Keresés

Részletes keresés

Szabip24 Creative Commons License 2007.06.08 0 0 1891

Ne vitatkozz velük úgy se értik meg, mivel nem is akarják!

Egy éve ugyan ez ment és most ahogy olvasom se javult a dolog.

Az ős naturisták ilyenek, legalább is egy részük.

Abba se gondolnak bele hogy köztük is lehet olyan aki igényelné ezt, de nem mer róla beszélni.

A goldengate.hu oldal gondolom nem ismertelen senki elött. 2 hetente kerül fel olyan amatőr párról kép akik többet is akarnak a napozáson kívűl és mind hivatalos nudista strandon erről ennyit... (pár napja a Szikin volt egy ilyen sorozat)

Azt hiszik övék a többség pedig lehet hogy pont ők vannak kevesebben. Roppant furcsa hogy a szabad nudi helyeken nem voltak olyan önkényes szabálybetartató emberek mint Délegyen. Bár az is furcsa, hogy a péniszgyűrűvel fel alá sétáló embert senki se akarta kidobni Délegyről, talán azért nem mert két bombázó 20 évessel ment ki.

Aztán az is legális és megengedett hogy az "ös"naturista a fiatal lányok nők lábai közé helyezkedjen, ez is Délegyen történt. Mér a páromat is feltűnöen zavarta hogy direk úgy helyezkedik az illatő hogy jó belátása legyen, közbe lekezelt mindenkivel ismerte az egész strandot...

Azt se veszik észre hogy egyre több fiatal riad meg a szbályokkal telarakott világuktól és inkább választják azokat a helyeket ahol nincs kerítés.

Gárdonyban most sincs vita, "szájbarúgás", az egyik öböl a melegeké és azoké akik másra is vágynak a másik meg a családi övezet, amióta kijárunk egyszer se volt összetűzés senkivel ezek miatt, ha valaki látott valamit az akarta is látni.

100x ismételt dogmák ezek, megértése úgy se fog menni a másik oldalon...

Én egy kis irigységet érzek a részükről, továbbá elfelejtették, hogy voltak fiatalok.

Több e-mailt kaptam, pároktól, hogy irányítsam útba őket hol van Gárdony hogyan lehet nudizni és hogyan lehet a parton sexelni úgy hogy másokat ne zavarjon, sokan nem is merik itt megkérdezni mert túl nagy az ellenállás a prűdebb társaság miatt.

Előzmény: Giacomo Gianni Geronimo (1890)
Giacomo Gianni Geronimo Creative Commons License 2007.06.08 0 0 1890

Úgy látom, tegnap mailek mentek és a népfronttitkár riasztotta az egész Ökörkört, hogy itt egy renitens vitatkozó, akivel nem lehet bírni.

Előkelő, Vegetable, javaslom, tanuljatok meg olvasni, mert a mocskos száj és a sértegetések nem pótolják azt, hogy nem a vitapartner álláspontjával vitatkoztok, hanem azzal, akit a helyébe képzeltek!

Leírhatnám még sokszor, hogy a nyilvános helyeken akkor fogadom el a szexualitást, ha az kulturáltan, másokat nem zavarva folyik. Leírhatnám újra, hogy soha életemben nem szexeltem olyanok előtt, akiket ez zavart, hogy magam is elítélem az ilyesmit, pláne, ha gyerekek előtt történik. Újra kifejthetném midezt, de csak falrahányt borsó lenne, mert az eddigieket sem olvastátok el. Minden Állatfarmnak kell egy Goldstein, ha értitek, mire gondolok. Sajnálom, hogy kis önfegyelmező közösségeteknek ezen a héten én lettem a közellenség, nem állt szándékomban az ilyesmi, de hát ez inkább rólatok szól, nem rólam. Ha legközelebb starndra mentek, a karszalagot azért ne vegyétek le!

Rodrigezznek válaszolok, mert ő kulturált hangon és stílusban vitatkozik.

Előkelő idegen Creative Commons License 2007.06.08 0 0 1889
Nem hiszem, hogy bárkinek gondot okozna az, amit NEM LÁT, mert nem tud róla, így nem fáj.
Én amúgy ezzel úgy vagyok, hogy ha kimegyek a strandra, akkor ott szívesen végignézem mosolyogva, ahogy szexeltek, mert nyilvánvalóan arról szól a dolog, hogy te mindenki előtt csinálod úgy, hogy azt lássa-hallja mindenki. Csak majd amikor meg akarom mutatni a haveroknak is a mutatványt, akkor majd ne légy fölháborodva, ha egy méterről fotózlak, és akkor se sértődj meg, ha a gyerekes anyukák és apukák elhúznak onnan... mert a meztelenség nem mindenkinek jelent merevedést és kötelező szexet :)
Előzmény: Giacomo Gianni Geronimo (1884)
RodrigeZZ Creative Commons License 2007.06.08 0 0 1888
Hát, érdekes, hogy a melegek zacvarnak, de a heterok nem, de nem ez a lényeg.
Kicsiny hazánkban a prüdéria oly magasságokban van még, hogy annak is örülnünk kell, ha egyáltalán megtűrnek egy spontán kialakult naturista strandot. Ne bőszítsük a környéken lakókat, vagy az arra kirándulókat.
Ha neked ez kevés, akkor TEVŐLEGESEN tegyél azért, hogy a "deviáns kisebbségnek tartott többség" igényeit is ki lehessenelégíteni. Nem kell itt rágni a gittet. Tudomásulvettük, megérttettük, tudjuk, hogy ilyen IGYÉNY van, LEHETŐSÉG pedig nincs. Akinek kell, teremtse meg. Délágyháza sem volt, amig egyesek meg nem teremtették.
Jómagam komoly harcos levelezésben vagyok sok wellnessközponttal, hogy miért kell kötelezően fürdőruhában szaunáznom. Vagy nem válaszolnak, vagy pedig azt, hogy "azért, mer ez a szabály, vegyem tudomásul, pont" . Ma ugyan kaptam egy levelet Ausztriából, amiben elnézésemet kérik, és tájékoztatnak, hogy a kötelező fürdőruhára vonatkozó felirtatot eltávolították.

Szóval, arra akarok utalni, hogy ha majd Magyarországon nem a szaunák 99%-a lesz TERMÉSZETESEN fürdőruhás, hanem csak 0-1%, akkor vissza lehetne térni a dugjunk-e a nudi-strandon kérdésre is.

