csinálok valamit, _neked_ nem kell szintén rosszul csinálnod!
Muster Mark Creative Commons License 2004.04.27 -1 0 274
Ez azért van, mert türelmetlen vagyok, és nagyon-nagyon ideges a mindent elöntő áltudományos szeméttől. Ezért én nem cselekszem racionálisan.

Én dühömben a személyt célzom meg, hogy a mémnek, jelen esetben az áltudomány gondolat-vírusának ártsak. Ez nem jó, mert a páciens automatikusan fellépő önvédelmi mechanizmusai egyúttal a mémjét is védeni fogják. Én viszont lelki kielégülést nyerek a hülye rugdosásában.

Hatékonyabb lehetnék, ha az embert kooperatív módon a mém ellen fordítanám, ám ezzel le kellene mondanom a sötétség pusztításával járó boldogságáról. A sötétség elleni harc örömforrásból munkává változna.

Előzmény: Silan (273)
Silan Creative Commons License 2004.04.27 0 0 273
Nagyon szép, de te nem arra szoktál törekedni, hogy vitában nyomd le a másikat, hanem arra, hogy kicsináld és eltávolítsd a fórumból. Te tűzzel-vassal akarod irtani a más véleményeket és terjeszteni a sajátodat (ami általában nem kifinomult, hanem durván elnagyolt, fekete-fehér és egysíkú).
Előzmény: Muster Mark (272)
Muster Mark Creative Commons License 2004.04.27 -1 0 272
Jó. Egyébként valóban nehezen hihető, hogy neked áltudományos mémed lenne. Neked szerintem olyan mémed van, ami arra serkent, hogy szeresd és védd a degeneráltakat. Ezt a gondolkodásmódot rövid távon igazolja, hogy - már annyiban szeretnénk legalább a saját mércénk szerint jó embernek tartani magunkat - kétségkívül kutya kötelességünk segíteni a gyengébbeket.

Azonban ez a gondolkodásmód szerintem három ok miatt is tévút.

1. Az a degenerált, aki hülyeségeket beszél, mi több, terjeszt, mi több, ezt agresszíven teszi, és eközben értelmes embereket üldöz el a topicokból (vö: DrLecter vs. idohidepito), korántsem biztos, hogy rászolgál az elesetteket amúgy megillető tiszteletre.
2. De még ha rá is szolgál: korántsem biztos, hogy azzal segítesz neki, ha pátyolgatod, védelmezed, kisegíted megszorult helyzetéből, ha épp kifogytak az érvei. Lehet, hogy azzal segíted a legjobban, ha ilyenkor - mint egy billogot - sütöd az agyába az igazságot és akkora kognitív disszonanciát okozol neki, amekkora csak telik tőled, hogy megváltoztasd és lehetőségedhez képest fejleszd a gondolkodását.
3. A biológiai evolúciót elfogadod. Az evolúció feltétele, hogy létezzen a generációk egymást követő láncolata, létezzenek a véletlenszerű mutációk és letezzenek a szelektáló körülmények, amelyek hatására az előnyös mutációk nagyobb eséllyel kerülnek át a következő generációkba. Ezek a feltételek a földi élővilág esetében fennállnak. DE! Nem csak a földi élővilág ilyen struktúra. LétezHET, sőt, szerintem: létezik a mémek evolúciója is. Ahogy a szavannán is a leglassúbb antilopot eszi meg a gepárd, úgy a mémek evolúciójában is az marad alul a vitában, aki távolabb áll az igazságtól (legalábbis ideális esetben). Ebből a szempontból az index is olyasmi a mémek, mint a földi életközösségek a fajok számára. Itt az indexen is mémek harcolnak egymással, és nem emberek. Az emberek csak hordozói a mémeknek. Amikor lenyomsz valakit egy vitában, nem az embert, hanem a mémet kell pusztítanod. Az embernek jót teszel! Különösen, ha olyan degenerált, primitív mémekről van szó, mint pl a kitaláltközépkor elmélet meg a magyarszittyázás.

Előzmény: Silan (271)
Silan Creative Commons License 2004.04.27 0 0 271
Fogad a halál, neked van kockafejed.
Előzmény: Muster Mark (269)
Muster Mark Creative Commons License 2004.04.27 0 0 270
Elsőosztályú halandzsagenerátoruk van!
Előzmény: Törölt nick (248)
Muster Mark Creative Commons License 2004.04.27 0 0 269
Akkor miért kell áltudományos, degenerált mémeket fogadnod az agyadba?
Előzmény: Silan (268)
Silan Creative Commons License 2004.04.27 0 0 268
Ez könnyen lehet.
Előzmény: Muster Mark (265)
Silan Creative Commons License 2004.04.27 0 0 267
Éppenséggel Vassy végzett teszteket varázsvesszős emberrel. Negatív eredménnyel.
Előzmény: JFEry (266)
JFEry Creative Commons License 2004.04.27 0 0 266
Igaz.
Vassy nem elemzett varázsvesszőket.
Nem foglakozott vele.

Nekem van egy olyan spurim, hogy eseteg a "hatékonyobb" természetgyógyász stb csodafickók a vizsgáztató agyában túrkálnak, esetleg tudatlanul is.....
Ezért következtettem arra, amire.
Elméletileg ezt kizárná a kettős vak...

Előzmény: Silan (262)
Muster Mark Creative Commons License 2004.04.27 0 0 265
Igen, ha így vesszük akkor feltétlenül a mémek uralják az embert - a legjobb, amit tehet, hogy tudatosan választ olyan mémeket, amelyek mellett megmarad a lehető legnagyobb gondolati szabadsága?
Előzmény: Silan (264)
Silan Creative Commons License 2004.04.27 0 0 264
Az is egy mém, hogy nézzük meg a bizonyítékokat, nem?
Előzmény: Muster Mark (263)
Muster Mark Creative Commons License 2004.04.27 0 0 263
Tehát mémektől függetlenül gondolkozol?
Előzmény: Silan (260)
Silan Creative Commons License 2004.04.27 0 0 262
Hát persze, de ez a dolog a varázsvesszős tesztek során fel sem merült, úgyhogy itt valami teljesen másra asszociáltál, mint amire én utaltam.
Előzmény: JFEry (261)
JFEry Creative Commons License 2004.04.27 0 0 261
Arról, hogy Vassy az elemzéseiben feltételez egy olyan hatást mely mötött, az ismereteinkhez képesti (várt) 50%-os véletlen találati aránytól, a negatívan eltérő esetekre is Pszi jelenséget gyanít.
Előzmény: Silan (259)
Silan Creative Commons License 2004.04.27 0 0 260
Én veled ellentétben nem előítéletek, hanem a rendelkezésre álló bizonyítékok alapján szoktam megítélni az egyes témákat.
Előzmény: Muster Mark (258)
Silan Creative Commons License 2004.04.27 0 0 259
Nem tudom pontosan, miről beszélsz, de én nem erre gondoltam.
Előzmény: JFEry (257)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!