Az mindig is egy jó hely volt. Mikor még arra fele laktam, sokszor jártunk oda. Ha megtartotta a szintvonalat, akkor egy csoda. Már 23 éve nem lakom arra.
Igen, az egész hely fagyizónak indult, a fagyijai voltak nagyon jók, de azért annyira szerintem nem voltak rosszak a többi termékei sem.
A válás után Vári Kinga még sokáig vitte tovább a cukrászdát egyedül, először egy feljelentés alapján záratta be a helyet a NÉBIH, azután még újranyitott, de utána már magától zárt be, állítólag felújítás miatt, de azóta sem nyitott ki újra, pedig azóta már húszszor fel lehetett volna újítani.
Az az érdekes, hogy a környék egyik frekventált helyén van, úgyhogy ingatlanként is sokat érhet a cukrászda épülete, de azzal sem kezdenek semmit, csak áll ott üresen, kihasználatlanul.
Én nem tudok arról, hogy Vári Kinga új helyet nyitott volna, a másik Vári úgy tudom Vári Krisztinához kötődik, és a Facén megtalálható infók szerint van is valami jogvita a két Vári között az új hely elnevezése miatt.
A Szlovák úti Várinak állítólag az a története, hogy Vári apu és Vári anyu összekülönböztek, és a anyu vitte a cukrászdát, apu az ingatlant, viszont a kettőnek onnantól fogva nem volt közös halmaza.
Én úgy tudom anyu megnyitott ott a környéken más helyen, de hogy hol, azt sajnos nem tudom.
Zazie néven már működött étterem Pesten, nem tudom, ez mennyire jogszerű/korrekt/elegáns (nem tudom melyik erre a legjobb szó), hogy egy korábbi ismert étterem nevén nyitnak újat (még akkor is, ha netán bármi közük is volt a korábbi Zaziehoz).
Korábban pl. működött egy nagyon jól menő cukrászda, fagyizó a Szlovák úton Vári Cukrászda néven, ami sok éve bezárt és a mai napig is zárva tart, bár a cégér kint van, és a helyére sem költözött semmi.
Aztán egyszer láttuk, hogy egy Kerepesi útról nyíló utcában megnyílt a Vári Cukrászat amiről azt hittük, hogy az általunk ismert Vári, ezért elmentünk oda is az általunk nagyon kedvelt dolgokért, de a termékeikből rögtön kiderül, hogy ez a Vári nem az a Vári.
Úgy tűnik Vajda Péter annyira elalélt a helytől, hogy átment líraiba....:)
Nekem egyébként nem derül ki a cikkből sem az étterem neve, sem, hogy ez az étterem pontosan hol található (azon kívül, hogy a Dunán egy hajón), de lehet, hogy csak én voltam figyelmetlen.
Persze aztán lehet, hogy itt csak a cikkben emlegetett "hajómágnás" haverjai, no meg persze Vajda Péter és a hozzá hasonló gasztrofőokosok étkezhetnek.
Ezeket a grilleket kb. féltucat néven árulják, különféle felszereltségi szinteken. Ugyanazt a modelt megkapod vékony pálcika ráccsal vagy vaskos öntöttvassal is. A "ház" sajnos ugyanaz a vékony lemez. Pont ezért nagyon érzékeny arra, hogy totál vízszintes felületen àlljon különben megvetemedik és csálén áll ahogy írod. De a tető konstrukciója olyan, hogy akkor se zár le rendesen ha az oldalsíkok passzolnak, van pár miliméter hézag az alja és a teteje között.
Sajnos ebben az árszegmensben nincsenek csodák...illetve olyan tekintetben vannak, hogy ugyanazt a sütőt akár dupla áron is adják egyes kereskedők.
Sajnos belefutottam, nem pont ebbe a modellbe, egy "Cattara Royal Classic"-ot vettem negyvenvalahányezer forintért, most egy webshop árulja, közel százezerért.
A szerkezet vékony fémlemezekből áll, nyeklik-nyaklik, összerakás után derült ki, hogy a fedél csálén áll, így nem illeszkedik rendesen az alsó részhez. Sajnos, korrigálni sem lehet. Egyébként használható, csak randán néz ki, hogy a lecsukott fedél egyik oldalon ráfekszik az alsó részre, a másikon pedig van 1-1,5 centis rés. Kár érte, mert egyébként sok kiegészítőt lehet venni hozzá.