R.
Előzmény: Giacomo Gianni Geronimo (1886)
Vegetable Creative Commons License 2007.06.08 0 0 1887

Akkor egyszerüsitsük le a kérdést. Nem vagyok 18 éven aluli, nincs gyerekem, ha egy eldugott helyen valaki a természet lágy ölén szexel, az ő baja (szunyog, kullancs, hangya, pók, bogáncs, stb), de ha a nyilvános strandon valaki bőszen nekiáll dugni, akár a bokorban akár a bokron kivül, akár nudista strandon, akár nem nudista strandon, és meglátom, akkor biztos elküldöm melegebb éghajlatra, vagy leöntöm egy pohár vizzel, mert ő lehet hogy azért strandol, mert máshol már fel se áll, csak ha mutogathatja másoknak, de nekem a szex azoknak szól, akik élvezni akarják, és semmi mutogatnivaló nincs rajta kivülállóknak. Ha egy csoport azért jön össze, hgoy egymást körbekeféljék, akkor az más, akkor nincs kivülálló, de ha én azért megyek hogy nézegessem a halakat, akkor nem azt akarom nézni, hogy pistike mekkora farkat dugdos julcsikába... Ha két csajt látok együtt, akkor meg még a szextől is elmegy a kedvem vagy egy hétre, pedig egyébként ha magunk közt vagyok, akkor tőlem még nem hallotta egyik pasim se, hogy most ne, meg hogy sok, és nem véletlen. De az én orrom alá kéretlenül senki se dugja a szexuális perverzióit -  márpedig egy strandon sokan járnak, ott olyan nincs, hogy senki se látja ugy elbujunk, szal biza az szintiszta exhibicionizmus, mintha csak a pulpitusra mennél fel egy night klubban jól megdugni a csajod, csak az a különbség, hogy aki oda megy, számit ilyenre, aki a homokban futkározik és tollasozik, az meg nem...

Szóval ha olyan helyen teszed, amit erre találtak ki, nem érdekel, mert nem megyek oda, ha nem akarok, de ha nem, akkor basszus érdekel, mert én nem azért mentem ki a strandra, hogy a pattanásaidat számoljam két slapslap között...

Remélem, ezen a szinvonalon érted végre, amit már többen finomabban fogalmaztak neked, csak valahogy sehogyse akartad megérteni :-PPPPPP

Szóval szabályok kellenek, és ha valamelyik strand nem azért van, hogy körbedugják, akkor méltóztass ne ott csinálni, hanem olyan helyen, ahol nincs tömeg ergo nyugodtan csináhatod mások zavarása nélkül. Vagy ugy már nem izgalmas? :-P

Egyébként se értem, miért baj az neked, hgoy a melegek ajánlatokat tesznek és elötted kefélnek, ha te se akarsz ott mást tenni, max az ellenkező nemmel, de a tevékenységed abszolut megegyezik a buzikéval, és a szememben egy hajszálnyit se tér el: két ember olyan helyen kefél, ahol nem kéne, mert másokat zavar...

Előzmény: Giacomo Gianni Geronimo (1886)
Giacomo Gianni Geronimo Creative Commons License 2007.06.08 0 0 1886
"Ha az ő elképzelései itthon is (belátható időn belül) érvényesülnének, akkor lassan

a nudista strandok kapujára ki lehetne függeszteni a táblát, miszerint:

"BELÉPÉS CSAK 18 ÉVEN FELÜLIEKNEK!"   Ez a cél???"

Nem. Az a cél, hogy a különböző szemléletű emberek ne zavarják egymást és mégis úgy érezzék, felesleges korlátozásoktól mentesen lehetnek nudisták. Ha ennek az az útja, hogy a különböző övezeteket elkülönítsék, akkor ezt kell tenni. Ez nem elsősorban a szexelőt, szvingelő védi a családostól, a meleget a heteroszexuálistól, hanem éppen fordítva. Nem csak Délegy meg a Sziki van, a kisebb vadnudi helyeken nem egyszer azok vannak többségben, akiket a többség általában deviáns kisebbségnek tart. Én is mentem már haza a Luppáról azért, mert túl sok meleg túl nyilvánvalóan szexuális tevékenységet készített elő, vagy végzett a szemem láttára és nem igazán volt hova odébbállni. Ha lennének zónák, az ebben az esetben engem is védett volna. De persze a gyerekest is védi a szex látványától, meg a nem ismerkedni kijövőt az ajánlatoktól.

Összefoglalva: pont az a cél, hogy bármelyik strandra elvihesd a gyerekedet abban a biztos tudatban, hogy akik 18 év alattiakra nem tartozó tevékenységet akarnak folytatni, azoknak van hová legálisan visszavonulni és ha nem ott csinálják, akkor neked is van alapod oda visszazavarni őket.

Előzmény: Sinpisti (1882)
Giacomo Gianni Geronimo Creative Commons License 2007.06.08 0 0 1885

"Bocs hogy beleszólok a vitába, de..."

Azért vagyunk itt, hogy mindenki elmondhassa a véleményét.

"GGG szeretné összemosni a naturizmust az exhibicionizmussal"

Nem szeretném. Úgy látszik, ha az emberre nem lehet azt mondani, hogy buzi, kukkoló, akkor jön a harmadik bélyeg, az exhibicionista. Ez persze egy nudista szájából különösen furcsán hangzik, hiszen a nudizmust ki nem próbált polgártársaink döntő többsége szerint minden nudista exhibicionista.

Mitől exhibicionizmus az, ha az ember egy strandon elvonul a párjával szeretkezni. Akkor lenne az, ha az adna szexuális élvezetet, hogy az aktust mások nézik. Biztos ilyen is van, nálam a dolog nincs így, de nem is blokkolok le tőle, ahogy sok ember. (Csak ha valamiből arra következtetek, hogy a megfigyelő bántani akar, de ez egy ősi, állatvilágból itt maradt reflex. Persze ennek semmi köze a topikhoz, de mégis ide passzolt, mielőtt tovább leszek bélyegezve.)

"Szerintem a naturizmus oldalvizén evickélő exhibicionisták, swingerek, melegek, stb. nem hogy népszerűsítenék a naturizmust (akár a fiatalok között), hanem épp elenkezőleg, elriasztanak sok kezdő próbálkozót, és alapot adnak sokszor képtelen ellenérzésekre."

