Keresés

Részletes keresés

StratoFan Creative Commons License 2001.10.27 0 0 2887
> Mi az a fekete kütyü, amit használt?

Esetleg egy balkézre szerelhető vezeték nélküli multieffekt? :))) Csak vicc volt na :)
SF

Előzmény: bádogos (2886)
bádogos Creative Commons License 2001.10.27 0 0 2886
Srácok,
a Yes koncert bizony igen nagyon jó vala. 2 1/2 órán át játszottak. Close to the edge (ezért egy kicsit kár volt, mert ő volt az első és a hangmérnökök itt lőtték be a hangzást; az elején sok volt a basszus meg a dob), Gates of delirium, Long distance runaround, I've seen all good people, Ritual, Perpetual change, Starship trooper, And you and I, Roundabout, + 2 számot az új lemezükről. Howe előadta a Clap-et és valami klasszikusat (Vivaldira tippeltem, de ez nem biztos). Remélem, semmit nem hagytam ki.

Fő gitármágusok!
Lenne egy kérdésem is: Amikor Howe a Gibson Les Paulját bűvölte, volt egy érdekes rész, amikor csak a bal kézzel mozgott a nyakon (nem tappingelt!), a húrokat viszont nem pengette, hanem egy "U" vagy "V" alakú, 10-15 centis fekete szerkezettel lefelé (a pickup felé) nyomta. A gitár eközben elnyújtott szintetizátor-szerű hangot produkált.
Ti láttatok már ilyesmit?
Mi az a fekete kütyü, amit használt?

AORBandi Creative Commons License 2001.10.25 0 0 2885
Én -sajnos- többet is. Például az egyik instrumentális faszoskodásától (Attention Deficit: The Idiot King) majdnem kiütéseket kaptam. Ha részletesebben érdekel a kritika www.aor-europe.com => archives.
Előzmény: Mirrmurr (2884)
Mirrmurr Creative Commons License 2001.10.25 0 0 2884
Fiatalok!

A minap rátaláltam egyik hatalmas kedvencem, Alex Skolnick honlapjára, amely nem olyan régen indult be. A címe: www.alexskolnick.com meglepő módon:-)
Ha valaki ismer valamilyen hanganyagot tőle a Testament óta, értesítsen!

diesel()diablo Creative Commons License 2001.10.25 0 0 2883
sziasztoik, annyi a kérdésem, hogy megtudnátok-e mondani, hogy kb. mikor volt szó powerstate csöves erőlködőkről (fej+láda), mert kívánnék bele fektetni, de nincs teljes bizodalmam, mert bár király ára van. ha esetleg valaki egy kis összefoglalót adna, az sem lenne nulla. kösz előre mindent!
fmsahs2 Creative Commons License 2001.10.24 0 0 2882
Hát énnekem egy olyan verzsön van mikor élőben nyomják fúvósokkal meg ilyenekkel kiiegészitve nem tudom erre gondolsz-e, szal azt le is töltheteed vagy odaadhatom valahogy. Meg ha már itt vagy válaszolhatnál az ezer éve küldött mélemre.
Előzmény: Sveriges fana (2875)
bádogos Creative Commons License 2001.10.24 0 0 2881
Szevasztok srácok!

***********************************************************************************************
Holnap este 8-kor Bécsben fog játszani a Yes, szimfónikus zenekarral kiegészítve.
***********************************************************************************************

Klasszikus felállás: Anderson / Howe / Squire / White
A billentyűs szólamokat áthangszerelték szimfónikusra ill. hoznak egy stúdió billentyűst kisegítőnek. Lesznek áthangszelelt régi számok és újak is.

Van 2 db gazdátlan jegyem (ülőhely) eredeti áron (750 Sch ill. ennek megfelelő Ft).
Akit érdekel, küldjön mailt!

