... na végre, van újra élet a topicon, úgy vettem észre sokan munkahelyről napközben kapcsolódnak be, várjuk meg őket is mit reagálnak, a végén még egy KiMitTud is kialakulhat :-), a legjobb szerintem az lenne, ha v.ki (én sf-ra gondoltam) feltenne egy alapot, amire ki-ki feljátszaná a maga elképzelését (már szóltam malmsteennak, hogy az enyémet stikába csinálja meg :-)))))
Ahhh.. Nem így gondolom... Van legalább 50 track készen mindeféle stílusban. Egyet példából belinkeltem hogy érthető legyen mit képzelek, meg mi az alapnayag. Meg meg kéne várni akarják-e többen is, mert 3 fecske nem csinál nyarat :))). Szerintem 3-5 percbe kéne maximálni dolgot mert azt meg is kell hallgatni ha lesz szavazás pl. dialupról, ilyesmi.
Ha egyáltalán tudunk csinálni online jamming party-t, felőlem módosíthatjuk a szabályokat, de az egyik lényeg szeritnem az lenne, hogy mindeki választhassa bármelyik kíséretet magának.
Én csak a FrityLoops-t használom, néha, és azt is csak dobkíséretre. Ha mindeki csinál egyedi kíséretet magának, akkor semmi értelme az egésznek. Meg gondolom nem mindeki tud ilyet kreálni aki képes alájátszani egy kész kíséretnek. De nem erőltetem, ha nem megy akkor hagyjuk.
Figyi, mondok egyszerűbbet.. keresel valami sequencer progit.. (valami trackert)
és abban megírod az alapokat... rengeteg dalt írtam így anno, még vettem is fel párat :)
Én írtam valakinek levelet ezügyben, de nem válaszolt. A virtuális meg nem lenne időponthoz meg helyhez kötve. De ha nem hát nem, csak gondoltam csinálhatnának valamit a magyar gitárnyűvők is a weben.
Részemről ez is OK, de asszem eddig csak tomci meg GuitarGod jelentkezett... Nekem jó bármelyik hétvége, mondjuk szombat délután-estefelé... Csak most elég gáz következő néhány szombat, 13 és 27 munkanap, szóval akkor ne. De 20 vagy nov 1 jónak tűnik, kérj tőle konkrét időpontot, akkor talán gyorsabban mennek majd a dolgok...
Exile!
Egyedül kevés leszel! Többiek? Mi lenne, ha úgy intéznénk, hogy aki elkszült a "művel" és felrakta valahová (sajnos erre nem tudok helyet adni, bár ha így marad nem is kell), be tudna menni egy programba, ott megadná a linket a kíséretre és a feljammelt trackra is (a végtelenített trackeket elintézem hogy lehessen köztük válogatni, így azzal nem kéne foglalkozni, csak válogatni köztük) utána bárki által meg lehetne hallgatni mindkettőt, és lehetne rá szavazni, de nem lehetne tudni ki játszotta fel csak a játék legvégén. Ja, nyeremény az nem lenne természetesen :))))). Ha van elég jelentkező csinálok egy ilyen programot. Szeritnem jópofa lenne.
Nem tudom érthető-e. Szóval vannak kíséretre alkalmas zenék, amik végtelenítve vannak, mint pl EZ ITTEN NI. Jó bonyolult :))))). És lehet rájuk jammelni, mint pl. EZ ITTEN NI. Szóval ilyesmire gondoltam, csak sokra, szavazással. A másodikhoz lejátszó kell.
Nekem van egy Powerstate Tube Machine-om... A csöves része szerintem nagyon jó, tisztán is, meg torzítva is, a tranyós részt nem nagyon használom. Elég jellegzetes hangja van annak is, de a Marshall tranyós erősítő torzítója vhogy jobban tetszik :) Amúgy tud sokmindent amit tudnia kell, effekt ki-be, hangszín, gain, presence mindkét csatornán, ja és nem utolsósorban előfok, szóval több hasznád veszed mint egy sima torzítópedálnak... Ha 44-nél olcsóbban kapod meg, mondjuk úgy 30-ig, akkor tutira megéri...
Jó másfél éve hallottam, meg rövid ideig próbáltam ilyet - vmi szintén Pstate végfokkal és egy két hangszórós ládával. Szerintem megéri az árát (már csak azért is, mert egy nevesebb torzítópedál kerül ennyibe), változatosan, sokféleképpen szólt. Mellesleg én is szeretnék egyet, csak nincs egy vasam se.
Valaki hallot már a Powerstate Tube Machine-ről? Az apróneten kettőt is kínálnak. Azt tudom, hogy egy csöves előfok, de nem találtam róla több infót...
Mit szólnátok hozzá, ha rendeznénk egy virtuális jamparty-t úgy, hogy mindeki választana magának ezekből a leckékből egy szinpatikus lopping tracket, (http://stratofan.rentahost.net/stratofan/git_week006.shtml) otthon játszana rá valamit, feltöltné valmi freewebre ahol elfér, és megoldanánk hogy meg lehetne hallgatni mindet és szavazni rá a weblapomról a leckék oldaláról?
Persze, gyere nyugodtan, bár már régen panaszkodtam :) hívj előtte mert csü. + pé. estig dolgozom, szerdán meg gitáriskolázok, holnap este meg előadok. Majd megmutatom a nyűgjeimet. Bár már kevésbé zavarnak :-). A tudás kárpótol :-))). De szinte 0 az esélye hogy megveszem a ZOOM-ot, mert mostmár a digitech-re fenem a fogam, azért eljöhetsz ha nem baj. Lehetőleg napközben :). Jó lesz összehasonlítani a Washburnnal.
SF
szal ugyérzem átmentünk vegyesfelvágottba, akkor most hadd hirdessek és is:
ti. SÜRGŐSen el szeretném adni az analóg (hmm. igy mondják, ami nem digitális?) tackeremet (metronóm). német gyártmány, Wittner, műanyag a teste, és kvázi vadiúj. nemtod most hogyér vesztegetik, holnap megyek megnézni, akit érdekel a dolog: emil me, vagy, 0630-2427152.
StratoFan:
te meg számíts rám a héten. Ha mást nem, legalább megnézem miért panaszkodsz állandóan a gitárodról, vagy a gitároddal kapcsolatban, vagy mi a szösz. jameglehet, hogy egyénieskedek egy kicsit, ugyhogy viszem a saját motyómat is...
GG
Tényleg jók. Sajna némelyik régebbi már csak az oktató CD reklámjaként funkcionál :-(. Emiatt szorgalmasan archiválom őket. Ma éjjel is lesz új lecke. Reggelre belinkelem :).
Ha valaki tudja hogyan és mivel kell .tab fileket gyártani a leckéknél alkalmazott java applet alá, az kérem tájékoztasson minket, ha kérhetem ezt Zakk Wylde és Ozzy Osbourne nevében is egyben :-)))))
SF
T. Kollégák!
Had ajánljam figyelmetekbe StratoFan barátunk gitárcentrikus weboldalát - csak bemásolom, mert nemtom hogy kell linket csinálni: http://stratofan.rentahost.net/stratofan/ - most éppen a Randy Rhoads riffeket nyomok a looping sound clipre, állati jó ...
Na végre egy jó hír :)))
Van hozzá egy jelentős patchgyűjtemény a gyártó webhelyén, és csak 40-et lehet bele programozni, ráadásul én beérem 4-5 különböző de jólsikerült hangzással, nem vagyok egy kísérletező típus :). Egyébként egy Bécsi hangszerboltban néztem ki magamnak, átszámítva 47.000 Ft.