Ez sajnos sokszor így igaz, de ennek oka nem az említett magatartásformák ördögtől való volta miatt van, hanem amiatt, hogy az ilyen kisebbségekhez tartozók sokszor kulturálatlanul, másokat megbotránkoztatva viselkednek. Ez pedig bizony a hazai viselkedési közállapotokon múlik, nem azon, hogy vannak-e egyáltalán exhibicionisták, szvingelők, melegek, stb. Ezért bátorkodtam azt javasolni, hogy ne akarjuk feltalálni a langyos vizet, hanem vegyük át azt a külföldi gyakorlatot, hogy legyenek a nudista helyeken "türelmi zónák" a különböző szexuális magatartások gyakorlói számára, ami egyuttal azt is kijelöli, hogy hol nem gyakorolhatóak ezek a magatartások. (Persze az exhibicionistáknak kijelölt zóna egy nudista strandon elég érdekes kérdés :-DD) 

"De úgy gondolom, hogy szólni kell, ha külföldi példákra, meg a fejlett naturista szokásokra hivatkozva próbálja valaki a szabados, elferdült, vagy perverz szexuális szokásainak az elfogadását  ránkerőltetni."

Feltétlenül szólni kell. Ki tett ilyet? Ki akarta rád eröltetni szabaos, perverz, elferdült szexuális szokásait?

"Eszem ágában sincs vitatkozni."

Pedig pont úgy tűntél. Nem tudom, ki hogy van vele, de én nem tartom bajnak, ha egy vitafórumon vitatkozik valaki.

"Az sem tartom lehetetlennek, hogy GGG csak provokál."

Kiket és milyen céllal?

Előzmény: Bigfred (1883)
Giacomo Gianni Geronimo Creative Commons License 2007.06.08 0 0 1884

Kedves Sinpisti!

Azt hiszem, mind a ketten vagyunk olyan szellemi szinten, hogy tudjuk, ki mivel sértette meg a másikat. Tudod jól, hogy nem vagyok kukkoló, csak azért írtál ilyet többször is, hogy megbélyegezz, lejárass a topik többi olvasója előtt, akik nem merültek el a vitánk részleteiben.

Most már bennem sincs harag, előző hozzászólásomban kiadtam magamból.

Hogy a topik, a nudista strandok és a nudizmus ügye nem a tiéd, azt természtesen úgy értettem, hogy nem csak a tiéd, de természetesen a tiéd is. Ugyanúgy, ahogy pl. az enyém is.

Szívesen cserélek veled eszmét erről is, másról is, kulturált hangnemben, ahol egymás érveivel viatatkozgatunk, nem a másikat minősítgetjük. Ha elfogadod hogy ugyanolyan tisztességes szándékú nudista vagyok mint te és ugyanúgy helyem van a nap alatt, mint neked, akkor mindez meg is valósítható.

A panellakásos hasonlatod azért nem jó, mert az aki a magnóját bömbölteti, pont, hogy a te jogaidat nem tartja tiszteletben. Pl. az otthoni pihenéshez, csendhez való jogodat. Aki egy nudista strandon elvonul a feleségével látó- és hallótávolságon kívülre, és ott szeretkezik, az nem sérti a te szabadságodat, te viszont sérted az övét, ha ezt megtiltod neki a közösség nevében, a nudizmus magasabb erkölcsi elveire hivatkozva. Ez esetben a szerepek felcserélődnek és pont te leszel az, aki bömbölteti a magnót és ő a szenvedő szomszéd. 

Feleségednek jobbulást kívánok!

G. G. G.

Előzmény: Sinpisti (1881)
Bigfred Creative Commons License 2007.06.08 0 0 1883

Sziasztok!

Bocs hogy beleszólok a vitába, de...

GGG szeretné összemosni a naturizmust az exhibicionizmussal és még nincs gyermeke, családja. Idővel valószínűleg változik majd a véleménye.

Szerintem a naturizmus oldalvizén evickélő exhibicionisták, swingerek, melegek, stb. nem hogy népszerűsítenék a naturizmust (akár a fiatalok között), hanem épp elenkezőleg, elriasztanak sok kezdő próbálkozót, és alapot adnak sokszor képtelen ellenérzésekre. 

Félre ne értsetek, semmi bajom velük, amíg elfogadják a szokásainkat, betartják a szabályainkat.

De úgy gondolom, hogy szólni kell, ha külföldi példákra, meg a fejlett naturista szokásokra hivatkozva próbálja valaki a szabados, elferdült, vagy perverz szexuális szokásainak az elfogadását  ránkerőltetni.

Eszem ágában sincs vitatkozni. Az sem tartom lehetetlennek, hogy GGG csak provokál.

Sinpisti Creative Commons License 2007.06.08 0 0 1882

"Sosem fogjátok meggyőzni egymást."

Sosem, bizony!

Nehéz meggyőzni azt, aki a külföldi tapasztalatait, élményeit szóba hozza, ám kis

hazánkban ugyanezt érvényesíteni akarja, ehelyett még én "kukorékolok a saját

szemétdombomon!"

(Tisztelem, becsülöm a főiskolát, egyetemet végzett diplomás embereket, de ettől

még a naturizmus nem biztos, hogy a pengeél az erőse!)

Ha az ő elképzelései itthon is (belátható időn belül) érvényesülnének, akkor lassan

a nudista strandok kapujára ki lehetne függeszteni a táblát, miszerint:

"BELÉPÉS CSAK 18 ÉVEN FELÜLIEKNEK!"   Ez a cél???

Sokaknak pont az a baja, hogy hiányoznak a "fiatalok", (bocs a kifejezésért, de ez

is elhangzott már:) "tinipuncik"!!!  (Pedofilok kíméljenek minket!)

Nekem speciál, korosztálytól függetlenűl a jó társaság hiányzik, (vállalva a

cseszegetést) továbbra is ez a célom, és ehhez ragaszkodom, ha még "egy fecske

nem csinált nyarat" alapon is!

S. R. A. N. :    Sp.

Előzmény: RodrigeZZ (1876)
Sinpisti Creative Commons License 2007.06.07 0 0 1881

Tisztelt G. G. Gernimo!

Mielőtt felvillanna nálad a "kiakadni" jelzőlámpa, gyorsan megnyugtatlak, hogy ez

az utolsó hozzá(d)szólásom, már ami a vitánkat illeti!

Utolsó, mert a jelek szerint úgysem sikerül egymást meggyőznünk, más-más

szemszögből értékeljük a dolgokat. (Szted nincsenek érveim, (?) belédkötök,

sértegetlek, hm! ezen is lehetne vitázni, de inkább hagyjuk! Sosem kötöttem beléd,

amiért egyszer talán megsértettelek, azért is elnézésedet kértem, melyet

elfogadtál, te viszont sorra választékos jelzőkkel illetsz a hsz-odban... kösz!

inkább lenyeltem, ez nem egyetemet végzett ember stílusára vall!)