StratoFan Creative Commons License 2001.10.24 0 0 2880
Értem valamennyire, mégsem teljesen. Mert ilyen alapon miért nem olcsóbbak az Ibanezek pl? Vagy a ZOOM-ok, de nem sokkal olcsóbbak a BOSS és DOD effektek sem (újonnan, mert a használt árak teljesen rapszodikusak). Ez a digitech viszont rohadt olcsó: újonnan 79$ (nem merek használtat venni, de ennyiért minek?) és szállítással + csomagolással együtt is csak 98$ a vadi új amíg ideér. Ha megkeresed mailben az ebayon hirdetőt, akkor kiderül, hogy küldenek újat árverésen kívül is ha kell (2 ilyet is találtam). Aztán ha a piaci viszonyokat vizsgáljuk, akkor az is vicces, hogy az online gitároktatás 30 percre 20-30$ ami mondjuk 17.000 Ft-os óradíj. Itthon ez 1000-1500 Ft, nem ez, hanem a személyes, mert online magyarul nincs. Azt értem hogy a amcsik 4000$-os fizetéséből futja erre is, de pont ezen az alapon lehetnének drágábbak az effektek is. Na mindegy, én rendelek egyet próbából. Ha megjött majd még írok hogy milyen. Azt most nem mondom (de mondhatnám :)))), hogy a magyar hangszerboltok is rendelhetnének a neten át. Kizártnak tartom hogy mondjuk a vám + haszon + ÁFA miatt a duplájára nő az ára amíg ideér.
Előzmény: AORBandi (2879)
AORBandi Creative Commons License 2001.10.24 0 0 2879
Az ok igen egyszerű: azok a hírdetők nem kelet Európa hangszerpiacáról élnek. Ha a mondat magyarázatára van szükséged, hasonlítsd össze a hazai beszerzési lehetőségeket (és árakat), mondjuk ugyanezek amerikai megfelelőivel, nem beszélve az életszínvonal különbségről. Egy 100 dolláros cucc Neked egy életre megoldást kínál az effektproblémára, és örülsz neki, mint majom a f**ának (nem csoda, hiszen a havi nettó fizetésed 200 körül van), míg neki egy fogyóeszköz (a havi 3000 dolcsiból), amitől jobb két hét után megválni ha nem igazán használja, mert csak fogja otthon a port.
Előzmény: StratoFan (2878)
StratoFan Creative Commons License 2001.10.23 0 0 2878
Érdekes dolgot látok... Alapvetően nem sokkal olcsóbbak a torzítók vagy a multieffektek külföldről neten rendelve mint itthon (Ibanezek, Boss-ok, Zoom-ok), sőt van ami drágább így + szállítás. De a Digitech RP-100 az újonnan kint $100 + szállítás amit még nem tudom mennyi de megkérdeztem, használtan 10-50$ között van az ára az ebay-on, ami a magyar 58.900-as árhoz képest sokkal olcsóbb. Vajon miért???????? Egyébként kipróbáltam a Digitech-et, tetszik a hangja.
Előzmény: StratoFan (2877)
StratoFan Creative Commons License 2001.10.21 0 0 2877
Vásárolt már valaki közületek az ebay-ból cuccot? Mert elég olcsók újonnan is.
Rody Creative Commons License 2001.10.21 0 0 2876
Köszi az infókat
Sveriges fana Creative Commons License 2001.10.21 0 0 2875
Nem. a Zoom 505 első modelljét az eldorádóban 15ezerért vették vón meg tőlem, persze mondtam nekik, kenjék a hajukra, hehe... szal mindenképp el tudod adni többért.

más.
nincs meg valakinek az a Frank Zappa album, amelyen elő van adva a Stairway To Heaven torzítottan? dobjon má' meg egy emillel, lécci.

Napáá:
GG

StratoFan Creative Commons License 2001.10.21 0 0 2874
Szia! 505II-t 30.900-ért láttam újonnan legolcsóbban. Én meg használtan keresek Digitech RP-100-ast. Új ára amit láttam legolcsóbban 58.900 ft (de mondjuk Bécsben egy 10-essel olcsóbb). Ja, és ha sikerül megvennem egy Digitech-et, eladnám Ibanez DS-7 torzítópedálomat. Nagyon jó hangja van. Vadiúj még garanciális, csak itthon nyüstöltem.
Előzmény: Rody (2873)
Rody Creative Commons License 2001.10.20 0 0 2873
Üdv! Tudna valaki segíteni, hogy a Zoom 505II -esemtől hol tudnék jó pénzért megszabadulni? Szerintetek a 15e Ft elég jó ár érte?
Bye
Süket piPi Creative Commons License 2001.10.20 0 0 2872
Hello mindenki :)
rég jártam erre, igy most üdvözlet annak, aki még (talán) emlékszik rám...

Zolachnak szeretnék annyit mondni, hogy nekem otthon SB-live van a gépemben és a gyári szoftvereivel lehet valami kis effektezést rakni a bemenő jelre. (real time)

Na csákó!

Előzmény: Zolach (2861)
sztyepp Creative Commons License 2001.10.20 0 0 2871
Ne is mondd! Baromira utáltam bejönni ma.
Előzmény: tomci (2870)
tomci Creative Commons License 2001.10.20 0 0 2870
Gitárhangos jó reggelt!
AORBandi Creative Commons License 2001.10.17 0 0 2869
Nekem volt pár CD-nyi zeneszoftverem, azokon voltak olyan plug-in effektek, amiket a Cakewalk (például) kiválóan tudott hasznosítani. Persze csak úgy, ha vonalból felvettem a tiszta gitárhangot és azt effekteztem. Ha már bármilyen effekt volt a felvett jelen, használhatatlan kását csinált az egészből.
Ja, egyébként úgy is használható volt, hogy egy Roland U-110-es hangmodul akusztikus gitár hangját (midiről küldött jelről beszélek értelemszerűen) felvettem wav-ként és azt effekteztem. Ez is tök jól szólt velük és nagyon hasznosnak bizonyult olyan dolgoknál, amiket én magam gitáron vonalból sosem tudtam volna eljátszani. :))
A plug-in wah effektek például (szerintem) vannak olyan jók, mint a pedállal nyert dolgok. Torzítással, overdrive-val viszont nem érdemes kisérletezni (legalábbis én nem jutottam használható eredményre...).
Ha érdekelnek a pluginek, szólj, valami összehozunk!
tomci Creative Commons License 2001.10.17 0 0 2868
Lehet vele vonalból felvenni?!

