Vagy azért vittek el kettőt, mert 1 kellett. Mikor kátyúba mentem és egy tárcsa darabokra tört, a Tescoban nézegettem, hogy melyiket vegyem. Odajön egy idősebb úr, kérdezi, dísztárcsát akarok venni? Mondom igen, mert egy összetört. Hányat akarok, kérdezi. Mondom 5-öt, hogy legyen egy tartalék is. Erre elvigyorodik a kisöreg és azt mondja: Ááááá, nem úgy kell azt 3-at vegyen. 3-at? Kérdezem értetlenül. Ekkor elkezdi magyarázni az elméletét: Akkor most úgy áll, hogy van 3 tárcsája. Ahol csak egy van, onnan leveszi. Mostr vesz 3 db-ot, abból kettőt felrak, marad egy tartalék. A régoiből is marad egy tartalék. Ha elhagyja, vagy összetörik, felteszi a tartalékot és minden rendben. Erre mondom az öregnek, de a két oldalon nem egyformák lesznek. Frappánsan azt mondta az öreg: Ó, hát az nem lényeg.Az autó két oldalát úgysem látja senki egyszerre, így fel sem tűnik, hogy nem egyformák. Én mindig így szoktam. Én olyan jókat nevettem ott a Tesco polcai között, akkor ért oda a bátyám meg a haver, kérdik, én mit nevetek. Elsoroltam nekik a kis öreggel való eszmecserét. Ez nekik sem jutott volna eszükbe. Én azért 5 db-ot vettem. Még megvan a tartalék. Igaz, a régiből is megvan a 3.
Hiszen 2004-ig volt csak az 5 kullos, annak mar 13 eve. Sok torott, elveszett, az enyeszete lett. De A legfiatalabb Ignisek is 10 evesek, azon volt utoljára a 6 kullos fazon, ami a vvt-re valtaskor kerulta Wagonokra is.
Ilyen volt az Ildinél is... :-((((( De ott voltak olyan köcsögök, hogy csak kettőt vittek el (talán ennyire volt csak alkalom és lehetőség, netán idő...)
Aztán az igazi bosszankodásom akkor volt, amikor a jófogáson megvettem - valószínűleg - valaki másét egy olyan alaktól, akire ránézésre rásóztak volna bármelyik bíróságon becsukott szemmel vagy 5 évet...
Egy kicsit lemosva, de azért szép akkurátusan zöld alkoholos filccel ráírva a belső oldalukra: GUT...
Szóval, azt sugallva, hogy egy bécsi lomtalanításon tett rá szert... :-(((
Akkor alakult ki ez a véleményem, hogy a nepper a biznisz lebonyolítása után látva a téli kerekeket az sx-en (15-ös és nem volt rajta dísztárcsa) még megkérdezte: Nem kell eredeti suzuki tárcsa???
Egyébként az a meglátásom, hogy itt is játszik az időtényező... Vagyis ha nem tudja lekapni azonnal, hanem ehhez még egy-két-három kábelkötözőt is el kell vágnia, akkor inkább megy a következőhöz...
Hétfőre virradóra meglátogattak minket, és kiszolgáltak magukat a "jó" emberek. Elvitték mind a 4 dísztárcsát.
Pedig karcos volt, sőt, a jobb első a szegély miatt nagyon hornyos. Adrinak nagyon rosszul esett. Az ilyen esetre a riasztó sem segít. Utoljára vagy 12 éve volt, amikor a jobb tükörlapot vitték el, és a szomszédok még rendőrt is hívtak. Már temetem az alkatrészt.
Tegnap délelőtt nyilvánossá tettük az új motorral dohogó honlapot. A szerdai regisztrációról szóló igéretet pedig túlteljesítettük, mert ettől a pillanattól kezdve lehet regisztrálni a honlapra!
Egyelőre a költöztetés miatt az átmásolt (régi) cikkekben lévő linkek nem működnek, ahogy felkerülnek a buherátori képtárak és a letöltések is a helyükre kerülnek azok is javítva lesznek.
Tehát várjuk a régi felhasználókat és az újakat is!
A miért: senki nem veszi le ha nincs gond vele. Tehát ha leveszed akkor rossz. Ezért vagy csere, vagy szét és össze. Lehet egy behúzótekercs, egy bendix, egy bronzkefe, egy forgórész stb. javítás és csere.
Szerszámból semmi speciális nem kell. Átlag ember hozzá nem nyúl. A földön aláfekszel is le tudod venni. Amire vigyázzon az ember, hogy először az akku sarut. Van hely. ☺Nincs harag.
"Szerelte már ki itt valaki az indítómotorját? "----Ezt kérdeztem, mivel a magyar nyelv nagyon kifejező, reméltem mindenki megérti!
Ha segíteni akarsz/tudsz segíts, de ez nem az! Kell-e hozzá speciális szerszám, vagy elég egy sima dugókulcs készlet? Átlagember aknáról ki tudja szerelni? Mire kell vigyázni?
Cartársak, a mennyezeti kárpitról mindenféle foltot (légypiszok, összefogdosás stb) szépen el lehet tüntetni a tescós babatörlővel. Létezik illatosított (zöld csomagolású) és illatmentes (kék csomagolású) változatban. Pár száz Forint csak, azt hiszem 64 db nedves törlőkendő van benne. Visszazárható, így nem szárad ki. Olcsóbb mint a kimondottan autós törlőkendők. MIndent visz. LÉgypiszoktól kezdve az olajig. Kéztörlésre is kiváló. Az olajat szépen leviszi a kézről. Nekem mindig ott van egy csomaggal az ülés alatt. Ha a babapopsit nem bántja, az autót sem. :)
Na azt nem mertem elállítani. Kitámasztottam a kuplung pedált, majd próbáltam gyorskötözővel megfogatni a kart, majd pedált visszaengedve a bowdent kiakasztani. Persze nem sikerült, mert valamennyire visszaengedett a kar. Ezt eljátszottam párszor, majd feladtam.
De akkor majd megpróbálom a szorítóanyát letekerni.
Én a kuplung bovden végén lévő állító kis bigyót tekertem ki és úgy vettem le. A művelet végén ezt ugyanígy vissza kell tenni. Azt hiszem a szervizkönyv 2-3 mm holtjátékot ír.
Az előbbi szám magyarázata: Landsmann-nak hála, akkorát léptünk előre a honlapmotor váltásban, mint Han Solo és Csubakka amikor rátenyerel a "FÉNYSEBESSÉG" feliratú gombra.... :-)
Landsmann ugyanis teljesen átmásolta a régi honlap híreit, most már hamarosan "kihal" a régi honlap. Ez várhatóan a hét végén fog megtörténni. ...vagy hétfőn.