Igazad van, sem a topikok, sem a nudista strandok, sem a nudizmus magyarországi

ügy nem az enyém! Helyes! "Nem csak az enyém!" (Ha rajtam nevetnek, legfeljebb

azért, mert vagyok olyan kelbimbó, hogy egymagam vállaltam a veled való, úgytűnik

felesleges vitákat. De az előzőleg írt okok miatt feladom, ez persze nem jelenti azt, 

hogy a későbbiekben másról ne folytassunk eszmecserét, mivel harag nincs

bennem!)

A külföldi naturista strandok egyáltalán nincsenek "hatáskörömön kívül"!

(Ismét egy lekötelező megnyílvánulás! Mellesleg a vonatjegy, mint már tudod,

nekem a legolcsóbb...) Csupán én maximálisan megelégszem a mai "kis hazánk

külföldhöz képest fényévnyire elmaradott szintjével", ezért nem érthető, hogy a

véleményeim súlyát az érveim minősége miért pozícionálja még alacsonyabbra?

(Remélem, ez nem minősül kötekedésnek!)

Az utolsó mondatodhoz: Tehát, egy panellakásban a szomszédomnak szuverin joga

hangosan bömböltetni a magnóját, mivel ez az ő lakása, nekem meg kötelességem

eltűrni, aludni nem tudok, aztán így menjek éjszakára vezetni félhullán, fáradtan

neagyjisten balesetet okozok, az összes többi ezután jön... (Bizonyítékok nincsenek

aztán jön egy ügyvéd, és a végén én kérek elnézést! Ezen kéne spéci

elgondolkodnom?)

S.R.A.N.! :   egy "Öreg" (45 éves) Sp.

Előzmény: Giacomo Gianni Geronimo (1875)
Giacomo Gianni Geronimo Creative Commons License 2007.06.07 0 0 1880

"Mindazonáltal én voltam görögországban, és HIVATALOSAN kijelölt naturista strandot nem találtam"

Azért, mert nincs kiírva, bekerítve, stb. És azért nincs kiírva, bekerítve, mert a nudizmus kulturája olyan, hogy erre nincs szükség. Ha rámész bizonyos nemzetközi nudista honlapokra, megnézheted, hogy az általad látogatott strand hivatalos vagy nem hivatalos nudihely volt. Máshonnan úgysem tudod meg, mert ugyanolyan kulturált mindkettő.

"Spanyoloknál is voltam nudi strandon, de seholsenem volt nyíltszini szex."

Attól függ, mit értesz nyiltszíni szex alatt. Olyat én is csak egy-két esetben tapasztaltam, hogy mindenfajta övezeti felosztás nélkül, a starnd közepén egymásnak esnek valakik. De ha az ember keresni kezdi ezeket a lehetőségeket, akkor megtanulja, hogy mik azok a jelek, amiből meg lehet tudni, merre van az ilyen övezet. Legtöbbször nincs kijelölve, csak szokás.

Persze a bejárható és belátható homokplázsokon ilyen nincs, különösen, ha lakott területen vannak és a part felé rögtön kemping van vagy szállodasor. Ha viszont olyan a part, hogy kisebb-nagyokk öblök követik egymást, szinte mindig kialakul, hogy hová mennek inkább a gyerekesek, hová a hetero párok és hová a melegek. 

A Costa Braván pl. egy eléggé felkapott helyen strandoltam még egyetemista társaságommal. A hely egyik része clothing optional volt, de társaság nem volt nudista. Eszembe sem jutott, hogy valahol nyíltszíni szex is lenne, de a dolog teoretikus volt, mert akkor nem is volt kivel. Pár évvel később elmentem ugyanoda egy másik társasággal, volt velem egy szintén nudista csaj is, akivel odaúton összejöttünk. Vele bukkantam rá sétálás közben egy olyan kis öbölre, ahol csak párok voltak és jóformán mindenki a szex miatt volt ott. Tehát sok múlik azon, hogy az ember keresi-e az ilyesmit.

Én eddig spanyol, portugál, francia, német, olasz, horvát, görög partokon voltam, és Portugália kivételével minden országban volt olyan strand, ahol lehetett találni szexövezetet, még ha azt a szokásjog jelölte is ki. Sőt, minden felsorolt országban az általam meglátogatott nudista stranok többségén volt ilyen.

Giacomo Gianni Geronimo Creative Commons License 2007.06.07 0 0 1879

Kedves RodrigeZZ!

Dehogy akarom én megreformálni a magyarországi nudista mozgalmat. Csak azt akarom, hogy a nudista, vagy clothing optional helyek kulturája közelítsen ahhoz, ami a fejlettebb nudista kulturával rendelkező országokban már gyakorlat.

Az ideális az lenne, ha a szabályokra, legalábbis a területi korlátozásokra nem is lenne szükség, mert mindenki toleráns módon, másokra is tekintettel élvezné a napot és a vízpartot és alakítaná mások viselkedésével kapcsolatban a saját elvárásait. Ettől persze még messze vagyunk.

Én is tisztában vagyok vele, hogy ha nem lennének kőfallal bekerített nudistarezervátumok, akkor a nudizmus sokkal inkább ki lenne téve az agresszív ismerkedőknek, a különféle perverzeknek és kamerás kukkolóknak.Azzal is tisztában vagyok, hogy a nudista helyek etikettje nagyrészben ezek kiszűrését szolgálja. Még a vadnudi helyeken is vannak valmilyen iratlan szabályok. Pl. a Luppán, ahol előfordul, hogy a strand közepén, mások szeme láttára szeretkeznek párok, a kamerás kukkolókat ott is megverik.

Én szociológiai szempontból foglalkoztam (amatőr szinten) a kérdéssel. Miért van pl. az, hogy nálunk a vadnudi helyeken áldatlan állapotok vannak, néhány száz kilométerre innen pedig a dolog természetes, az attrocitások minimálisak? Arra jutottam, hogy a dolog fő oka a helyek szűkössége.

