szerintem az András meg én nem erre gondoltunk... :)
A progit kell megvenni, az upgrade meg egy emailcím meg egy serial number beprüntyögése ellenében ingyenes
Fogadni mernék, Hogy Haasz András barátunknak van egy "robbantomester" emil-loginja is!
Azt hiszem, Fiúk, nem vagyok eléggé nagyfej Hozzátok mérve, úgyhogy eltűnök innen, Tiétek a terep, úgyis Ti vagytok a legjobbak..... no, meg a legokosabbak is!
A pofátlanságnak is van határa, szerintem!
Letölthető a Steinbergtől a VST 5.03 PC-re:
-multiprocesszoe támogatás Win2000-re
-átalakított ReWire, jó a Reasonhoz is
-csatorna átúsztatási funkciók
- prioritás-állítási lehetőségek
Hali ALajos!
Ha midi/samplerkártyának az EWS64-et választottad, célszerűnek látszi HDrecordinghoz az EWS88-at választani (8be, 8ki, 96/24), ha jól tudom, létezik egy link kábel is, amivel a két EWS kártya össze tud szinkronizálni...
Érdemes azonkivül egy második winchesterre is beruházni, ami lehetőleg szintén masterként van rálógatva az IDE csatornára, hogy arra történjen az audiosávok felvétele: ennek az az oka, hogy nem szerencsés ugyanarra a wincsire digizni, amiről az oprendszer fut, felvétel közben elkezd swappelgetni a windóz, stb...
Hi fiuk!
Ugy latom, hogy ez kizarolag ilyen ferfias oldal.
Szeretnenk egy nagy szivesseget valakitol, toletek:
Csinalni akarunk barataimmal egy kis hazi studiot
szamitogepre alapozva.
A hasznalati celok kozott szerepelne
- midi alapu zenek feljátszása
- akusztikus hangszerekkel valo felturbozas
- tobbsavos enek- vokal felvetele
- ezeknek az anyagoknak a keszre keverese
A srac aki a midit feljatszana es a keverest is
vegezne eddig egy atarival es cubase-el dolgozott
ezert - es csak ezert - a cubase vst-t valasztottuk a feldolgozashoz
Most allitanank ossze a gepet.
A tervezett konfiguracio
Celeron 700, 128m Ram, 20 gb Winch,
a midihez hangkartya terratec ews 64 L
A harddisk recordinghez hangkartya?
A kerdesem az, hogy jo ez, vagy mi az amit a gepbe
javasoltok.
Szeretnek olyan segitseget is, hogy mi az a forum, Web site ahol tobbet olvashatok errol a temarol.
Hi te szellem!
Kossz az infot. sb live a kartya, az Asio az meg mi? lattam mar, irogat vmit ki
a gep ilyet progikban, de nemtom mi ez. van 64 ram, 366 proci.
Ha a fruityloopssal mukodik a szintim, igy miert nem? (ott be lehet allitani a buffert)
valami cpu-t nez. megyek az sb forumra.......
VST instrumentek "késleltetése" - az offset - ált.ban attól függ, h milyen erős masinád / milyen jó ASIO driveres hangkártyád van, olyan nagyon leegyszerűsítve nem szüntethető meg csak úgy. Amúgy a kérdéseid láttán azt javaslom, olvasd el lehetőleg a teljes Sb Live fórumot, ott igen sok okosság van...
Kerdeseim:
vst instrumentek kesleltetesenek megszuntetese a cubaseban
cakewalk 9.nyuszi rácsbeállitasa 16-odokra
mi az a midi omni
hogy kell osszekotni a midi szintit tobb outputtal? (creative szinti+ vsampler pl.)
(hubi kabel van lb portokkal.)
hogy kell a cakewalkban, cubaseban beallitani, hogy automatikusan kvantázza a felvett zenet.
Hogy kell beallitani a cakewalkban, cubaseban hogy allando hosszusaguak legyenek a felvett zene hangjai, barmekkora is volt a lenyomvatartas ideje
Elore is kossz a valaszokat! Hokotro@freemail.hu
Ha lehet emilt irjatok
Most kerültem be a kerekasztal társaságba és
nagyon tetszik amit csináltok.
Engem is minden érdekel amit a Steinbergék csinálnak na meg persze a Prdx zúz.
Akkor hajrá!
Már jó rég nem voltam, de kijött Mac-re a VST 5.0 alias VST32...
Ennél gagyibbat még nem pipáltam!!!!!
Sokkal gázabb mint a 4.1!!!!
Ez hogy lehet? Ha semmit nem fejlesztenek akkor miért 5.0????
Meg nem is müxik lalalalal stb...
Minden baja megmaradt. Pontatlan a midi mint az állat, az audiót össze-vissza játsza le.
Na erre varjatok gombot.
A MIDI kabel temaju dologhoz en is hozzatennem a magamet.
A kinai kabelek nagy baja kulonben eleg egyszeru. Lehet, hogy az IN/OUT -ot osszecsereletek, de ez konnyen kikuszobolheto lenne onmagaban. Az igazi baj az, hogy a ferdeszemu raktaros elnezett egy ellenallaserteket! Tudvalevo, hogy 220 R ellenallasok hasznalatosak MIDI ugyekben. Ennek SMD kivitelen az ertek 221. Namarmost ha egy 1,2 K ellenallas (kodja: 122) 180 fokba elforgatunk nagyon kis kulonbseg mutatkozik a 220 R -hez kepest, az 1 -es feje maskepp all. Szoval ilyet tesznek azokba a kabelekbe amik nem mukodnek! A nagyobb ellenallason nem folyik akkora aram, ami az OPTO-t rendesen meghajtana.
