Keresés

Részletes keresés

O.tb Creative Commons License 2001.11.10 0 0 2958
Deepfreeze Creative Commons License 2001.11.09 0 0 2957
Én is egy pár hete vettem egy pont ilyet :)))))
Szerintem is yo. :)
Előzmény: Törölt nick (2956)
Törölt nick Creative Commons License 2001.11.08 0 0 2956
Jóstét! Nem tudom ki mennyire kényezteti kedvenc hanxerét, de bizonyára tudjátok a gitár ápolása meghálálja magát. Lehet, hogy sokaknak ez már ismert, nekem ujdonság volt: a GHS hurtisztitó
- Ideal for all stringed instruments specially formuled - FAST-FRET - Glides On, Wipes Off -
amit egy barátom mutatott. Hurokat áthuzni vele, kis rongyal lehuzni és szaladnak az ujjak a hurokon. Eddig csak p.zs.-vel törölgettem a hurokat, ami a koszt levette, a GHS meg + valami bevonatot tesz a hurokra, kissé sikossá téve... nekem bejött!
AORBandi Creative Commons License 2001.11.07 0 0 2955
Hát gyanítom, az nem holnap lesz... :)
De amint összehozunk valami, jelentkezünk. Igaz, zakk??
Előzmény: Zoldalma (2954)
Zoldalma Creative Commons License 2001.11.07 0 0 2954
zakk: én nem, csak a zenekar nagy része :-)
AORBandi: én sem zenekarosdiban gondolkodtam, mert abból még egyet (a meglevö kettö mellé) nem tudnék bevállalni, hanem ilyen egymásnak küldözgetös, hozzárakosgatós, zeneirogatós dolgot. Ha valami jót hoztok össze, osszátok Már meg velünk is, Please :-3
StratoFan Creative Commons License 2001.11.07 0 0 2953
Hahó!
Bár nem vagyok hangtechnikából "tutijól" eleresztve, egy viszonylag zajtalan rendszerem volt tegnapig. Tegnap viszont megmozdítottam a kábeleket (felálltam a székről a gitárral és elkezdtem rohangálni a szobában :-)))), és azóta rohadtul zajos, nem tudok rájönni miért. Mindent megvizsgáltam, kicseréltem (torzítóba táp helyett elem, kábelcserék, stb...) mindent arrébbraktam egy kicsit, kikapcsoltam az elektromos kütyüket magam körül, és úgy tűnik hogy a gitár lett zajosabb mint eddig volt, mert ha arrább megyek akkor is zajos! Lehetséges ez? Nem tudom hogy közben a "jel" is csökkent-e, nekem úgy tűnik az nem, csak a "zaj" nőtt. Mi a fene történhetett hirtelen? Mitől függ ez az egész jel/zaj dolog?
AORBandi Creative Commons License 2001.11.07 0 0 2952
Zakknak ment a válasz.
Zöldalma: kösz, de én egyelőre nem gondolkodtam más hangszerben csak egy gitárosban. Zakkal megpróbálunk valamit összeügyeskedni, majd meglátjuk a folytatást. Ha össze tudnánk innen hozni egy zenekarosdit, akár még attól sem zárkóznék el, bár az azt jelentené, hogy újra napi 5-6 órákat kellene gyakorolni, hangképzésre járni megint, és lehet, hogy ezt már nem szívesen vállalnám fel. Egyelőre azt hiszem, maradnék a seggemen, megírunk pár nótát, és ha nagyon belelkesedünk, esetleg visszatérünk a zenekarosdira.
Tzuiop, tomci: kösz a lelkesedést, egyelőre megnézzük, hogyan működik a dolog zakkal (vagy hogy működik-e egyáltalán) aztán (lásd fent) a folytatást meglátjuk később.
Előzmény: Törölt nick (2951)
Törölt nick Creative Commons License 2001.11.06 0 0 2951
szia Bandi! Küldtem egy jó kis mailt!!!
...off Zöldalma! csak nem az Istvánba jártál te is???
on
Előzmény: AORBandi (2946)
pele_ Creative Commons License 2001.11.06 0 0 2950
Zoldalma!
Altalaban ketnaponta itt vagyok!
Figyelem a fejlemenyeket!

Nos van nehany erdekes tapasztalat!
Tampa kornykekn lakunk, amirol azt kell(?) tudni, hogy a Death zenekar innen szarmazik.
ebbol adodoan szamitottam megfelelo metalkulturara.
Nos Semilyen metalnak meg nyoma sincs. Tetovalo szalaonoban es az utcan motoros rcoktol erdeklodtem, hogy val itt Rock klub, lig tudtak mondani, de olyat, ahol metal zene (Mondjuk legyen a budapesti Wigam szintu) van, kikerekedett szemekkel es meglepett tekintettel kooltek, hogy az itt nincs. hmm.
Egy ket kisebb klubban vannak haknizenekarok akik profin nyomjak az ACDC-t stb. (40 eves arcok), de egyelora ennyi. Nem regota vagyok itt, tehat ne altalanositsatok.
Mennem kell
Csaa!

