Mert biztosan kondenzációs a géped....a légkivezetéses jobban kifújja a gyűrődéseket, mint a kondenzációs. :p
Én csak úgy tessék-lássék kicsit meghajtom őket és úgy dobom be.....mondjuk a szárítógépnél tényleg nem árt, ha rögtön kiveszed a ruhát....csak kisimítom a tetején, hajtogat és mehet is a szekrénybe...pedig én nagy vasalós vagyok, de szárítózás után nagyon kevés, amit még át kellene vasalni.
Nem penészes sehol mert a múltkor megnézetem a fűtőszálat és az alja is tiszta! De nem is olyan az olyan ruha ami fél napig is gépbe áll mint az amelyiket azonnal kiveszem!
akkor meg a gépbe áll a ruha amit utálok mert gyűrődik meg olyan állotszaga lesz!
HÁt, nekem mégis csak gyanús, hogy penész van nálad, mindig ezzel az állott szaggal jössz...még ha órákat, fél napot áll a gépben a kimosott ruha, akkor sem szabad, hogy állott szaga legyen!!!!! :((((
Tisztítsd már át azt a gépet! VAgy ecettel, ahogy itt szeretik, vagy a polly-val, amit meg én szeretek.
És egyébként tisztító mosást üresen szoktál csináltatni vele? Én havonta egy 95 fokost lefuttatok rajta, csak úgy, minden nélkül, tehát szert sem rakok bele....a Polly-t félévente, évente használom.
Én sem szeretem, ha bent áll a ruha a mosógépben...
Igazándiból csak az időzítő miatt döntenék az Electrolux mellett, mivel az AEG-ről sokkal jobbakat hallottam az üzletekben. De annyival többet meg nem akrnék kiadni, amennyibe kerül az AEG időzíthetős verziója.
Én a 6.érzékre gondoltam! Nekem is ugyanolyan volt csak a kijelző volt egy kicsit másabb! Amúgy perwoolal mosom az összes ruhát kivéve fehéreket mert azokat ariel porral( a lenorossal).
Nyáron nem fogom használni csak télen! Nekem külön vasaló szobám van ahol teregettem meg itt van a szárítógép meg egy csomó minden ahova nem járnak vendégek de mivel nem akarom hogy penészes legyen a fal ezért nem akarok itt szárítani! Most még nem volt szárító addig a garázsba szárítottam! Megszáradt egy éjszaka alatt!
Azt a régi whirlpool-t mondod, a 650-est? Hát, TÉNYLEG ég és föld volt azért, ahogy az mosott, és ahogy az új mosott, vagy a mostani aeg.:p
Milyen mosószert használsz? Az a 40 ml nem kevés?? Igaz, hogy nem kell 155 ml adagolni 5 kg-hoz, ahogy a csomagon van, de azért 5 kg töltethez minimum a 70 ml kell...én porról beszélek, nemtom mit használsz....
Az is lehet, hogy alul adagolsz és ezért nem szépek a ruhák....akkor egy új géppel is nagy valószínűséggel ez lenne a helyzet....próbáld megemelni a mosószer mennyiséget.
"Minden új embert szívesen látunk, de nekik kell hozzánk igazodnia, legalább egy kicsit!"
Komolyan véve a fentieket, bátorkodom - bátortalanul :-) -kérdezni. Rövidesen új mosógép áll a házhoz. Egy felültöltős AEG-et néztem ki. Már jó alaposan megpróbáltam tájékozódni, de nem mindent sikerült megtudnom. A probémám: azt írja a használati, hogy a vizleeresző csőnek 70-100 cm magasan kell lennie. Nekem a kád oldalán van egy bevezető luk, de ez kb. 45-50 cm.re van a padozattól, a kád sincs 65 cm magas. Azt mondták a Márkaboltban, hogy megoldást jelent, ha a mosógép hátán a csövet felvezetem 70 cm-re és utána már nem baj, ha alacsonyabbra fordul és 45cm magasan van csak a vége. Nem t'om érthető e a probléma, vagy nagyon zavaros voltam?! Mindenesetre, ha valaki tudja a megfejtést (Sanyooo?), akkor hálásan köszönöm a választ. Bocsi, ha megzavartam az ebéd körüli sziesztát :-)
Én nagyon ritkán használom az időzítőt! Kb havonta egyszer-kétszer. Inkább mikor itthon vagyok akkor mosok mert ha nem érek haza pont akkor akkor meg a gépbe áll a ruha amit utálok mert gyűrődik meg olyan állotszaga lesz!
