Mesélte kisebb sarjam, hogy meglátogatott a Virágos-Nyeregből lefelé jövet.
Állandóan azt hajtogatja, hogy az én vázamra kellett volna építeni az ő cuccait.:-) Ha jobban belegondolok, az én felhasználási módomhoz egy vízvezeték-speczial váz is megfelelő lenne - tehát, akár igaza is lehet...
Amúgy szárnyra bocsájtottam egy villanygalambot feléd Topeak témában.
Igazából ez a szomorú jel nem is annyira szomorú, ha azt nézem, hogy én főleg közlekedésre használom, eddig csak 4 túrán voltam idén, max. 112 km hosszal. A többi a napi közlekedés, ráadásul eddig a 6,5 hónapból csak 2,5-et sikerült dolgoznom, azt is 5-6 km-es távolságban. Így nem is olyan rossz a szám, de azért jó lenne már 3000nél járni, bár az első tippem az kb 3500 volt idénre. Ehhez képest viszont túl jól állok. :)
A rádiós óránál nem lehet túl messze egymástól az adó és a vevő, erre figyelj. Az sem jó, ha a jeladó a vlla bal lábán van, az óra meg a kormány jobb oldalán. Minél közelebb vannak, annál jobb.
A jeladó előtti mágnesmozgatás bejött. Beindult az óra. A villára visszaraktam az érzékelőt, a küllőre a mágnest, de így nem jó. Igaz most csak kézzel tudom pörgetni az első kereket a szobában. Arrébb rakom az érzékelőt a villán, hátha akkor jó lesz.
Köszönöm a tanácsodat, elvileg már már nem lehet messze a cél.:)
16-án be lehet járni a Transz Hungária Maraton első szakaszának egy részét Nagymarostól Bánkig.
Találkozó a nagymarosi révnél reggel 9-kor.
A túrát az első szakasz felelőse fogja vezetni. Elérhetősége: Pálos István 30/241-1014
Tudom, hogy a topicból kevesen indulnának egy 4 napos versenyen, viszont lehet majd jelentkezni 1 szakaszra is. Így viszont olyan, mint ha valamelyik TopMaraton versenyre menne az ember.
...a napokban írt levelet Vitézy Dávidnak, a BKK vezérigazgatójának, hogy legalább a híd elkészültéig engedélyezzék a biciklisek számára az útpálya használatát...
Mióta átadták a forgalomnak az útpályát, minden külön engedély nélkül, többször is használtam azt, mivel tiltás sehol nincs. Senki nem szólt, vagy dudált rám.
Hm... ez biztos hogy vezeték nélküli? Gyanús, hogy nem az. Egyrészt a leírás sehol nem említi, másrészt azt mondja, hogy "BATTERY OPERATED - INCLUDES 1 X 3V BATERY ( CR2032)". A vezetéknélküli órák mindig két elemmel mennek, egyik a jeladóban a villán, a másik magában az órában van.
Vedd le a mágnest, és mozgasd közvetlen közelről az érzékelő előtt. Ha így sem jó, akkor vedd ki a vezetékes órát a tartójából, és egy darab dróttal (vagy akár egy olló két hegyével) zárd rövidre a két érintkezőt másodpercenként párszor. Ha így sem oké, akkor az órával lesz gond. Ha így jó, de a mágnessel nem, akkor vagy a jeladó rossz, vagy a kábel szakadt valahol.
A vezeték nélkülivel nehezebb dolgod lesz. Írd meg a típusát kezdésnek.
Kerékpáros sebességmérővel kapcsolatban lenne kérdésem. Van egy régebbi vezetékes, és egy újabb vezetéknélküli, a közös az bennük, hogy egyik sem működik.
Pedig a használati útmutatójuk szerint szereltem fel (mondjuk azt nem értem, hogy a 2 mm távolság, hogy oldható meg az érzékelő és a mágnes között, amikor a mágnes a küllőre kerül, az érzékelő meg a villára...), mégsem akar mérni egyik sem.
Esetleg van valakinek ötlete, hogy mit ronthatok el?
Éppen szerelek egy régebbi holland biciklit. Már majdnem beraktam a hátsó kereket, mikor észrevettem, hogy már teljesen leeresztett a hátsó gumi. Pedig előzőleg megnéztem vízben.
A gumi mérete a kerékpárnak 26x 1 3/8.
Viszont kaptam nemrég egy "univerzális belsőt, ami 26x1,50 (40-559)---26x2,125 (57-559)- ig jó.
Szerintetek ezt be rakhatom a 26x1 3/8-as külső gumiba?