Masik dolog, hogy nem tettet az OUT-ra TTL meghajto IC-t, a kartya direktbe hajtja a kabelt. Mukodik igy is, de parasztos. Amugy PC900-as OPTO van benne, ami jo.
Reklamilag:tolem is lehet rendelni kabelt a MIDITOM-ehoz hasonlo aron utanvettel. Rossz kabeleket is atalakitok jonak, ha mar valakinek megvan. Akit erint keressen meg maganban.
Azt hiszem ezt mar leirtam egyszer (talan pont itt), bocs az esetleges ismetlesert.
Ilyennel már mi is találkoztunk. De azokban legalább megvolt a belseje, tehát egyből kiadódott, hogy nagyobb gond nincs.
Bár, ha emlékeim nem csalnak, hoztak hozzánk olyan "Creative" feliratú zacskóban vásárolt kábelt is, aminek a kábelfejében nem volt opto...
Csak egy nagyon halk megjegyzés: a Creative midikábeleknek van egy gyári "szépséghibájuk", az "IN" és az "OUT" feliratú DIN csatlakozót a rossz kábelre tették. (Felcserélték)
Legalábbis eddig én három példányhoz volt szerencsém kb. 4 év alatt, mindháromnak ez volt a baja.
nemmindegy
Na, én pár éve komolyan gondolkodtam, hogy el kéne kezdeni üres, midi kábel formájú midi kábeleket exportálni Kínába. Nagy tételben. Mondjuk, ha a vevő megvesz belőle egy hajórakományra valót, akkor 2 USD lenne darabja. Előre fizetne, aztán kenje a hajára.
Nem kéne ráálni a gyártásra, hanem itthon össze lehetne szedni ezekből a vackokból a kívánt mennyiséget. Fizetnénk darabjáért 100 Ft-ot. Úgy se jó semmire.
Aztán a bevételt szétosztanánk az árva zenész gyerekek között, és törvényt hoznánk a kínai midikábelek importját betiltandó.
(Egyébként a kínai kábelek között is vannak kifogástalanok. De azért tök gáz szerintem, hogy ilyen sok ótvaros bóvlit valaki beimportál, aztán meg, ahelyett, hogy visszaküldené az egészet, árusítja országszerte.)
Garantáltan működő PC midi kábelt tudunk küldeni 1790-ért.
Igaz, hogy ez nem egy e-shop, meg nem a reklám helye, de fel nem tudom fogni, ki importálja azt a sok működésképtelen sz**t az országba!
Szia Szú!
Nem biztos, hogy a hangkártyáddal vagy a VST-vel van a gond... valószinübb, hogy a MIDI kábellel (az esetek 80%-ában ez szokott lenni) amit a billentyühöz használsz... ha ilyen 2-3 ezer forintos gagyi, akkor ez valószinü... nem csinálják meg rendesen az optocsatolást. A Pixelben láttam a múltkor normális fajtát, ami tuti jó minőségü (Terratec), ugy emlékszem hatezerpárszáz volt az ára, érdemes ilyet használni.
Sziasztok!
Tegnap vettem egy Fatar SL-161-t, de a hangkártyámmal nem megy. A Cubase VST nem kedveli.
Milyen hangkártyát vegyek (karácsonyi ajándék lesz a pici), amivel biztosan működni fog. A hangkártyával nem akarok játszani, semmi másra nem használnám.
Pdx Cubase VST 5-hoz nem tudom hasznalni a ReBirth 2.0.1-et, a 3.7-hez siman
tudtam.Ha valakinek lenne tippje miert nem mukodik (talan a rewire), akkor irjon nekem.
sziasztok, dejo, hogy van ilyen..., figyu, lefagyott a cubase, es azota elindul ugyan, de nem tudok audio file-t importalni, tobbszor ujratelepitettem mindent, de mosse, mitol lehet? segiccsetek..., amugy nincs igazi cubasem, mer nem vettem meg olyan sokert, csak kiprobalom, meg minden, remelem nem csuknak le ezert, ha vkit bant, akko leszedem,...! shine
Olyan július magasságában sokat segítettetek nekem, főleg Midi Tamás úr.
Ha érdekel titeket, hogy mire mentem ezzel, meg ilyenek, akkor töltsétek le két számunkat. Egyelőre még nem a technikai bravúrt kell várni, hanem azt, hogy jó számokat csinálunk-e.
Tehát:
- www.bahia.hu
- ott mp3 menüpont
- legördíted végig a "Feltöltött anyagok"-ig
- ott megkeresed a Crescendo együttest
- letöltöd vagy az 1986-ot (neo new wave) vagy az Angyalt (gitáros-vonósos) mindkettő kb 4 MB
- meghallgatod
- kőkemény kritikát írsz a címemre (laszfam@matavnet.hu), vagy akár ide.
- fogadod köszönetem.
Megminden. (suttogva) Kicsit lemaradtam, tudom, de az 5-öshöz is van már crack?