Ha rákattintasz pl. a Magyarországgal kb. azonos területi, lakossági és kulturális adottságú Csehország nudista honlapjára, akkor találsz egy térképet több száz nudista hellyel. Ausztriában szerintem több ezer hely van. Ez százszoros sűrűség az amúgy kiváló strandkulturával rendelkező Magyarországhoz képest. Szembe kell nézni azzal, hogy a nudizmus társadalmi elfogadottsága nálunk nagyon alacsony és ezen kellene valahogy változtatni.

A szaunás topikban olvastam, hogy két európai nemzet van, melynek fiai-lányai akkor is fürdőruhában szaunáznak, ha ki van írva, hogy tilos. Az európai mediterrán országokban (portugál, spanyol, francia, horvát, görög) a nudista fürdőzés teljesen elfogadott, sok helyen a kijelölt strandokon kívül is szabadon gyakorolható, kivéve Olaszországot, ahol a carabibierik sok parton helikopteres, távcsöves hajtóvadászatot rendeznek a nudisták után. A néplélekkel foglalkozók biztos meg tudnák mondani, hogy ez miért van.

És hogy a helyek száma hogy függ össze azok kulturáltságával? Amikor behozták Magyarországra az első mercédeszeket, egy darabig mindről letörték az emblémát. Azután amikor több lett, már egyikről sem. A dolog elveszítette különlegességét, ami a vandálokat, gyűjtőket vonzotta. Én úgy gondolom, hogy minden országban van egy adott mennyiségű kukkoló, perverz, agresszíven ismerkedő, nudistákat egyéb módon zavaró alak. Ezeknek a száma a nudisták számának, a nudista helyek számának pl. tízszeres növekedése esetén sem nő tizszeresére, sőt nagyon úgy érzem, hogy csökken, mert a nudizmus elfogadottabbá, megszokottabbá válik. Eztzel viszont ahogy több nudista lesz, a nudizmus feltételei gyors ütemben javulni fognak. Még inkább igaz ez a helyek számának növekedése esetén. Már régen nem járna a Luppára senki, ha ilyen jó elérhetőséggel lenne még öt ilyen hely Budapesten vagy akörül. Gárdonyba még levonatozik az ember, de Szeged mellé már nem.

Ja, és a területi elkülönülésre vonatkozó javaslataim nem elsősorban a nudista egyesületek által működtetett hivatalos strandokra vonatkoztak, hanem a vadnudi helyekre, illetve a jövőben létesítendő starndokra.

És még egy dolog. Ha ki van írva valami, az nagyon sokat jelent. Az Omszki tavon a tiltásig ki volt írva, hogy honnatól tilos a nudi. Ebből az következett, hogy a tábla másik oldalán szabad volt. Az, hogy valamit csak úgy gyakorolnak, vagy hogy abban a tudatban gyakorolják, hogy szabad, nagyon nagy lélektani különbség. Ahol ki van írva, hogy FKK, onnan nem lehet nudistát elzavarni. Gárdonyban van is ilyen felirat, tiszteletben is tartják a horgászok. Ha nem lenne, biztos lenne olyan vadbarom, aki bele akarna kötni a nudistákba, hogy elzavarja őket. Egy haverom mesélte, hogy volt valahol egy olyan strandon, ahol vicces piktogramok jelölték, hogy hol vannak a családosok, hol lehet szexelni a heteróknak, hol a melegeknek, sőt, az is el volt különítve, hogy hol számíthat az ember közönségre és hol van intimebb rész.

Végezetül egy kérdés: Őszintén mondd meg nekem, ha valaki a "rekettyésben dug", ahogy írod, és nem előtted, pláne nem a kislányod előtt, akkor miért zavar az téged? Feltéve, ha nem csak nem látod, de nem is hallod...

Szabip24 Creative Commons License 2007.06.06 0 0 1878

Görögországban rettentő sok hivatalos Nudista strand van, az egyik Skiathos szigetén a világ 10 lgehíresebb nudi strandja közé tartozik de nagyon sok hivatalos van Krétán és még számos szigeten van egy oldaluk is ahol mindent meg lehet találni.

Koson ahol tavaly voltunk hivatalos nudi hely egy volt, nem hivatalos kb 20. Mi nem hivataloson voltunk, mivel az volt közel. Szexet ugyan mi se láttunk de beszámolót olvastam többet is igaz Kos nem a görög naturista paradicsomok melegágya.

Spanyolországba pont most készülünk, Gran Canárián van az egyik legnagyobb nudista paradicsom HIVATALOS, és ez is a világ 10 leghíresebb nudista helyei közé tartozik.

A nyilt szex itt igen csak magas szinten működik, igaz nem egészen a parton, bár olyat is láttam, hanem a dűnék között, de majd meglátjuk.

Spanyolországban található talán a legtöbb nudista strand az EU ban és a kultúrája a franciákéval egyenértékű.

Gárdonyban nincs szokásjog, illetve volt aki próbálkozott vele de nem ért el semmit sőt már ő nem jár oda pedig törzsközönség igen csak nagy létszámú.

Vegetable Creative Commons License 2007.06.06 0 0 1877
Még sose jártam ott, mert mikor pecázni jártunk, nem oda mentünk... Ez ugye a ugy van, hogy a komptól kifele megyek Szalkszentmárton irányában, és valahol az ut mellett? Dujvárosi vagyok :-D
Előzmény: doxa2 (1851)
RodrigeZZ Creative Commons License 2007.06.06 0 0 1876
Sosem fogjátok meggyőzni egymást.
Mindazonáltal én voltam görögországban, és HIVATALOSAN kijelölt naturista strandot nem találtam (persze ettől még lehet) Spanyoloknál is voltam nudi strandon, de seholsenem volt nyíltszini szex. Cap'd Agde pedig egy orbitális méretű terület, ami fel is van osztva melegekre, swingelőkre "pűdekre".

Te meg akarod reformálni a magyarországi naturista mozgalmat. ám tegyed. Senki nem tiltja, hogy létrehozz egy olyan helyet, ahol a nyíltszini szex-bárkivel, megtűrt, elfogadott.
Pillanatnyilag a hivatalosan kijelölt strandok és kempingek ezt nem tolerálják. Ha úgy tetszik ez a SZABÁLY. Persze el lehet menni az üzemeltetőhöz, és elmagyarázni nekik, hogy haladjanak a fejlődő nyugati nudista mozgalmakkal, amit vagy elfogadnak, vagy nem.
A spontán kialakult, "megtűrt" helyeken pedig a szokásjog alapján a törzsközönség igényei a mérvadóak. Itt is lehet forradalmat csinálni, ami eredményezheti azt is, ami az Omszki tóval történt, és persze mást is. Anno kb 20 évvel ezelőtt a Szikin tapasztaltam, hogy átjöttek a "fehérseggűek" (elnevezés az akkor 3 éves lányomtól) dugtak egy jót a rekettyésben és elmentek. Asszem ez senkinek nem hiányzik.

