Ha valaki tudna segíteni: PANNON INTERNETEXPRESSZ nem használható a Vista alatt és szükségem lenne rá(adattömörés, párszor még vagyok EDGE területen stb). Válaszokat a z.jozsef@pannonmail.hu címre várom. Köszönöm!
Végre megcsinálta a t-mobile a mobilinternetet rendesen. Mindenki saját külön ip címet kap, nem ugyanazt, teljesen más lett az ip tartomány is, most 79.....-el kezdődik. Engedve vannak a portok is, most mindent tudok használni. Állítólag valamelyik nagyobb újság írt egy cikket, ahol ők is minden korlátot leírtak.... Én csak azt nem értem, ha az előfizető jelzi, akkor miért nem foglalkoznak vele?
"Tud nekem segíteni valaki abban hogy melyik most a nagyjából gyors de nem túl drága internet." Kábel, ADSL, utóbbi jobb, megbízhatóbb "Még érdekelne az a fajta is amit hordoznűi is lehet. Ilyen csak a mobilszolgáltatóknak van vagy más is foglalkozik ilyennel?" Csak nekik. Alább már kitárgyaltuk, melyik szolgáltató milyen.
Tud nekem segíteni valaki abban hogy melyik most a nagyjából gyors de nem túl drága internet. Még érdekelne az a fajta is amit hordoznűi is lehet. Ilyen csak a mobilszolgáltatóknak van vagy más is foglalkozik ilyennel? Köszi
Helló! Segitsetek már! Hogyan tudnám összehozni a PDA-t és a laptopot Wifin keresztül,hogy adatot tudjak továbbitani egyikről a másikra.És hogyan tudnám összehozni,hogy tudnék mobil nternetezni a PDA-ról.
Támogatásért fordulj az operációs rendszered gyártójához. Ha itt a fórumon vársz segítséget, legalább add meg, hogy milyen rendszert használsz, milyen nyelven, mert nem sokat ér a segítség, ha a te gépeden teljesen máshogy van minden.
Windows 2000 és XP alatt általában az internetkapcsolat (web'n'walk) tulajdonságainál tudod kapcsolni a megosztást, ilyenkor a másik hálókártyádra fix 192.168.0.1 ip címmel dhcp-t telepít és így meg tudod osztani a netet, fordítós hálókábellel egy másik gép felé, hub/switch segítégével akár több gépre is.
Nekem egyszer sikerült, helyi hálózattal (két ethernetkártya, egy kábel), de a beállításokra már nem emléxem. Én is most próbálom megint belőni, mert a második gépen win98 van, és azzal nem megy a web'n'walk stick.
Halihó! Szreintem már többen feltették a kérdést ,de mégegyszer felteszem. Web and walkos kis usb cumómat szertném két gép között megosztani. nincs wifim,é s a gépekbe nincs is csati hozzá. Szimpla hálókártya -hálókártxya összekötettéssel, és egy we and walk stickkel meg lehet oldani a a két gép netezésést ,úgy, hogy sem routert sem modemet, sem semmit nem veszek hozzá? Ha mégis klell valami akkor mi az . Köszönöm a válasz(okA)T előre is.
Segíteni én sem tudok, de nekem is vannak gondjaim, szerencsére nem annyira súlyosak, mint a tiéd.
Időnként megszakad a kapcsolat, és ezt a "web'n'walk manager" nem veszi észre, azt állítja, hogy kapcsolatban vagyok, de alul a tálcán is azt állítja az ikon, hogy kiváló a kapcsolat. A stick kihúzása és visszadugása után a gép észre sem veszi, hogy valami benne van. A 1430 műszakisának a tanácsára le- és visszainstalláltam a menedzsert, és ismét működött a kapcsolat. Volt olyan is, hogy a gép nem vette észre, ha megdugtam a stickkel, ilyenkor az Eszközkezelő azt dobta, hogy:
hálózati kártyák: Globetrotter: nem működik
usb-vezérlők: Globetrotter: nem működik.
Törlés és installálás után megint minden rendben.
A fentiek többször megismétlődtek az elmúlt nyolc nap alatt (január 31-én vettem a sticket).
A Westend City T-pontjának szervizese elnézően mosolygott, amikor előadtam a fenti jelenségeket, majd közölte, hogy a ""Windows nem elég jó ehhez a stickhez", amit én úgy fordítottam le, hogy a T-mobil "web'n'walk" stickjének a szoftverét még nem butították le a Windows szintjére.
A szervizes azért hasznos tanácsot is adott: hívjam fel a 1722-es számot (ez valami "szuperszervíz"), ahol elmondják, hogyan kell beállítani az XP-t, sőt házhoz is jönnek - ha fizetek. :-(
Egyébként, amikor működik, akkor jobb, mint a lemondott 4M-es ADSL-em volt. A fenti problémákat a stick újratelepítésével oldom meg.
Szoftverváltás is volt. Jelenleg a 2.5.2. verzió a legfrissebb. Ezt a Managerben a "További/Diagnosztika" menü alatt lehet megnézni.
Vodánál vettem! Azt mondták az ügyfélszolgálaton hogy lehet használni csak az 5 giga feletti adatforgalomnál van kis gáz!De lehet hazsnálni. Megy minden rendesen, elindul a dc is be is láépek a hubra chatelni is tudok de nem tudok keresni, pedig meg van a megosztásom! Tűzfal is ki van kapcsolva. és nem tudom miért nem megy!
Nálam is megy a DC is(bár nem használom, a sok vírus miatt) és a torrent is gond nélkül a T-nél, és ment anno a pannon internetével is. A voda azért nem olyan komolyan szankcionálja a torentezést, csak kifizetteti veled az 5 GB feletti forgalmazás költségét is. Egyébként semmi különleges beállítás nem kell egyik fájlcserélőhöz sem. Ha tudsz az interneten böngészni, akkor menni kellene a dc/torrent-nek is.
