Inkább a szívó csőbe kéne vagy 4db a leágazásokba ,forró levegővel is jobban indúlna ! De ez csak az én véleményem , bár olyan sokféle hengerfej van csak azt kéne tudni ki kivel csere szabatos !
Cseréljél egy szivattyút rajta ,és ha jól értem nem csak a kormányét kell hanem a hidraulikáét is ! Nem volt a föld nagyon lefagyva ? Itt állandóan fagypont alatt van napközben is !
-8 fokba indítóztam reggelről ,de a második próbálkozás is sikertelen volt. Végül rátettem a 25 amperes töltőt és öt perc múlva úgy megtekerte a kisönindítót hogy kénytelen volt rögtön beindulni. :) Ilyenkor hiába az új aksi ,az is elhagyja magát.
Kora reggel meglepően könnyen indult az öreg 50-es MTZ-m. Viszont a szervó nem volt valami acélos. Egy kert kiszántása után valamivel könnyebb lett, de nem az igazi... Olajcserével lehetne rajta javítani? Milyen olaj kell bele?
Más: A hidraulikát mivel lehetne erősebbé tenni? Ugyan is egy-egy összetömörödött részből nem bírta kiemelni az ekét. Ezzel mit lehetne tenni?
Nekem tavasszal lett uj hüvej porlasztó pumpa felujitás és nem igazán gyullad hidegben.főtengejt nem bántottam csak uj csapágyakat kapott hidegen 4 az olaj melegen3.ki akarom cserélni a vezérlésnél a fogaskerekeket mert ha bekapcsolom a kompresszort megzavarodik a motor. meg teljes gáznál is be szitál. mintha becseppenne a porlasztó.de a tiéd ahogy indul nekem ijen mikor meleg a motor vagy ha legalább10 fok van. de minuszokban csak fehéret füstöl és nem gyullad csak 4dik 5 próbára.mi lehet az oka?gyujtás nem jó hejen van?
jól bírja a szinter betétes tárcsa de igényli a dupla rugós szerkezetet és felejtős a finoman kuplunggal mozgatása a gépnek mert eszi a lendkereket meg a nyomó lapot extrém terhelés mellett érdemes használni nekem a 82-esbe van 50-es lendkerék+szerkezet mellett eddig jól teljesít
de ha igazán tartós kuplungot szeretnél ami nem hajlamos a fel üvegesedésre kell rá szegecselni prága teher autó réz fonatos betétjét a belső átmérő jó csak a külsőből kell leesztergálni 10 évig volt az ötvenesbe az előző a mostani 2 éve került bele és bírja a turbós motort
Az 1 bárra azt lépném hogy olajat cserélnék 15w40 re ,vagy 20w 40-re ,de az is lehet valami jobb márka 10w40 olaja is sokat segítene ! Már volt ilyen tapasztalatom ! Elég elég !!! Hivatalosan 1000 fordulatonként 0,7 bár a javasolt nyomás már elég a működéshez ! Az biztos hogy a főtengely csapágyakat nem faragják össze a főtengellyel ,aztán meg sokat csak néznek hogy minden új még is alig van olajnyomás !
Szar lenne a kompresszió nem így indulna! Valakinek évtizedekig 1 báron megy arra mit lépsz? Ennek melegen is 2,2 ,ha nyomod neki munka közben 3 Bár ne mond már ,hogy ennyi nem elég?
Jó a felírat ((::!! Hihiiihhihiihi !! Az olajnyomásod viszont nem egy magas ! A másik fórumon az előbb írtam, a nem MTZ-m alapjáraton hidegen a 11bárig kalibrált órát a 0 ig vissza akasztja az kb 15 bárnak tippelem ,de üzem melegen már 2 alapjáraton, 5 meg gázon ! 10w40 olajjal !
Létezik egy direkt olaj töltésre való "kacsa" névre hallgató locsolószerűség amivel a nehezen hozzáférhető helyekre is be lehet tölteni a hidraulikus és egyébb olajokat ,harmonika csőre van !
Sziasztok.Csak ugy tanulság képpen leírom mi is történt velem.Már régota nem lett felöntve hidroolajjal a tartály,igy hát megkértem a fiukat,hogy öntsék fel.Sikerült is nekik ,majdnem!Ugyanis müanyag tölcsérrel csinálták és a kanna kicsuszott a kezükből,és ugy ahogy lenni szokott rá a tölcsérre,ami összetört!A nagyobb részek a földre estek,de az aprok a tartályba.Nos első kanyarban beállt a nyakasszelep,ami szépen ki lett takaritva,majd kevés munka és beállt a hidraulika ismét.Gondolván,hogy talán megint a nyakasszelep és szétszed.De sajnos nem!Szerintem most a szivattyu dugult el,vagy megszorolt mert mindenhol nyom olajat,de nem emel!Nos igy jártam.Tanulság:soha ne bizd rá amatörökre az olaj be öntést!
Szerintem a régi orosz is elég sok-sok üó. kibír, annak akinek meg sűrűn kuplungozni kell--mert szar a tárcsa--- annak egy 8-as kihegyezett gömbvasat kell hegeszteni a kuplungpedálra a hegyes végével fölfele.
A multi funkciós "fogászati" köszörűvel a nehéz helyeken is lehet dolgozni .főleg a fexibilis fejjel ! 2-3 mm már véleményem szerint elég a folyékony fémhez ! A trakin a kilogósodott kerék csapágyat hézagoltam fel vele és a mai napig úgy megy !
Ezekhez a ragasztókhoz milyen mélységű gyökölés kell a tökéletes ragasztáshoz, mert gondolom nem rákenjük oszt majd lesz valahogy? Megfúrva a repedés vége és át mélyíteni teljes anyag vastagságba ott ahol ez kivitelezhető? Ragasztás előtt mivel tisztítjátok a felületet? Ha tudtok technológiai leírást linkelhetnétek róla, megköszönném.