R.
Előzmény: Giacomo Gianni Geronimo (1875)
Giacomo Gianni Geronimo Creative Commons License 2007.06.06 0 0 1875

Na ide figyelj, Öreg! (az "öreg" nem kötekedés, hanem a korodnak szól)

Amióta felbukkantam az Indexen, topikról topikra belém kötsz, akár mit is írok. Ehhez persze jogod van, hiszen a chatfórumok alapvetően vitafórumok. Az már kevésbé tetszik, hogy sértegetsz, ahogy tudsz. Persze, érveid, azok nincsenek így marad a sértegetés.

Tisztázni kellene pár dolgot:

Sem a topikok, sem a nudista strandok, sem a naturizmus magyarországi ügy nem a tiéd! Szeretnéd úgy beállítani, hogy ez az egész a te szemétdombod, ahol szabadon kakaskodhatsz, de ezzel inkább nevetségessé teszed magad. Szomorú, de tudomásul kell venned, hogy te csak egy vagy a sok ezer magyarországi nudistából és véleményed súlyát az érveid minősége még alacsonyabbra pozícionálja.

Elhatároztad, hogy kukkoló vagyok, és amikor nincs mit mondanod, akkor ezzel kapcsolatban próbálsz sértegetni. Ennyi erővel buzizhatnál, cigányozhatnál is. Kukkoló az, aki azért keresi fel a nudista strandokat, hogy az ottani látvánnyal szexuális vágyát felkeltse és kielégítse. Én amikor először jártam nudista strandon úgy tizenhét éves koromban, akkor sem ezzel a céllal mentem oda - szemben az átlagos tizenéves kezdő nudistákkal -  mert erre a célra a szexújságok és videók sokkal jobban megfeleltek. Persze a te tizenéves korodban ilyenek még itthon nem voltak, de gyanítom, hogy nudista strandok sem.

Igen, ismerkedtem már nudista strandon (ne aggódj, külföldön volt, hatáskörödön kívül). Egy olyan nőt szólítottam le, akit sielés közben is leszólítottam volna, ha anorákban és sapkában vagyunk mind a ketten. Igen, szeretkeztem vele a tengerben, úgy, hogy a partról csak az látott, aki nagyon akart, annak pedig váljék egészségére. Igen, azóta is szeretkeztem nőkkel nuduista strandokon, itthon és külföldön egyaránt, de állítom, hogy sohasem látta senki olyasvalaki, akit ez zavart volna. Nálam ez jelenti a kulturált szexuális tevékenységet. Melyik kifejezés nem világos, a kulturált vagy a szexuális?

Azt hiszed, hogy az a nudista, akire te azt mondod, azaz aki mindenről úgy gondolkodik, mint te, a többi az minimum álnudista, kukkoló, stb. Azt hiszed, te alkotod a nudista közösségek szabályait, miközben olyan szabályokról beszélsz, amelyek a valóság próbáját nem állják ki. Persze azok a helyek, ahová te nem teszed le királyi fenekedet, biztosan nem is számítanak nudista helynek, az ottani meztelen strandolók mind álnudista, perverz állatok. A nők is, a gyerekek is, ugye?

Ami pedig a kulturált országokat illeti, nem ártana látóköröd tágítása céljából néha felkeresned olyan helyeket is, ahová csak nemzetközi vonatjeggyel mehetsz el. Ha valaha lettél volna néhány görög, spanyol vagy francia nudista srtandon, akkor tudnád, miről beszélek. De elég lett volna csak olvasni róla valamit. Tudom, nehezebben fellelhető, mint a friss menetrend, meg néha külföldiül van, de hát ilyen a világ, nem igazodik mindenben az egyszeri magyar vasutas igényeihez és színvonalához. Persze, akik pl. Cap'd Agde-ot, Európa legnagyobb nudista komplexumát üzemeltetik, azok biztos nem valódi nudisták, perverz kukkolók, hogy hagynak helyet a szexuális tevékenységnek is, mi több, a melegek hasonlüó tevékenységének is.

Mi, itt kis magyar hazánkban fényévekre vagyunk ettől a szinttől, és nem csak a vadnudihelyeket elárasztó, agresszíven ismerkedő, molesztáló alakok miatt, hanem a szabályalkotó, szabálybetartató, mindenhol, mindenkikből közösséget szervezni akaró volt népfronttitkárok miatt is, akik azt hiszik, hogy csak nekik van joguk mindenhez, mindenki más kussol vagy odébb áll.

A topik pedig ugyanúgy nem a tied. Ha akarok, nyitok egy újat, ha akarok, ide írkálok. Ha nem tetszik, szólj a moderátornak, merthogy ő dönt, nem te, még ha ezt nehezen viseled is.

Végezetül kérdésedre válaszolva: nem voltam katona, mert egyetemre jártam helyette. Kettőre is. Előtte, utána nem hívtak be, ők tudják miért. Rabszolga sem voltam, jobbágy sem. Te biztos élvezted a katonaságot, lehetett a szabályokhoz igazodni, mások felett basáskodni, még a primitív embereknek is. Az lehetett a te világod. Még szerencse, hogy megszűnt. Az emberi jogokra hivatkozást sokallod, a kötelezettségek betartását kevesled. A jogállamban a legfőbb állampolgári kötelesség mások jogainak tiszteletben tartása, az összes többi ezután jön. Ezen gondolkozz el egy kicsit...

Előzmény: Sinpisti (1874)
Sinpisti Creative Commons License 2007.06.05 0 0 1874

"Kultúrált országok kultúrált nudista közösségei már régen megoldották ezt, és

nem egymást baszogatják azzal, ki az igazi nudista."

Hál'Istennek, már nálunk is megoldották, de van, akinek ez sem tetszik, és pont ő

akarja megreformálni... Bocs!

Nyiss egy Topicot a saját elképzeléseid alapján, annak célratörő tartalmával, hátha

többre mész vele, mint ezekkel a nonszensz hsz-okkal! Értesz hozzá, nem?

(Ha, akarsz, válaszolsz, ha akarsz, nem). Voltál te sorkatona?

Csak azért kérdezem, mert manapság az ember a jogaira esküszik, de a

kötelességéről megfeledkezik...????  Hogy jön ez ide?   Érted?

