Miért is? Amennyiben így van a legnagyobb esélyem arra, hogy teherbe essek vagy hogy Szakács Béla (az ifjabb) szóljon hozzám? ;-)
Jelentem, nem venném magamra, ha ifj. Sz. B. miattam börtönbe kerülne, hogy a többiről ne is beszéljünk (hozzá)!
De azért nem tartom kizártnak, hogy ma este elüttetem magam egy autóval, de csak és kizárólag akkor, ha esik, amennyiben nem fog esni, inkább táncórára megyek, szigorúan a munkaidőm rovására.
SPOILER VÉGE
Továbbá előre szeretném leszögezni, hogy nem fogom zokon venni, ha Béla feleségül veszi Klauidiát, ha már egyszer mindketten Debrecenben élnek! ;-)
igen, iegen, ez egy árulkodó jel...
bár az is lehet, hogy érzékeny lelkét annyira felzaklatja a halottak napja, hogy kidolgozta védekezési mechanizmusként, hogy egyszerűen nem vesz róla tudomást.
Béla tavaly halottak napján nem sok szót pocsékolt a rokonaira:
"Szakács Béla válasz erre | adatok | e-mail 2002-11-01 15:38:59 (191)
Kedves Naplóm!
Délelőtt sétáltam egy nagyot. Most fedeztem fel, hogy mennyi őszi falavél pihen a földön. Szép látvány, biztos megihleti a versírókat. Nekem csak annyi jutott eszembe, hogy biztos jó játék lehet a gyerekeknek, amikor szaladgálnak a friss avarban. Egyszer gyerekkoromban csukást ugrottam egy kupac falevélbe, ám sajnos volt egy darab tégla is a kupac alatt és beszakadt a fejem. Menni kellett volna éppen november 7-i ünnepségre az általános iskolába aznap délután, ám az orvos azt javasolta maradjak otthom.Amúgy nem fájt, csak nagyon megijedtem. Szóval vigyázni kell, mert egy jószándékú nagykupac falevél is rejtegethet bosszuságokat."
Igaz viszont, a sanyarú gyermekkor-motívum azért felbukkant a halottakról elnevezett napon!
Festő ecsetje után kiált: a kis Béla beszakadt vérző fejjel, szegény (szerintem valójában az a brutális valamint szoknyapecér apja intézte frappánsan a gyereknevelést ilymódon).
Bélát amúgy biztos az édesanyja nevelte, egyedül, mikor már elvált végre attól a kurvapecértől, már elnézést a képhibáért: apró szürke konty a feje búbján, drótkeretes szemüveg, horgolt terítő a televíziókészülék tetején, és azt mondogatja Bélának: "Szerencse, fiam, hogy nem apádra ütöttél, van is egy mondás erre, messze esik az alma a fájától, fiacskám, úgy vigyázz!"
Távol áll tőlem, hogy legnemesebb érzéseiddel játszadozzam, egy szakács béliánus -ráadásul Sza Bé Polgári Gömbtag- uriember ilyesmit álmában sem engedne meg magának.
Bipszilon the vapszilon, ha komolyan Szakács Béla Junior boldogító igenjére gyúrsz, különös tekintettel lentebb idézett képhibamentes pszichoanalízisedre (én is ilyennek képzelem el Béci viszonyát édesanyjához), miszerint: "Az édesanya nem ment férjhez újból és minden bizonnyal sajnálatos módon el is halálozott, talán hosszú betegség utánna, melynek során ifj. Béla ápolta, azért is ért olyan jól a takarításhoz és főzéshez, továbbá ez lehet az oka annak, hogy máig egyedülálló"
akkor ajánlom, hogy ess kómába, lásd Almodovár hősét a Beszélj hozzámban.
Fogalmam sincs róla, hogy az id. Szakács Béla tud-e főzni, továbbá létezése még bizonytalan és bizonyításra vár (mint ahogy azt te is jelzed), tehát köszönettel, de nem kívánok hozzá feleségül menni, sem nem egyéb mást csinálni (vele?), még szigorúan a munkám rovására sem.