Előzmény: Zoldalma (2949)
Zoldalma Creative Commons License 2001.11.06 0 0 2949
Csak így ömlesztve:
Egyik gitáros ismerösöm szintén a kagylósított nyakakra esküszik (gitárokról van szó :-), ö is magának reszelte. Vibrato, nyújtás könnyebb vele, talán egy idö után sebességben is adhat valamit, mert megszokja az ember, hogy csak annyira fogja le a húrt, amennyire muszáj (különben nyúlik a húr) -> nincs görcsös szorítás -> gyorsabb játék??? A Mr. Big-böl a fazont Billy Sheehannak hívják.

Pele_! Idönként be tudsz jelentkezni? Hogyan boldogultok?

AORBandi: basszus is érdekel, vagy csak gitáros emberke? Referencia :-) Trinity

tzuiop Creative Commons License 2001.11.06 0 0 2948
Jól hangzik és tutira ellennénk,de most nincs komoly cuccom, csak egy király akusztikusom. (bár ha nagyon akarnám talán tudnék egy jó kis Steve Vai modellt szerezni, vagy valami hasonlót(? ;)) )
De most anyagilag sem vagyok toppon :(
tomci Creative Commons License 2001.11.06 0 0 2947
Az ötlet remek, kedvem is lenne, de sajna a technikai (és feltehetőleg a tudásbeli) feltételeknek nem felelek meg. (De lehet, hogy lesz egy jelöltem.)
AORBandi Creative Commons License 2001.11.06 0 0 2946
Tisztelt Urak és Hölgyek (ha vannak itt egyáltalán)!
Egy szobagitárost keresek. Nem véletlenül fogalmaztam így. Én már hajlott, tapasztalt (27) koromra való tekintettel leszoktam arról, hogy a rivaldafényről ábrándozzam és begubóztam a szinti-számítógép-otthoni felvételek világába. Sajnos az állandó időhiánynak köszönhetően képtelen vagyok eleget gyakorloni ahhoz, hogy színvonalas gitársávokat produkálhassak a dalaimra (midizve meg nem tudok használható gitárhangot elérni), ezért arra gondoltam, keresek egy hasonlóan becsavarodott figurát, akivel lehetne együtt dolgozni.
Nagyjából úgy képzelném el a dolgot, hogy abszolút tét, határidők, nyomás nélkül, a saját (és esetleg mások) szórakoztatására felvennénk néhány dalt. Sem lemezkiadás, sem koncertezés nem (feltétlenül) cél, egyszerűen csak érezzük jól magunkat és adjunk hozzá egymás zenei ötleteihez. Az ideális embert úgy képzelem el, hogy van cucca (gitár, effektek, erősítő), megfelelő számítógépes háttere (tud wav fájlokat rögzíteni), és hát (bocs, ha valaki ezt nagyképűségnek vagy inzultusnak veszi) nem ott tart, hogy tab-ból le tudja játsza a Nirvana nótákat.
A zene, amit gyártok elsősorban olyan soft rock-os dolog, mint mondjuk Michael Bolton, Roxette, Amanda Marshall, Celine Dion, ha valakinek mond valamit Desmond Child, Dianne Warren, Eric Brazilian, Jim Steinman (és hasonló zeneszerzők) neve, akkor nagyjából be tudja határolni, de nyilván egy másik ember zenei hatásaival kiegészülve az összkép módosulhat.
Ja, és fontos: nem (csak) instrumentális dolgokban gondolkodom, hanem pár dalt felénekelnénk (néhányat én, néhányat egy énekesnő, stb.). Szóval, ha valakinek kedve van egy ilyen nyugodt, nem beizzadt próbaterem szagú dologhoz, az dobjon meg egy maillel, lécci! bandi@aor-europe.com
tomci Creative Commons License 2001.11.06 0 0 2945
Pl. korrábbi Steve Vai Ibanezeken is kagylózták a z utolsó x (20-24?) bundot. Vagy Billy Sheenan (így kell írni? A Mr. Big basszerosa.) Yamaha basszusgityója is ilyen. /Meg egy miskolci srác gyönyörű strat fazonú gitárja, amit magának épített./

Játékban szerintem is a vibrátónál számít, no meg a magasabb fekvésekben tán kicsit könnyebb megfogni a hangokat (ahol esetleg egyébként már nem férne el az ujjad); no meg a tappingnél lehet könnyebb a húrokba kapaszkodás.

(Egyébként hasonló hatása van szerintem a magas, de viszonylag vékony bundoknak is.)