(Ez volt a 100 000.es kérdés.)

Előzmény: Giacomo Gianni Geronimo (1865)
Sinpisti Creative Commons License 2007.06.05 0 0 1873

Ez itt nem a hírdetés oldala!

Javasolnám a 1872 hsz. utolsó bek.-ét!

Előzmény: robi9 (1870)
Sinpisti Creative Commons License 2007.06.05 0 0 1872

-Folyt.:

A hsz-odhoz nem kívánok konkrét vitába keveredni, de 2 gondolat, melyben igazad

van!(:)

Egyetértek azzal a ténnyel, hogy reformokra mindig, és mindenhol szükség van!

Viszont nem értem, hogy miért kell(ene) 1-2 ember konkrét igényei szerint a

nudizmus alapvető szabályait felkavarni, vagy egyáltalán megmásítani?

(Van nem1 egyesület, be lehet lépni, elő lehet terjeszteni a javaslatokat, aztán ha

nem tetszik neki az ellenvélemény, kilép, és keres másikat. Ílyen egyszerű!)

Tényleg nem jó hely ez a vitafórumnak, javasolnám, (ha valakit érdekel) keresse fel

ugyanitt a "NUDIZMUS, NATURIZMUS, ÉS A TÖRVÉNYEK" oldalt!

(Nem én nyitottam, de sztem itt aktuálisabbak az efajta viták!)

S.R.A.N. : Sp.

Előzmény: Szabip24 (1868)
Sinpisti Creative Commons License 2007.06.05 0 0 1871

:-))))))))

Ugyan már! Ez legyen az életed legnagyobb bakija!

Előzmény: Szabip24 (1869)
robi9 Creative Commons License 2007.06.05 0 0 1870
Nudi társat keresek Balatonberény környékén.
Szabip24 Creative Commons License 2007.06.04 0 0 1869
Elnézést hogy Sinpisti nevét elírtam, rosszúl emlékeztem.
Előzmény: Szabip24 (1868)
Szabip24 Creative Commons License 2007.06.04 0 0 1868

Egyetértek azzal amit írsz!

Egy éve ha jól emlékszem pont ezeken a dolgokon vitáztam itt én is, nem értem el vele túl sokat ha csak azt nem, hogy utána jó néhány e-mailt kaptam arról, hogy vagy ez-az a nudista strand merre van, vagy mások is akik régóta nudiznak hódolnának másfajta kultúrált élvezeteknek tovább van aki idén kért útbaigazítást az egy éve írt véleményem alapján.

Gárdony a törzshelyünk nekünk is, imádjuk a helyet: egyszerű, szó mi szó de, hangulatában csendességében "vetekszik" az öszes nudista paradicsommal az országban. Nincsenek viszályok nudista és nudista között, nem akarnak "szájbarúgni senkit se" csak azért mert más a véleménye, továbbá és ami a lényeg nem akarja senki se az "ős" naturisták közül kisajátítani magának.

Ahogy írtad szépen elkülönülnek a társaságok, csendben szabályok nélkül.

A külföldi nudizást részben már mi is megtapsztaltuk, hasonló a véleményünk, nincs háború naturista nem naturista között (úgy látszik a széthúzás az el nem fogadás már magyar sajátosság), az elkülönülés működik úgy si hogy kiírva sincs a partra.

Idén ezt még egy csodálatosabb helyen megtapasztalhatjuk szerencsére, ami nagyon nagy nudista sziget az EU ban. Nagyon kiváncsi vagyok a felfogásra ott egy olyan országban ahol az erkölcsök és a vallás sokkal mélyebb gyökereket eresztett mint nálunk. Mondjuk az önirónia úgy látszik minket se került el lévén tavaly Görögországban a nudista strandon a TÉNYLEGES nudizáson kívűl semmi "törvénytelent" nem tettünk, pedig 2 hét alatt volt rá idő :)

Még egy apróság, amatőr képfeltöltő oldalkon nagyon szaporodik a hivatalos nudista helyeken készült képek(nem kukkoló) száma, nem egy szexuális tartalmú, csak mint érdekesség kívántam megjegyezni...

Snipsitel egy valamiben egyetértek törvények kellenek csak nem ennyire szigorúak, továbbá a reformokra is szükség lenne mert igény van másra is, azért mert hátat fordítunk az igényknek még nem szünnek meg. Továbbá abban értek egyet, hogy nem ez a topik a legjobb ennek a témának a megvitatására...

Nem kívánok újabb vitahullámot elindítani ez csak egy szimpla észervétel volt.

Mindenkinek jó nudizást kívánok, felhők nélkül :)

Előzmény: Giacomo Gianni Geronimo (1866)
Sinpisti Creative Commons License 2007.06.03 0 0 1867

Üdv, Jóbarát!

"Egyelőre úgy látom, részedről fordított az elvárás."

Nem! Részünkről! Nudisták részéről! Érted? 

"Mert korántsem mindegy, hogy ezeket a szabályokat kik és milyen körülmények

között alkották, ..."

Miért nem mindegy? Mi ezt a szabályt elfogadtuk, betartjuk, aki meg ezzel nem tud

megbékélni, az ne jöjjön közénk, és főleg ne zavarja a nudisták hétköznapi

életvitelét!

Vagy jöjjön, és a nádasban élvezze az egésznapi látványt, esténként egybegyűjtve,

aztán élvezze a párján kívűl a szúnyogmadarakat is! (Ha nektek ez jó?... ")

"Ezért írom le újra és újra..."

Én is! A naturista strandokon nem tiltott a szex, de csak zárt ajtók mögött!

Sp.      

Előzmény: Giacomo Gianni Geronimo (1865)
Giacomo Gianni Geronimo Creative Commons License 2007.06.02 0 0 1866

"Most ez azert is erdekes nekem, mert nemreg jartam ott, es beszelven a torzskozonseggel, panaszkodtak arra, hogy az interneten ilyesmiket irnak es emiatt felhigul az ottani mag."

Elemezzük ki egy kicsit ennek a  mondatnak a tanúlságait!

Adott egy nudista hely egy olyan országban, ahol a sokkal többen szeretnének nudizni, mint amennyi hely erre van. Az adott hely tözsközönsége nyilván azokból áll, akik oda szoktak járni. (Magamat is a gárdonyi törzsközönséghez sorolom, mert én is járok oda vagy négy éve.)

