Szerintem a képen 212-es van. A ládaajtók kialakítása más volt. A 211-nél a díszlécig felérnek, a 212-nél nem (másféle volt a csuklópánt/zsanér kialakítás)
Az tényleg jó lenne, ha felbukkanna egy olyan 'endékás puccos 211Lux púpos tetővel, de gyanítom, hogy erre nagyon kicsi az esély. Azok még a kisméretű 1977 előtti szériából való, eredetileg 211.01-esek voltak feltuningolva.
Ami valószínűbb, és gyakrabban fellelhető az a "normálméretű" 1978 utáni szériából való 211.52Lux típus, ami viszont csak azért lux, mert dönthető háttámlás ülésekkel szerelt Volános kivitel.
Szerintem - bár nem láttam - ilyen lehet buszospisti topictársnak is.
Ha ránézel az első hídra,az nem IFA,tehát valszeg 212. Meg a légterelő is gyanús,mert a luxon nem emlékszem ilyenre. De a "kőbaltás" Buszospisti bizti tudja,mert neki volt lux 211 se.
Nekünk volt egy plusz kormányunk csak elkérték addig míg az alapítványi IK 630-al felállnak a trélerre.Több éve történt, Józsi barátom azóta is várja vissza a kormányt.De hát......várhatja.
Az Ikarusosok még nagyon gyerek cipőben járnak, alig vannak még, akik egy busz helyreállítottak és nem sokkal vannak többen azok, akik még csak ott tartanak, hogy sikerült megvenni...
Én vaterán vettem kormányt, de most ott sincs. Sokmindent lehet ott találni, de egy dutrásnak is illik nézni. Szerintem.
Oda ha valaki ír, és segítséget kér, tízen válaszolnak rá rögtön. Én kb. másfél hete kértem némi kis segítséget kormánykerék ügyben, és még csak számba se vettétek az embert! És még Magyar gépszeretetről beszélünk!!! Na meg segítőkészségről!!! Sajnos ez a jellemző. Ezért tartunk itt. Ezt megköszönve nem is fogom többet zavarni a társaságot! Olvassatok néha bele a Dutra v. Csepeles fórumba! Megéri!!!
Ja még egy! 87-ben, mikor elkezdtünk kamionozni a barátommal, és Én intettem a szembejövő "csíkos" buszoknak, bárhol voltunk is Európában vagy csak Magyarországon. Csak annyit mondott: hagyd, úgysem intenek vissza! Azt hittem így huszon év után, ez meg változott! Rosszul hittem!!!
De hát, mindig bízni kell az embernek! Hátha egyszer majd " Magyar gép ", és ember szeretőként még találkozom majd veletek!
Hello A robur topicon írtál nekem még multkor hogy lenne eladó disztárcsád írtam már neked de még nem válaszoltál és most is azt kérdezném hogy hol találhatók a dísztácsák és hogy pontosann hány colosak, és ha egy telefonszámot kaphatnék az jó lenne .Előre is köszönöm.