A motor létezett persze, a schönebecki traktorgyár gyártotta, dübörgött az felénk is a Fortschritt silózókban. Talán még ma is dolgozik pár. Kérdés, hogy W50-et szereltek-e vele?
Az IFA L60 erőforrása egy négyütemű, vízhűtéses, szívódízelmotor. Legnagyobb elérhető teljesítménye 132 kW, amit 2300 1/min-en ad le. Tervben volt egy erösebb, 160kW-os turbofeltöltös valtozat is, de ez sorozatgyartasra nem kerult. A henger össztérfogata 9160 cm³. A motor a "6 VD 13,5 / 12 SRF" kóddal lett ellátva, ami nem összekeverendő az IFA W50 négyhengeres motorjának módosított, hathengeres változatával, ami a "6 VD 14,5/12-1 SRW" kódot kapta.
Egyébként szinte az összes NDK 630 és Faros is ezzel a 6 hengeres IFA motorral lett átberhelve.
Szerintem 87 aprilisa elött nem volt szeria 6 hengeres motoruk Nordhausenbol. A korabbi W50 katonai verziok, pl Iraknak sokat adtak el, pl W50LA/AR, LA/PWB, LA/WND, stb negyhengeresekkel mentek. Lenyegeben 22 even at tudtak, hogy a W50 alulmotorizalt, de 87-ig ez a motor volt.
A mi magán vállalkozói buszos kis cégünkre szintén nem volt igaz.
Azokra a vállalati gépkocsivezetőkre, gépjármű előadókra voltak igazak ezek a megállapítások, akiknek a 100-200 km addig igen nagy útnak számított és hirtelen elmehettek 1000 km-re is.
1990-ben ... Senki nem beszélt nyugati nyelveket sem.
Ez mikrokörnyezetekre esetleg igaz lehet, de én valszeg nagyon más közegben élhettem, jóllehet sem a külkereskedelemhez, sem az idegenforgalomhoz nem volt soha közöm.