A törzsközönségből valaki kifogásolta, hogy az interneten írnak a strandról és "emiatt felhigul az ottani mag ". Mi az, hogy felhígul? Kikkel? Arról van szó, hogy valaki azt hiszi, hogy azért mert ő régebb óta ismer egy helyet, az már onnantól az övé? Hogy több joga van rá, mint a később jövőknek? Én a magam részéről sokkal boldogabb lennék, ha a meglévő nudista strandokra sokkal több nudista járna, mert ez csalhatatlan jele lenne a nudizmus ismételt terjedésének és azzal járna, hogy előbb-utóbb több nudista hely lenne.

"Volt akik nem tudtak annyira felrevonulni es nem voltak eszrevehetetlenek es arra jarvan egy csalad a gyermekkel... kicsit ciki volt..."

Nagy különbség, hogy a szexuális tevékenységet valaki félrevonulva vagy mások gyerekeinek szeme előtt végzi. Kéretik a kettőt nem összemosni. Gárdony pont annyival jobb, mint a Luppa, hogy körbeveszi egy hatalmas nádas és kulturáltan el lehet vonulni látó- és hallótávolságon kívülre. Bár amikor pár éve először ott voltam, negyedórán belül láttam egy aktust a strand közepén és rajtam kívül még sokan voltak ott. Ez szerintem csak akkor megengedhető, ha biztos, hogy a közönség köreiből senkit sem zavar. Én ilyet csak külföldön csináltam egy olyan zónában, ami szókásjogi alapon pont erre szolgált.

"Nagyon sok fiatal ismerkedik meg ujabban a naturista eletformaval. Reszukre ugyanis olyan programok kellenek, melyek a sajat korosztalyukat erdeklik."

Örülök, ha ezt tapasztalod. Az ifjúsági programok nagyon jó ötlet, de csak a olyan helyeken jön be, ahol általában programokat szerveznek egymásnak az emberek, vagyis a hivatalos nudista strandokon. A vadstrandokon szerintem akkor lesz több fiatal nudista, ha békén hagyják őket az idősebbek. A "kukkoló-ismerkedő" réteg is és a "szabálybetartató igazinudista erkölcsrendészet" is. 

Előzmény: BAZS (1862)
Giacomo Gianni Geronimo Creative Commons License 2007.06.02 0 0 1865

"az igaz naturisták között ne akarj forradalmat csinálni!"

Eszemben sincs forradalmat csinálni senki között. Igazi és hamisított naturisták és naudisták pedig nincsenek. Az én szememben nudista mindenki, aki fürdőruha nélkül szeret csinálni minden olyan dolgot, amit mások fürdőruhában. A naturista pedig a  nudista szó PC változata.

"Nem ők fognak alkalmazkodni a kényed-kedveidhez!"

Egyelőre úgy látom, részedről fordított az elvárás.

"Pont ez az egyik oka, hogy a fiatalok nemigen jönnek nudizni! Érted?"

Nem értem.

"A "kukkolás" szóért meg külön bocsánadotat kérem"

Elfogadom.

"a szétszórt hsz-aid épp elég alapot adtak rá, hogy megemlítsem"

Szerintem meg nem.

"Törvények, előírások nemcsak a nudihelyeken, de a civil életben is vannak, miért

nem lehet ezzel szembenézni, és alkalmazni egy kultúrált embernek?"

Mert korántsem mindegy, hogy ezeket a szabályokat kik és milyen körülmények között alkották, kik és milyen alapon akarják betartatni. Van a társadalomnak egy olyan (nem is csekély) része, akik szerint az a morális törvény, hogy közterületen meztelenül lenni erkölcstelen, tilos, akkor is ha csak más meztelen emberek látják. Remélem, itt nem kell magyarázni, hogy "miért nem lehet ezzel szembenézni, és alkalmazni egy kultúrált embernek".

Ezért írom le újra és újra,  a lényeg az, hogy el lehessen különülni. Lehessen nudizni úgy, hogy ne zavarjuk a textilesek prűdebb részét. Lehessen szexelni úgy, hogy ne zavarjuk a családos vagy erre nem kiváncsi nudistákat. A homokosok is ismerkedhessenek, szexelhessenek úgy, hogy ne zavarjanak minket. Kulturált országok kulturált nudista közösségei már régen megoldották ezt és nem egymást baszogatják azzal, ki az igazi nudista. 

Előzmény: Sinpisti (1861)
BAZS Creative Commons License 2007.06.01 0 0 1864
Holnap este jöttök Túrkevére nudizni?
BAZS Creative Commons License 2007.05.29 0 0 1863

Itt is vannak naturista  infok,  a NAMASZ honlapján.

BAZS Creative Commons License 2007.05.24 0 0 1862

Most ez azert is erdekes nekem, mert nemreg jartam ott, es beszelven a torzskozonseggel, panaszkodtak arra, hogy az interneten ilyesmiket irnak es emiatt felhigul az ottani mag.

Valamint aki a heterók közül megkívánja a párját, az kulturáltan félre tud vonulni, nem másokat zavarva kerül sor a szexre.

Ha azt állítod, hogy ilyesmi nudista strandokon elő se fordul, akkor te tényleg rezervátumokban szoktál nudizni.

Ugyan, hova gonolsz. :-)

Meg, hogy nem hallottam errol? Hat dehogynem! Volt akik nem tudtak annyira felrevonulni es nem voltak eszrevehetetlenek es arra jarvan egy csalad a gyermekkel... kicsit ciki volt...

Nos azt is hallottam aztan, hogy oket ebbol a fizetos kempingbol  eltanacsoltak.

De nagyon fontos, azt is tudni, melyik nudista strand az ahol ilyen elofordulhat es ahol ezt nem engedik. Mert  nagyon nem mindegy... S akkor meg azt is mondhatom, hely megnevezese nelkul, hogy meg szemtanuja is voltam 1-2 esetnek...

Az a baj, ha fiatalok nem járnak. Egyébként el kellene gondolkodni rajta, hogy ez miért van.

Es te mit gondolsz errol, miert?

Mert en nem ezt tapasztalom. Nagyon sok fiatal ismerkedik meg ujabban a naturista eletformaval. Reszukre ugyanis olyan programok kellenek, melyek a sajat korosztalyukat erdeklik. S egyre tobb ujdonsag letezik ami szamukra is vonzo lehet, ahol tarsasagot es baratokat lelhetnek.

Nezd vegeig az idei programokat pl. Beszeljunk magunkrol batran az ifjusagnak.

Előzmény: Giacomo Gianni Geronimo (1859)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!