Na majd meglátod....azért ha van fregolid, vagy máshová tudsz kultúráltan teregetni, hogy a vendégek ne bukjanak keresztül a szárítón, akkor ne mindig a szárítót használd.:)
Köszi a gyors válaszodat. Még annyi kérdésem lenne, hogy ez az aeg nem időzíthető. Mennyire használja ki ezt az ember?(jó tudom mindenki más...) Csak mert a régi pl.: HAJDU mosógépeket nem szívesen hagyta az ember bekapcsolva, amikor nem volt otthon. Ezekkel a mai gépekkel mi a helyzet?
Mert tudod hogy egy szar :D Az enyém ami nem mos tisztára! 40ml mosóport/mosószert használok és Mindig foltos a ruha! Tudom hogy nem szabad dugig tömni és nem is szoktam! De amúgy ugye Lala hogy a régi whirpool nem mosott olyan szépen? Vagy neked igen? Nekem büdös volt benne minden ruha! Lehet hogy az öblítőtöl? Akkor még mindig tettem bele 2kupakot:D
Én hetente kb 4szer mosok! Most nyáron a klíma megy télen a szárító! Nem lesz az annyira vészes. Sztem olyan havi 3e Ft. De nem csak egymagamra mosok/mosunk.
Fuzzy logic van bennük (electroluxban nemtom, de az aegben igen), ami gyakorlatilag a ruhák által felszívott víz mennyiségét érzékeli és ehhez igazítja a víz adagolását...ha kevesebb ruha, kevesebb víz....azt nem veszem észre az aeg-en, hogy a mosási időt is magától úgy lerövidítené, mint az előző whirlpool-om tette kis töltet esetén....de erre ott a program rövidítés funkció, ahogyan írtad is....én mondjuk nem szoktam használni, még ha kevés a ruha benne, akkor sem, mert nálunk annyira extra retkes ruhák vannak a gyerekek miatt, szóval kell azoknak a foltoknak idő, hogy kijöjjenek rendesen.:p
Néztem a villanyórát és egyáltalán nem vészesen forgott! Sztem nem sokkal jobban mint mikor a mosógép megy! Még tegnap kérdezted hogy nem e penészes a gépem de nem penészes egyáltalán! Ugyanolyan szép belül mint volt ! Sose csukom le csak ha mosok meg max ha vendég van !
Ismételten beugrottam, hogy a tanácsotokat kérjem. Kinéztem két modellt, és szeretnélek megkérni Titeket, hogy mondjátok el a véleményeteket, hogy melyik a jobb.
Első számú jelölt az Electrolux 10120, a második, pedig az AEG L46000.
Szeretném még azt is tudni, hogy ezeken a gépeken van fél program? Vagy az AEG-n lévő program lerövidítő funkció ennek felel meg?
Nah Lala mostmár nem olyan büdös a ruha mint mikor tegnap kivettem! Egy kicsit lehet rajta érezni az öblítőt! Most mindjárt indítom a fehérekkel! Amúgy sztem csak a szárítónak van új szaga!
Nézd, ezen a topicon is összejött egy társaság! Nem jobb és nem rosszabb, mint a többi, egy kis közösség. Minden új embert szívesen látunk, de nekik kell hozzánk igazodnia, legalább egy kicsit! Majd, ha te is annyit kapszt, mint szegény Lala és tűröd férfiasan, akkor lesz jogod megsértődni! :))) De már megbocsáss, idegenként nyomultál 1000-rel az üzleteddel, ami senkit sem érdekelt,mondjuk csak Lalát, de ő örül mindenkinek :)))