Teléről megint tanultam valamit (hangzás = pu elhelyezés)!

Nem tudom milyen pu voltak benne, szerintem Craftsman. De feltűnt hogy nem zajosak, és karakteresen, jól megkülönböztethetően szól mind a 3 állásban; és a torzított hangja is jó, erőteljes. (Bár mint meséltem 10 percet próbáltam csak, lehet, hogy egy tüzetesebb vizsgálódás után nem lennék ilyen lelkes.)

Előzmény: Exile (2866)
Steveo Creative Commons License 2001.10.17 0 0 2867
A CakeWalk most adott ki egy GuitarTrack Pro nevű szörnyeteget amivel állítólag építhetsz magadnak virtuális rack-ot, külömböző effektekkel.
Külömben sziasztok. Jól el van dugva ez a topik.
Exile Creative Commons License 2001.10.17 0 0 2866
A csöves rész torzítva valóban nagyon jó Stones-hoz is, főleg ritmus dolgokra... De amire főleg használom, az felvétel számítógépre, aztán ökörködés vele :) A tiszta hangja pl. sokkal jobb szerintem, összehasonlítva a Marshall-lal.

Craftsman Telét még nem próbáltam... Milyen hangszedői voltak? Bár az az igazság, nem nagyon láttam még olyan Telecastert, amiben ki merték volna cserélni a bridge pickupot, elmenne belőle az élet :) Az igazi Telecaster sound a bridge pickup helyének, az meg a gitár felépítésének köszönhető...

Előzmény: tomci (2857)
StratoFan Creative Commons License 2001.10.15 0 0 2865
Na ezt csinálja utánam valaki :)))))
StratoFan Creative Commons License 2001.10.15 0 0 2864
Szia!
Itt egy link szoftver ügyben:
http://www.hitsquad.com/smm/win95/GUITAR/
de csak egyetlen használható szoftvert találtam, egy hangológépet. Ez effektek nálam elindulnak ugyan, de minek...
StratoFan Creative Commons License 2001.10.15 0 0 2863
Szia!
de csak egyetlen használható szoftvert találtam, egy hangológépet. Ez effektek nálam elindulnak ugyan, de minek...
StratoFan Creative Commons License 2001.10.15 0 0 2862
Szia!
Zolach Creative Commons License 2001.10.15 0 0 2861
Sziasztok,

Lenne egy olyan kérdésem, hogy próbált e valaki közületek effekteket számítógépes programmal kierőltetni?

Nem hinném, hogy ez ujdonság lenne, de nekem még nem sikerült olyat találnom, ami elindult volna. Tudtok olyat javasolni, amit érdemes letölteni?

Link kellene, ha van. Pedál most pillanatnyilag nincs a birtokomban. Mellesleg azt is szivesen venném, ha segítenétek pedál ügyben. BOSS BD-2 illetve OD-2 érdekelne, meg WAH. Hol érdemes próbálkozni?

Köszi előre is

Z

BIBIKE Creative Commons License 2001.10.15 0 0 2860
EDDISON SQUARE GARDEN koncertek!
okt. 18. Josefina Blues Bell
okt. 20. Törökbálint, Munkácsy Műv. Ház.
Mindkét buli érdekessége, hogy lesz egy vendég billentyűs, aki végignyomja velünk a bulit!
Sveriges fana Creative Commons License 2001.10.14 0 0 2859
hmm ha jól tudom, a 20ikai szombat is munkanap, viszont utána hétfő kedd nem az...

többiek:
akinek megígértem, hogy felhívom, és még nem hívtam, ne csüggedjen... ami késik nem múlik, avagy rossz pénz nem vész el, vagy miafene...

jaésvoltitt valami korábban, hogy Steve Vai decemberben Bécsbejön. erről van vmi új infó (apropo: hivjuk el őt is a jampartyra...:)

napááá:
GG

Előzmény: Exile (2823)
Pyramyd Creative Commons License 2001.10.12 0 0 2858
Hát akár lemezzel is...
De az "Astarott" -ra nem vagyok valami büszke!
Mindegy!
Ha nem találtok ki valami értelmes dolgot,
hogy nektek mikor jó, vagy ilyesmi, akkor Blindmouse -szal mi majd jól eldöntjük hogy mikor, oszt aki ott lesz, annak jólesz!
Aki meg nem, az meg majd csak csorgathatja a nyálát a fényképeken, meg a vidiókon, meg a jaudió fájlock -on...

na nemáááááááááá!!!!!!!!!

unlock!

még eccer 06/303-896-986

Híjjatok, vagy féltek netán itt a neten?
Hogy csak szájatok van, oszt gitárkodni meg csak katalógusból.... :o))))

Na tsá urakok!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!