Persze ifj. Szakács Béláról sokkal többet tudunk, sok nő vágyik ilyen férjre, hiszen nem iszik, nem szórja a pénzt, káros szenvedélye sincs és a házimunkából is kiveszi a részét. Szóval őszinte érzelmeimmel, kérlek, ne viccelődj. ;-)
Bár kétségtelen, hogy valami hasonló frappáns közmondás létezik, akár nemzetközileg is! ;-)
A Sza Bé Po Gö önjelölt Pszichoanalitikus tagozati tagjaként a következőképp látom a helyzetet, nemzetközi szinten is:
Béla Bácsi legalább annyira valóságos személy, mint Ifj. Szakács Béla mester maga. Digitálisan is, már elnézést a képhibáért.
Véleményem szerint infantilis lelkű, felelőtlen apa, aki a fia népszerűségéből akar hasznot húzni. Még a fia korát sem tudja pontosan (esetleg hitelrontással próbálkozik, már ami a szép, fiatal hölgyrajongókat illeti?).
Casanova-Don Juan személyiségéhez kétség nem fér, már csak azért sem, mert a jelek szerint a saját gyermekeinek számával sincs tisztában, ukcve bárhol lehetnek Bélánknak féltestvérei! Bár ha főzni tudnak és meghívják Bélánkat, előbb-utóbb úgyis értesülünk róluk. ;-)
Megkockáztatom azt a feltételezést is, hogy id. Szakács Béla nem él Debrecenben. Apa és fia valószínűleg nem tartják a kapcsolatot, ami mögött az apa második házassága miatti ellentéteket sejtem, id. Szakács Béla a mi Bélánk kamaszkorában hagyhatta ott első családját. Az édesanya nem ment férjhez újból és minden bizonnyal sajnálatos módon el is halálozott, talán hosszú betegség utánna, melynek során ifj. Béla ápolta, azért is ért olyan jól a takarításhoz és főzéshez, továbbá ez lehet az oka annak, hogy máig egyedülálló. Becslésem szerint örökbecsű édesanyja kb. 5 éve halálozott el. Ezt persze nem tudhatjuk biztosan, hacsak halottak napján Béla maga meg nem említi. (Bár Anyák Napja hamarabb jön a kalendáriumban, talán ott fény derül erre a kérdésre.)
hagyjuk kérem szegény id. Szakács urat békén. mindegy, hogy mi volt a múltjában, hány gyereke volt itt-ott, mennyi idős, mi volt a rendfokozata, fedőneve stb. arra kell koncentrálni, hogy most teljes mellszélességel kiáll fia mellett. ezt becsüljük meg!
Olvasd a fiát, menj hozzá az apjához! Vagy van valami hasonló közmondás nemzetközileg is.
Igaz az Öreg nem biztos, hogy elvenne, de hogy 1szer-2szer megcsinálna,(legalábbis anno ukcve fénykorában, mostmár ullehet csak hozott Viagrával dolgozik) az tuti.
A korrekt tájékoztatás jegyében közlöm, hogy
Szakács Béla Senior létezése tudományosan még nem bizonyított, bízom benne, hogy a prímszámokat övező rejtélyek számának csökkenésével nemzetközileg is elismert matematikus csoportok is beszállnak a frappáns bizonyítás mihamarabbi prezentálása érdekében.
Határozottan az ellenkező véleményen vagyok! Szerintem Béla tud főzni (egyszer brassóit főzőtt, amit én még sosem, biztos marha nehéz :-), hozzá is mennék feleségül, ha megkérné a kezem és felköltözne Pestre. :-)
Lehet, hogy Bélánk azért hallgat a kedves papáról,
mert megérte a pénzét az Öreg?
Béla Bácsinak egy családja van, amit úgy tűnik már kamaszként sikerült "össze-bevállalom Brotherkednie"inasévei alatt két Remington megbuherálása közben.
Akár az apai ágon Béla* nagyszülők, esetleg a megesett Béla Anyuka szülei gondoskodhattak az akkor még csupán 14 éves Casanovapalánta sterilizáltatásáról, így maradt az "1 család" (vagy csak annyit sikerült a vén sutyerákra ráapaságizni, "...akiről meg nincs gyámügyes papír az nem is az enyém!" alapon))
Béla nővére akár 1/2 testvér is lehet.
