Ha kisebb az a rész akkor könnyedén meghintheted egy kis komposzttal a tetejét, majd hengereld meg. Így azért is jó mert kevésbé szárad ki, nehezebben mossa ki az eső meg a locsoló víz.
Nekem kertész ismerősöm azt tanácsolta, hogy sima kukorica gyomírtót szórjak a fűre.(Mert a kukorica ugyanolyan szikű mint a fű). Majd lehet kipróbálom.
Colombus engem is érdekelne,akár ha több deci is jutna rám az sem gond.Sajnos a gazdabolt weblapon is kérik a zöld könyvet,pedig már vásároltam náluk.Azt mondták elég aki megrendeli az beküldi email-en,ők ellenörzik és akár én is elhozhatom az már nem érdekli őket.A melóhelyem miklóson van,igaz most szabin vagyok.
Én benne lennék. Ahogy néztem, szerintem 1dl szer lehet elegendő lenne személyenként. A baj ugye csak annyi, hogy a legkisebb kiszerelés az 1l. Árban viszont jóval jobb a Bofix Gardennél. Bofix 1l=kb. 78.000Ft, Colombus EC 1l= kb. 9.000ft
Lassan készülök a felülvetésre szeptember elejére időzítve. Kérdésem a sorrendre vonatkozna, szeretnék szellőztetni is. Kérdés itt mindjárt, hogy idén tavasszal vetett füvön szabad-e / kell-e. Milyen magasra kell állítanom a gépet. Éppen kaparja meg a földet vagy menjen le mélyebbre. A gép 2-11mm-ig állítható, sosem csináltam, most vettem gépet.
Sorrend ez lenne: nyírás, szellőztetés, gyeptrágya (nem indítóra gondolok, hanem a teljes füvemre az őszi téli felkészítő 16-6-25), fekete föld szórása, fűmag szórása, hengerlés, öntözés. Mindez egy napon, egy esős nap előtt, de a nyírást 1 nappal korábbra tenném.
Fűmag esetén teljesen ugyanazt a fűmagot kell rászórni, vagy azért lehet majdnem ugyanaz az
összetétel, de pl. Barenbrug-ból Sport classic lenne, amiben van réti perje, a korábban vetettben nincs, de angol perje és vörös csenkesz hasonló arányban van. Igazán javítani szeretném a gyep minőségét, ha jelent valamit az, hogy nem ilyen márkát választottam a tavaszi vetésnél, de az összetétel nagyon hasonló.
Köszönöm az infót. Reggel be is ugrottam az első vegyszeres boltba és falba ütköztem. Vegyszerhasználati könyvet kértek tőlem, lévén ezek talán zöldkönyves vegyszerek. A Puma extrára csak néztek illetve én is mert 1l-es kiszerelésben van elvileg. Illetve a Bofix helyett felmerült a Colombus neve is. Valahol esetleg kimérve kisebb kiszerelésben? :-)
A rávetés technológiája érdekelne. Mert ha ugye csak úgy rászóróm az elég bizonytalannak tűnik. A hiányos vagy gyér helyeket fel kellene a fűmag kiszórás előtte lazítani. Gondoltam pl. homokkal összekeverni vagy virágfölddel. De jól működő technikák érdekelnének.
Olyan kis lóhereszerű levelei vannak. Régebben tudtam is a nevét, de elfelejtettem. Próbáltam vegyszerrel irtani de lehet nem jóval próbálkoztam. Olyan kis pici hüvelyben vannak a magjai és ha hozzáérek, ezerfelé pattan a magja. A Glialka vitte ki egyedül, de ugye az mindent visz. Látszik a képen a másik fő ellenségem, valószínű csillagpázsit. De inkább belinkelem ezt is:
Nos mivel kétféle gyomnövényről van szó és az egyik kétszikű és a másik egyszikű, azt hiszem a fű károsítása nélkül nem tudom egyszerre mindkettőt kiírtani vegyszeresen. Lévén posztemergens jellegű gyomirtót használva, csak az hereszerűség lenne írtható a fű károsítása nélkül. Vagy tévedek? Szóval a fűszerű gyomnövény írtható lenne-e vegyszeresen vagy sem a fű károsítása nélkül, vagy csak a mechanikus tisztítás marad? Az pedig finom munka lesz, mert egyes területeken nagyon el van szaporodva.