De, azt megkaptam. Csak dolgozom a kérdésen, kell hozzá egy kis idő. Amúgy meg teljesen belegabalyodtunk az Lzor listába. Már két "hivatalos" CSD verziónk is van, csak sajnos eltérőek... A Lett, Litván,... átszámozások szerinti alapgépről (sajnos többről is) meg fotó van, amint például éppen Ukránként üzemel... A volt NDK-s dolgokban is inog a bzalmam, a Ludmilla listában is találtam négy gyáriszám hibát, amit a mai napig sem tudtak tisztázni az ottani hozzáértők. Azért lassan haladunk.
Szept közepén ezt a képet raktuk be, Gőzfan barátom készítette. Nagy hír lenne, ha az utóbbi három hét alatt újra összeállt volna. (De holnapra talán többet tudunk...)
Hát nem tudom... Én úgy három hete láttam a 287-est - darabokban... Állókazán, hosszkazán, és semmi több, minden más szanaszét a hatos osztály kicsiny csarnokában Istvántelken. Mondjuk én örülnék a legjobban, ha neked lenne igazad.
Inkább örüljél, hogy találsz ilyet... :-))) Egyébként tizen-huszon évvel ezelőtt volt egy 651-es jellegrajz a (nyugat)német Eisenbahn Magazin-ban (ha jól emlékszem).
> magyar Gőzmozdonyok müszaki rajzai kellenének modellezéshez legyen szives aki tud segitsen.
Nem nagyon fogsz erre választ kapni. Nem azért, mert smucig emberek vannak itt, hanem azért, mert szinte lehetetlent kérsz.
Én bizony úgy tudom, hogy a magyar gôzmozdonyok mûszaki rajzai már régen nincsenek meg. De a mûszaki rajzokkal amúgysem mennél sokra, mert az egy sok-sok kilós nagy dokumentáció volt, lepedônyi rajzokkal.
Amik vannak, azok a jellegrajzok, amiket a Jellegrajz albumban ("kék könyv") is megtalálsz. Létezik egy-két mozdonyról átnézeti rajz, ez olyan, mint egy nagyon részletes jellegrajz, de ez is ritka.
Aki modellez, a jellegrajzokat, fényképeket és a saját mérôszalagját használja.
A téma egyébként a "Modellvasút építés" fórumon szerepel leginkább.