Ullehet Bélának a női nem iránt tanúsított túlságos szemérmességére is választ adhat a bővérű Apa személye, akit elhallgatással büntet?
Megkérném a Sza Bé Po Gö Pszichoanalitikus Tagozatát a Béla Bácsi Rejtély kibogozásában való
közreműködésre.
Tevepárduc, óvatosan az Öreg Don Huan de Szakach-al! Most, hogy felfedted női mivoltod, nehogy túlságosan is mély benyomást tegyen rád igazi
hús-vér mivolta!
*Béla = a jelen szövegkörnyezetben Szakács Bélával
(Ifjabbik Szakács Bélával) azaz a Mesterrel
Bélának egyébként is van nővére! Az 1 család se igaz!
Szakács Béla válasz erre | adatok | e-mail 2003-04-04 18:40:18 (367)
Kedves Naplóm!
Rengeteg dolog történt ma velem, el sem győzöm mondani. ... Sajnos most be kell fejeznem mert 7 óra körül jönnek a nővéremék és Kálmán aki nagyon régi barátom és volt iskolatársam
Elnézést, mostmár hagyom békén Béla apukáját, mert a munkavégzésemet gátolja a csalafinta apuka! Vagy erre egy mondás: "nem kellene a kül és belpolitikai eseményeket bevinni a munkahelyi légkörbe".
Lehet, hogy Klauidiához is van köze a dolognak? Az új, de megszeppent kolléganő is Szegedről jött vissza, mert elvált, legalábbis Dalnokiné szerint.
Biztos Béla Bácsi miatt vált el Klauidia. Az öreg már 14 évessen is nagy szélhámos volt, márpedig a vér nem válik citrommá!!!
Most, hogy Béla ilyen hihetetlen népszerűségre tett szert, a rádióról elnevezett médiában is szerepel, országszerte rajongókról elnevezett klubok és Polgári Gömbök alakulnak - ilyenkor persze egyre-másra kerülnek elő az úgynevezett rokonok és a gyerekkori barátok!
Próbálkoznak mint disznó a jégen, de hamar utolérik őket, mint a tehén a sánta farkasjuhászt, már elnézést a képhibáért...
Béla nem olyan. Ő jó munkásember, a kávézás bajnoka, nem tagad le semmit. Papát eleddig nem emlegetett, csak Mariska nénjét. Lehet, hogy a papa hajlott kora miatt elütötte a számot? 69? Netán 79?
Béla Bácsi 59 éves, és van neki a Szakács Béla nevű fiúgyermeke, aki 45 éves?
Béla Bácsi nagyon korán kezdte a hölgyeknek való udvarlást, nemzetközi vonatkozásban is!
Avagy Béla Bácsi szerint az 1 családja az, aki 59 éves? Béla saját bevallása szerint nem 59, hanem 45.
Most akkor melyik Szakács Úr nem tud számolni? Avagy, de ezt már nagyon halkan kérdezem meg, Béla talán letagad a korából ukcve 14 évet...?
Kedves Gömb kollega!
Csak az nem hibázik akik nem dolgozik, akár a munka rovására is. Én ma csa 11.00 után jutottam pl. kávéhoz és addig akkorát hibáztam mint Endre amikor jó munkás kurucnak nézte a labanc csapóajtót.
Szives elnézését kérek Öntől és többi Gömbtársamtól is.
Valóban egy óriási, szarvasról elnevezett hibát vétettem. Frappáns szövegmódosításával egyetértek.
Gratulálok email címéhez és bemutatkozásához:
(szakachbelasenior@catlover.com
Homepage: http://
Üzenetek száma: 1
Státusz: Új vendég
Jogosultságok: Témanyitás és hozzászólás írása
Bemutatkozás: Idősebb Szakács Béla nyugdijjas írógépszerelő vagyok. Családi álapotom: Özvegy 1 családom van, 59 éves fiú nemű Unokák száma: zéró Hobbyk: kertészkedés, séta-határjárás, körösztrejtvényfejtés)
és örömmel hallanék Béci ifjúságáról néhány történetet. Az írógépjavítás egy cseppet sem vonzotta Bécit?