Melyik szolgáltatónál vettél kártyát/modemet? Nálam (témobilos kártyával) a torrent minden gond nélkül megy. A Vodánál seggbe rúgnak, ha fájlcserélsz, a pannont még mindig nem ismerem.
Valaki tudja, hogy mit kell beállítanom vagy átállítanom a gépen vagy a hálózat beállításoknál hogy tudjam használni a DC++, vag egyéb filecserélő progikat?!?!? Bármilyen segítség jól jön mert ha nem lehet ilyenformán letölteni akkor inkább visszaviszem a modemet!
5 gigás limit mellett nem nagyon kell figyelned. Nekem egész nap megy távoli asztal kapcsolat, így dolgozom, letöltök, telefonálok, s még a fele meg is marad...
Köszi a sok segítő hozzászólást, de lebeszéltem magam a mobil internetről méghozzá az adatlimitek miatt. Nekem eddig kábel alapú netem volt, megszoktam h nem kell nézni h pl. skype-on videótelefonáljak-e vagy sem, mert h az sok adatátvitellel jár.
Ez esetben a kábel alapú netekről van valakinek pozitív tapasztalata 1-1 szolgáltatóval?
Nagyon SÓSan kellene a véleményetek, meghalok net nélkül:)
Szinte én is napi szinten nézek videókat, mivel weblapfejlesztő vagyok, ezért sok a feltöltésem is, és rendesen böngészek is. MSN, Skype néha megy nálam is, hétvégente pedig barátnőm használja, így még beleférek a 2 GB-ba. 5 GB sztem elég bőven, dehát ki mire és mennyit használja.
A hűségnyilatkozat persze, hogy nem kellemes dolog, de ellenkező esetben kell rendelkezned vmilyen eszközzel, ami tudja a 3G-t. Egy ilyen modem olyan 40-50e ft, akkor meg már megéri a hűségnyilatkozat, és akkor ingyen kapod meg a modemet.
Amíg 5GB volt, addig 5 GB körül volt a havi forgalom, amikor 8 Gb lett, akkor nekem az is épp a limit körül mozgott. Én MSN-t, Skype-ot használok, internetes rádiókat hallgatok, illetve a "második munkahely"-em. Emellett némi youtube-os videónézegetés és máris ott van az ember a limit közelében.
2 évre hűségnyilatkozatot aláírni szerintem nem épp jó döntés. Ahogyan csökkennek az árak* (~1 év alatt a 2GB a T-é -nél 8Gb-ra emelkedett a havi adatforgalom-limit), maximum 1 év az a határ, amit én nyugodtan aláírnék. Nekem most járt le a rabiga, decemberben, egyből váltottam egy kisebb csomagra.
2 éves hűségnyilatkozattal mindegyik szolgáltatónál, mert ugye csak ekkor 0 Ft a modem, és 5 GB-os csomagra nézve: - Pannon: 2.990x6+5.990x18=125.760 Ft - Vodafone: 5.000x24=120.000 Ft (ha jól emlékszem ennyi náluk, most nem jön be az oldal) - T-Mobile: 5.790x24=138.960 Ft
5 GB felett pedig: Pannon: 12 Ft / MB T-Mobile: 10 Ft / MB Ha valakinek nem elég az 5 GB, az vegyen Vodafone-t, ott annyit netez amennyit akar. Mellesleg nekem 2 GB fölé talán még sosem ment, pedig ezen dolgozom, és netezek is.
Miből gondolod, hogy drágább? Alapesetben olcsóbb a T-é. A Pannon Mobil internet 5Gb csomagja 5990Ft( akcióban max 2008. március 3.-tól fél évig 2990Ft), azon túl 0,12Ft/10kB. Pannon A T-mobile 5790 Ft a Mobilinternet Csomag 5 GB. Az 5 gigán felül 0,1Ft. T-mobile
Van több megoldás is, amely közül egy sem tökéletes. 1, Veszel egy PCMCIA slotot tartalmazó routert, nem olcsó, viszont drága. Emellett még ott van a PCMCIA kártya ára. PCMCIA-s router 2, Veszel egy USB modem fogadására is képes routert, ez még az előbbi verziónál is drágább. USB-s router 3, összeraksz egy alap gépet, ami folyamatosan megy, és ez végzi a megosztást.
Sziasztok! Egy olyan problémám van, hogy szeretném az otthoni internetszükségletemet mobil-eléréssel ellátni, leginkább a T-Mobile-től. Ők adnak modemet, ami rendben is lenne, de hogyan tudnám megoldani, hogy 2-3 számítógépet el tudjak csatlakoztatni egy előfizetéshez? Mert hogy maga a modem a számítógépbe csatlakozik, de valahogy közéjük kéne applikálni egy routert, ami szétosztja a net-elérést. Van erre valami bevált megoldás/módszer? Minden ötletet és jótanácsot örömmel vennék.
Modemet ennyiért nem vennék, nem vagyok még otthon ebben a mobil net világban, eddig a kábel alapú netem volt, amivel semmi bajom nem volt. Viszont a sok ingázás miatt jobban jönne a mobil net.
Csak a személyes tapasztalataimról tudok beszámolni, abból hiányzik a Pannon.
A témobillal másfél éve gyakorlatilag semmi bajom (bp és környéke, néhány vidéki megyeszékhely), a kollégám fél éve vett vodájával pedig nem nagyon boldog (bp+vidéki nagyváros).
Én most is rózsaszín kártyát vennék, ha lehet minél rövidebb hűségnyilatkozattal, vagy anélkül. Ez utóbbi esetben meg keresnék hozzá egy független modemet... :-)