Előzmény: Törölt nick (2928)
Hamster Creative Commons License 2001.11.05 0 0 2944
Spontán effektek: Nem kell a nagyokat nézni, lehet magatoktól is próbálkozni, általában minden elektromos kütyü kelt valami zajt a hangszedőn, nekem kedvencem a Videoton távirányító volt, olyan pergő puttyogást produkált, mint a C64-en néhány lövöldözős játék. Azért Van Halen bácsi numerája a fúrógéppel se rossz :) Persze ha nincs más kéznél, telefonnal is bele lehet foglaltjelezni a gitárba :))
Előzmény: Sveriges fana (2920)
AORBandi Creative Commons License 2001.11.05 0 0 2943
Király az ürge, nem is értem, hogy miért nem sorolják a klasszikus gitárhősök közé! Valami MTV díjkiosztón nyomták Vince-szel annak idején a You're Invited But Your Friends Can't Come-ot (sampler vokálokkal, pfúj, tiszta Edda...), de az agyát is szétjátszotta és az összes űrhajós trükköt élőben nyomta.
Az egyetlen, ami negatívum benne, hogy az Atomic Playboy című lemezének vagy 3 nótáját egy-az-egyben (csak más szöveggel, meg némileg átalakított énekdallamokkal) elsütötte az első Vince Neil lemezen. Némileg pofátlanságnak tartom. Vicces, hogy Vince-nek nem tűnt fel a turpisság. Vagy csak nem időben???
Előzmény: Blindmouse (2933)
shine Creative Commons License 2001.11.04 0 0 2942
hahó faszik...!

ezeréve...! figyu, nemtudja valaki véletlenül mennyiér lehetne elpasszolni postanában egy epiphone special II-t? az is érdekelne mennyi az új ára, ha vki tugggggya...! köszz.s

StratoFan Creative Commons License 2001.11.03 0 0 2941
OK! Akkor addig beszerzek egy kisebb hátra szerelhető akkumulátort, meg egy hordozható kerekeken guruló Marshall erősítőt, és út közben az iskola felé a Rising Force-t fogom nyomatni a széjjelköszörült fogólapomon, csak honnan veszek addig olyan torzítót ami úgy szól hogy ezt az is elhiszi aki hallja? :))). Mert én elhiszem ha mondom! :))).
Előzmény: Törölt nick (2940)
Törölt nick Creative Commons License 2001.11.03 0 0 2940
...jobb ötletem támadt, csináljuk meg a te villanygitárodon, te hoznád a hanxert meg a szerszámokat én meg a szaktudást, a Szekeres meg szerdán ugrana egy hátast :-)))))
Előzmény: StratoFan (2939)
StratoFan Creative Commons License 2001.11.03 0 0 2939
Zakk!

Adok kölcsön tűreszelőt vagy fúrógépre szerelhető köszörűt ha utána jammelhetek rajta egy menetet! :)

Előzmény: Törölt nick (2938)
Törölt nick Creative Commons License 2001.11.03 0 0 2938
... betetted a bogarat a fülembe, nálam van kölcsönbe már egy fél éve egy MUSIMA 3/4-es gityó, perverz gondolataim támadtak. Hánykor nyitnak hétfőn a vaskerekedések? :-)))
Előzmény: Blindmouse (2937)
Blindmouse Creative Commons License 2001.11.03 0 0 2937
Nem stratonak, egyébként igen!
Előzmény: Törölt nick (2936)
Törölt nick Creative Commons License 2001.11.03 0 0 2936
... ezt úgy érted, hogy saját maga nekiállt a nagyreszelővel a stratonak? :-)
Előzmény: Blindmouse (2935)
Blindmouse Creative Commons License 2001.11.03 0 0 2935
Tényleg állat játszani egy ilyen kikagylózott gitáron.. egy cimborám megcsinálta magának egyszer, csak elbaszta, mert ő az egészet kikagylózta.. és nem lehetett rajta ritmusozni mert hamis volt ha odafogtad a hangot.. :))

a trükk az lenne hogy úgy a 7-es frettől kezdve szép fokozatosan mélyíteni ezeket.. és akkor állat lesz.. sokkal könnyebb nyújtani pl.. mert nem súrlódik az ujjacskád a fogólapon..

Előzmény: Törölt nick (2934)
Törölt nick Creative Commons License 2001.11.03 0 0 2934
...na itt egy hozzászólás a legfőbb illetékestől:

"Yngwie's Strats all have scalloped fretboards to the extent that when he plays a fretted note the string doesn't touch the fretboard. "It's not that I absolutely must play a scalloped neck but I definitely prefer them. My Les Pauls and other guitars aren't scalloped but I can still get the same vibrato on them".

Blindmouse Creative Commons License 2001.11.02 0 0 2933
Neeem.. nem vette ki.. ott lóg a mikorofonállványon, és szükség esetén elő vele .. szép UV színe van annak a izének.. jól látszik ;)))

Egyébként Steve Stevensről van szó.. meg lehet hallgatni mondjuk a Vince Neil - Exposed lemezt, nem rossz amit ott gitározik össze.. nekem tecccccik, az űrhajós baromkodásai is.. :)

Előzmény: Sveriges fana (2920)
StratoFan Creative Commons License 2001.11.02 0 0 2932
Én szívesen használnék ilyet, de nekem szinte teljesen mindegy min játszom, csak jól el legyen torzítva :))))
Blindmouse Creative Commons License 2001.11.02 0 0 2931
Volt :)
Törölt nick Creative Commons License 2001.11.02 0 0 2930
... na igy konkrétabban:
Törölt nick Creative Commons License 2001.11.02 0 0 2929
... na igy konkrétabban:

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!