Egyetértek szemFÜLES Tevepárduc úrral. Béci se örülne ha elefántoronyklub lenne a Sza Bé Po Gö.
Javaslom a Sza Bé Po Gö alapszabálytervezetdokumentumirat 10.1. pontjának következő módosítását:
10.1 (Új, javított!!!) A Polgári Gömb tagja lehet minden magyarországi és külföldi és/vagy ukcve földönkívüli macskabarát körösztrejtvényfejtő aki az alapszabály rendelkezéseit magára nézve elfogadja, a Polgári Gömb elveivel, célkitűzéseivel egyetért, ereje szerint közreműködést vállal a Polgári Gömbi célok megvalósításában, vállalja a rendszeres tagdíjfizetést, és ezekről írásban nyilatkozatot tesz, továbbá legalább 1 (betűkkel: egy)a Füles újságban megjelent, lehetőleg Skandináv típusú körösztrejtvényt megfejtett vagy közreműködött annak megfejtésében (pl. meghegyezte a rejtvényfejtő ceruzáját, amíg a zillető küzdött a meghatározásokkal mint disznó a jégen).
Kikéremalásan, mielőtt bárki mek-kritizálna:
Jól tudom, hogy Béci már nem gyermek, ukcve rég fölnőtt
ember, azonban mi szülők csak ilyenek vagyunk, számunkra ha gyermekünkre nézünk, hijába látjuk az
ősz hajszálakat és ráncokat-szarkalábat, lelkiekben mindig odaképzeljük a klottgatyában hancúrozó puját és ezért igyekszek én is a Bécinek látatlanba ott segítve az
élet-akadályokat elgörgíteni utjából ahol tudom, megszakad a szívem, hogy rólam sohasem beszél, de akkoris a kisfiam, jófiú, hát segítem.
Ezt nem értem. Egy biztos, egyetemi tanár nem vagyok, sőt az MTA elnevezésű non-profit szervezetnek sem vagyok tagja, viszont már láttam Füles újságot. Igaz, kávét még nem ittam.
Tisztelt Polgári Gömb, Tisztelt Közgyűlés, Kedves Tagtársak, Elnök Úr, Szeretett Bélám!
Sajnálattal jelentem be, hogy Polgári Gömbünk Alapszabályának tanulmányozása közepette felkeltette figyelmemet (amely skandináv típusú keresztrejtvények fejtése közben vált ilyen legendássá nemzetközi viszonylatban is), hogy sajnos a jelelevők közül 0, azaz nulla fő válhat taggá az alakuló Polgári Gömbben, amennyiben az Alapszabály Tervezetének 10.1. pontján frappáns változásokat nem eszközlünk!
A 10.1. pontról elnevezett fejezet ugyanis imígyen hangzik:
"Polgári Gömbi tagság keletkezése, megszűnése
10.
10.1 Az Polgári Gömb tagja lehet minden magyarországi és külföldi magyar egyetemi tanár és egyetemi tanár rangú kutató (a Magyar Tudományos Akadémia tagjai és doktorai), aki az alapszabály rendelkezéseit magára nézve elfogadja, az Polgári Gömb elveivel, célkitűzéseivel egyetért, ereje szerint közreműködést vállal az Polgári Gömbi célok megvalósításában, vállalja a rendszeres tagdíjfizetést, és ezekről írásban nyilatkozatot tesz."
Mivel sorainkban elenyészően kevés számú egyetemi tanár található, nemzetközi viszonylatban is, ezért kérem, hogy a tisztelt Közgyűlés a nevezett fejezetet módosítsa, olymódon, hogy lehetőleg az európai egyesülés szellemének is megfelelő szöveg szülessék. Javaslom az Alapszabálynak is nevezett tervezetben (a Gömb és az európai egyesülés szellemének megfelelő) szellemi minimumnak is nevezett cenzus szintjét a Füles rejtvényújság megfejtésére felemelni.